Friday, November 14, 2008

aku geram gan seseorg..

haih kalo nk ikt drh muda ak ni mmg ak jd kurang ajr oo td..ak mmg xpuas ht gla..tp ak mc ingt dia tua dr ak..ak kna respect dia..dan nsb baik da En Ismail gan Miss Hamidah yg ley buat ak cool down..ala bkn ak tak tau dia tu pgct sbb tu xbrni nk ckp sndri gan kami..pg la ko..smpi2 bla pn ak ingt la kata2 sindirin dn muka myindir ko tu..nti kalo ajar ank ko kat skola siap la..haaaaaaaaaaa..aku geram..ak bru siap clear semua brg dn bwak angkt smpn ats..pntnya Allah je tau..tp nk jgk tls kat blog ni sbb ak mmg xpuas hati gan pmpn tu..bru dpt jwtn da belagak bgs..ak xske cra org yg menjengkel kn..so irritating..ak ley je time bla En Ismail ckp coz the way he delivered his speech more polite and gentle..xpyh la nak buat2 muka time ckp..bkn kami xley phm pon..buat org bengang je..

Thursday, November 13, 2008

just A thouGht..

"sometimes people do try so hard to change something, but if it cant be reversed, thats the time we should guide ourselves to believe what happened, has a reason for it..."

aku anak ayh...

waaaa..holidays..holidays..holidays..ak slalu tunggu cuti sbb nak blk rmh..tp kali ni ak cm bsn ckit r..best fren ak yg dua org ak slalu hang out 2 da p overc..ak xtau nti kat rmh ak nak kuar gan sape..intnet kt rmh pn da prob sjk dlu lg..da ak ykn ayh xkn baikinya utk mse terdekat ni..jd tmn ak skrg hnya tngl mjlh n nvel..tp sume tu prlu pakai duit utk dptkn nya..dn hakikat yg ada ak skrg da pokai ma..

duit elaun ak da limited edition..ak kna thn dr blnje klo ak xnk hdp ssh thn dpn..klo ak xnk kais pg mkn pg..kais ptng mkn ptg next year..duit2..dmana ak nak cri ni..hr tu cti bln 8 ak da notice stu kdi mkn bru da bkak kat area tmn prmhn ak..haa ak mcm da nmpk duit2 yg trbg dr kedai tu..huhuh..tp prob ak ayh..ayh slalu tsk kc green light kat ak ble ak nak keje.. dia kte duit dia mc ckp..mmg la..tp ak ni jns brt mlt nak mitak duit dri dia..lgpn ak tau dia nak pki duit tu..stu lg ak nak independent..ak da bsr biarla ak cri duit cndri..ak nk rse hdp cri duit..hehehe..nak tngu ak dpt gji first ak..lmbt g..nti 2011 tu..hohoho

jd mcmne..kalo ikt planning awl..byk aktvti ak..plan nak reunion batch geng mrsm ytd dlu..plan nak reunion bdk2 tns samudera la..p lepak KL rmh cousin ak la..pg kedah rmh aireen lg..tp smua tu kna brgntg gan ayah..kalo kwgn stable pn tp ayh xkc..msnh impian..

ayah..ayah..a great man..dia jga ak umpama menatang minyak yang penuh..wlpn mse kck slalu gak kna pkul..tp sape suro ak nakal..smpi ak da nak msk 21 thn pn ayh mc angp ak mcm 12 thn..ak xpndi nik bas..btl, sbb ak xpenah bli tket bas cndri sbb time skolah mmg ayh akn jmpt dn amik ak..wlpn time f4 n f5 ak skola kt melaka..xd mslh bg ayh utk drive slama 5jam@6jam dr trgnu ke mlka utk amik ak..huhuhu..bla ak masuk UM pn..ayh akan dtng hntr dn amik..cma bla ak duk cni je ayh tak amik n xhntr ak..hehehe..tp smpi KL je of course ayh yg akn amik ak..cma starting this year, ak je memandai2 book flight dr Twau-KL-Kuantan tnpa pgthn ayh..krg2 xla juh sgt ayh kna drive..airport kuantan dr kemaman 1hour je plng lama kalo jln sesak..

tp sabtu ni ayh dtg amik ak kt LCCT..ayh cm nak stay KL lu..tp ak xmnt gat..sbb ak pnt..dn ak honestly xske KL sbb bz..ak xske traffic jam..ak xske crowded..dn ak bkn lh kaki shopping ac2ly..ak akn shopping bla da sale n kewangan ak boleh membanggakan..tp gn kddkn skrg ak rse baik ak duk rmh tlng mak pe yg ptt..dn lyn movie yg ak ske..ak pn bkn jns yg ske tgk tv gak..ntah ak pn xtau ak ske pe..hahhaha..

jd ak dah da aura yg cti ni mgkn mbsnkn..tp as long as ak drmh..ok la..ak da parent ak gan adk2 yg best..huhuhu =) tp yg psti ak msti tunaikn jnji ak kat Long yg ak akan pg rmh dia..dn ayh pn da stju..yg pntg kat cni A.Y.A.H....hehehehe =)

huhuhu

semalam paper last ak sivik..mcm da harapan nak score.. Alhamdulillah ak ley jwb all the questions..huhuhu..wlpn ak dmm + batuk thp superb..tekanan ak time mnjwb..xpts ak mkn gla2 gan mnm air sbb nak cover batuk ak..hohohoho..

smlm jg ak berkecil ht..ak kdg2 xphm gan org yg ske nak dalih2..knp xbleh je dia berlaku adil..layan semua org sma rata..kalo btl la smua kwn..so buat la smua cm kwn..knp da bias..hish..kck ht aku..ak yg da elok2 xpk bkn2 xpsl2 jd ak tpk..ak mmg kck ht..ak hrp kck ht ak ni cpt plh sblm hr jumaat@esk..huhuhu

ak bkn lg bdk2 wlpn kdg2 ak mcm bdk2 tp ak tau sape ak..nti 17 disember ni ak da msk 21 thn..kalo ikt thn, thn dpn umr ak 22thn..ak da bleh time la prkra yg sbnr..jgn la nak hide2 dr ak..ak bkn bdk2 lg..dnt treat me like a kid anymore.. =(

berkali2 ak bce msg tu..eeeeeee..xske r dalih2 ni..tp ak tgh recovering ni..tu ak luah kat blog ni..huhuhu

Monday, November 10, 2008

maraton movie..

ayat2 cinta..kungfu panda..alvin and the chipmunks..shrek..i love all the movies..especially kungfu panda..i wanna be a dragon warrior..hahahahaha..just be urself and it will be.. =)

meMbURU..

ak mc mburu mncri kbnrn wlpn realitinya kbnrn sdh terbentang luas..pa yg perlu ku buat hnya pcya dgn kbnrn itu..thats it..more than enough..emptiness..thats what im feel since the day i know the truth..im feel just like heart broken..y? y? y?..im not suppose to be react and feel like that..we have nthing..there is nothing special between us..between me and him..but somehow it really make me feel down for the whole day..idiot..really idiot..i will become to0 weak when talk about feeling..im not love him..he is not my love n im not his lover..we never ever have special relationship even special conversation..all happen in formal.. but y i miss him..he never ever give hope for me..just a help while i was need it..while im in trouble..and never cross in my mind i will admire him..but thats was happen to me now..and i dont know how to deal with it.. idiot again rite..hopefully this coming holidays will make me forget him..hahaha..im not maria, and he is not fahri and his gf is not Aisha like in ayat2 cinta film..huhuhu

Xd rezeki lg..

hmm..hr ni nsb ak sama gan paper sce 3108..xd rezeki..kalo hr tu esei yg masalah tp kali struktur palk..cnfirm 14 marks kena tolak..ak mghrpkn ak dpt score A utk pj..tp mcm da kelam hrapn ak..hopefully course work ak dpt back up both of the paper Sn and Pj..sem lepas pointer ak jatuh merudum..0.10 bezanya..but Alhamdulliah its still 3.50 and above..So i hope for this sem its still 3.50 and above..hmm..tp rse kcwa ak menyesak kn kalo nak dibndgkn gan paper Sn hr tu ak xfrust sgt..tp yg tadi tu basic je..kaedah dlm P&P..mcm mane ak ley silap..mcm mane ak ley pk pndkatan plak..hye..kalo nak dipk kcwa..mmg ak rse down gla..tp back to the basic..He knows what will going next..so redha dan tawakal kepada Allah..Dia tahu pa yg Dia buat..i dnt know y..im lack of focussing during this exam..almost slh anylse question..not concerntrait..mgkn sbb keadaan ak jgk yg tba2 xchat..May Allah bless me for the next paper.. Sivik & Kewarganegaraan..im tired...

Friday, November 7, 2008

kEbenaran KdG2 mEnyaKItkan..

hmmm..ssh la bla da layan perasaan kn..tu la yana ak da ckp awl2..jgn..skang nah amik sebijik..tu la gatal sgt nak tau..but its ok..learn 2 accept the fate k..yg pntg jgn mnggu hdp ak da la..buat derk jela..xyh pk.. - kata hatiku =)

uNexpEcted..

When talk about unexpected thing..sometimes it makes me feel annoying..but today..so different..unexpected thing make me feel today is lovely day..hahaha..Thanx God give me that chance..

but like usual im always remind my self..'jgn terbang terlalu tinggi, kalo jatuh parah jadinya'..so i just take it simple and nothing..take for granted..make me feel more free n better..jgn berharap..i wish nothing 4 that actually..but at least when i do what im doing last nite..it can help me to ease my pain and forget someone because i just keep thinking about........hahahaha..but actually im not really2 hurt now like before..im more stronger now..

bangang betul ak ni..although i know what im doing is not rite but im still doing..hohohoh =0

my heart said just a fren or secret admire..and it will be fren or secret admire now and forever.. promise.. =)

BoSan...

hmm..hri ni xd exam pn..ak bgn gla nye lewat hmpr menjengah tengah hari sbb smlm ak tdo kul 4..kalo mak ak tau mati ak..mak, sangat pantang kalo anak dara dia bgn lmbt..kalo kat rumah mak msti bgn kan ak gan wani ..tp ak better ckit dr wani..sbb slalu ak bgn awl dlu dr dia..jd ak slmt dr kena berleter..hehehehe..mak i miss u..td pn da call mak.. =)

hari ni bosan r..xd pape ak buat..rumate ak g bandar..then hr ni tuhan terbukakan ht ak nak p surau dr maghrib..slaluny ak maghrib di bilik.. isya' bru p surau..td ak dengar tazkirah..terinsaf ak jdny..byk gak cite ustaz tu kc..tak ngtuk sbb santai gya citenya..paling ak ingt ialah cite berbuat baik kepada ibu bapa..da satu cite nenek kat rumah kebajikan ni..dia sakit dan meninggal..tp da lima hr mayat dia, xd waris yg dtng tuntut..then bila try contact num yg da pn xdpt..then rumah kebajikan decide kebumikan je jenazah tu..then nak tau? bila anak dia datang jenguk balik mak dia..3 thn selepas kematian mak dia@nenek td..

adei punye la Ya Allah..terkejut gila ak..ntah r mitak2 la ak xjd cam tu..Nauzubillah..jgn la skali-kali Allah palingkan hati ku ni..jangan lah ak drhaka kat mak ayah ak..dah terlampau2 byk jasa mak n ayah kat ak..time kasih mak n ayah sbb besarkn yana.. i love mak n ayah sooooooooooooooooooooooo much...

Thursday, November 6, 2008

fReINdS..


They are the reason for me to be happy with those things happened in my life journey..
All my frens..
They are more than enough for me..
Since i was in kindergarten until now..i have a lot of frens..
I dun need more than a friends. Bcoz i realize that friends will never ever leave me, friendship is an everlasting relationship..
Sure and im very2 sure about this relationship..
But different with love.. It will leave me anytime.. So my friends are so precious for me.. For all my frens..believe me when i said I LOVE U..coz i really2 do.. thanx for being my fren..

DisappoinTed @ keCIwa

nothing to say when someone getting disappointed..hahahaha..if u ever had that kind of this feeling..

no one was excepted including me..yup including me

apa yang dapat saya zahirkan di sini dengan kata-kata ialah..

semasa saya dilahirkan tiada siapa yg kecewa..dan saya juga dilahirkan bukan untuk mengecewakan siapa2 dan bukan untuk dikecewakan oleh siapa2..jd saya seharusnya dan sepatutnya tidak perlu rase kecewa..kerana kecewa itu bukan apa2..

thats the thing that im always remind to myself..but when i was disappointed..i dun know how to deal with it..and i know i feel that i was disappointed rite now..about what..i dun know but i know i was disappointed..im sure and very sure..

SCE 3108

you know what..hmm i feel like want shout out to everyone last evening..deee..i feel like putus jantung when i notice that slap jwb paper exam td..

i dont know y..how i can trapped with that question although im almost read it 3 times lol..so im already lost 16 marks..
i was disappointed..but when i think it again..its ok..maybe its a fate rite..no need to worry..Allah know what will happen next so just let it be..

what i should do rite now just focusing on my next paper for PJK and Sivik.. So Liyana wishing u best of luck..huhuhu =)

Wednesday, November 5, 2008

1001 Kenangan


ngam dgn tajuk malam tu mmg bgi ak 1001 kenangan..mane tak nya ak as a pengerusi tuk majlis tu macam nak gla ak dibuatnya mengurus..dgn da skit kntroversi blkg tabir..hlng 3kg berat ak..ak yg tak penah2 migrain terus dapat penyakit tu free2..lawak gila plak bila ak ingat blk..but Alhamdulliah semua on wlpn da la ckit cacat celany..but i think its normal for certain2 function. . 3hri ak cam robot dr akademik blok pg admint then pg HEP then pg blik penerbitan suda la tingkat 3..nasib baik ak da 2hero yang baik marcell dan luqman..diaorg la yg byk tlng ak selain kwn ak yg sorg ni mmg kmi akn bersama kalo wat keje2 amal IP ni..hehehe.. sapa lagi kalo bkn Aireen.. for u all guys.. thanx a lot ya!..

nasib baik juga anak buah ak yang lain pn ok..da satu bhgn je xbrape ok..tp luckly ak gan marcell bley back up dgn bantuan super hero teknologi KANG FAIRUZ dan semua batchmate ak..thanx la support ak ni..xlpe jg pada junior2 yg lain..kevin choong n da gang..mirul acrap n the gang..abg tahir..kak eva..kak muanah..azierul the best dll..pape pn ak ucap jutaan tahniah..wlpn ak ckit penat dan tertekan tp at last ak rse puas da best plak..cbb dapat bljr mgrus wlpn xla bgs pn ak manage tu..tp kira ok la utk ak ni yg bru belajar..heheheh..

hmm ak pye la ketar2 time bg speech..perh nak gugur jantung..smpi tersasul2 ak sbt nama pensyarah ak..hahaha..gara2 ak mengurus ni juga la da 2x ak dapat mkn free..miss lina belanja..2hr lepas la special siap kena jmpt bwak mkn kat luar..rse dihargai..huhuhu..thanx miss lina..kpd miss fizah tunggak utama ku..thanx byk2 sbb bg kpcyaan kpd ku yg hampeh ni..hohoho..pape pn im enjoy it.. ni da ckit gmbr2 kngn malam tu..its so memorable moment in my life..jeng..jeng..jeng..

panjang ak melalut padahal esk da paper nak exam ni..hahahahha..ni da 2 gambar kat ats tu ak gan aireen..bwh ak gan luqman..dua2 org kuat dlm bntu ak urus mjls ni..da byk g sbnrny tp nape ntah xley upload..lgpn ak da ngtk..nti la ak letak g..hoho

Monday, October 27, 2008

..cHOice..

skrg bla ak sdey..ak akn cba lari dari ksdhn itu..cbb ak da plhn utk itu..sbnrny hidup ini byk plhn dr kita je nak tntukn plhn kta itu +ve atau -ve..semua tu da di tgn kita..bgtu juga bla ak merajuk@terasa hti gan org yg ak penah syg..ak akn cuba neutralkan perasaan itu..ak tidak lg berharap utk dia memujuk ku..krn ak tak kan ada plhn itu..jd ak kna plh pa yg ak bleh plh..but when i have no choice..i will try to accept it..bercakap pasal plhn mmg la ssh..kdg2 pa yg kita plh tak smestinya kta dapat..sbb kita hanya merancang tp Dia yg tentukan itu yg pasti..kdg kita terpaksa memilih sesuatu yg -ve dn menyakitkan..tp yakinlah bhwa plhn itulah yg terbaik untuk kita..dan yakinlah pilihan itu akan ada balasan manisnya..mgkn bkn sekarang tp sekurang2nya utk masa depan..jd jgn mynsal dgn apa2 pn pilihan kita skrg..InsyaAllah da yang terbaik disebalik yang tersiksa..jadi kepada diriku..tetapkan dengan pilihan dirimu LIYANA..no turning back anymore..semoga ALLAH membalasnya dgn sesuatu yg manis.. =)

untk adk2 ku syg

td ak tls rflksi BIG ak pasal khidmat masy ak kat rumah knk2 kurang upaya..mse ak tls refleksi tu satu perasaan halus menusuk hati ak..rndu plak ak pda adk2 drmh knk2 krg upaya sri stella..dlm pd itu, ak dapat rasakn betapa bertuahnya diri ak ni sbb Allah jdkn fizikal ku sempurna dan ak chat.. time tu ak rse betapa jahilnya ak sbb sblm ni tak tau nak bersyukur..Ya Allah maafkan ak dgn sikap bongkak ku yang tidak pandai bersyukur dan berterima kasih pada-Mu..kpd shahirah dan adk2ku yg lain di rumah sri stella sana, smga Allah sentiasa menjaga dan memberkati kalian..amin..

Saturday, October 25, 2008

tak tau

erm tak tau nak tulis pe..setelah sekian lama tak jenguk blog ni..bz la 2 3 mgu ni..ni pn da nak exam da dalam 9 hr b4 exam..tp ak da tanggung jwb bsr sblm exam..mlm anugerah cemerlang..jdi pengerusi lagi tu..adeeh..nak kna bg ucapan lg..pe ak nak berucp mlm tu gan dpn VVIP lg..mti ak..memikirkan teks ucapan dan suasana keadaan malam tu membuat trus buat ak jd parkinson..tp ak xspptnya memikirkan sgt pasa tu..priority ak skang ialah ak pye paper 3,4 dan 5 nov ni..im totally not prepare for it..huhuhu.. May Allah bless me.. hmmmmmm =(

Monday, October 13, 2008

a frEIND oF mInE..


cHERYL jIMMY..

cantik namanya secantik orgny.. siapa sangka kmi akan berpisah denganny..tp xpe kmi hanya berpisah dalam btk jrk..bkn bercerai kasih bertalak tidak..ceri sorg degil tp kuat..ske main netball..bla main netball hlng sume mslhny..kdg2 bley wat sesuatu luar jangkaan..nsb baikkn kmu tdo cheryl time BIG Ranggu..kalo tak mgkn kta berdua berpadu tenaga..hehehehe..smua kngn kita xkan sy lupe oo..slalu ni sy lepak bercerita dblik kmu...yg rhsia2 tu jgn kc tau org k..hohoho..ba bgs2 kamu drumah..jgn pk bkn2..ndak da papa jg tu..everything will be fine..kmi semua doakan kesejahteraan kmu..moga cepat sembuh..nti kta jmpa lg..mgkn dis november..nti kalo next year cti mid sem..ley la p kk..da tau da nak p rmh sapa..jan lpe kc msk best2 utk kmi..hehehe..thn dpn sy ndak blk suda..sbb tida suda sbe..huhu..jan xpki bju sy kc sma kmu..kmu pn thanx 4 da baju..cute..i like it..i will miss u dear..cayang ceri mmuuaaah..take care..

ni ingt tau kngn ub kta masak sama2 smpi dua2 xley main rakit..mrh oo saya..tp tak pe hikmahny sy da kngn msk gan kmu..org lain xd.. =)

LaYaan..zass.............

Sadis - Lirik Lagu Afgan

Terlalu Sadis Caramu
Menjadikan Diriku
Pelampiasan Cintamu
Agar Dia Kembali Padamu
Tanpa Perduli Sakitnya Aku

Tega Nian Nya Caramu
Menyingkirkan Diriku
Dari Percintaan Ini
Agar Dia Kembali Padamu
Tanpa Perduli Sakitnya Aku

Semoga Tuhan Membalas Semua Yang Terjadi
Kepadaku Suatu Saat Nanti
Hingga Kau Sadari Sesungguhnya Yang Kau Punya
Hanya Aku Tempatmu Kembali
Sebagai Cintamu

Hanya Aku Tempat Mu Kembali

Semoga Tuhan Membalas Semua Yang Terjadi
Kepadaku Suatu Saat Nanti
Hingga Kau Sadari Sesungguhnya Yang Kau Punya
Hanya Aku Tempatmu Kembali
Sebagai Cintamu

Hingga Kau Sadari Sesungguhnya Yang Kau Punya
Hanya Aku Ooo...............
Sebagai Cintamu

Lirik Lagu Sadis - Afgan

Saturday, October 11, 2008

UnTuK sEmUa..


Semua tanda-tanda ini hanya Allah sahaja yang tahu, POST ini diforward hanya sekedar mengingatkan kita tentang kematian. Entah dalam masa setahun, sebulan, seminggu, sehari, satu jam atau.... kita didunia ini semuanya calon-calon jenazah yang bakal dimandikan, dikafankan, disolatkan dan ditanamkan. Lembutkanlah hatimu dengan mengingati mati, sebelum dirimu diselimuti dgn kain kafan, sebelum dirimu dikelilingi oleh himpitan tanah, sebelum dua malaikat mungkar dan nangkir mendatangi mu....laksanakan tugas sebagai seorang abdi dan khalifah Allah

SESUDAH ASAR...

ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar .Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar.Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini.Bagi mereka yang t ida k diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat. Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.

TANDA 40 HARI

Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT. Maka Malaikat Maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi Malaikat Maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun Malaikat Maut ini wujudnya c uma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

TANDA 7 HARI

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang t ida k makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

TANDA 3 HARI

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita t ida k mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita t ida k akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

TANDA 1 HARI

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

TANDA AKHIR

Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikatmaut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula. Sesungguhnya mengingati mati itu adalah bijak. KepadaNya kita datang KepadaNya kita kembali. Saling berpesan2lah sesama kita....

wallahualam
(Allah sahaja yang tahu)

sEbuAH cERIta ciINta ..


herm ni ada kisah yg ak pk menarik dan tertarik..kisah cinta lalu..Si lelaki amat mbnci aweknya bila aweknya curang gan dirinya..di amat marah dan benci..marah..dan benci..marah dan benci..tp pe ley buat suda gitu jdnya..so, hbgn dingin itu berterusan sehingga satu tahun lebih..namun di bulan Syawal yang mulia ini lelaki itu menghubungi bekas kekasihnya dan myatakan hasrat 4 bjmpa..tnpa rgu pmpn itu mengatakan ya..bertemu la mereka pada hari raya ke 2 hari itu..setelah lama berbual..lelaki menyatakan bahawa dia sudah tidak pandai dan penat memarahi pmpn tersebut..lelaki itu juga berkata, mulai pada hari ini saya lepaskan awak dari hati saya..pmpn itu berasa amat gembira kerana akhirnya bekas kekasihnya itu memaafkannya juga..bgtu juga c jejaka dia merasa amat lega dan lapang bila berbuat demikian..sekarang mereka menjadi kawan biasa..dan tiada lg rse mrh, dndm dan kcwa tp saling mendoakan kebaikan antara satu sama lain..

so, c how sweet this story. i hope i can be like the man..lepaskan dia dari hati.. InsyaAllah bahagia akan dikecapi..amin !!!





Friday, October 10, 2008

Bila...

Bila kau LETIH dan HILANG SEMANGAT...
ALLAH tahu betapa kau telah MENCUBA SEDAYA UPAYA...
Bila TANGISANMU berpanjangan dan HATIMU duka..
ALLAH tahu mengira titisan AIR MATAMU ..
Bila kau rase KETINGGALAN dan masa MENINGGALKANMU ..
ALLAH sentiasa DISISIMU..
Bila kau telah MENCUBA segala tetapi tidak tahu TUJUAN ..
ALLAH ada JALAN penyelesaian..
Bila tidak ada yang BERERTI BUATMU, KELIRU dan KECEWA..
ALLAH adalah JAWAPANNYA...


Wednesday, October 8, 2008

dALaM PerJaLANan iNi...

Bila kau LETIH dan HILANG SEMANGAT... ALLAH tahu betapa kau telah MENCUBA SEDAYA UPAYA... Bila TANGISANMU berpanjangan dan HATIMU duka.. ALLAH tahu mengira titisan AIR MATAMU .. Bila kau rase KETINGGALAN dan masa MENINGGALKANMU .. ALLAH sentiasa DISISIMU.. Bila kau telah MENCUBA segala tetapi tidak tahu TUJUAN .. ALLAH ada JALAN penyelesaian.. Bila tidak ada yang BERERTI BUATMU, KELIRU dan KECEWA.. ALLAH adalah JAWAPANNYA...

MaYBe..

Wuhuu..setelah sekian lama ak tak jnguk blog ni..mlm ni, erm da 3pg da pn..ak nak tls skit..erm..bz r this week..ni pn bru siap asgmnt..nti da test jumaaat..stu pn xbce g gan micro teaching pn hri jumaaat..mati la..

erm i need SOME SPACE for my self..to renew my self and teach my self to appreciate with what i have now..huhuhu..i really2 interest with this shoutout from my fren frenster..he said that

"In fact is not necessarily EXIST on what we EXPECT..try to accept the bitter for others happiness..me,myself is what i'm..."

Huhuhu..so meaningful..erm i hope Allah blessing always with me..

i must learn hoW to FORGET..
hoW to IGNORE..
hoW to HATE..
hoW to GIVE UP..

Coz sometime all of kind this feelings can bring happiness to me..maybe =)





Friday, September 26, 2008

BaLIK kAMpung...


hari ni mlm nti ak blk kmpg..tp smpi esk kat rmh..mlm ni mcm besa ak akan tdo dn berkmpng di LCCT dlu..ni la prkara plng mbsn kn ak bla blk..but luckily kat LCCT da wifi..jd xbsn gat..jd keje ak nti surfing jela..hohoho.. Harap2 lepas rya ni smua jd fine..jgn da pelbagai rase lg dlm dri ak mahupn org surrounding ak..ssh hdp kalo smpn perasaan tak puas hati dlm hti..ak yg kdg2 jd pndgr setia pn pening..hehehe..ni kn plak kalo ak cndri da perasaan tu..hbs la..

tp asgmnet byk gla mnti blk ni..da la mostly kna hntr first week after cti..hri ni ak ponteng kuliah lg..ak pg hntr asgment je td kul 9.00 then blk..nti first day after cti rya pn ak pnteng..hahahaha..pe ley buat.. Ni pn ak mc mangadap laptop..padahal blm lg siap kemas, bju blm iron satu pn lg..mlsnye..mcm nk tdo je..bosan pn da..huhuhu mcm xpcye je nak blk..hri tu excited tp bla da tba mse nak blk cam plain plak perasaan ak..mgkn sbb byk konflik dlm dri berlaku kot..tp slh cndri jg ske berpk..maybe la..huhuhu..

kepada smua masyarakat di dunia ni, ak Nor Liyana Mohammad mengucapkan Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir dan Batin.. Semoga rahmat Allh sentiasa bersama kalian..amin =)


bAju lepas raYA..

bila nak rya seme org beli bju raya..

ni kisah bju rya ak thn ni..ada org bg hadiah ak bju rya..tp malangny besar ckit..ak pn p alter bju ak tu..da lma da dr first week pose g..ak pn nk p amik bju ak tu last week..tp mkck tu lpe nak alter yg tu..dia kte dtg la 2 hri lg, da siap sbb kjp je nak baiki bju tu..then smlm ak suro mber ak yg pg town amik bju ak..dia plak terlmbt sbb syok bli buah tgn blk smnjg 4 rya..dia pg jam 5..then mkck tu da ttp..ksmplnny ak xsmpt pkai da bju rya tu cbb hr ni ak da blk smnjg..hohoho..so bju tu da jd bju lepas rya la..hihihihi..malang tul da 1 jela bju rya ak.. =)

Thursday, September 25, 2008

sebelum pg tdo..

pe ak nak kate kat cni ak rse lg ssh konflik persahabatan drpd konflik percintaan...bg ak la..hrp semua sahabat2 ak berada dalam sejahtera hendakny.. I love all my frens.. =)

menDAtar..

hari ni besa ja..xd pape pn..tp ak hepi sbb ak khatam Quran hr ni..meriah majlis wlpn scra kecil2an..knflik ak pn da mcm selesai..ak da dpt control mrh ak..bkn mcm smlm ak xtau nape ak btl2 mrh smlm..

tp bila nak dpk blk..manusia mane da yg perfect..xadil la ak nak judge org gitu kn..kdg2 dia pn xminta nak jd gitu..tp pnt oo mrh2 ni..muka pn cam pape ntah..

Alhamdulillah sbb ak da kmbli normal..nsb baik Allah mc syg ak..mc sedarkn ak..xgna ikt mrh tu..nti cpt tua..hahaha..tp tu la ak..kalo da mrh mmg ak btl2 mrh..tp nsb baik ak kalo mrh skdr tls2 jela..xdny ak nk pg serang org..heheheh..buat malu je..xprofesional la plak...hohohoho =)

tba2 Rse bEst..

Saat terakhir... ST 12

lgu ni ak dgr dr blog jnior ak ell..tba2 ak rse best plak..jd sje r ak tls lirik dia kt cni..huhu ntah pape je...

tak pernah terpikir olehku
tak sedikitpun kubayangkan
kau akan pergi tingalkan ku sendiri

begitu sulit kubayangkan
begitu sakit kurasakan
kau akan pergi tingalkanku sendiri

dibawah batu nisan kini kau tlah sandarkan
kasih sayang kamu …… begitu dalam
sungguh ku tak sanggup ini terjadi
karna ku sangat cinta

* inilah saat terakhirku melihat kamu
jatuh air mataku menangis pilu
hanya mampu ucapkan
selamat jalan kasih

satu jam saja kutelah bisa
cintai kamu,kamu,kamu dihatiku
namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup

satu jam saja kutelah bisa
sayangi kamu dihatiku
namun bagiku me/lupakanmu butuh waktuku seumur hidup
dinantiku

ooo ooo ooo
oow wwoo
back to *

thanx ell 4 the songs..

Wednesday, September 24, 2008

what LonG said AboUt me..huhuhu


ni ak cilok dari blog Long..jgn mrh Long =p

the meaning of her name is 'cahaya kelembutan'

in my point of view..she is a very delicate girl...=)

but...
she can be so tough when she's angry
she can be so stubborn when she think she's right
she can be so unpredictable when she's hiding something
she can be so surprised when she make up her mind

yet...
she still young in the age of 21...
she still a pamper daughter for her father
she still smile when she hurt
she still stand when everyone quiet

and of cause she in love with someone
she try harder to breath and survive
because her love is complex and difficult




a friend of mine
who struggle with her love faith
may Allah give her His strength

@Lily

hahahaa..so sweet thanx Long =p

Tuesday, September 23, 2008

I wAnT gO tO tHe CaPe tOwn.........


today i feel i want go to the cape town..i want go far2 away from my real life now in Tawau..since 2005 i come here, what i can conclude its more bitter than sweet to live here....

i learn many things here, about grateful, how gonna be a teacher, friendship, respect, love, loyal, liar, happy, missing, hurting, hate, nature, hypocrite, smile, cry, sacrifice and many things...

and most of them make me feel hurting...so thats why i want go from here...i want start my new life there in the cape town..i want bring my family too..bcoz i cant live without them...thats what im really feel now..start from this morning until now im still feel angry..huuuh..y?y?y? maybe bcoz someone make me feel angry...

you know when i start to feel hate or angry with someone..i more comfort if he or she knows that i hate her or him so much..i will show it that i really hate to see her or his face..make me feel so irritating..i will try my best to avoid see him or her..and every single word that come out from my mouth also 'hot'...i know im not suppose to be like that..but what can i do..thats me..bcoz i think its useless to be patience with someone that hypocryte and ego..you can lie anyone but not me..im not young girl, 12 years old but i was 21 years old young lady..i know which one is natural and which one is an acting..i know it and always know....huh!!!!!!!!

sesungguhnya kata2 itu lebih tajam daripada pisau..

siNCe tHis 3 yEars..

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...
Ya Allah...

Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku..
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah...
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani...
Seiringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan..
Dia bukan milikku...
Bawalah dia jauh daripada pandanganku...
Luputkanlah dia dari ingatanku...
Dan peliharalah aku dari kekecewaan...

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan...
Menolak bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya...

Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan..
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini...
Jangan Engkau biarkan aku sendirian...Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup...

Ke jalan yang Engkau redhai...

Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah...


Ya Allah...

Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat...

Dan periharalah kami dari azab api Neraka...


Amin...amin...Ya rabbal 'aalamin...




a Bad Morning Day

hr ni permulaan yg xbaik bg ak..trus hlng mud sbb dia sbb pg2 da jmpa dia..ak xberniat nak brmsh..tp dgn pa yg berlaku dan kepura2an itu mbuat ak jd krs hti..bnci ny ak org yg hipokrit..blgak baik, bgs, kuat konon..tlng la..haah semak ny mata ak ni...argh..tekanan...trus hlng mud mau buat keje...haih...tolong ya Allah...kuatkan ak...jgn da perasaan bnci wjd dlm diriku lg2 di bulan mulia ni.. hmmmmmmmmmmmmmm................

when i miss someone..



Today,22nd of september. da msk 23rd pn..huhu
And I miss someone.. I really2 do..But i dont know how 2 avoid it..
I need some space..For me to breath like another people..
Please give me some space..

So im start writing in this blog..hoping i can breath normally like usual..while people are sleeping im still here in front of my laptop and do a writing and writing..for all the time i know i need to be STRONG and STRONG..and learn to forget about my pass..like Long said..yup i need to wake up and realise that they are many people love and appreciate me out there..jgn harapkan bnda yang tak pasti..kalo ada, adalah..kalo x, pe lay buat..brpjk dibumi yg nyata yana..kerana bumi ini indah dan menceriakan..common yana merry up urself, ur life..love urself LIYANA!!!

no turning back yana! =)


thanx Long@Nadiah


For all the time i know that i need u by my side..
And after all.It was so IRRITATING..
I cant stand it anymore..
And Is it a good decision for me to QUIT rite?
Whatever it is.. Im not a LOSER..im not a LOSER... im not...


ak rse ni kata2 yg terbaik yg boleh ak tls as a respone 4 ur comment..thanx long coz spare time utk bg nsht kat adk ko ni yg hmpr2 = stupid rite but sometime la..hehehehe..ak kra OK ckit kan long berbanding..opssss..jahatny ak..xd la main2 je..manusia mana da sempurna..msg2 da strength dan weaknesses..pape pn thanx dan truskn USAHA MU Long mtvckn adk mu ini.. =)

she is my Long, awek pada abg fariq..huhuhu


Monday, September 22, 2008

hAPpen aGAiN...

sblm ak memulakan bicara, andai molek lah baca dulu ayat-ayat di bawah ini

tercipta engkau dr rusuk llki,
bukn dr kaki utk d alasi,
bukn dr kepala utk d junjung,
tp dekat d bahu utk d lindung,
dekat jua d hati utk d kasihi,
engkau la WANITA hiasan duniawi

inilah perumpaan bg wanita..hari ini 22 september sejarah berulang kembali..blm sempat hilang bahang dahulu tp ia membara lg..but luckily im not involve in that case this time.. Alhamdullillah..kalo x msti ak jd mangsa keadaan kali 2 bertrut2 sbb ak ni kuat mlwn ckit bila ak rse yg ak nmpk tu xbtl dan ak pa yg ak buat btl..tp tu pun nama ak trt disebut..huhu glamour gak ak ni..hohoho

ak tak sdey kali ni, perasaan ak xmcm satu ketika dulu tp ak, emosi ak lbh kpd mrh..mrh dgn kedegilan dan kbdhn org yg pnh ak hrmt.. yg mana ak da anggp mcm adk brdk ak..

ak xnmpk ap sbb utk dia jd bgtu..ak tau ak pn bdh dlm hal itu..tp ak tdk mglh seteruk itu..dunia ni luas, perjalanan msh pnjg..jgn terlampau mglah, lmh dan tunduk pada takdir yg mane kau cndri blh dan ada hak mgbhny..cma dr diri kau je..ak tau ak xd hak nak ckp atau nsht lbh2..sbb ak pn tak sehebat mana..dn kdg2 terperangkap jg dgn emosi..tp ckp la smpi cni..ckp la..ckp la..ak xnak dgr n lht lg kezaliman itu..ak bnci..ak bnci..ak bnci..

buat kau..pk la..ak xtau pa perkataan yg sesuai utk ak tulis tp pa ak rse skrg ak da xmpu nak pndg muka both of u..ak xmgrti kbhgian mcm mane yg nak dicari..ak slalu dgr org kte kbhgn itu abstrak tp ntah..im disappointed..im disappointed..pk la..smpi bila nak jd bgni..ni bkn kali yg pertama kedua atau ketiga..tp da byk smpi xmpu ak mblngnya..smga kbhgian akn hadir dalam hdp mu...

Sunday, September 21, 2008

hAri Ini


hari ini emosi ak bercampur baur..da tenang, da resah, da hepi, da rindu, da marah, da sakit, da menyesal, da harapan dll.. hmm susah untuk diterjemahkan.. y im not stop thinking.. im almost thinking about that since last year, last month, yesterday, today and maybe tomorrow and i'm still thinking..dn akn buat ak jd blur + resah.. ak bkn la sape2 nak setting mind gan ht ak, smkin cba smkin xdpt..ak pernah rindukan seseorang. Dan akan terus mengingati dia. .ak juga pernah berkecil hati dan kecewa dengan seseorang, tetapi ak melupakan perasaan itu. .ak pernah marahkan seseorang, tetapi terus memaafkan dia..ak juga mungkin pernah menyakiti seseorang, lalu ak menyesali kesilapan itu..ak juga pernah rasa terpinggir, namun masih ada mereka yang menghargai ak.. Mungkin juga ak pernah terluka, tetapi ak bangkit dari terus lemah..ak pernah...ak pernah... dan ak akan selalu pernah melakukan apa saja..

kerana aku bukan siapa2 dan tak sempurna..im not a gurl not yet a woman..

Dan sekarang ak sedang sakit hati. .ak benci bila ak da rse ini.. bolehkah ak menangis???????but im not little gurl anymore, not a strong woman too..i just a young lady that have to learn many things about life...

all abOUT LoVe..abOUt us...

Once upon a time, something happened to me,
it was the sweetest thing, that could ever be,
a fantasy, a dream come true, it was the day that I met you

Someone is going to hurt you at some point in your life
its up to you to decided who is worth it and who is not

Picture living with that one person for the rest of your life.
Now, picture living without them. Which one's harder?

If I cannot love ...
I am nothing..

There are three things that remain
faith, hope, and love
and the greatest of these is love.

Come let us take
our fill of love until the morning
let us solace ourselves with loves..

My mind tells me to give up,
but my heart won't let me.

Love means never having to say you are sorry..

Love is like a river
always changing,
but always finding you again
somewhere down the road..

Love me now,
love me never,
but if you love me,
love me forever..

To the world you may be just one person,
but to one person you may be the world..

He taught me how to love,
but not how to stop..

One word frees us of
all the weight and pain of life:
That word is love..

When they asked me what I loved most about life,
I smiled and said you..

It is not only necessary to love,
It is necessary to say so..


wHEN im HURt.....



















Takdir Cinta - Rossa

Ku tutup mata ku,
dari semua pandangan ku,
bila melihat mata mu,
ku yakin ada cinta,
ketulusan hati,
yang mengalir lembut.

[#:]
Penguasa alam,
tolonglah pegangi aku,
biar ku tak jatuh,
pada sumur dosa,
yang terkutuk,
dan menyesatkan cinta ku.

[Reff:]
Andaikan ku bisa, lebih adil,
pada cinta, kau dan dia.
Aku bukan nabi, yang bisa sempurna,
ku tak luput, dari dosa.
Biarlah ku hidup, seperti ini,
takdir cinta, harus begini,
ada kau dan dia, bukan ku yang mau,
oh Tuhan, tuntunlah hati ku.

kUih rAYe..





hehehe..da tak lama da nak raye..bila da nak raye msti mak sibuk buat kuih raya..ak plak dari umur 4tahun lg akn tlng mak buat kuih raya..tlg makan pn yer..hahaha..ak akn tlg susun kuih, letak ceri, choc rice dll..tu semua kenangan manis ak gan mak yg tak kn ak lupekan..skrg ak da meningkat dewasa..bla da dwsa jrg plak ak da peluang nak tolong mak buat kuih..lg2 bila bljr jauh mcm ni..bila ak blk smua da siap..

2hari lepas ak call mak, mak da mula tye bila ak nak blk..ak beruntung thn ni dapat blk 4hri sblm rye..jd mak da kc tau awl2, balik nti ak yg kna buat kuih raya..ak ni tak pandai sgt memasak tp bab2 wat kuih raya ak suke..huhu..

ak kre ok la dalam penghasilan almond london dan cornflkes bermadu..tp tart nanas..adei, ak plng lemah buat tart nanas..kdg2 mnjdi kdg2 xmnjdi..kdg2 keras kdg2 lembik sgt smpi nk gulung pn ssh..cmane ni, mak da ckp ak kna sediakn 3jenis kuih ni yang lain mak da siapkan..

nasib badan la..ak cba la yg terbaik..harap tart nanas ak menjadi tahun ni jgn mcm tahun lepas3 terlampau rapuh belum sempat msk mlt pn da cerna..hahaha

aKHirNYa....


Alhamdulillah..syukur ak panjatkn kepada Allah SWT setelah hari ke 21 Ramadhan akhirnya hasrat ak tercapai..Thanx Allah sbb msh da secebis kasih dari Mu Ya Allah untuk hamba Mu yang hina ini..ak bersyukur pada mu Ya Allah..semoga ketenangan dan kebahagian di pagi yang indah ini terus bermukim di hati ak sehingga denyut nadi ku yang terakhir..

Sesungguhnya pada Engkaulah Ya Allah tempat ak meminta pertolongan..terasa hina dan kerdilnya ak disisi Mu Ya Allah penciptaku... Semoga jgn da lagi resah dihati ini Ya Allah..Sesungguhnya cinta pada Mu Ya Allah cinta abadiku...Ya Allah ak bermohon pada Mu Abadikan ketenangan hatiku ini...amin...


Saturday, September 20, 2008

IHSAN...

kpd kwn2 ingat tak kita penah buat ujian PAFA dulu..pe maksud IHSAN.. ihsan ialah berbuat baik kepada ibu bapa.. ak bru tgk cite kat tv 3 mcm mane dia di laknat di dunia cbb derhaka kpd ibu bapa..jd gla..jenzah dia bau busuk,berat,tanah pn tak terima smpi ayh dia maafkn dia bru dia dapat di tanam..then mase dalam kubur wife dia dtg2 tba2 nk tgk muka dia, bla buka keranda tgk muka dia penuh gan ulat..so scary!!!!!!!!!!!!!

utk mak gan ayh..yana mitak maap byk..yana tau yana bukan anak yang baik...mak dan ayah la harta yana yang paling berharga yana ada di dunia ni...yana tak de ape2 melainkan mak dan ayah..semoga Allah sentiasa menberi perlindungan dan kesejahteraan kepada mak dan ayah..amin

ni gambar ayah..ayah gan cucek..bwah gambar mak..kcian mak..time ni mak sakit..muka mak xceria..makkkk.. yana sayang mak... i miss u... (!-!)

YANA SAYANG MAK & AYAH SAMPAI YANA MATI......






aLL aBOUt aSsIgNMnet..

bosan r wat asgment..lg2 asgment yg kita tak tahu menahu...xpaham.. this sem subject Seni Dlam Pendidikan.. Planning for Teaching Primary Science..gan Technology dalam Pendidkan ckp bagi tekanan kat ak..TDP lg la kena wat flash..ak xmahir..lembap cam kura2 ak dibuatny..xsonok pn..file lg la kna isi mcm2..mslhny ak tak tau ak blaja pe dlm TDP..bgs lagi beljar education..nsb baik SDP ak da siap, hentam2 ak akhirnya siap gak..ni PTPS ni lg satu..belajar cndri da la tahun dpn prektikum mati ak xmahir wat lesson plan..argh bosannya..

kan best belajar subject Biodiversity and ecosystem..blajar tentang panda, fern, cactus dll..extinction, endangered species..siap g trip lg..huhu

tolong!!!!!!!!!!!!!malasnya nak buat benda yg tak tahu...

im not his..im yours...although u r not mine..

special dedicate to U batman...this 2 songS is for U...

Jason Mraz - I’m Yours

Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you’re so hot that I melted
I fell right through the cracks
and now I’m trying to get back
Before the cool done run out
I’ll be giving it my best test
Nothing’s going to stop me but divine intervention
I reckon its again my turn to win some or learn some

I won’t hesitate no more, no more
It cannot wait, I’m yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you’re free
Look into your heart and you’ll find love love love
Listen to the music of the moment maybe sing with me
Ah, la peaceful melodys
It’s your God-forsaken right to be loved love loved love love

So I won’t hesitate no more, no more
It cannot wait I’m sure
There’s no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I’m yours

I’ve been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed
I guess what I’m saying is there ain’t no better reason
To rid yourself of vanity and just go with the seasons
It’s what we aim to do
Our name is our virtue

I won’t hesitate no more, no more
It cannot wait I’m sure
There’s no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I’m yours

Well no no, well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you’re free
Look into your heart and you’ll find love love love love
Listen to the music of the moment come and dance with me
ah, la one big family (2nd time: ah, la happy family)
It’s your God-forsaken right to be loved love love love

I won’t hesitate no more
Oh no more no more no more
It’s your God-forsaken right to be loved, I’m sure
Theres no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I’m yours

No I won’t hesitate no more, no more
This cannot wait I’m sure
There’s no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I’m yours, I’m yours

Cinta Ini Membunuhku

Kau membuat, ku berantakan.
Kau membuat, ku tak karuan.
Kau membuat, ku tak berdaya.
Kau menolak ku, acuhkan diri ku.

Bagaimana, caranya untuk,
meruntuhkan, kerasnya hati mu.
Ku sadari, ku tak sempurna,
ku tak seperti, yang kau inginkan.

Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
cinta ini, membunuh ku.

Woo… Hu~u… Haa…
Lelah hati ini meyakinkan mu,
cinta ini, membunuh ku