Friday, September 26, 2008

BaLIK kAMpung...


hari ni mlm nti ak blk kmpg..tp smpi esk kat rmh..mlm ni mcm besa ak akan tdo dn berkmpng di LCCT dlu..ni la prkara plng mbsn kn ak bla blk..but luckily kat LCCT da wifi..jd xbsn gat..jd keje ak nti surfing jela..hohoho.. Harap2 lepas rya ni smua jd fine..jgn da pelbagai rase lg dlm dri ak mahupn org surrounding ak..ssh hdp kalo smpn perasaan tak puas hati dlm hti..ak yg kdg2 jd pndgr setia pn pening..hehehe..ni kn plak kalo ak cndri da perasaan tu..hbs la..

tp asgmnet byk gla mnti blk ni..da la mostly kna hntr first week after cti..hri ni ak ponteng kuliah lg..ak pg hntr asgment je td kul 9.00 then blk..nti first day after cti rya pn ak pnteng..hahahaha..pe ley buat.. Ni pn ak mc mangadap laptop..padahal blm lg siap kemas, bju blm iron satu pn lg..mlsnye..mcm nk tdo je..bosan pn da..huhuhu mcm xpcye je nak blk..hri tu excited tp bla da tba mse nak blk cam plain plak perasaan ak..mgkn sbb byk konflik dlm dri berlaku kot..tp slh cndri jg ske berpk..maybe la..huhuhu..

kepada smua masyarakat di dunia ni, ak Nor Liyana Mohammad mengucapkan Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir dan Batin.. Semoga rahmat Allh sentiasa bersama kalian..amin =)


bAju lepas raYA..

bila nak rya seme org beli bju raya..

ni kisah bju rya ak thn ni..ada org bg hadiah ak bju rya..tp malangny besar ckit..ak pn p alter bju ak tu..da lma da dr first week pose g..ak pn nk p amik bju ak tu last week..tp mkck tu lpe nak alter yg tu..dia kte dtg la 2 hri lg, da siap sbb kjp je nak baiki bju tu..then smlm ak suro mber ak yg pg town amik bju ak..dia plak terlmbt sbb syok bli buah tgn blk smnjg 4 rya..dia pg jam 5..then mkck tu da ttp..ksmplnny ak xsmpt pkai da bju rya tu cbb hr ni ak da blk smnjg..hohoho..so bju tu da jd bju lepas rya la..hihihihi..malang tul da 1 jela bju rya ak.. =)

Thursday, September 25, 2008

sebelum pg tdo..

pe ak nak kate kat cni ak rse lg ssh konflik persahabatan drpd konflik percintaan...bg ak la..hrp semua sahabat2 ak berada dalam sejahtera hendakny.. I love all my frens.. =)

menDAtar..

hari ni besa ja..xd pape pn..tp ak hepi sbb ak khatam Quran hr ni..meriah majlis wlpn scra kecil2an..knflik ak pn da mcm selesai..ak da dpt control mrh ak..bkn mcm smlm ak xtau nape ak btl2 mrh smlm..

tp bila nak dpk blk..manusia mane da yg perfect..xadil la ak nak judge org gitu kn..kdg2 dia pn xminta nak jd gitu..tp pnt oo mrh2 ni..muka pn cam pape ntah..

Alhamdulillah sbb ak da kmbli normal..nsb baik Allah mc syg ak..mc sedarkn ak..xgna ikt mrh tu..nti cpt tua..hahaha..tp tu la ak..kalo da mrh mmg ak btl2 mrh..tp nsb baik ak kalo mrh skdr tls2 jela..xdny ak nk pg serang org..heheheh..buat malu je..xprofesional la plak...hohohoho =)

tba2 Rse bEst..

Saat terakhir... ST 12

lgu ni ak dgr dr blog jnior ak ell..tba2 ak rse best plak..jd sje r ak tls lirik dia kt cni..huhu ntah pape je...

tak pernah terpikir olehku
tak sedikitpun kubayangkan
kau akan pergi tingalkan ku sendiri

begitu sulit kubayangkan
begitu sakit kurasakan
kau akan pergi tingalkanku sendiri

dibawah batu nisan kini kau tlah sandarkan
kasih sayang kamu …… begitu dalam
sungguh ku tak sanggup ini terjadi
karna ku sangat cinta

* inilah saat terakhirku melihat kamu
jatuh air mataku menangis pilu
hanya mampu ucapkan
selamat jalan kasih

satu jam saja kutelah bisa
cintai kamu,kamu,kamu dihatiku
namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup

satu jam saja kutelah bisa
sayangi kamu dihatiku
namun bagiku me/lupakanmu butuh waktuku seumur hidup
dinantiku

ooo ooo ooo
oow wwoo
back to *

thanx ell 4 the songs..

Wednesday, September 24, 2008

what LonG said AboUt me..huhuhu


ni ak cilok dari blog Long..jgn mrh Long =p

the meaning of her name is 'cahaya kelembutan'

in my point of view..she is a very delicate girl...=)

but...
she can be so tough when she's angry
she can be so stubborn when she think she's right
she can be so unpredictable when she's hiding something
she can be so surprised when she make up her mind

yet...
she still young in the age of 21...
she still a pamper daughter for her father
she still smile when she hurt
she still stand when everyone quiet

and of cause she in love with someone
she try harder to breath and survive
because her love is complex and difficult




a friend of mine
who struggle with her love faith
may Allah give her His strength

@Lily

hahahaa..so sweet thanx Long =p

Tuesday, September 23, 2008

I wAnT gO tO tHe CaPe tOwn.........


today i feel i want go to the cape town..i want go far2 away from my real life now in Tawau..since 2005 i come here, what i can conclude its more bitter than sweet to live here....

i learn many things here, about grateful, how gonna be a teacher, friendship, respect, love, loyal, liar, happy, missing, hurting, hate, nature, hypocrite, smile, cry, sacrifice and many things...

and most of them make me feel hurting...so thats why i want go from here...i want start my new life there in the cape town..i want bring my family too..bcoz i cant live without them...thats what im really feel now..start from this morning until now im still feel angry..huuuh..y?y?y? maybe bcoz someone make me feel angry...

you know when i start to feel hate or angry with someone..i more comfort if he or she knows that i hate her or him so much..i will show it that i really hate to see her or his face..make me feel so irritating..i will try my best to avoid see him or her..and every single word that come out from my mouth also 'hot'...i know im not suppose to be like that..but what can i do..thats me..bcoz i think its useless to be patience with someone that hypocryte and ego..you can lie anyone but not me..im not young girl, 12 years old but i was 21 years old young lady..i know which one is natural and which one is an acting..i know it and always know....huh!!!!!!!!

sesungguhnya kata2 itu lebih tajam daripada pisau..

siNCe tHis 3 yEars..

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...
Ya Allah...

Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku..
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...

Ya Allah...
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani...
Seiringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan..
Dia bukan milikku...
Bawalah dia jauh daripada pandanganku...
Luputkanlah dia dari ingatanku...
Dan peliharalah aku dari kekecewaan...

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan...
Menolak bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya...

Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan..
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini...
Jangan Engkau biarkan aku sendirian...Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup...

Ke jalan yang Engkau redhai...

Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah...


Ya Allah...

Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat...

Dan periharalah kami dari azab api Neraka...


Amin...amin...Ya rabbal 'aalamin...




a Bad Morning Day

hr ni permulaan yg xbaik bg ak..trus hlng mud sbb dia sbb pg2 da jmpa dia..ak xberniat nak brmsh..tp dgn pa yg berlaku dan kepura2an itu mbuat ak jd krs hti..bnci ny ak org yg hipokrit..blgak baik, bgs, kuat konon..tlng la..haah semak ny mata ak ni...argh..tekanan...trus hlng mud mau buat keje...haih...tolong ya Allah...kuatkan ak...jgn da perasaan bnci wjd dlm diriku lg2 di bulan mulia ni.. hmmmmmmmmmmmmmm................

when i miss someone..



Today,22nd of september. da msk 23rd pn..huhu
And I miss someone.. I really2 do..But i dont know how 2 avoid it..
I need some space..For me to breath like another people..
Please give me some space..

So im start writing in this blog..hoping i can breath normally like usual..while people are sleeping im still here in front of my laptop and do a writing and writing..for all the time i know i need to be STRONG and STRONG..and learn to forget about my pass..like Long said..yup i need to wake up and realise that they are many people love and appreciate me out there..jgn harapkan bnda yang tak pasti..kalo ada, adalah..kalo x, pe lay buat..brpjk dibumi yg nyata yana..kerana bumi ini indah dan menceriakan..common yana merry up urself, ur life..love urself LIYANA!!!

no turning back yana! =)


thanx Long@Nadiah


For all the time i know that i need u by my side..
And after all.It was so IRRITATING..
I cant stand it anymore..
And Is it a good decision for me to QUIT rite?
Whatever it is.. Im not a LOSER..im not a LOSER... im not...


ak rse ni kata2 yg terbaik yg boleh ak tls as a respone 4 ur comment..thanx long coz spare time utk bg nsht kat adk ko ni yg hmpr2 = stupid rite but sometime la..hehehehe..ak kra OK ckit kan long berbanding..opssss..jahatny ak..xd la main2 je..manusia mana da sempurna..msg2 da strength dan weaknesses..pape pn thanx dan truskn USAHA MU Long mtvckn adk mu ini.. =)

she is my Long, awek pada abg fariq..huhuhu


Monday, September 22, 2008

hAPpen aGAiN...

sblm ak memulakan bicara, andai molek lah baca dulu ayat-ayat di bawah ini

tercipta engkau dr rusuk llki,
bukn dr kaki utk d alasi,
bukn dr kepala utk d junjung,
tp dekat d bahu utk d lindung,
dekat jua d hati utk d kasihi,
engkau la WANITA hiasan duniawi

inilah perumpaan bg wanita..hari ini 22 september sejarah berulang kembali..blm sempat hilang bahang dahulu tp ia membara lg..but luckily im not involve in that case this time.. Alhamdullillah..kalo x msti ak jd mangsa keadaan kali 2 bertrut2 sbb ak ni kuat mlwn ckit bila ak rse yg ak nmpk tu xbtl dan ak pa yg ak buat btl..tp tu pun nama ak trt disebut..huhu glamour gak ak ni..hohoho

ak tak sdey kali ni, perasaan ak xmcm satu ketika dulu tp ak, emosi ak lbh kpd mrh..mrh dgn kedegilan dan kbdhn org yg pnh ak hrmt.. yg mana ak da anggp mcm adk brdk ak..

ak xnmpk ap sbb utk dia jd bgtu..ak tau ak pn bdh dlm hal itu..tp ak tdk mglh seteruk itu..dunia ni luas, perjalanan msh pnjg..jgn terlampau mglah, lmh dan tunduk pada takdir yg mane kau cndri blh dan ada hak mgbhny..cma dr diri kau je..ak tau ak xd hak nak ckp atau nsht lbh2..sbb ak pn tak sehebat mana..dn kdg2 terperangkap jg dgn emosi..tp ckp la smpi cni..ckp la..ckp la..ak xnak dgr n lht lg kezaliman itu..ak bnci..ak bnci..ak bnci..

buat kau..pk la..ak xtau pa perkataan yg sesuai utk ak tulis tp pa ak rse skrg ak da xmpu nak pndg muka both of u..ak xmgrti kbhgian mcm mane yg nak dicari..ak slalu dgr org kte kbhgn itu abstrak tp ntah..im disappointed..im disappointed..pk la..smpi bila nak jd bgni..ni bkn kali yg pertama kedua atau ketiga..tp da byk smpi xmpu ak mblngnya..smga kbhgian akn hadir dalam hdp mu...

Sunday, September 21, 2008

hAri Ini


hari ini emosi ak bercampur baur..da tenang, da resah, da hepi, da rindu, da marah, da sakit, da menyesal, da harapan dll.. hmm susah untuk diterjemahkan.. y im not stop thinking.. im almost thinking about that since last year, last month, yesterday, today and maybe tomorrow and i'm still thinking..dn akn buat ak jd blur + resah.. ak bkn la sape2 nak setting mind gan ht ak, smkin cba smkin xdpt..ak pernah rindukan seseorang. Dan akan terus mengingati dia. .ak juga pernah berkecil hati dan kecewa dengan seseorang, tetapi ak melupakan perasaan itu. .ak pernah marahkan seseorang, tetapi terus memaafkan dia..ak juga mungkin pernah menyakiti seseorang, lalu ak menyesali kesilapan itu..ak juga pernah rasa terpinggir, namun masih ada mereka yang menghargai ak.. Mungkin juga ak pernah terluka, tetapi ak bangkit dari terus lemah..ak pernah...ak pernah... dan ak akan selalu pernah melakukan apa saja..

kerana aku bukan siapa2 dan tak sempurna..im not a gurl not yet a woman..

Dan sekarang ak sedang sakit hati. .ak benci bila ak da rse ini.. bolehkah ak menangis???????but im not little gurl anymore, not a strong woman too..i just a young lady that have to learn many things about life...

all abOUT LoVe..abOUt us...

Once upon a time, something happened to me,
it was the sweetest thing, that could ever be,
a fantasy, a dream come true, it was the day that I met you

Someone is going to hurt you at some point in your life
its up to you to decided who is worth it and who is not

Picture living with that one person for the rest of your life.
Now, picture living without them. Which one's harder?

If I cannot love ...
I am nothing..

There are three things that remain
faith, hope, and love
and the greatest of these is love.

Come let us take
our fill of love until the morning
let us solace ourselves with loves..

My mind tells me to give up,
but my heart won't let me.

Love means never having to say you are sorry..

Love is like a river
always changing,
but always finding you again
somewhere down the road..

Love me now,
love me never,
but if you love me,
love me forever..

To the world you may be just one person,
but to one person you may be the world..

He taught me how to love,
but not how to stop..

One word frees us of
all the weight and pain of life:
That word is love..

When they asked me what I loved most about life,
I smiled and said you..

It is not only necessary to love,
It is necessary to say so..


wHEN im HURt.....



















Takdir Cinta - Rossa

Ku tutup mata ku,
dari semua pandangan ku,
bila melihat mata mu,
ku yakin ada cinta,
ketulusan hati,
yang mengalir lembut.

[#:]
Penguasa alam,
tolonglah pegangi aku,
biar ku tak jatuh,
pada sumur dosa,
yang terkutuk,
dan menyesatkan cinta ku.

[Reff:]
Andaikan ku bisa, lebih adil,
pada cinta, kau dan dia.
Aku bukan nabi, yang bisa sempurna,
ku tak luput, dari dosa.
Biarlah ku hidup, seperti ini,
takdir cinta, harus begini,
ada kau dan dia, bukan ku yang mau,
oh Tuhan, tuntunlah hati ku.

kUih rAYe..





hehehe..da tak lama da nak raye..bila da nak raye msti mak sibuk buat kuih raya..ak plak dari umur 4tahun lg akn tlng mak buat kuih raya..tlg makan pn yer..hahaha..ak akn tlg susun kuih, letak ceri, choc rice dll..tu semua kenangan manis ak gan mak yg tak kn ak lupekan..skrg ak da meningkat dewasa..bla da dwsa jrg plak ak da peluang nak tolong mak buat kuih..lg2 bila bljr jauh mcm ni..bila ak blk smua da siap..

2hari lepas ak call mak, mak da mula tye bila ak nak blk..ak beruntung thn ni dapat blk 4hri sblm rye..jd mak da kc tau awl2, balik nti ak yg kna buat kuih raya..ak ni tak pandai sgt memasak tp bab2 wat kuih raya ak suke..huhu..

ak kre ok la dalam penghasilan almond london dan cornflkes bermadu..tp tart nanas..adei, ak plng lemah buat tart nanas..kdg2 mnjdi kdg2 xmnjdi..kdg2 keras kdg2 lembik sgt smpi nk gulung pn ssh..cmane ni, mak da ckp ak kna sediakn 3jenis kuih ni yang lain mak da siapkan..

nasib badan la..ak cba la yg terbaik..harap tart nanas ak menjadi tahun ni jgn mcm tahun lepas3 terlampau rapuh belum sempat msk mlt pn da cerna..hahaha

aKHirNYa....


Alhamdulillah..syukur ak panjatkn kepada Allah SWT setelah hari ke 21 Ramadhan akhirnya hasrat ak tercapai..Thanx Allah sbb msh da secebis kasih dari Mu Ya Allah untuk hamba Mu yang hina ini..ak bersyukur pada mu Ya Allah..semoga ketenangan dan kebahagian di pagi yang indah ini terus bermukim di hati ak sehingga denyut nadi ku yang terakhir..

Sesungguhnya pada Engkaulah Ya Allah tempat ak meminta pertolongan..terasa hina dan kerdilnya ak disisi Mu Ya Allah penciptaku... Semoga jgn da lagi resah dihati ini Ya Allah..Sesungguhnya cinta pada Mu Ya Allah cinta abadiku...Ya Allah ak bermohon pada Mu Abadikan ketenangan hatiku ini...amin...


Saturday, September 20, 2008

IHSAN...

kpd kwn2 ingat tak kita penah buat ujian PAFA dulu..pe maksud IHSAN.. ihsan ialah berbuat baik kepada ibu bapa.. ak bru tgk cite kat tv 3 mcm mane dia di laknat di dunia cbb derhaka kpd ibu bapa..jd gla..jenzah dia bau busuk,berat,tanah pn tak terima smpi ayh dia maafkn dia bru dia dapat di tanam..then mase dalam kubur wife dia dtg2 tba2 nk tgk muka dia, bla buka keranda tgk muka dia penuh gan ulat..so scary!!!!!!!!!!!!!

utk mak gan ayh..yana mitak maap byk..yana tau yana bukan anak yang baik...mak dan ayah la harta yana yang paling berharga yana ada di dunia ni...yana tak de ape2 melainkan mak dan ayah..semoga Allah sentiasa menberi perlindungan dan kesejahteraan kepada mak dan ayah..amin

ni gambar ayah..ayah gan cucek..bwah gambar mak..kcian mak..time ni mak sakit..muka mak xceria..makkkk.. yana sayang mak... i miss u... (!-!)

YANA SAYANG MAK & AYAH SAMPAI YANA MATI......






aLL aBOUt aSsIgNMnet..

bosan r wat asgment..lg2 asgment yg kita tak tahu menahu...xpaham.. this sem subject Seni Dlam Pendidikan.. Planning for Teaching Primary Science..gan Technology dalam Pendidkan ckp bagi tekanan kat ak..TDP lg la kena wat flash..ak xmahir..lembap cam kura2 ak dibuatny..xsonok pn..file lg la kna isi mcm2..mslhny ak tak tau ak blaja pe dlm TDP..bgs lagi beljar education..nsb baik SDP ak da siap, hentam2 ak akhirnya siap gak..ni PTPS ni lg satu..belajar cndri da la tahun dpn prektikum mati ak xmahir wat lesson plan..argh bosannya..

kan best belajar subject Biodiversity and ecosystem..blajar tentang panda, fern, cactus dll..extinction, endangered species..siap g trip lg..huhu

tolong!!!!!!!!!!!!!malasnya nak buat benda yg tak tahu...

im not his..im yours...although u r not mine..

special dedicate to U batman...this 2 songS is for U...

Jason Mraz - I’m Yours

Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you’re so hot that I melted
I fell right through the cracks
and now I’m trying to get back
Before the cool done run out
I’ll be giving it my best test
Nothing’s going to stop me but divine intervention
I reckon its again my turn to win some or learn some

I won’t hesitate no more, no more
It cannot wait, I’m yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you’re free
Look into your heart and you’ll find love love love
Listen to the music of the moment maybe sing with me
Ah, la peaceful melodys
It’s your God-forsaken right to be loved love loved love love

So I won’t hesitate no more, no more
It cannot wait I’m sure
There’s no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I’m yours

I’ve been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed
I guess what I’m saying is there ain’t no better reason
To rid yourself of vanity and just go with the seasons
It’s what we aim to do
Our name is our virtue

I won’t hesitate no more, no more
It cannot wait I’m sure
There’s no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I’m yours

Well no no, well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you’re free
Look into your heart and you’ll find love love love love
Listen to the music of the moment come and dance with me
ah, la one big family (2nd time: ah, la happy family)
It’s your God-forsaken right to be loved love love love

I won’t hesitate no more
Oh no more no more no more
It’s your God-forsaken right to be loved, I’m sure
Theres no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I’m yours

No I won’t hesitate no more, no more
This cannot wait I’m sure
There’s no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I’m yours, I’m yours

Cinta Ini Membunuhku

Kau membuat, ku berantakan.
Kau membuat, ku tak karuan.
Kau membuat, ku tak berdaya.
Kau menolak ku, acuhkan diri ku.

Bagaimana, caranya untuk,
meruntuhkan, kerasnya hati mu.
Ku sadari, ku tak sempurna,
ku tak seperti, yang kau inginkan.

Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
cinta ini, membunuh ku.

Woo… Hu~u… Haa…
Lelah hati ini meyakinkan mu,
cinta ini, membunuh ku





warKAh buat Mu- Germany

Tak Bisa Memilihmu

Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah
Darimu,Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Untuk cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku….

C/O
Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya…

(terhanyut jiwa ini,terjatuh dihatinya)

im soryy..im sorry..im sorry..i think this song is the best song that i can dedicate 4 U..plz forgive me and understand me..best of luck and semoga bahagia...

tEnTang AkU.....oNly red...

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar untuk cari alasan yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(oleh sebab itu banyak wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang suka akan pujian tetapi selalu tidak tau bagai mana dia menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang suka kamu separuh hati, tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cobalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka anggap tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik nya telefon diletakkan dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh menit,semua rekan-rekannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu arti bagi wanita.Jadi jangan senyum sembarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali menebak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering bertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan membaca buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' ^_^ saja sudah cukup menceriakan
harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata berselingkuh dengan kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita maukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah air mata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil risiko tentang mereka dan tentunya baik terhadapnya.So,kalau memikat wanita pandai-pandailah dlm bertindak...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


Zuhair dan Syafiqa

Ac2ly diaorg ni bukan sape2..tp sbb ak suke dua nama ni..dulu ak nk kc nama ni kalo ak dpt adk lelaki dan pmpn Muhammad Zuhair dan Nur Syafiqa..mase ak dpt adik pmpn ak tu ak bru umr 5 tahun, xtau pape..jd xdapat bg nama..ayh ak yg bg..nama adik ak Sri Nor Syazwani..nape ntah da Sri ak pn xtau nama ak xd la plak Sri Nor Liyana..then ak da xdapat adk lagi dah until umr ak 19 thn..ak dpt adk lelaki plak tapi da diberi nama Muhammad Hakimi..jd xtercapai la impian ak..nak namakan adk2 ak gan nama zuhair dan syafiqa..

So ak pk maybe ak bg nama ni utk anak2 ak nti..hahahaha..gatal btl ak ni..xd la btl la kan..if i get married and get son and daughter ak kc la nama ni..tp kalo ak xkhwn ak bg je nama ni utk ank buah ak..huhuhuhu..

kalo ko org nak tahu maksud zuhair tu ialah bright- diminutive form of zahr-flower, terang, cerah, riang, pintar da juga ak cri mksd dia bunga

manakala syafiqa plak penyayang..
jadi kalo nu syafiqa tu maksudnya cahaya penyayang..so sweet right...

disbbkn ak ska both that name, jd ak cpt admired kat org yg da nama ni..ak ske tgk org yg mpunyai nama ni..nama zuhair tu jrg ak jmpa tp org nama syafiqa da 2x ak jumpe..tuan empunya nama pn cantik dan secomel sebaris nama yg dimiliki..

= Muhammad Zuhair dan Nur Syafiqa =

my loVEly Stuffs..

erm ni da lah harta pusaka ak yang ak syg..but some of them dah ak kc kat org lain wlpn hakikatnya ak amt syg brg2 tu tp kdg2 hidup ni memerlukan pengorbanan..chewah..hahaha..

da la ak bg kat kwn2, kat adk especially cucek sbb dia yg slalu berkenan gan semua tu..ak hrp kpda sape2 yg ak bg hadiah tu dpt smpn elok2 yer..heehehehe..mcm tak rela je plak aka ni.. =p..ni some pic of my lovely stuff..sume teddy bear yg besar dah berada di tgn cucek..tgl teddy kecik je gan ak lg..tu pn yg putih je..yg choc tu ak da kc org..huhuhu..tu antara koleksi majalah ak dan novel2 ak mix bi n bm..da lg tp ak simpan di rak..huhu (cam riak plak ak ni =p)