Tuesday, March 30, 2010

mEr CaYanG..


k ni award dari kawan I dari form 1 smpi sekarang..kami school sma2 since from 1 smpi form 5..kita orang sekelas tau time form 1..mer you remember this..hehehedia comey sbb tu abg2 form 3 suka dtg kelas kami nak ngorat dia..hehehe..

tapi encik Azlan juga berjaya menambat hati mermed ni since form 4 kan mer..k tak nak ckp byk la Mer, khwn nti Mer jan lupa jemput yana yerk..hehehe..semoga2 cepat hbes bljr balik Malaysia dan khwn..heheheh..

thanks anyway Mer for the award..tp cm xtau je mer kat mane la beautiful blogger tu..huhu..take care mer..cyg n rndu mer..pnjg umr kita jumpa ya..lama da kta tak jumpa kan mer..mmmuuahh2.. =)

BE MY FRIEND NOT ONLY FOR YESTERDAY, TODAY OR TOMORROW BUT FOREVER


p/s - be my love not only for last year, this year or next year but forever love..huhuhu..erk knp tba2 da ayat ni =p



Monday, March 29, 2010

sEhaTi BerDaNsA..

Let`s share the world.
A sea is for you, and waves are for me.
The sky is for you, and stars are for me.
The sun is for you, and light is for me.
Everything is for you, and you are for me...
Wink

If hearts could speak,
if minds could be read
if emotions could be read there will be just a few words to say I care..Wink

When all the wishes, all the dreams and all the things you hoped for, soared in the sky and reflected in someone else's eyes the you've found your destiny..Wink

Saturday, March 27, 2010

I"m Not a DoCtoR oR eVen A NurSE..

sy mendefinisikan sy seorang yang mudah terganggu emosiny dengan erti kata lain tidak stabil..kejap saya happy kejap pandai sy sedih sendiri..tapi sebenarnya, ada banyak benda yang boleh membuatkan saya tersenyum, bila sy fikirkan kembali..tidak bersyukurkah sy ni? hmm..

I just feeling how lucky I am even sometime its hard to face my life..but its just sometime.but now..I missed the friends, all my friends..living here in rent house with just three of us, make me feel loneliness and bored without friends..I missed to share story, laugh, tears, food and bla..bla..bla with them..

k, forget about that for a while..don't let melankolik mode control yourself yana! i'm prefer used English language in my writing when I'm sad..i don't know y n what trigger me to do so..k so i want change to use Malay Language now.. i want happy..happy and happy..heheh

k hari ni ada aktiviti merentas desa di sekolah tadi..enjoy with the event dan sy bertugas hanya sebagai penjaga check point ke 2..apa yang membanggakan sy ialah bila sy dapat bantu budak yang luka..sy tahu ni bnda biasa..tp ia luar biasa bg saya tau sbb sy ni takut darah..oh knp cm tba2 guna sy plak..huhuhu..

taadaa..c gadis berbaju hijau..hahaha..itulah saya yang sedang bz bertugas..ngee~

dan sy rasa benda ni telah buat sy rasa happy..dan sy telah ingat satu moment indah yang berlaku pada 12 March 2006..the day I'm falling in love with someone yang telah tolong balut kaki sy..huhuhu..tolong balut kaki pun boleh jatuh cinta ke? hmm pa ley buat yana mmg cmtu =p

p/s - something like I'm falling in love with Edward Cullen..i can't deny it anymore..erk.. =p

hUmAn Or aNimaL..

"Manusia yg mempunyai hati tp tidak mahu memahami dgnnya,mempunyai mata tp tidak mahu 'melihat' dgnnya,mempunyai telinga tp tidak mahu 'mendengar' dgnnya.Dan manusia ini tidak ubah spt BINATANG malah lebih sst drpdnya" - Khutbah Jumaat ..i copy this from FB one of my fren...

saya nak kaitkan ayat di atas dengan kes ni..

2010/03/27

PETALING JAYA: Dengan salah satu tangannya putus dipercayai digigit anjing liar, mayat seorang bayi lelaki ditemui dalam keadaan cukup menyayat hati berhampiran sebuah kilang simen di Kampung Melayu Subang, di sini petang semalam.

Mayat bayi yang cukup sifat itu ditemui seorang penduduk setempat pada jam 4 petang selepas melihat seekor anjing liar menggonggong objek menyamai tangan manusia di kawasan timbunan sampah di situ..

“Keadaan mayat amat menyedihkan. Ada banyak kesan kecederaan di badannya, malah salah satu tangannya juga putus dipercayai dimakan kumpulan anjing liar itu,”

saya termenung seketika selepas membaca artikel ni..sampainya hati manusia tu..sy memang tak suka memaki hamun orang..tapi yang nyata SIALNYA MANUSIA YANG BUANG BAYI NI..yang terlintas di otak saya dikala saya membaca berita ni..dan rasa melankolik telah menerjah ke dalam diri..

p/s - Ya Allah peliharakanlah akidah kami umat Nabi Muhammad..amin..Nauzubillah..

mIsS yOU mUm n dAD..

I'm sleepy but my eyes wont to close..huhu.. so i just walk around with internet and I found this..i think this article is interesting..huhu..the title is about Anak Pintar..actually this article is too long so i just copy some parts that useful.. =p

"Semua anak dilahirkan pintar tetapi yang memberi impak ialah cara kita merangsang mereka. Ibu bapa mesti mempunyai misi jelas iaitu menanam tekad membentuk masa depan anak" - Fadzilah Kamsah Pakar motivasi

“Genius adalah individu normal, tetapi mempunyai kebolehan menyelesaikan masalah teknikal yang sukar atau tidak dapat diselesaikan pakar lain. Contoh paling tepat menggambarkan seseorang yang dianggap genius ialah Albert Einstein dalam bidang sains fizik manakala Thomas Edison dalam bidang elektrik”

“Doa adalah senjata umat Islam dan sebaik kandungan mencecah empat bulan, ibu digalakkan bacaan surah al-Fatihah, ayat Kursi dan surah al-Inshirah. Bapa juga perlu mengambil tanggungjawab membaca surah berkenaan dan dihembuskan ke perut isteri.

“Surah Fatihah adalah ibu al-Quran, ayat Kursi bertujuan menghalau gangguan syaitan manakala surat al-Inshirah untuk melapangkan hati dan fikiran. Apabila hati terang dan lapang, anak mudah menerima pelajaran. Ibu juga digalakkan membaca surah berkenaan ketika menyusukan anak dan dihembuskan di kepala. Ia boleh diteruskan sehingga anak cukup umur,”

FAKTA: Rahsia pemakanan ilmuwan Islam
  • 1) Madu - Madu adalah makanan yang sangat berkhasiat. Al-Quran mengiktiraf ia ‘shifa’ iaitu penyembuh penyakit. Madu didapati berkesan untuk merawati penyakit dan boleh menghindarkan kepenatan kerja otak seperti berfikir, membaca, merancang dan bermesyuarat. Ia perlu diambil dua sudu teh (gunakan sudu plastik) pada waktu pagi dan malam.
  • 2) Kismis - Mengandungi zat besi yang amat diperlukan untuk membina darah bagi memastikan bekalan oksigen yang mencukupi untuk disalurkan ke otak. Adab memakannya ialah dengan mengadap Kiblat, membaca Bismillah dan selawat tiga kali diikuti doa penerang hati. Ia perlu dimakan seperti memakan gula-gula kerana dikatakan tidak berkesan jika dikunyah dan diambil satu persatu sebanyak 21 biji setiap hari.
  • 3) Susu segar - Susu berguna untuk kesihatan otak, mempertajamkan ingatan, membekalkan tenaga mental dan fizikal. Susu mengandungi tiga unsur semula jadi iaitu keju, lemak dan air yang amat diperlukan untuk pertumbuhan badan dan otak. Susu yang terbaik untuk ketajaman minda ialah susu kambing, biri - biri dan lembu yang segar. Ia diminum segelas pada sebelah pagi dan malam.
  • 4) Telur - Bermanfaat untuk menambah kekuatan otak, badan dan menjaga kesihatan keseluruhannya. Ahli - ahli kesihatan mengakui ia adalah makanan yang lengkap dan berkhasiat. Telur yang terbaik ialah telur ayam kampung dan yang masih baru.
  • 5) Halia - Ia sangat mujarab untuk menghindar masalah lupa. Ia boleh dimakan mentah atau dibuat halwa. Halwa ialah halia yang dijadikan Dimakan sedikit saja pada waktu pagi.
  • 6) Buah Delima - Mujarab untuk penerang hati seperti sabda Nabi Muhammad SAW: “Sesiapa yang memakan buah delima keseluruhannya, sesungguhnya Allah menerangkan hatinya selama 40 hari.”


Hopefully this entry can give benefits to people out there..especially mum n dad to be.. =)

p/s - tiba2 teringat kat Nadya..kawan aku time sekolah dulu yang bakal jadi ibu Julai nanti..Semoga semuanya selamat..May Allah bless her..amin!

Friday, March 26, 2010

aCtIoNs iS lOuDeR thAn wOrdS..

ok hari tu eh bukan 2 hari lepas(ckp biar spesifik ya!) kakak tmpt ak tinggal ni ajak kami p tgk wayang cite Alice and Wonderland..yeaaa!!!!!!!! tapi sbb ak da tgk..dah tak pyh la smpi nak double2 tgk kn..jgn nak mengada2 yana..huhu..tp kalo dibelanja ON saja aku ni..huahauhuahua..oh nasib baik kakak rumah aku sewa aku ni tak tau aku da blog..kalo tak kantoi nak mitak blanje..ngeee~

Alice in Wonderland is a 2010 fantasy adventure film directed by Tim Burton, written by Linda Woolverton, and starring Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Crispin Glover, Michael Sheen and Stephen Fry. It is an extension of Lewis Carroll's novels Alice's Adventures in Wonderland and Through the Looking-Glass. The film uses a technique of combining live action and animation.

In the film, Alice is now nineteen years old and accidentally returns to Underland (misheard by Alice and believed to be called Wonderland), a place she visited thirteen years previously. She is told that she is the only one who can slay the Jabberwocky, a dragon-like creature controlled by the Red Queen who terrorizes Underland's inhabitants. Burton said the original Wonderland story was always about a girl wandering around from one weird character to another and he never felt a connection emotionally, so he wanted to make it feel more like a story than a series of events.


Ok i tell you la atas ni aku copy je kat wikipedia..hehehe..senang cite la katakan..kalo nak detail pg la tgk cndri kat cinema..best2..wlpn ak cam ngtuk ckit r..tu pun sbb siang sblm tu aku jadi org pulau duk dalam air dari kul 10 pagi smpi 5 petang..mcm org jakun pn ada ak ni bila aku pk n ingat balik..dah mcm dugong da..hahahaha..


k time ak pg tgk tu ak g gan mber2 la..tak kan la tgk sorg2 plak kan..mber2 aku sape lagi kalo bukan geng merendek aku kat sini..shu gan ana..dua org manusia ni sgt best sbb sempoi plus gila2..confirm cop mohor diraja aku tak kan kering gusi..camni la baru best..lupa masalah pk nak wat RPH, duit ni ckp ke tak, kesihatan, cinta..eh cinta plak..cinta pun termasuk ke..huhuhu..whatever la..


dan manusia yang bertanggungjawab membawa kami berjalan2 melihat alam gunung dan juga haiwan..syg disayang semua ku syg oh alam ciptaan Tuhan..fuhlamak ni lagu cite kartun time aku kecik2 sek rendah..kuat juga ingatan aku ek..ternyata aku masih muda remaja..hahaha..sekali sekala test power ba..alamak pnjg plak aku mengarut..k straight to the point org yang bawa kami tu Slash..pakwe lama eh pakwe lama plak =p kawan lama yang telah lama tidak berjumpa..budak Math Ip Gaya yang dulu pernah menimba ilmu kat IP Tawau..pesanan penaja buat Slash, tmpt jatuh lagikan dikenang ini kan pula tempat menimba ilmu ( sbb dia ni suka kutuk IP Tawau tau..huhuhu..)


dan kat bawah da beberapa gambar kami sebelum pg tgk ini punya cerita..huhuhu..sempat lagi bergambar..penting sbg bukti kami dah pg tgk..hehehehe

beratur beli tiket..
bak kate rossa..hey ladies..heheh
shushi yang banyak membina falsafah abad ini..hehehe

team tengok wayang untuk 2 hari berturut-turut..hehehe

haruskah ku menangis tuk menyatakan yang sesungguhnya..kau la segalanya untuk ku..kau la curahan hati ini..tak mungkin ku melupakan mu..tiada lagi yang kuharap hanya kau seorang.. eh bukan lagu tema alice n wonderland tau..bukan2 jgn terpedaya..alice tak tau nyanyi lagu ni..heheheh =p ..mcm tak de kaitan je lagu ni gan alice n wonderland tapi mungkin da kaiatan gan yana n wonderland..huahuahua.. =p

p/s - gara2 ajakan kak ita dan anak2nya maka tercetus lah entry ini..huhuhu..dan gara2 rindu juga..hehehe..rindu??? =p

Thursday, March 25, 2010

dArI hAti Ke hAti..

Everytime I tried
to feel what is inside
my heart tells me
that you are one of a kind..

I smiled and look back
to the sweet memories we had,
wishing that you are here
beside me, my dear..

For whatever reason it is
Its surely just that i missed
the love and the care
that we promised to share..

Every time i miss you a star falls.
So if you ever look up at the sky and the stars are gone,
its because you made me miss you too much!

From the first time i saw u
i knew it was love,
nwhen we got together,
t'was like a hand inside a glove

You taught me many things
you held me very tight,
when i needed u 2 hold me
each and every night

but nothing as great as this
ever lasts that long for me,
and our perfect relationship,
just wasnt meant to be

but im gonna do my best
to try and win ur love
and get back what we had
like a hand inside a glove..

p/s - Love is like a butterfly… The more you run after it, the more it flies away from you… Just wait with patience and it will come back to you.. =)

fLowEr gUrL..


birthday gurl..time ni muda lagi sikalang..hahahaha =p

sebab aku dah matang jadi aku tak jadi khianat ko..padahal sbb gmbr tu kat laptop Shu..huhuhu..okay ni birthday wishes aku tuk ko ..

Side by side or miles apart
True friends are always close to your heart
Whether you're turning five or fifty-three
You know that I'm a true friend because you're here beside me
I'm here, right now, on your special day (dalam blog je..hehehe)
So lets give a cheer for you, hip, hip, hooray!

May your birthday be the beginning of another great journey!



p/s - mane adiah aku? aku tak nak bg ko hadiah selagi ak tak dapat hadiah aku..hahahah =p

Saturday, March 20, 2010

21 gUns..

Do you know what's worth fighting for
When it's not worth dying for?
Does it take your breath away
And you feel yourself suffocating?
Does the pain weigh out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside?
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky
You and I

When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul
Your faith walks on broken glass
And the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky
You and I

Did you try to live on your own
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire?
Like a liar looking for forgiveness from a stone

When it's time to live and let die
And you can't get another try
Something inside this heart has died
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky
You and

p/s: lately this song become my favourite song.. this song is impressive. btw, i love when he sings"1...21guns" =)

unFiniShed issUe?


The month has been quite painful and testing for me. I've endured so much pain that it could either kill a person or turn them heartless..where my love gone?

These days i'm more like a robot..maybe..

I don't mind walking upstairs..
I don't mind walking downstairs..
I don't mind walking inside alone..
I don't mind walking outside alone..

Afraid to suffer, i made myself tune out from thinking too much and just going with the flow, stop feeling anything and just do what i have to do.. Once i get it done, it's passed and it wont seems as hard or as suffocating as i thot the chore would be..

someone said maybe i have unfinished issue..huhuhu..

I've been through back and forth deciding which one I had to choose..

Why?Why?Why?

I had followed all the instruction but it won't turn out the way it supposed to be..
do i need to complete the jigsaw puzzle or just throw it away far from my life..

after 22 years I'm realise i don't like to play jigsaw puzzle because its really hard for me to complete it..

No matter how right the guy seems to be, there is always finally something that i cant settle for..But this "shadow" thats following me, aint perfect either..That was why i left in the first place..

I wish for a sign everyday, for a light to show me the way, a little sign at least so that i know what im doing is right. But i guess it doesnt work that way, so i'll rest it for today. In my dreams i'll still be thinking, waiting, deciding..

oH nOt sO mE!





i'm very impress with this..i'm not kampung gurl not yet town gurl too..huhu
The big globe at the Tip of Borneo.
all of us


welcome..









santai di rumah panjang
love bird =)
I guess i haven't been writing in awhile, that's because i was pretty much behind the schedule, byk lagi tak siap here and there, so there was a 'no blogging this time' on my forehead..life is thrilling, but also difficult, and i almost felt like giving up, but to hell with that, i plan to survive..i'll just work harder then..

starting from Saturday last week till friday my friends and I went to Kudat and KK..oh really enjoy n best...thanx to this Love bird Walter n Stephanie for accompanied us throughout the day..

Kg Simpang Mengayau a.k.a the Tip of Borneo is located 40 kilometres to the northwest of Kudat town. The journey will pass through mostly coconut plantations and remote villages such as Kg Sin San, Kg Tajau, Kg Pinangsoo, Kg Loro and Kg Tiga Papan before finally arriving at Tg Simpang Mengayau.

Saturday, March 13, 2010

sIlVer LinIng bEhinD eAcH CloUd..

the journey is begin..

hmm less than 6 hours i'll go to KK then continue my journey to Kudat..And i havent pack anything yet.. I got a lot of stuffs here and there..They need my attention..yuuu..

hmm.. i want write many things here..but now is not suitable time..

as i'm woke up this morning..my temperature increase..i think i got fever already..n i have no voice anymore..grrr..

but its ok..vacation still on..vacation still vacation..huhuhu..

k i need to pack my stuffs now..hoping everything will be fine till the last day trip..happy holiday..enjoy yourself =)

p/s - Maybe sometimes you just have to say what's in your heart, not just what you think someone wants to hear..

Wednesday, March 10, 2010




"To love a person is to learn the song that is in their heart, and to sing it to them when they have forgotten."




saya tidak pernah mencatatkan tentang kehidupan saya di Praktikum 3 di sini..

secara zahirnya saya enjoy gan fasa praktikum ini..khdupan sy gan sekolah okay dengan guru2 sgt ok..dgn housemate..mmg fun..gan students ok..semua tu mybbkan sy rasa sy da sebab tuk bersyukur dan happy..

cuma satu part je yang saya rasa tak pernah2 selesai since bulan 12 last year..ntah tidak tahu mane silap dan anginnya..mcm hala lintar jadinya..saya pun kdg2 jadi upside down dan hang plus blur mcm air 100 plus sbb bnda ni..eh tak2..air 100 plus takde kaitan pn tak bersalah pun..air 100 plus best dan memberikan tenaga..huhuhu.. =p

tapi mgu ni mcm selesai je kes tu..tp sygnya, penyelesaiannya mcm kurang baik pula..sy pun mcm mawi mc dlm angan dan sedar..btul ke ni..ya atau tidak..tp itulah yang sebenarnya..bak kata Yuna yang sebenarnyaaaa...huhuhu..ok yuna takde kaitan walaupun secebis dalam kes ni..sorry yuna coz maybe sy bleh buat anda terbatuk2 kejap..hehehe..

hmm tak tau nak komen ap2..atau pk apa2 sbb sy rase mgkin ini jalan terakhir dan yang terbaik boleh diambil wlpn sbnrnya saya tak nak ambil pn jalan ni..the road not taken..chewah ni mcm tajuk literature time ak blaja kat sek men dulu..huhuhu..tapi sy tak tau lah..saya tunggu dan lihat jela apa yang terjadi next@perkembangan seterusnya...

k overall, life sy not too bad la..Alhamdulillah Allah masih sayangkan saya..thanx to God because always with me...May Allah bless of us..dan sekarang sy sedang berangan untuk vacation..bukan berangan merancang sebenarnya..sy harap sgt mnjadi kenytaan..sbb sy rasa sy sgt perlukan vacation right this second..sy harap Allah permudahkan segalanya bagi saya..KUDAT dan Tunku Abdul Rahman Park tunggu aku...hahahah =p

p/s - sy mc simpan kata2 diruangan itu..sy tidak tahu utk apa sy smpn..adakah untuk mematikan semangat dan hati saya atau untuk apa..untuk buat saya berputus asa..atau untuk apa..saya sendiri tidak tahu..


StOrY oF uS..

tell me the sad story..and i will cry for you..
tell me the truth story..and i will love you..
tell me your secret..and i will keep it for you..
tell me your heart..and i will hurt..
tell me anything..and i will understand you..
but please..
don't lie me..
because..
i will leave you..
i will hate you..
but
i will miss you..

p/s - jangan tegur saya..saya sedang berkabung..hehehehe =p

beRsIn iTu UbaT..

sudah agak kepam laman ni..
sudah lama saya tidak menulis sesuatu di sini..
hari ini dan semalam tak akan pernah sama..
minggu lepas dan minggu ini tak akan sama..
bulan lepas dan bulan ini berlainan..
tahun lepas dan tahun ini berbeza..
saya dan kamu juga berasingan..
sebab tiada benda yang akan kekal dan sama..
sekadar mehu membersihkan habuk di laman ini..
ingin saya coretkan sesuatu untuk saya dan kamu..
tapi ia kaku dan beku di situ..
tidak dapat dikeluarkan untuk disampaikan..
berhenti jari jemari saya melangkah..
saya akhiri dengan kata..

salam..

p/s - nothing..the only life..



Monday, March 8, 2010

Sometimes i can be so mean and i don't know how i can fix that ugly side of me..the only thing i can say is i'm terribly sorry..

hmm terasa mcm mau pulang cuti bulan 3 ni..tapi kos lebih kurang 800.. hmm =(