Saturday, April 30, 2011

cAkaP-CaKap KosOng tApi beRmaknA..

bila kwn aku tanye "macam mane ek dia ajak ak kapel balik?" aku terus jawab..eh jangan lah rujuk balik..just waste of time..takde maknanya tu..tapi bergantung pada hati kau lah..tapi bagi aku..jangan 100X..huhuhu..over plak bila aku teringat aku sebut 100X tu..

"its NOT LOVE When you keep coming back to the same person only to be hurt by the same mistake you forgave".. sekian...

kadAnG SayA kaLah dEngaN keNanGan..

kesalahan besar saya malam ni..bila saya scroll down balik entry2 dulu terutama entry tahun 2010..hmm..sometime its not good to reminisce our memories..especially when the good memories already turn to bad memories..

thAts LifE..4.20 am..30.4.2011

There is a story behind every person..There is a reason why they are the way they are..They are not just like that because they want to..Something in the past created them, and sometimes it is impossible to fix them..

aKhir raSa iNi..

banyak adaptation yang aku kena buat tahun ni..dari awal tahun samapai sekarang..dari kes melibatkan hati smpi tanggungjawab..setelah menjalani kehidupan separa dewasa ni..terlintas di hati..susah pula menjalani kehidupan sebagai seorang yang sudah dewasa..semakin banyak plak tanggungjawab..banyak nak kena bayar..payment kereta..minyak..broadband tuk 2 orang..brng2 peribadi..brng2 tuk kerja..walaupun duk kat rumah..tapi belanja rumah kena la hulur kan..tak kan nak makan free je..tak patut..tak patut..kan dah kerja..bagi duit tuk mak pun perlu..kata orang lagi berkat tu gaji lau bg sama mak n ayah..makin bingung pula aku rasa..dulu mase elaun 700 sebulan, bleh plak aku meyimpan..skrg bila da bergaji..nak simpan duit 500 sebulan pun berat ni..huhuhu..


semuanya buat aku berfikir aku kena jadi kuat seteguh karang =)





p/s - as time changes..people also change or maybe not change at all..and yes i'm still think about it..even its not my intention..well..hmmm  

RoYaL wEeDdiNg..

i hope it's just not a royal wedding but a loyal wedding too..huhuhu..from my eyes, i still believe that Lady Diana is more beautiful n gorgeous than Kate..ngeee..


500daysofkissingmypillow:

I, William Arthur Philip Louis, take thee, Catherine Elizabeth, to my wedded wife, to have and to hold from this day forward, for better, for worse: for richer, for poorer; in sickness and in health; to love and to cherish, till death us do part, according to God’s holy law; and thereto I give thee my troth.I, Catherine Elizabeth, take thee, William Arthur Philip Louis, to my wedded husband, to have and to hold from this day forward, for better, for worse: for richer, for poorer; in sickness and in health; to love and to cherish, till death us do part, according to God’s holy law; and thereto I give thee my troth.



hmm tengok orang kahwin terus rasa nak kahwin..tapi bila dengan siapa..itu belum tahu lagi..hehehe

p/s - bgs pergi majlis kahwin anak cikgu sekolah aku kahwin esok..dapat juga makan free..heheh =)

Friday, April 29, 2011

tAk keMaNA kALaU bUkan JodOh..

holaaa
trip kali ni best n enjoy =)

p/s - Bagi aku berkawan biar seribu berkasih biar satu..bukan berkawan biar seribu..berkasih pun seribu juga..kesian tak leh beza berkawan n berkasih..retard ke..huhuhu

Wednesday, April 27, 2011

aKu haRus KuRus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

off to Kuala Lumpur Kota Rayaku..huhuhu =) memang gaji kali untuk berjola joli kali..kuikuikui..


dengan saya sertakan video klip lagu kota rayaku Altimate featuring Noh yang selalu aku layan time drive balik dari kerja..huhuhu


p/s - saya gemuk jadi harus diet..tp bagaimanakah?

3/5..NaSIb DaH laKsaNaKan..

Jaafar As-Saadiq r.a.brkata: Jgn bshbt dgn 5 jenis mnusia:

1.PEMBOHONG krn engkau akan dibohonginya.

2.bodoh/jahil krn engkau takkan dpt apa2 mnfaat daripadanya tp mudharat.

3.BAKHIL krn dia akan mghmpakan engkau.

4.PENGECUT krn dia akan lari drpdmu ktk bdpn dgn sesuatu yg mnakutkan.

5.org fasiq krn dia akan mrosakkan namamu.


p/s - right decision..putus arang terus kalau jumpa orang macam ni =)

Tuesday, April 26, 2011

anAk tUngGal laGi..aDeHh

admit it sometimes it easier to say you don't care than to explain all the reasons why you do?


hmm officially closed the previous door that i opened it about plus minus 5 years ago..and decide to open a new door..but still not invite people to enter..hihihi


kalo mak ayah kulit cerah mesti anak kulit cerahkan..hehehe


p/s - first move is not bad =) 

thE awEsome onE = FrIend =)

the issue is about "english teacher"!!! its not funny ok..huhu =p


my friend - haa..but you never shows any sign that you already break up with him in our last met? amazing!


me - Any sign? what do you mean by any sign..break up with bf..it doesn't mean you need to mourn for the whole year..kot ya pun nak nangis dlm hati ckp la makcik..hahaha..i'm grown up woman la..so i just handle it with care..lalalala


my friend - I thought i know you well..hmm but as time change people also change right? handle with care ek..hahaha


me - hahaha..yup but maybe not change at all even after 5 years or 2 years you not meet that person..double meaning here..LOL =p 


my friend - and i don't get it..


me - never mind no need to burden and mess your mind with this issue.. useless..hey please use English whenever you contact or interact with me because i'm going to teach english next year..damn right? my headmaster asked me to do that..


my friend - hahahah..Good Morning techer Lily..


me - hey..how dare you..


my friend - hahah..nice and awesome one =)


me - btw..thanx..but starting from today i'm pray to Allah..this thing will not happen for the rest of my life..huhuhu..i dont think i can handle this with care like i do when i broke up with my ex-bf..huhuhu..


my friend - damn funny!! LOL =p 


p/s - my english is broken..yup i admit it..huhu

Sunday, April 24, 2011

niAt tidak menGhalalkan cAra..

analoginya..kalau kau berbohong semata2 nak jaga hati seseorang..niat kau mungkin baik tapi cara tu tetap salah..dan smpi bila2 pun tetap salah di mata aku..lebih2 lagi jika benda tu berlaku berulang kali..begitu juga bila timbul kes menghina Agama Islam..umat Islam mula menegakkan agama mereka..bagus! aku memang puji..Alhamdulillah..tapi cara yang digunakan tidak kena..memaki yang amat dahsyat, melemparkan kata2 kesat tidak menunjukkan cara Islam sebenar..


da satu yang best aku nak share di sini..ni pun aku copy dr FB yang sma tapi di post oleh seorang hamba Allah..


Balasan baik hindari marah Abu Hurairah dan Said Al-Magburi meriwayatkan : "Ada seseorang lelaki memarahi Saidina Abu Bakar. Ketika itu Rasulullah duduk di sebelahnya.

Nabi diam saja, begitu juga Abu Bakar.

Selepas orang itu selesai memaki ha
mun dengan mengeluarkan kata-kata kesat, Abu Bakar membalas makian itu, tetapi Rasulullah bangun dan beredar dari situ.

Abu Bakar hairan dan terus mengekori Nabi Muhammad sambil berkata : " Ya Rasulullah, dia memaki saya dan engkau pula diam. Ketika saya menjawab maki hamun itu, tiba-tiba engkau bangun lalu pergi."

Rasulullah lantas menjawab : " Sesungguhnya malaikat mengembalikan semua makian orang itu kepadanya ketika engkau diam, tetapi ketika engkau membalas makian itu, maka malaikat pergi dan syaitan pula masuk dan saya tidak suka duduk bersama syaitan."

Rasulullah kemudian bersabda lagi : " Allah akan memuliakan hamba-Nya ketika sedang dianiaya lalu memberikan kemaafan sambil mengharapkan keredhaan Allah."

Abu Said al-Khurdi pula berkata, Rasulullah bersabda : " Awaslah kamu daripada sifat marah kerana marah itu menyalakan api dalam hati anak Adam."

" Maka sesiapa yang merasakan demikian ketika berdiri, hendaklah dia duduk dan jika dia duduk hendaklah ia berbaring."

Abu Hurairah al-Bahili berkata bahawa Rasulullah pernah bersabda : " Sesiapa yang pemarah tetapi dapat menahan marahnya dengan sabar, maka Allah akan mengisi hatinya dengan keredhaan pada hari kiamat."

subhnaALLAH..



p/s - aku selalu harap aku ada kesabaran yang tinggi..dan dapat kawal kemarahan aku yang pandai meletus macam gunung berapi tuk beberapa minit..lebih2 lagi jika berhadapan dengan benda ada unsur penipuan dan pengkhianatan..hmm

Nauzubillah..

honestly meremang bulu roma aku tgk page FB ni..Makcik Hajah Siti Al-Wuzara..dan pictures dalam FB Danny Daniel hentikan penghinaan terhadap Islam..its tooooo much..Ya Allah..rasa marah, sakit hati sampai gugur air mata aku menahan kemarahan di hati.. aku yakin ni hanya propaganda untuk memecah belahkan umat manusia dan menghina Islam.. 


Jelas menunjukkan kiamat suah dekat..cuma bila je kita tak tahu..Ya Allah aku pinta janganlah palingkan hati aku ni daripada Agama Islam..Matikanlah aku dalam Agama Islam Ya Allah..


Alhamdulillah juga aku dapat berita yang FB Makcik tu akan diambil tindakan..aku dapat sumber ni dari blog hamba Allah ni..aku tak tahu nama dia..



KUALA LUMPUR: Sebuah akaun laman sosial Facebook yang menggunakan profil ‘
Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara’ didakwa menghina agama Islam dengan memaparkan gambar seekor babi di atas Kaabah sedang membaca al-Quran selain kata-kata menghina agama itu.
Berikutan itu, Pengerusi Ikatan Rakyat Insan Muslim Malaysia (IRIMM), Amir Amsaa All
a Pitchay, membuat laporan polis kira-kira jam 11.30 pagi di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi, di sini selain akan menghantar memorandum kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysi
a (SKMM) untuk mengesan pemilik akaun itu.

Katanya, beliau dimaklumkan mengenai laman itu oleh anggota IRIMM yang menyedari kewujudannya ketika melayari internet di sebuah kafe siber di Jalan Tunku Abdul Rahman, kelmarin.
Amir berkata, individu yang terbabit dalam perbuatan itu harus ditangkap dan dihukum kerana tindakannya sudah
melampaui batas, dan beliau berharap polis serta pihak SPRM akan mengambil tindakan sewajarnya.



p/s - da satu komen yang menarik minatku, lebih kurang beginilah ayatnya - hidayah itu kita perlu cari..bukan diberi secara percuma..

i CaN smeLL iT..FeEL iT..BuT i jUst CaN't tAkE it AnYmoRe..






My kinda cat :)





lovequotesrus:

Photo Courtesy: yanilavigne



thethingsiloveaboutyou:

Submitted by myeeelforthewin. 

sayingimages:There comes a point, when it’s not that you don’t care anymore, you just can’t

myidealhome:

like a secret relaxing place in the forest










muslimahgirl23:

Narrated Anas:
The Prophet said, “Whoever possesses the following three qualities will have the sweetness (delight) of faith:
1. The one to whom Allah and His Apostle becomes dearer than anything else.
2. Who loves a person and he loves him only for Allah’s sake.
3. Who hates to revert to Atheism (disbelief) as he hates to be thrown into the fire.”

i just falling in love with all these pictures especially the last one
=)
p/s - i'm done pretending..because i don't want anybody know the truth.. (T T)

Wednesday, April 20, 2011

yea! GaMbaR tU daH xda =)

sebelum tidur ingin mengucapkan rasa syukur n lega bila..tiada lagi apa2 connection aku dengan manusia tersebut..gambar tu dah kena delete..terima kasih kepada kawan yang membantu..nsb baik da awak..hehehe


aku lau aku cakap..aku buat..dah hari tu beria ckp no connection..so no connection la..tba2 gedik pergi letak gambar orang plak kat fb dia..owh please la..tak elok jilat ludah sendiri ba..huhuhu




p/s - penting sgt ke pandangan org yang tak penting dlm hidup kita?..bagi aku la kan..kalau orang tu dah tak penting dlm hidup aku..aku memang tak peduli pa pandangan dia sama aku..sbb wujud atau tidak dia dalam hidup aku tak da effect pun =)



pErLu BuaT walAupUn PaYah..

Rasulullah SAW bersabda, "Orang yang paling sabar diantara kamu ialah orang yang memaafkan kesalahan orang lain padahal dia berkuasa untuk membalasnya." (HR Baihaqi) - sumber from tazkirah


tapi kadang rasa payah sangat nak buat for certain reasons..especially for the same mistake..again again and again..and very2 worst thing..but i'm trying bersihkan hati ni..jgn da benci n marah yang disimpan..Allah akan balas juga nanti tu =)


p/s - biar orang burukkan kita..kita tak dapat dosa pun =)

Tuesday, April 19, 2011

sAh anAk bapAk..

Trust is a very special gift once given it must be cared... Once it's broken it can never be the same again..never and ever..




p/s - pyh juga kalo mak baik betul tp anak prngai cm haram dowh..huhuhu


amaljamal:It’s Heliza!
i think she is 100x more cute and better than L.S..huhuhu
=)

p/s - tak pyh jadi fake..nak like bnda yang kamu tak like semata2 nak nampak kamu sehati sejiwa..jadi diri sendiri adalah lebih baik..dan lihatlah status kamu siapa..

sUcH a DarLiNg..

Words can break someone to million pieces, but they can also put them back together. I hope you use yours for good, because the only words you'll regret more than the ones left unsaid are the you one use intentionally hurt someone - Taylor Swift 


twilightnewnews:

Eclipse.

~LOVE STORY ~

Saturday, April 16, 2011

aNdai LelAkI tAhu..


ini aku copy dari note FB..hehehe..sebagai perempuan aku sangat2 setuju gan semua ni..tapi sayangnya dia tak pernah tahu dan tak akan pernah tahu lagi smpi bila2..hmmm

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.

Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.

Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda..

Thursday, April 14, 2011

nO SpEcIaL dAte aT aLL..

Orientasi PPGB at Bukit Gambang Resort City, Pahang..
14-16 April 2011..

baru siap packing..honestly mls nak pergi tapi pergi sajalah..bukan kena drive pun..da juga kena sedia bas..no weekend again like last week and last two weeks and next week too..huhuhu..enjoy your life as a teacher dude..


enjoy this song
=)

Tuesday, April 12, 2011

duLu LaIn sEkAraNg lAin..


ignorance is bliss..
not knowing something is more comfortable than knowing it..what you don't know can't hurt you..
i never have the urge of knowing the truth when i know, once i find out the truth, it will hurt me and the less i know about it, the easier it will be..
i guess i can't handle the truth..so please, don't hurt me any longer..let me live by pretending there is no open door that welcomes me to come into..


i miss someone that i care soooo much..
someone i can shared the laugh and the tears together..
miss all those laughters i have with the person, and the feeling the person makes me to sense..
i treasure every moments we spend together. laughing, laughing, and laughing. endless laughters. and you know you always have a shoulder to cry on..
but i know you're happy now..
so i don't think i should disturb you with my tears story..
and i also know you're too busy now..
so i don't want disturbing you with nonsense thought..
all the best..

p/s - takutkah saya..oh saya bukan takut hanya mencegah..harap maklum..buat masa in katakan tidak dahulu =)

just iGnOrE the One wHo brIng You DowN..

biarkan kenangan berbunga di ranting usia..

biarkan rindu mati di hati terdalam..

biarkan kesunyian menemani di setiap waktu..

biarkan perasaan berperang di dalam jasad..



biarkan..

AIr Mata TErgaNtunG di Pipi..

aku malar malas buat  kerja sekolah kat rumah..Fail PPGB aku lansung tak buat..okay ni bukan kisah sebenar..aku nak ckap pasal JODOH n KAHWIN..hahahah..nak kahwin dah ke..hmm ni pilihan bapa n mak aku punya atur la kali..tapi ayah n mak aku bleh atur je..jadi ke tak aku punya atur k? huhuhu


tak2 bukan aku nak kahwin pun..lmbt lg mungkin 2012@2013 aku baru pk pasal kahwin..baru pk lom lagi nak khwn ye..ni aku pye perancangan..Allah punya perancangan aku tak tahu..kot2 tahun depn dah da anak ke..mane aku nak tahu kan..huuhu
ternampak satu video cun yang di posted oleh mber aku yang tak berape member sgtlah..tp kenal la..


ak tak tahu menahu pun kisah hidup dia sebenarnya..tak update pun..well kami bukanlah close sgt pun kan tapi yang sweetnya..tuh video tuh..sweet gila tahap gaban la..aku sje je bukak nak nengok..pa kebendenye..from the video tahulah aku cikit sedikit salah silah hidup dia..


rupanya dia ni bercinta gan mamat nih..tp terpaksa berpisah dek kerana pilihan keluarga yang kononnya calon pilihan keluarga tu baiklah..rupa2nya luar je nampak baik..muka je nampak alim tetapi perangai Astghafirullah..bahasa kasarnya "macam haram itu punya perangai"..3@4 tahun gak la bercinta gan bdk mcm haram ni..dah la bdk tu ckp mereka dah bertunang..padahal tak pun..perasan gila..rupa2nya bdk tu penipu besar..dia ditipu hidup2..since mereka jauh2..n jarang ketemu..bdk tu buaya darat terbesar sebenarnya..tanpa pengetahuan dia ditipu hidup2..bila contact katanya busy..rupanya busy mengatur awek2nya..fuhhh..


nak jadikan cerita, sesuatu terjadi..aku pun tak tau pa benda yang terjadi..kwn aku gan bdk buaya tu break..Alhamdulillah jugalah break gan org mcm tu..dan mamat@bf lama@first bf mc setia menunggu bep..akhirnya mereka bersama kembali setelah 4 tahun berpisah..InsyaAllah bln 6@12 ni mereka kahwin dan aku dijemput menghadiri majlis perkahwinan tu..yang mana aku pun tak pasti mampu pergi ke tidak ke sana..jauh tu bep rumah dia gan rumah aku..kalau jalan kaki memang tak sampai..kalau naik sampan mungkin sampai bila dia dah selamat melahirkan anak sulongnya..hahahah..nak ckp betapa jauhnya jarak rumah kami..hehehe


kesimpulan daripada story ni..kalau dah jodoh tak ke mana bep..berpisah bertahun2 pun masih boleh on tau..janji hati tu setia, ikhlas n jujur..insyaAllah tuhan permudahkan =) aku pun tumpang gembira la dengan kawan tak berapa kawan aku nih..dan aku pun mula mengira berapa lama tempoh berpisahnya aku gan bf ak yang first..sbb kami pn berpisah gan cara baik gila..hmm, ada la dlm 6 tahun kot..hahahaha..sengal..takde maknenya..main2 je..apacer psl xbf ak yang first ni pun aku tak tahu..last contact hari tu dia ckp dia ngah sambung master..mgkn skrg da keje kot..aku doa dia berjayalah n bahagialah ye.. =)


p/s - dan kamu..bukan bf pertama..owh tidak lagi..get lost dude..

Monday, April 11, 2011

nAk tIdolaH =(

saya selalu dgr org kata..kalau kita teringatkan seseorang, msti org tu pn ingat kat kita..dulu saya kata ya tapi skrg saya kata tipulah..tak semestinya dia akan ingat kita..ok dah la mengarut..persoalan sekarang bila nak siap tanda buku aktiviti budak2 ni..nak tido!!!!!!!!!!!!!!!!!

jAhaTnYa cInTa..

sblm nak pi tido ak jengah la FB aku jap..ak ternampak post dr FB friend aku ni dia tulis"jahatnya cinta...ke org yg bercinta itu yg jahat??"..pastu da lah org komen ckp mcm ni..selagi xde keikhlasan dan kejujuran cinta tu jahat..cinta tu xpenah buta cuma org yg mmbuatnya buta..aku malas nak masuk port kc drop comment kat situ..just bermonolog dalam hati je, pergh ala2 lagu atilia gitu dowh..heheh..sehingga aku buat kesimpulan..kisah cinta aku dulu boleh dikategori dalam cinta jahat n buta ke?hahaha..sengal je..


“To love is to suffer. To avoid suffering, one must not love; but then one suffers from not loving. Therefore, to love is to suffer, not to love is to suffer, to suffer is to suffer. To be happy is to love; to be happy then is to suffer, but suffering makes one unhappy; therefore to be unhappy one must love or love to suffer or suffer from too much happiness. I hope you’re getting this down.” Love and Death 


i just copied this from my friend's tumblr..and before this someone already give this words to me..but until now its hard for me to understand all these things..duhh..bace smpi pengsan!!! nite peeps =)

p/s - oh yesss2..starting from last 2 weeks..i have no weekend until 5th of May..i need to attend a few kem, camping, kursus and etc..my days was hectic metic okay..