Monday, January 26, 2015

Terdalam

So many things..so little time..so many felling..so little understanding..so many works..so little time to rest..

Pernah x pk psl mati..ak pnh..sllu jgk..sjk ak dgr crmh drpd ustaz mase ak sek men dlu..dia psn..kta tiap2 hari msti ingt mati..kdg2 ak rse cm nk mati je..tp kalo mati blm tntu aman..sbb ak bkn la org yg kuat beriman..hmm..

Saturday, January 3, 2015

2015!!!

Happy new year!! please include the fireworks here..hehehe

pejam celik tido bangun dah 2015 ya kita..selamat tahun baru..semoga bertambah keberkatan dan kerahmatan dari-Nya di tahun baru ni kan.. 

Highlight 2014

March..kakak hana dah pandai jalan..


on April dapat rezeki anak seorang lagi..hehehe

Muhammad Hadi Yusuf



on May or June dapat new ride..rezeki anak ni..
BMS 2227

August..aqiqah adik Hadi 
\

September..hmm ni pn boleh masuk list la sbb da kaitan gan aku..hehehe
resit paper UPSR

Family and anniversary ( 1 Muharam ) on October at Putrajaya 




November surprise for hubs on our 3rd anniversary (27th Nov) 
 

December..Alhamdulillah rezeki Allah bagi dapat menunaikan umrah bersama suami..memang tak pernah terfikir dapat ke sana seawal ini..tp Alhamdulillah dgn izin-Nya dapat menjadi tetamu Allah pada Disember lalu..



Masjid Nabawi..
Madinah i love this place paling aman and rasa dekat sangat dgn Rasulullah bila berada di sini
Masjidil Haram
berhadapan dengan clock tower Makkah 

Semoga tahun 2015 ini membawa lebih banyak kebaikan..keberkatan..dan terhindar daripada segala bencana terutama kepada negara kita Malaysia..banyak dugaan kita..dengan flight n flood yang masig belum pulih sepenuhnya..sama2 la kita berdoa dan mohon perlindungan daripada Allah S.W.T n Salam Maulidur Rasul..selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W

Philea Resort..

Assalamualaikum..ni November post actually tapi dibiarkan jadi tempoyak kat draft..hehe
As usual late update from me..since now is school holiday..so let's  start  our  vacation  mode  together..
This time  again we choose Malacca as our trip.. we have been there  before for celebrated our first anniversary..n again we came here with our kiddosss...
Philea Resort was very pleasant place to stay..away from town and really peaceful..btw Mallaca  just a small state..so its easy nk pergi sana sini..its not take too much time..
I gave 4 stars to this  resort..for the first  day we just walked around the resort..and at night was seafood hunting..we went at Medan Ikan Bakar, Muara Sungai Duyung restaurant..honestly heaven..delicious n cheap sape x suka makanan murahkn..hee..after that we went to Dataran Pahlawan n Jonker Walk..even though it was already 11.00 pm..with two babies we walked around the town n enjoying the culture by riding a beca..hihi..just wanna give experienced to my kids..tapi parent yg more excited daaa..hoho
The next day we went to Malacca Zoo..hmm overall I'm not really enjoyed  the scenery in this zoo..krg penjagaan n the animals were too poor..huhu..mcm xckp mkn je..its like segan hidup mati tak mahu je..not worth for the ticket you paid..tak terjaga la lbh krg zoo ni..just one star kot i bagi..haha..gila kedekut..ngeee
Now its time to enjoy the pixass!
the room
the members of the room..hee
like a boss
hadi tido..so xjoin wefie..hee
gajah kat Zoo Melaka
Jonker walk at night 
kami naik beca ni
my major sponsor at Kedai Ikan Bakar
fefeeling ckit..hoho
\
pinky baby coat for hadi..hihi