Wednesday, June 29, 2011

sAiLinG and sTilL..

What always happen is LIFE..people do saying that go to the destination..but in certain thing or certain part in my life i rather to choose or think about the JOURNEY..yup the journey..for me, its not the destination that matters,  because most of us already clear about the destination in our life..its the JOURNEY..again i said, the journey..along the way to the destination..whether we arrived there together or i'll left all alone and bleed to crawl to the destination, because the destination still there..and always there..but the journey almost different for all of us..


in my Journey to my destination..
still sailing...

p/s - please, don't let your ship abandon before you are finish the sailing.. before you reach the destination..i'm praying for smooth journey in my sailing to reach my destination..near yet so far..Allah knows better.. =)

gO Or bEd..

lama gak 2 years tu..berusaha tangga kejayaan deeee..
imgfave:

★ discovered on imgfave.com (social image bookmarking)
personality gets the heart 
again personality gets the heart..LOL
happythings:

10centwings: gatekeeper: Something to remember
ya i cant do everything but I do trying..hopefully


They tell you to be yourself, and then they judge you.

let them be the judges like always..
you just need to hear n decide, take it or throw it..
noted already
there's a lovely cool breeze...
fuck-yeah-best-posts:

Via lbwwb:
Todays Cuteness by Renee Doyle @ better photo
arggghhh smart
love you more!!!!
erk..menusuk kalbu seh..
sampai terus kata2 ni..
great!!!!
tell me now..
where i can find something like this..
sigh~
The grand feast: banana fritter as starter, wrapped omelette, strawberry yogurt sorbet, ikan bakar as the main dishes plus gooseberry jelly and rasp-blueberry muffin for dessert
stomach abuse..damn!!!!

p/s - life is what happens to you while you are busy making other plans..like now =)

Tuesday, June 28, 2011

kAtaMu KaTaku...

nice to share here =)


"Kadangkala dalam hidup, apabila kita menjadi terlalu ikhlas dan menyayangi serta memikirkan orang lain lebih dari kita memikirkan diri kita.. Dan ingin memberi kemanisan pada org lain... Jangan sesekali terlupa, yang tak semestinya manis yang kita akan rasa. Tetapi, kita juga harus bersedia menelan pahitnya.." *LOVE & FAITH - Fahrin Ahmad..


aku amik kat FB..he is my favourite actor actually not SETH TAN


expectation is the root of all heartache - wiilliam shakespeare


aku amik dari FB gak..ni post kawan aku..heee


PERBEZAAN itu bukan untuk DIMUSUHI,tapi untuk DIFAHAMI.


ni pun aku amik dari FB..FB junior aku..heee

dAlaM haTi da SunGaI..

macam orang bodoh je aku rasa..semua aku tulis silap..balik2 je aku liquid..hmm..bagus tido daaa..kalo boleh tido..owh damn sungguh..


p/s - saya nak musim kemarau sekarang di hati saya tapi saya mahu hujan di luar tingkap saya..God knows better...

Sunday, June 26, 2011

wInk~

Ada cikgu baru @ kg chabang yg berjaya buat aku tertoleh 2 kali eeee

February 9 at 12:49pm via Snaptu ·  · 

Friday, June 24, 2011

sWeEt..mAnIs..GuLa..

sejak menjadi wanita berkerjaya bukan perempuan berbelajaran (maksud ak zaman kampus deee) memang takde masa terluang yang panjang nak mengupdate blog ni..makin limited..agak tabik spring kepada perempuan bekerjaya yang bukan sahaja ada kerjaya malah rumah n tangga n anak2 yang baru boleh kaki tapi masih boleh update blog dengan jayanya..


ok macam biasa intro selalu panjang..dan aku juga tidak lagi seprerti zaman sekolah dulu2 ada diari nak tulis apa yang sweet sour bitter spicy yang berlaku dalam life aku..so aku tulis jela kat cini ckit2..


what the nice JUNE 2011..starting from the early month until now..non stop, many sweet moments happened in my life journey..family, love, work, friends and etc..  =) SWEET okay..thanx to Allah SWT..gave me all these rewards n presents..I'm feel grateful..Alhamdulillah..I'm blessed..

kalo nak senerai semua banyak..senarai 2 terbaik jela..hehehe


18 June 2011


24 June 2011

suka!!!!!!!!!!! bahaya plak ni tau..karang lama2 mcm salji kat kutub utara plak aku..asyik cair je memanjang..heee..semoga di permudahkan..dan semoga diberkati oleh Allah SWT..amin..

keikhlasan walaupun tak nak nampak tapi boleh dirasa..begitu juga kasih sayang..jangan persiakan nikmat n peluang yang diberi belajar untuk menghargai dan bersyukur dengan kurniaan-Nya.. =)

p/s - merisik..meminang..mengahwin..erk da mengahwin..hehehe..rosak bahasa tul cikgu BM celup tepung ni..huhuhu..dan kalo air teh banyak gula sangat pn ndak bagus ba..heee

Thursday, June 23, 2011

SoMetImEs wE jUsT haVe tO liSteN..

Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam bersabda , “ Sampaikanlah kepada wanita- wanita yang kamu jumpai , bahwa taat kepada suami dan mengakui hak-haknya adalah sama dengan Jihad atau perang di jalan Allah. Tetapi sayang , hanya sedikit saja diantara kamu yang dapat melakukannya . . . “ ( HR.Ibnu Abbas)



& Kami pasti akan menguji kalian dengan sedikit ketakutan,kelaparan,& kekurangan harta,jiwa,& buah-buahan & gembirakan lah orang2 yg sabar,yaitu yang apabila mereka ditimpa musibah mereka berkata , “Sesungguhnya kami ini milik Allah & kepada Nya kami akan kembali“,Mereka itulah orang2 yg mendapatklan rahmat dari Rabb mereka & merekalah orang2 yg mendapatkan petunjuk.(AlBaqarah:155-157)




‎"Janganlah kalian saling mendengki, dan janganlah kalian saling membenci, dan janganlah kalian saling berkata-kata keji, dan janganlah kalian saling menghindari (cuek/tidak perduli), dan janganlah kalian saling meng-ghibbah (gosip) satu dengan yang lain, dan jadilah hamba-hamba اَللّهُ yang bersaudara." (HR.Bukhari)


p/s - singgah kat blog junior tadi..dia tulis sedang berumur 21. mari chill chill :).. hohoho..me plak, sedang berumur 24 tahun..tak boleh chill chill..huhuhu

Di SuaTu keTikA..

~rinduku umpama ombak yang tak berhenti~
~kasihmu bagai pantai yang sentiasa menemani~

Have you ever seen or read this novel?I was 16 years old that time..when I was reading this novel..plus minus 8 years ago..and i'm still remember..me, stay up to read this novel from 2.30 am until Subuh..just only to finish my reading..before i need to pass it to my friend..i have no choice because the turned was sooooo long..heheh..okay i'm really crazy on it..and that time i'm not affordable to have it and ayah not allowed me to buy any novels with his money..academic books only..crystal clear..huhuhuhu..so now, cannot wait for the movie maybe end of this year or early 2012..must go to watch it..yeaahhh..


ombak rindu


~OMBAK RINDU~


p/s - and owh will meet Seth tan again..huhuhu..laku plak mamat Singapore ni kat Malaysia..mane hero Malaya ni..kenapa tak amik Fahrin ke..ok what kan?? =p 

laMe..

harus tido..tetapi mata memberontak..rebel..enggan untuk lena n membenarkanku bermimpi dengan indah..i wish to have it..walaupun dah dapat ucapan mimpi indah..hmm ni antara part aku tak suka..penat henat..mgntuk mantuk tapi tak ley tido..

bagi mengatasi gejala golek2 atas katil..pusing kanan pusing kiri..i find something that we can express as cute.. beautiful..sweet.. delicious..meaningful..ku temukan dalam pencarian cinta sejati untuk diriku kurang lebih yang seperti dia ku harap dalam cinta ku..ni kata irwansyah dlm lagunya..yang aku temukan dalam pencarianku..   

Mission accomplished: soto with meat potatoballs (Taken with Instagram at Floyer House)
honestly i'm melting..damn superb!
argghh cute..be mine..be mine please 
=(
vintagerosegarden:

Vanilla Cake with Strawberries
one-point6180:
rose..just love 
=)
pinky..of course girly ..
care365:

129/365
inner peace please come to me..arrgghh how i wish!
so please get out of my head..argghh battle again!
hideverytraceofsadness:

★ discovered on imgfave.com (social image bookmarking)
for much better...
forever-and-alwayss:

(via megan-meetsworld, princess-queen-v)
adorable but i don't like cat..not everything i like i will love it..
i just falling in love with the origami.. 
that's all..not more..not less.. someone come to teach me how to do it please!
dolliecrave:

reblog if you can read this
nice..i can read it..how about you..heee..
ya i can't sleep..
kind a true..who will have changed..maybe me..maybe you..maybe them..maybe us..
so anyone can make a change..
how i wish i have encouragement to read and read and read now
especially English book..sigh~
again..be mine..come to my house and stay here..wee..
ok you're not a princess..stop dreaming..no more Cinderella story..
FULL STOP!
i like this..yeaaahh..manner please la bro!
if and only if they can understand it..
always dude
kind a true 
=)
your part, hmm already done..thanks anyway for the character..
i was here last night in my dreams..
lame!!!
there's no reason why need to cry..
typo!!!
lesson learnt! 
believe in Allah not karma..
even sometime you see n take it as karma!!
hey its wrong ok..have faith dear!!
leilockheart:

CLICK HERE for more food photos
tears terribly..hohoho
mochacafe:

via ohsopictures
engagement n wedding..euwww..
Science of bubble tea (Taken with instagram)
coughing and laughing..erk
milky tea pearl
memory 
=D
leilockheart:

Featured
i'm the everything..phewww..

wow!!!! honesty is the best policy..
malaysianfood101:

Cempedak goreng (Deep-fried Jackfruit)
Cempedak has a very soothing sweet aroma. It is a fruit that you have to deep fried it to get the flavour out. Similar to Pisang Goreng, cempedak is dip in the batter and deep fried.
craving!!! craving!!! cempedak goreng !!!!
essentia:

feelings-are-never-permanent:
so trueeeeeeee. HAHAHAHA
both for teacher n pupils..seriously hookey..hehehe

chocolate n tasty n sweet n melting not forget bam bam@fat..weee  

=)

maybe..who knows what future hold (or holds)..
erk with s or without s ek???
this what we called as awkward moment 
~when you didn't notice or confirm your grammar/spelling incorrect~



The problem with being a girl is…

we interpret every little thing that a guy did a little too much. Every single thing that a guy does girls must have to interpret it and correlate it with past events, girls come up with a conclusion, we start to pluck every petals on the flower and thinking - he likes me or he likes me not. We get our hopes up and when our interpretation doesn’t go our way, we easily get broken hearted. 
That’s what I am not gonna do anymore. Amma stop interpreting signals. Because if he truly likes me he would man up and make a manly action - say it straight to me.
~good girl always right..always supporting you in silent~





ok sleepy already lets sleep..good night =)
much love, just a dream
~Cinderella~

p/s - i'm not yet ready to hold it..still novice and novice..need more confident and knowledge..

Monday, June 20, 2011

tHaTs LifE..

teka-teki daripada kawan aku..


apabila kita jauh dia datang mencari..apabila kita dekat dia pergi menjauhi..


aku spontan menjawab - CINTA manusia..erk..yakin je aku ni.. =)

YaNg paLing bErNiLai n BeRMaknA bUaTku..

saya sepatutnya tido sekarang..ya saya tahu tapi saya masih berjaga untuk tulis entry ini..walaupun saya tahu ayah tak baca blog saya..(malu nak bagi link..karang kantoi lau datang sort2 aku..heee) tapi saya tak kisah..saya nak tulis juga..sempena hari bapa hari ni ( 19 Jun 2011)


one word i can describe about him caring..caring..caring..ayah memang caring second word protective..memang tahap Ketua Polis Negara ok..hehehe..


ok saya mase kecik memang anak ayah..semua benda saya akan cari ayah cerita gan ayah..main basikal kuning ayah beli jatuh longkang..ada orang datang rescue balik nanges2 cari ayah..time ni 5 tahun..malam2 ayah reka sad bed time story khas untuk aku supaya aku menangis pastu tido..hahaha..kalau tak aku tak reti2 nak bersyukur sbb mesti suro ayah cerita banyak2..bila dapat cerita sedih cukup separuh jalan cerita aku dah tertido heee..how sweet all the moments between ayah n me..mase aku form 4 jatuh longkang sebab happy tengok kereta ayah datang time ni aku duk hostel kat Melaka..ok lepas habis entry ni ley wat statistik bape kali aku jatuh longkang..hahaha


dulu suka pk kenapa mesti ikut cakap ayah..sbb selalu aku memang kena ikut cakap ayah walaupun kadang2 aku tak setuju lansung pun..sape yang suro aku belajar betul2? sape yang suro aku masuk boarding school? sape suro aku jadi cikgu? semua ayah yang suro tau..lau tak jadi pa ntah aku sekarang..


sape yang tak bagi aku wakil sekolah softball time sebulan lagi nak PMR and i got straight A's that time..sape yang tak penah putus2 bagi doa kat aku? ayah juga..sape yang marah aku pakai baju kecik2? ayah juga..tapi kalo ko nampak aku pakai jugak sbb memang aku yang gedik nak pakai..anak derhaka ke aku ni ek..erk..sape yang syik duk bising suro aku pakai kain batik duk rumah..owh tapi part ni aku memang surrender..aku tak ley bayang cane weh..gila gadis aku lau pakai kain batik satu hal la..satu hal lagi insecure weh aku rasa..org ganas tak reti duk diam cam aku lau pakai kain batik..yang ni memang tiap2 tahun mintak maaf gan ayah..tak bleh la tunaikan yang ni..memang tak ley.. sape yang suro aku kahwin cpt2..ayah juga..cewah salahkan ayah plak..pdhal sendiri gatal mau kahwin..hahaha..cettt sungguh ini punya anak..heee


mase aku kecik2 aku selalu doa kat Allah..jangan amik ayah saya..saya sayang ayah saya..amiklah saya tapi jangan amik mak gan ayah saya..dan smpi sekarang doa aku masih sama cuma versi lain ckit la tp masih punya maksud yang sama..honestly aku tak ley bayang mcm mane hidup aku tanpa ayah..smpi skrg pun ayah masih jaga aku mcm budak2..nak g interview spp ayah hantar..first day nak g kerja kat SKKC ayah hantar..tadi pn sblm tido sape yang datang bilik bawak balm sebab aku batuk n selsema..ayah juga..sbb aku sgt sayang ayah aku selalu harap dapat suami mcm ayah..heeee..kalo tak sama 100% at least 70% spy dia dpt syg n jga aku n anak2 mcm ayh syg n jaga aku...


buat masa ini tak de lagi mana2 lelaki yang ley replace tempat ayah..ayah tetap lelaki num 1 di hati saya..walaupun saya tak pernah cakap I LOVE YOU kat ayah tapi ayah tetap num 1 di hati saya =) tapi saya tak pernah segan kiss pipi ayah depan org mcm saya selalu buat kat airport bila nak balik Tawau walaupun usia saya wktu tu 23 tahun..heee..rindu moment tu tapi tak kan esok aku nak g sekolah pun nak kiss pipi ayah..nti ayah kata gila ke apa anak aku ni..hahaha


ayah sedang masakkan saya roti telur time hujan
=)
muka kami samakan?
=)

SAYA SAYANG AYAH..MMMUAAAAH

p/s - i hate smoker..ayah saya tak merokok..si dia pun sama tak merokok..eh awak samalah cm ayah.good..good..cweet =)

Saturday, June 18, 2011

crAziNeSs..

hmm lately I am little curreyyzeee about 

  • cutting of WEIGHT.. at least 46@47kg before my big day..current weight 50@51kg..so let's cry alone (! _!) .hahaha..on diet...please la yana!!! 
  • Choosing theme colour for my big day..confuse okay..confuse..sometime i asked my self why so many colours  in this world..ok sound psycho right?? hohoho =p..black n pink already in black list..so let's do the black list starting from today..LOL..
but..what big day hah??? wink..wink..wink..plus minus 166 days left.. long time period.. =p 

yeaaa slim..
memang la zaman 2007..
2011???
tak sanggup nak letak pic..hahaha

nice one
simple 
=)
tapi macam besar sangat la plak..hmm

alalala..comel..
simple tapi lama2 aku tenung macam kelakar la plak..heheh
=)

tapi kenapa cam sepesen je pelamin yang aku suka ni..huhuhu

tp yang ni memang PALING comel
tak payah pilih2 da
keputusan muktamad
=)

p/s - aku suka kira pakai hari supaya aku tak psiko sgt..bleh lagi fokus hal n tanggungjawab terhadap kerja, kereta and etc.. sbb kalo kira pakai bulan guna jari sebelah tangan kanan je dah cukup you..terus aku rasa tak nak peduli da pasal benda lain..hahahah..oh no good..no good..