Wednesday, June 27, 2012

cOach..

aku bukan la nak berlagak but since suami aku bg kat aku bag coach poppy sbg hantaran kawen kami..ak mcm suka gila la plak gan bag coach..sbb design dia cntik..slalu gak aku usha FB JualanMega USA..kat situ byk gila collection Coach bag..variety of size, colour, shape, design n etc..mabuk aku kalo da layan all the collections..bleh hbskn mase 1 jam lbh dpn laptop tgk koleksi2 tersebut..huhu


ceria
simple
this one not coach but CK..but i just like it..simple n nice..

ni antara beg yang aku suka..ada byk lagi tp ni kira plng cun bg ak..sbb xd la nmpk mcm mak datin sgt n mcm matang sgt kan..hmm but as i said before i you want shopping..dont follow your heart but follow your money..hrga yang dia tunjuk ni pun after less..sbb hri tu da sale n clearance stocks kat US..

tp honestly kalo koorg nak beli bag coach beli la kat sini..hrga dia agak murah..ada satu beg coach tu kat KLCC after less 2% hrga dia stil RM 1000+++..tp kat FB ni just about RM 700 something..if u feel free..u can visit this page JualanMega USA..ceh ak ni duk beria promote bajet dpt beg free je..hohoho..tp ok la kan sharing is caring rite..heehe..ok selamat bershopping kwn2..

Tuesday, June 26, 2012

MbMmBi

hmm disebabkan sedang berkursus (MBMMBI..pembelajaran berpusatkan murid)..jadi adalah masa mengupdate blog..kalo kat rumah time ni msti sibuk nak masak utk husband..wlpn kdg2 pndi juga buat2 trick spy dpt dinner kat luar..hoho..hmm ini buat sy rindu husband sy..kcian en husband tapau n dinner sorg2 je kat rumah malam ni..

ni la husband saya..masa ni kami makan kat IKEA..suami sy mmg sorg yg bila time makan dia akan makan dgn bersungguh-sungguh n menikmati makanan..pinggan dia slalu bersih je lepas makan..heee

ni la makanan kami.. 

ramai gila org time ni..mase ni school holiday plus weekend..mmg pack macam tin ikan sardin..queue pun pnjg gila..tapi di sebabkan si isteri yang nak sgt makan meat ball ikea..en suami tunaikan juga..tq syg..hee..suami pg cop meja dlu time ni..heheh..

ni ada la sedikit sbyk hasil rompakan di sana..kalo ikut hati mcm2 mau dibeli tapi berbelanja tak boleh ikut hati kena ikut duit..hoho..lgpn dlm kereta pn dah pnh brg..hasil rompakan bercuti di cameron..huhu..sbb kami singgah di sini slps balik bercuti dr CH n Tanjung Karang..

time godek2 pics..i found this pic..this is Menara Condong at Teluk Intan..kami singgah kejap je sbb menara tu dah nak tutup..sayang..but its ok maybe we can go there next time..heee..dan tercetusnya entry ini kerana saya MERINDUI Mr Muhazam Shah bin Abd Aziz..huhu

p/s - attending course is really awesome because its all about relax, rest, sleep n eat..hahaha..

Saturday, June 9, 2012

bUnGa n SaYuR CinTa di CameRon HighLand..

husband
wife
hari2 pun bercinta..cuma tempat je berbeza-beza..eee pic tomatoes ni pic fav husband..hee
bunga cinta kami
and he bought this for me..suami ckp..kalo rasa nak bunga petik je bila2 masa..hoho..how sweet =)


p/s - terima kasih Allah dengan kurniaan ini..Alhamdulillah =)

laStdAy aT cH..

day 2 at CH kami byk spent masa di Cactus Valley selain ladang teh, bee farm, MARDI n strawberry farm again..huhu..kami juga da jalan2 kedai2 tepi jalan..tapi tu smlm la..huhu 

suami sejati..bwk semua..heheh

kena paksa jadi model..eee
me..
love tree..
me again
kena paksa lagi..but nicce try syg!!
the road we taken..huhu
mmg besar
negaraku..hoho
superb!!
model bunga..hehehe
i'm dying!!! 




yummmy!!! trust me!!
hasil tangkapan di Cactus Valley
Bharat tea farm 


last stop bee farm..huhu

and after that we went home..oh not our home but balik kampung ohoo balik kampung at Tanjung Karang..sekian percutian yang menggembirakan =)

cAmErOn dALaM iNgaTan

pergghh..cuti dah nak abes..lusa da sekolah..damn!!!..huhu..oh ya..last week my husband n I went to Cameron Highland!!! yeahhh..thanx sayang..impian bercuti tercapai..sy tak penah letak target mane tmpt sy nak pg..tak kisah yg pntg pg jln2..heee..dan bila husband msj sy time kerja ckp trip to CH nak tak this holidays...sy mesti kata nak2..honeymoon again..weee..wlpn da beberapa kejadian..biasala sy kan selalu je attention seeker bila gan husband..nasib baik husband sy baik n sabar n caring..eeee

kami pg hari Selasa tp stay one night in KL than, Rabu went to CH..perancangan awal nak stay 3 days and 2 nights..tp mcm xtau da nak g mane n asyik makan strawberry je..hohoho..jd kami decide je balik on Thursday..hee..

dan sy rasa cm ramai je org sy knl bercuti ke CH kali ni..tp xjumpa pon..hahah..cma tgk update kat FB rmi jg ke CH cuti kali ni..and of course kat sana ramai org...

he was so excited..hee
Perhentian pertama sebelum sampai ke puncak..eee..at lata Iskandar
we were staying here at Bala's Chalet..nice place btw
lbh krg cmni la bilik kami..xtau dah ni blik kami ke bilik sebelah..dah tak ingat sgt da sbb chalet ni bukak je smua bilik dia..mcm2 bilik da..sbb xd org ..jd kami berdua amik smua gambar bilik2 tu..hahaha
gila tourist tak? siap beli map tu..hahaha


strawberry farm..da sgt byk kot..this one yang dalam cite Vanila coklat pergi berlakon tu..weee
seriously delicious..you need to try it..like my husband said that "It taste better than BR!" 
CT n Dato' K..hehehe
my love!!!! 
ni kat another strawberry farm..Taman Agro Al-Mashor.. To us , strawberry sini terbaek!!
our dinner on that day..ayam pandan dia best
=)
ni la kisah day one kami kat CH..day two lagi awesome =) tp sy mabuk spnjng perjalanan..first time in my life..sblm ni pg ok je..naik flight..naik boat..naik kapal n etc..huhu..takpe yang penting kita enjoy!!! kata Nora Danish dalam sitkom Puteri..heee


p/s - hari2 dating gan suami..best..n madagascar 3 terbaik!!! heee