Friday, January 22, 2010

i MisS hIm sO bAd..



saya rindu dia =(
I'm just not like before..I can run n hide but I can't stop..I want write something, to express my feeling but my brain wont let me to do so..I'm happy with my life lately..even there is something bad chasing me..Let me spell it out right for you.. Friday blessing..i like..

to make a decision its not as easy as A B C..if you make a wrong decision..its maybe haunted you for the rest of your life..and making decision under emotion influence might be kill you..but sometime you drive me to full of emotion..I cant resist and avoid this..Its not my intention..but i know you take it seriously even i never mean it..but I'm not regret of it..why i need to regret..because its happened for a reason..if you can ignore it..why i can't..I'm not talking about who is the winner or who is the loser but I'm talking about respectful..showing some love..about how you appreciate people around you..

This game I'm playing is tiring..what didn't kill me, only make me stronger..If it meant to be..and it will be..and what always make me talk nonsense is you..i have nothing to say..just drowning in my own sweat not tears anymore..old habits die hard..I have no room and no space for your big ego..go elsewhere..and you are not invited..I'm so not available..remember the day we were close to the edge..

p/s - iron baju adlah satu perkara yang amat menyesakkan ok.. especially in the midnight or early in the morning..someone please help me..sigh~

Tuesday, January 19, 2010

ActIon ReSearcH..

sumpah la aku pening gan subjek ni..
makin di belajar makin blur..
dan sekarang dah kena tukar hasil kajian daripada BM kepada BI..
aku dah agak dah..
tapi cakap BM..
at last tukar juga..
hmm serabut tul la..
mane lagi dapatan kajan..
pre and post lagi..
questionnaire lagi segala..
haih..
stiap kali ak wat ni mesti pening..huhuhu
Ya Allah bagilah kekuatan kepada ak dan permudahkan segala urusan aku dan kawan2 ku yang lain..

p/s - boleh tak jangan tambah beban saya..haih sy tak tahu la betul ke tak keputusan tu..adakah di bawah pengaruh emosi..whatever la..tak nak pk!!!!!!!!! jangan pk!!!!!!!!!!!!

Monday, January 18, 2010

nAsI LaLap bUkaN NaSi LalaT..

Nasi lalap ni berasal dari Indon..
Hidangannya adalah nasi putih atau kadang2 nasi dimasak wangi, ayam goreng yang bersalut tepung, sedikit ulaman seperti timun, kacang panjang,tomato dan sambal tumis..
last saturday, i went to town and ate Nasi Lalap at Kayu Manis..
and today I'm fasting n I'm craving for nasi lalap once again..
first time i ate this nasi, about last 2 or 3 years ago maybe..
and since that time i became hard die fan of nasi lalap..huhuhu
sedap okeh..

p/s - kamu minggu depan jom..sotong besar kat Yassin Curry House..huhu

Sunday, January 17, 2010

dUsTa..

kadang2 kecurangan itu tidak nampak..
apatah lagi keikhlasan..
kalo satu kesakitan itu berpunca daripada penipuan..
kenapa masih harus mahu menipu..
kalo masih tersimpan..
luahkan..
lontarkan..
tapi kenapa kamu tidak hiraukan..
adakah kamu memang begitu..
atau hanya mengukir senyuman di sebalik cahaya..
menjaga hati..
saya tahu..
kekuatan itu sudah tiada..
tapi kenapa tidak dicari..
atau saya, kamu, meraka dan kalian hanya cuba mencari helah..
jangan timbulkan teka-teki..
kerana sejauh mana kamu memutarkannya..
hati saya mudah berbicara..
kadang2 saya rasa mau pergi jauh dari kamu, mereka dan kalian..
kesakitan hati tak pernah bisa di fahami oleh mereka..
jangan suka menghiris jika tidak tahu mengubatinya..
kerana luka yang ringan bisa menjadi dalam..
tingkah kamu, mematikan aku..
memaksa aku menjadi kaku..
aku bukan lagi seperti semalam..
aku akan bergerak seperti zarah..
biarkan aku terbang bersama air yang mengalir itu..

Saturday, January 16, 2010

12 January 1960
happy belated birthday to you...even though I'm late to wish your birthday in my blog yet i had wish your birthday on its day right?thanks for being such a great father...may Allah bless you always...I love you very much and there's nothing can replace you as my dad...you are our ayah and will always be our ayah...it remains forever...

16 January 1964
Happy birthday mak..please always be by our side coz you are our strength...love you so much mom...no words can describe my love for you...thank you for being such a wonderful mom...i love you so much mak...according to my bond, no more nor less...take care..

hope Many Happy Returns to Ayah and Mak..May Allah shower Ayah and Mak with His blessings..Amin..both of you are the best man and woman in the world..i love you ayah and mak ..but I'm sorry

I'm not a good daughter =(

sUbUh yAnG iNdah..

Hmm, things get pretty complicated lately..
but I'm not complaining..
and i deserve to make it all right..
i have a lot things to do..
things that need my attention..
they need my attention..
completely my attention..
but I'm still the same just like a few days ago..
don"t know which one I should start first..
and my mood was up side down..
actually
there is nothing wrong with my life..
I always look for bright side of life..
but it doesn't mean I don't have the problems..
I have it..
but I own them, not problems own me..
and Alhamdulillah my relationship with all people around me was much more better than before..
especially with my love one..
i like it..
because before this its something happened between us..
and its seem like both of us were blur n don't know how to handle it..
don't know to blame on what..
but anything happened teach us to be more strong..
whatever it is..family first..
so its not our fault..
but its a fate..
and I learned a lot..
for my study..
Starting for this year was little bit bad..
I mean about the works n tasks..
even though only two subjects..
but its really gave me some pressure n burden..

I hope I can stand with all this..
can go through without any hesitate..
just believe and confident..
InsyaAllah i can face it successfully..
need big effort and enthusiasm..
need to be patient and more hardworking..
always remind to my self..
just one more year left to go..
so please do the best.. =)

Wednesday, January 13, 2010

pIsMp sN n MatH jaN 07..

Kau selalu di hatiku

Bersemi di dalam kalbu

Tidakku bimbang tidakku ragu akan setia janjimu

Bersemi di dalam kalbu

Penawar hati yang lara

Padamu bulan padamu bintang

Kasihku serahkan

Sambutlah salamku ini belailah dengan mesra (ulang korus)

Kasihku hanya untuk mu

Hingga akhir nanti

Kau selalu di hati ku..

Bersemi di dahan kalbu

Dari semula hingga akhirnya kasih ku serahkan

Monday, January 11, 2010

kUcIng..AllaH iTu aDiL ok?

Pagi ni bangun dengan hati gembira..
sbb dalam hati da cinta..hehehe..piirah ko yana
Alhamdulillah semakin baik talian hayat antara kami..huhu
k bagun solat subuh seperti biasa dan bce ayat2 suci Al-Quran..
k mengaji Al-Quran di waktu pagi sangat best ok.. =)
dan pegi mandi dan basuh baju dengan penuh sabar..
sebab aliran air sangat2 slow tahap dewa..
k siap mandi belum sempat masuk bilik..
rumate tersinta memberitahu pengkhabaran yang gembira..
bahawasanya, masa sy pergi mandi tadi..
pintu tidak tertutup dengan kemas n rapi rupanya..
dan menyebabkan KUCING berjaya memboloskan dir..
dan melanding dengan selesanya di bilik atas katil saya..
OMG..kucing tahukah anda kami di IP Tawau mempunyai masalah bekalan air..
kenapa harus kamu landing di atas katil saya smpi basah2..
dan saya terpaksa cuci cadar saya..sigh~
tapi kekecewaan saya terbayar bila saya pergi kuliah..
tengok result..
Alhamdulillah..
4.00-0.25 =)
walaupun tak meningkat, hanya maintain..
tapi tetap bersyukur kerana tidak jatuh..
kerana saya rasa exam sem lepas agak sukar..huhu..
Thank You Allah dengar doa saya =)

p/s - kpd mak ayah..guru2 pebimbing..pensyarah..kawan n kamu yg tersinta..thanx a lot coz always support me..LOL.. =)

Saturday, January 9, 2010

tEruSkan..


Selamat Hari Lahir..
Long aku doakan yang indah2 dan baik2 dalam segala hal untuk tahun ini..
Semoga dirahmati dan diberkati..Amin..

Nadiah Mohammad


La Tahzan..

Sy tidak tahu kenapa sejak akhir2 ini sy agak sensitif dalam byk hal..
sdgkan kdg2 bnda tu simple je..
kdg2 bnda tu tak perlu pn di pk kan..
tapi sy pk dgn dalam..
smpi hati tak aman dan tenteram..
otak berserabut..
saya tidak merasakan saya diuji dengan begitu hebat sebenarny..
kerana setiap manusia ada bhgn masing2..
dan di sinilah menunjukkan tahap iman dan keyakinan kita terhadap Allah..
kalo kita yakin dengan Allah kenapa perlu bersedih tanpa sebab..
Allah ada untukk kamu..
sbg tempat kamu bergantung Liyana..
Saya bersyukur dengan apa Tuhan kurniakan kepada saya..
Alhamdulillah..
Peliharakanlah dan jagalah hati ku ini Ya Allah daripada lalai dan lupa pada-Mu..
Nauzubillah..

KITA BERTANYA : KENAPA UJIAN SEBERAT INI?

QURAN MENJAWAB
"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan
kesanggupannya. "

- Surah Al-Baqarah ayat 286

p/s - Ya Allah peliharakanlah dan limpahkanlah rahmat - Mu Ya Allah kepada negaraku..janganlah Engkau pecah belahkan hati2 kami Ya Allah..satukan hati-hati kami Ya Allah agar kami hidup dengan penuh rahmat dan kesyukuran terhadap Mu..Amin

Tuesday, January 5, 2010

pOsITiVe vS NeGaTiVE.

It takes a couple seconds to say Hello, but forever to say Goodbye..
Some people think that it’s holding on that makes one strong; sometimes it’s letting go..
You have to forgive to forget, and forget, to feel again..
Never regret. If it's good, it's wonderful. If it's bad, it's experience..
Relationships are like glass. Sometimes it's better to leave them broken than try to hurt yourself putting it back together.
kurang teruja sy utk menulis di blog ni since new year..
2010..
first day kuliah 04.01.10..
overall okay..
nothing much change..
but my feeling..
87% change..hehehe
i felt that friendship is realy wonderful and powerful..
I'm happy with all myfriends..
Friendship can help me to forget about the rest..
and today..
all of us got posting form..
and all of us need to decide and choose which state that we want to be post..huhuhu
I love perubahan angin..
I mean not just stay at the same place for the rest of my life..
by the way..
I'm still young..
why not i use this opportunity to gain more experiences at other places..
I dont want to choose Terengganu..because i was born and grew up here..
I dont want to choose Melaka, because i almost spent two years here..
I dont want to choose Sabah because 5 years and 6 moths is more than enough for me to enjoy life here..
So where?
I dont know actually..
I just "tawakkal tu 'alallah"
but for mother sake..huhuhu
and fulfill my parent wish..
I will write Terengganu..
but the most important..Lillahitaala..
saya terima sahaja di mana saya di hantar..
kerana di situlah rezeki saya..

p/s - diam kadang2 lebih baik..kerana ia memeberi ruang untuk kita berfikir apa yang terbaik..as you wish..and i do it..

Friday, January 1, 2010

dOubLe HaPpInEsS..

29 tahun yang lalu kamu dilahirkan..(takpe ke kantoikan umur ni..hehehe)
dan kini kamu sudah dewasa..
dalam meniti liku2 kehidupan..
ada yang manis..
ada yang pahit..
ada yang baik..
ada yang jahat..
jadikan itu semua pengalaman yang bermakna untuk kamu..
andai ada tersalah langkah..
belum terlewat untuk membaikinya..
seiring dengan peningkatan usiamu..
saya doakan kehidupan kamu sentiasa diberkati Allah..
dipanjangkan umur..
dimurahkan rezeki..
Semoga Allah permudahkan semua urusan kamu dunia dan akhirat..
Semoga restu (ibu bapa) dan kebahagiaan itu akan menjadi milik kamu dan saya(amin..tumpang sekaki..hehe..)
semoga bertambah baik hubungan kamu dengan
-Pencipta Allah S.W.T..
-keluarga tercinta..
-rakan2 di tempat kerja..
-bersama teman2..
-orang2 sekeliling..
dan
-C.I.N.T.A..heheehe =p

Happy birthday abang..

Saya sayang Kamu..

p/s - jauh tidak bererti lupa..jarak bukan alasan..kerana dalam hati ada cinta..

and

HAPPY NEW YEAR EVERYONE!!!!!