Thursday, October 28, 2010

ImUniSasI..

saya tak suka kena marah..lagi2 kalo saya bertanya saya kena marah..lagi2 kalo niat saya baik je pun untuk bertanya..kalo ya pun ko tension tapi tu bukan alasan tuk ko marah2 bila org bertanya..dan sangat tak suka bila orang salah tafsir dengan apa yang saya tanya..


saya ni tak lah jahat sangat nak bertanya untuk perli2 orang..haiih open la ckit..tak kan la tak ley beza nada orang bertanya dan nada orang perli..ok senang cite..pasni tak yah lah tanye..apa nak jadi gan ko jadi lah..hidup ni tak payah baik sangat kot..manusia mmg cmtu suka suki je nk buat kita cmne kan..tak pyh lah nak terasa ke apa kan..bazir masa je..


p/s - mood malas nak study subjek Guru dan Cabaran semasa..tapi berbaur gembira sebab esok mak, ayah dan cucek datang tawau =)


mereka yang ada di hati 

Tuesday, October 26, 2010

BeLUm bERseDiA...

Dan saya rasa seperti mahu menangis sekuat hati sekarang..


Mari dengar lagu Rossa supaya boleh nangis lagi sekuat hati..


Saya tak penah menipu diri saya sendiri..


Sebab saya belum bersedia untuk tangungg kesannya..




BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

BeLUm bERseDiA...

and its hurt the most and i know you not read this..

p/s - penat..tiada lagi rehat since main netball hari tu..smlm balik terus buat AR..huhuhu

Wednesday, October 20, 2010

Everything happen for a reason..

but I want to know that reason..can I?


damn right!

idiot
stupid
bodoh
dungu
p/s - damn right =)

TiMe To KilLed..

1. Bekas kekasih saya adalah :
seorang cikgu yang 6 tahun tua daripada saya..

2. Saya sedang mendengar :
bunyi kipas di bilik berpusing..

3. Mungkin saya patut:
ignore dengan apa saya rasa sekarang n off to bed..

4. Saya suka :
tengok mata orang yang saya sayang..

5.Sahabat-sahabat baik saya :
sangat istimewa di hati saya

6.Saya tak paham :
kenapa saya nak sangat lalui semua tu..

7.Saya kehilangan :
pen favourite dan 5kg dalam masa 2 bulan..

8.Ramai yang berkata :
saya smakin kurus walhal saya tak rase pun..

9.Makna nama saya :
cahaya kehalusan dan kelembutan mu

10.Cinta itu adalah :
kesakitan sebelum kebahagiaan..

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
tidur..

12.Saya akan cuba :
jadi keras hati..

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
sampai mati..

14.Telefon bimbit saya :
berwarna putih n hitam.

15.Bila saya terjaga dari tidur :
saya akan cari hand phone tgk kul bape dan akan peluk popo..

16.Saya paling meluat apabila :
orang yang suka publisiti murahan dan perempuan jalan mendada..opsss mcm la you sorg je yang ada tutttttt..semua perempuan ada ok?

17.Pesta/Parti adalah :
keramaian..

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
arnab..

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
6-12 tahun

20.Hari ini :
saya rasa makin tawar hati...

21.Malam ini saya akan :
tidur..

22.Esok pula saya akan :
main netball..

23.Saya betul-betul inginkan :
seseorang yang boleh memahami saya luar dan dalam..

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
saya tahu saya tak gembira tapi saya persetankan perasaan bodoh tu..

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
pusat membeli belah..tapi kalo tension arked permainan..hmm dua2 boleh tak? nak sekarang!!!!!!!!!!

26.Makanan Barat atau Jepun :
Barat..tapi jepun pun sodap..

27.Bilik yang terang atau gelap:
gelap tapi still ada sumber cahaya lah..

28.Makanan segera adalah :
KFC, McD, Burger King if you kaya..in case you kering, maggi is suitable one..huhuhu

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
InsyaAllah =)

30.Siapakah yang akan membalas kenyataan ini?
sesiapa2 sahaja..



p/s - I do cry over stupid things.That's life..but not for tonight..

tErLalu MemAhaMi..



lovequotesrus:

Photo Courtesy: scarletberries


my friend's wedding..finally you officially him..congratulation..

p/s - its right time to quit..why not..

Sunday, October 17, 2010

pASt Is PaSt..


i think this one is nice so i pasted it here..hehehe..just for sharing


huhuhu..tajuk post mesti mengancam..huhhuh..dan selalu takde kaitan gan isi penulisan tapi da kaitan gan penulis okeh..smlm lebih kurang jam 12.15 am lah aku balik dari jalan2..gitulah kalo girls day out..kami kuar jam 3.00 petang..destinasi pertama ke celcom center sebab nak settle bill aku yang aku dah terminate penggunaan broadband tu duk hantar jugak bil RM 284.50..hey i tak pkai pun kenapa i perlu bayar..ish3..sungguh tak ketahuan..aku dah switch broadband aku pergi students' plan..so i just need to pay RM 50 per month..

kemudian meneruskan usaha mengotakan janji kami makan di pizza hut..huhuhu..pastu pergi mane lagi ek..owh pergi watson n guardian beli shampoo..facial foam..dan byk lagi kalo nak senarai boleh cramp tangan nanti..huhuhu..hiperbola sungguh..pastu pergi lagi kedai pa ntah..beli makanan dll..

kemudian kami menuju ke AZ Karaoke..hehehe..pa lagi layan lagu la beb..sbb tak best karok kat rumah en sham semalam..yela da en sham..en lan..kwn2 laki..aku nyanyi berapa baris lagu je..xsyok r..karok ni jadi best kalo gan pempuan2 je..pastu yang sekepala..nah dua jam kami berkarok smlm smpi hilang2 suara aku yang serak basah (org kate lah bukan aku kate..huhu) jadi serak kering..hohoho..

macam2 lah lagu kami nyanyi tapi lagu wajib kalo gurls day out tak lain tak bukan Lelaki Cadangan..huhuhu..pastu mula lah datang sengal masing2..dan lagu aku suka layan kalo aku karok..cinta mu mekar di hati - May..Dealova - Once (walaupun sumpah buruk bila aku nyanyi lagu ni..hahaha), Kenangan Terindah - Samsons, Jangan pisahkan - sape ek nyanyi..sepe2 jela..hehehe dan pretty boy n the day you went away -M2M..ni kira fav la..da lagi yang lain..huhuhu

pastu pergi makan kat empire sebelah pawagam Nasi Goreng Lalap..masyuk bep dia punya sambal bugis..aku paling suka la makanan bugis ialah sambal bugis ni..tapi aku xd kemahiran plak nak buat..tak penah belajar cane nak pandai kan..huhu..kemudian beli lagi burger special yang tak special pun sebenarnya..

kemudia pergi fun fair naik wheel tu..aku nak bukan lah jenis gayat..tapi ntah lah nape ketakutan aku naik benda tu bila dia makin tinggi kemudian turun like a butterfly in my stomach lorh..nasib baik da jill..aku tutup mata pastu letak kepala kat bahu dia..jill seronok je ketawakan aku..huhuhu..kecian..

pastu balik mandi2, siapkan diri dan lebih kurang jam 1 gitu menggunakan talian celcom sampai hampir2 jam 3..kcian bf sbb sy suro tunggu sy balik n call sy dia tunggu n calling juga walaupun hakikatnya dia nak ke pulau esok..huhuhu..time kasih =)

ini lah kisah satu hari di hari Jumaat..15/10/2010..oh geng gurls day out ialah 

aireen dan jill

sarah
stephanie

hmm terpaksa pakai gambar palsu sebab gambar sebenar tak ley upload xtau la pa masalah gan blog ak nih..uhuhu

SaMpAIkU mEnUtUp MatA..

hijabonmyhead:

Via eilham
Now this is what I called growing old together. So sweet!

(via andreapun)

Now this is what I called growing old together.. So sweet!

Saturday, October 16, 2010

dia BuKaN jOdoh SayA..

hingga ke saat ini taktala tangan aku laju menekan butang-butang di papan kekunci ini aku masih berfikir..bertanya..bermenolog dalam diri sendiri..tentang perkara itu..tentang perkara yang sudah hampir 4 hari bermain di fikiran dan di benak ku..aku tak bisa mencari jawapan alasan hatta bukti yang sahih kenapa ia terjadi..kenapa mesti aku..aku yang menjadi mangsa dalam berjuta manusia..aku tak dapat tahan sudah..aku tak dapat simpan sudah..senyuman ku akan bertukar menjadi muncung sepanjang 14 depa..perkara yang ku maksudkan ialah....



hey kenapa aku tak ley upload gambar kat blog aku? 


bila aku da pilih gambar..no response..haih..payah aku nak update cite2 syok yang berlaku sepanjang 4 hari ini..huhuhuhu..sepanjang aku menjalankan aktiviti berblogging ni..tak pernah aku face problem cmni..haih..ni first time ni..first time ni..memang lah kalo ikut pengalaman,  pengalaman ngeri yang pertama memang sukar untuk diterima dan difahami..memang perit nak terima kenyataan yang ngeri kalo first time..eh ni mcm dah lari dari topik lak ni..dah cite pasal pengalaman yang sukar saya lupakan la plak..ok tak ley2 karang da yang terguris, terhiris, terluka dan sewaktu dengannya..kena piki sensitiviti jg dalam penulisan..hehehe

aku taip entry ni kul 5.3o pm tadi tapi tgh2 taip baru teringat bahawasanya aku belum makan apa2 kecuali burger special (konon la padahal tak special lansung, bukan main RM 4.00) gan air coke kul 9.10 am tadi kot.

tu pun ak terbangun sbb bf call gtau da smpi pulau dah dan ada banyak perempuan2 cantik di sana..bf2..pa boleh buat la bf suka pmpn cantik..aku plak tak cantik..jadi bila dia gtau cmtu..aku pun tak ley nak ckp byk la..walaupun cakap jugak la ckit2(bebel2)..dan dalam hati da juga la api2 ckit..tak membara sgt la..ala2 bunga api kalo smbut merdeka tuh..huhuhuhu

hmm jam dah menunjukkan jam 6.30 pm, aku belum lagi mandi dan sudah maghrib..jadi paham2 sendiri lah kan..
Boys

kami layan karaoke time ni..aku cam biasa lagu Ibnor Riza - Mimpi Yang Tak Sudah..macam satu batch aku je tau aku suka lagu ni..aku yang kat dapur time tu diajak nyanyi..adeh..kantoi jiwang..huhuhu
Zenoboy Kunai dengan lagu Widurinya..huh sgt best suara boy..sangat3..terus macam flirt..hahahah..eh3 boy dah berpunya.. =p 
before balik amik gambar dulu gan tuan rumah encik sham yang sangat baik dan sporting habis..suara best mcm SM Salim dowh..memang tak tipu lah..gan berbaju hijau En. Lan yang turut dijemput sama..gambar ni cantik tapi agak cacat gan kedudukan aku yang tiba2 ada kat bawah pastu duduk tak sopan plak tuh..haih kena reject ni kalo bakal mentua tgk..tapi ak mmg cmni..mmg diri aku gitu..cmne jg..
geng dapur..hehehe

mase amik gambar gan En. Lan sempat lagi En Lan tye bf x marah tak ni amik gambar gan saya..hehe..rupa2nya encik da menerjah FB aku..huhuhu..siap ejek aku lagi banyak tapau KFC..mesti dia da tgk gambar aku..huhuhu..dan kwn2 aku sedia mengambil peranan menceritakan latar belakang n biodata bf aku dengan lengkapnya..diaorg nih..ish3..

mase ni dah nak balik dah..tunggu hasif amik kereta madam sarimah..nasib baik la acip ni rapat gan bakal mentua dia..boleh la kami menumpang senang..heheheh

maka akhirnya siaplah entry ini pada jam 7.35 pm yang ditulis sejak dari pukul 5.30 pm setelah berhenti makan, mandi, solat dan sambung tulis2..photo ini adalah ehsan daripada FB Mun..aku copy paste je..huhuhu..pic dari camera aku..hanya untuk tatapan aku jela..huhuhu

p/s - mesti akan rindu saat ini di masa akan datang..friendship like a sunshine..never fade..yeke? sinaran matahari tak pernah pudar..yela kot..hehehe =)

Friday, October 15, 2010

Just because you were born male, doesn’t automatically make you a man..


all I can say is I love the title of my post because not every man realise it..huhuhu..they always think they are such a good man..but in other situation, they are not really  a good man instead of.................let a man fill the blank...huhu if you think you are a man..you can try it and here, I'm not trying to say that I'm a good woman..said enough..


but i hope my bf have both of them, the feeling and muscle..but better have feeling than muscle..but its important too to have muscle for boys..hehehe.. protective..well said =p 

theprettylovescene:victoiire:

I watched this movie with him..just remember our good time before I'm off to bed.. =)

p/s - I dont understand Why did she tell me she loves my boyfriend so much and she will love him forever.. I am not mad..But I just dont get it.. She already has a boyfriend for God sake..this one really nice for me..i got it from my friend's tumblr..huhuhu

I'm not fashionable..so i rarely, to keep up with the most current fashions..i just wear what i feel comfort and suitable with me..

okay i have many things to write here..but internet so s***..so i cant write all the best moments here..Alhamdulillah everything end with good ending..haaa..very happy for theses few days..thanx to God for all these presents and bless =)..and i'm not finish yet my assignment..last assignment as PISMP student..perhaps..huhuhu..tired doing my work..so i'm conteng2 here before off to bed and will continue the work tomorrow but tomorrow is gurls day out..so meaning to say i'll continue doing this assignment this coming saturday..once again perhaps..huhuhu 


with beautiful lady Miss Lina our Science Lecturer =)


Sometimes people tell you they care..
Sometimes people tell you they love you. .
Sometimes people say they want you..
Sometimes people say they will catch you when you fall. .
Sometimes people say they will never leave you..
Sometimes people say they will never hurt you..
Sometimes people say they would die for you..
Sometimes people say that you are worth it.. 
Sometimes people say it’s going to be okay..
Sometimes people say that you are the one sight they never tire of..
And
Sometimes people lie..
So
How many sometimes you have????

p/s - hay! whats the problems????? why i cant upload my pictures here..damn!!!!! I should not be worried. I know he loves me so much..Nothing can come between us..but better not over confident right? Just remember less is more..gud nite people..

Sunday, October 10, 2010

nO nAme..

kadang2 bosan gan kehidupan yang aku lalui..hey..aku dah tak tau dah nak wat apa lagi..lambat plak tahun 2010 ni habis..nak tutup chapter tahun ni..bukak buku baru..penat hidup tahun 2010 ni..tapi agak seimbang juga la manis dan pahitnya tu..tapi kalo yang pahit tu memang mencabar sungguh hati aku ni..aku ni dah lah fragile..kadang2 aku pun tak faham diri sendiri..inikan plak orang lain..kesian orang lain..termasuk bf sy yang sgt sabar melayan karenah saya..


English – I love you
Afrikaans – Ek het jou lief
Albanian – Te dua
Arabic – Ana behibak (to male)
Arabic – Ana behibek (to female)
Armenian – Yes kez sirumen
Bambara – M’bi fe
Bangla – Aamee tuma ke bhalo aashi
Belarusian – Ya tabe kahayu
Bisaya – Nahigugma ako kanimo
Bulgarian – Obicham te
Cambodian – Soro lahn nhee ah
Cantonese Chinese – Ngo oiy ney a
Catalan – T’estimo
Cheyenne – Ne mohotatse
Chichewa – Ndimakukonda
Corsican – Ti tengu caru (to male)
Creol – Mi aime jou
Croatian – Volim te
Czech – Miluji te
Danish – Jeg Elsker Dig
Dutch – Ik hou van jou
Esperanto – Mi amas vin
Estonian – Ma armastan sind
Ethiopian – Afgreki’
Faroese – Eg elski teg
Farsi – Doset daram
Filipino – Mahal kita
Finnish – Mina rakastan sinua
French – Je t’aime, Je t’adore
Frisian – Ik hâld fan dy
Gaelic – Ta gra agam ort
Georgian – Mikvarhar
German – Ich liebe dich
Greek – S’agapo
Gujarati – Hoo thunay prem karoo choo
Hiligaynon – Palangga ko ikaw
Hawaiian – Aloha Au Ia`oe
Hebrew – Ani ohev otah (to female)
Hebrew – Ani ohev et otha (to male)
Hiligaynon – Guina higugma ko ikaw
Hindi – Hum Tumhe Pyar Karte hae
Hmong – Kuv hlub koj
Hopi – Nu’ umi unangwa’ta
Hungarian – Szeretlek
Icelandic – Eg elska tig
Ilonggo – Palangga ko ikaw
Indonesian – Saya cinta padamu
Inuit – Negligevapse
Irish – Taim i’ ngra leat
Italian – Ti amo
Japanese – Aishiteru
Kannada – Naanu ninna preetisuttene
Kapampangan – Kaluguran daka
Kiswahili – Nakupenda
Konkani – Tu magel moga cho
Korean – Sarang Heyo
Latin – Te amo
Latvian – Es tevi miilu
Lebanese – Bahibak
Lithuanian – Tave myliu
Malay – Saya cintakan mu / Aku cinta padamu
Malayalam – Njan Ninne Premikunnu
Mandarin Chinese – Wo ai ni
Marathi – Me tula prem karto
Mohawk – Kanbhik
Moroccan – Ana moajaba bik
Nahuatl – Ni mits neki
Navaho – Ayor anosh’ni
Norwegian – Jeg Elsker Deg
Pandacan – Syota na kita!!
Pangasinan – Inaru Taka
Papiamento – Mi ta stimabo
Persian – Doo-set daaram
*** Latin – Iay ovlay ouyay
Polish – Kocham Ciebie
Portuguese – Eu te amo
Romanian – Te iubesc
Russian – Ya tebya liubliu
Scot Gaelic – Tha gra\dh agam ort
Serbian – Volim te
Setswana – Ke a go rata
Sign Language – „,/ (represents position of fingers when signing’I Love You’)
Sindhi – Maa tokhe pyar kendo ahyan
Sioux – Techihhila
Slovak – Lu`bim ta
Slovenian – Ljubim te
Spanish – Te quiero / Te amo
Swahili – Ninapenda wewe
Swedish – Jag alskar dig
Swiss-German – Ich lieb Di
Tagalog – Mahal kita
Taiwanese – Wa ga ei li
Tahitian – Ua Here Vau Ia Oe
Tamil – Nan unnai kathalikaraen
Telugu – Nenu ninnu premistunnanu
Thai – Chan rak khun (to male)
Thai – Phom rak khun (to female)
Turkish – Seni Seviyorum
Ukrainian – Ya tebe kahayu
Urdu – mai aap say pyaar karta hoo (the best way )
Vietnamese – Anh ye^u em (to female)
Vietnamese – Em ye^u anh (to male)
Welsh – ‘Rwy’n dy garu di
Yiddish – Ikh hob dikh
Yoruba – Mo ni fe



p/s - apa yang berlaku tadi memberi pengajaran kepada diri ini..jgn pts asa..mesti berusaha yang terbaik..kita tak janji jadi yang terbaik..tetapi kita janji tuk berusaha untuk jadi yang terbaik..

Saturday, October 9, 2010

BinTang bERceRai..

aku suka lirik lagu dalam lagu cite mann ni bintang bercerai sbb aku tak suka da org tu panggil bf aku my dear star..dee gediknya, geli usus aku bila baca..hahahahaha..


ok jgn bazirkan masa cite pasal bintang atau cite pasal orang tu yg.....atau apa ke..aku nak cite pasal pembentangan Kajian Tindakan batch kami..wuhuuu..


7-8/10/2010
8.00 am - 5.00 pm


mase mula aku agak gementarlah tapi sbb turn aku paling last tuk pembentangan hari pertama hilang dowh nervous aku..penat tunggu..sempat aku berdebat gan KPLI..huhuhu..4 soalan daripada budak2 KPLI berjaya ku cantas..ingat kami ni budak2 PISMP ni low class ke..hey jangan pandang kami sebelah mata..tak baik..ada dua mata guna dua2 la bah..









day one..aku last presenter..xbanyak sangat amik pic hari ni sbb mc menghormati perasaan dan debaran rakan2 yang akan bentang esk hari..












the best team ever..our supervisor Dr.Ruslan Mapeala..respect spring lah gan supervisor aku ni..sangat bertanggung jawab dan komited..dan membimbing..cuma jadi kelam kabut yang time last2 tu sebab kena tukar last minit format oleh Dr. Johan dan kebetulan encik Lan out station..memang agak kelam kabut dan ribut..tak tau nak rujuk sape..well ilmu AR ni kan luas so banyak mazhab..huhuu..terima kasih byk2 En. Lan..


kegembiraan yang jelas terpancar 


kepuasan




rasa lega yang tak dapat diluahkan 




hansem dan smart lak kwn2 aku bila berkot..


rasa macam dah habis belajar..hahaha
mcm gemuk pendek je aku tengok..hahaha..xkurus pun..kenapa kwn2 kate aku kurus..tapi penurun 6kg dari 52kg kepada 46 kg..ok stop jgn turun lagi..jam, cincin, kain, seluar semua dah longgar..kecian aku nak pakai cincin pun susah..sebab pandai lucut dari jari..


beratur tunggu turn amik gambar..heheheh..mmg cikgu okeh..




berlari..ya aku memang suka berlari..aku pun tak tahu kenapa..sungguh tak macam 23 tahun..sigh~

mase aku lepas bentang AR aku yang bertajuk peta minda bertema tu..terus rasa lega dan rasa macam nak sambung master..harap2 dengan izin Allah aku da peluang tuk berbuat demikian..hehehe =) 

buat mak ayah terima kasih kerana selalu doakan yang terbaik buat saya..berkat doa mak dan ayah saya mampu menyelesaikan AR ni dengan baik..time kasih mak n ayah

buat kawan2 yang sangat awesome..kamu semua sangat best..sgt membantu dan supportive..tak tau la nanti da peluang tak lagi nak jumpa kwn2 mcm koorg semua ni..nearly six years we are together..and our friendship is really worth..macam mane la tahun depan hidup tanpa koorg..huhuhu..terima kasih kwn2

buat insan tersayang terima kasih di atas dorongan dan kritikan membina yang diberi..terima kasih kerana selalu ada bersama saya bila saya memerlukan kamu..walaupun kita dipisahkan sejauh 563km jaraknya..namun saya tidak pernah rasa sejauh itu dengan kamu..terima kasih =)


p/s - tak perlu hiraukan orang-orang yang menyibuk dalam hidup kita..yang penting kita jaga hidup kita dengan baik..cuba yang terbaik..doakan saja supaya orang-orang begitu akan sedar diri suatu hari nanti =)