Saturday, October 31, 2009

seLaMaT pAgI CinTa..

saya tidak tidur semalam..saya dah cuba..lepas off laptop, saya baring..puas baring..saya pergi study..tapi macam tak masuk je..jadi saya baring lagi..kali ni saya dengar lagu plak..da sebuah lagu yang sangat buat saya tersentuh..tanpa saya sedari ada manik2 jernih lalu di pipi saya..saya tersedar dan keluar dari kesedihan bila da mesej yang masuk..

A'kum..kejut ak jam 5..

mesej dari aireen dia di airport sekarang..tunggu flight ke alor star jam 7.15am...dia pulang untuk kenduri tahlil doa selamat keberangkatan uncle burn dan aunty su ke tanah suci Mekah..bila aku dapat pergi ke sana ye..semoga aku panjang umur, kalo boleh biar la aku dapat jejak kaki ke sana sebelum dijemput ajal..

sementara menunggu jam 5.00 am, aku hanya baring di katil memandangkan aku tengah 'bercuti' ketika ini..aku dengar sayup2 suara alunan azan yang berkumandang..aku rasa tenang..aku rasa bersyukur di lahir kan sebagai seorang Islam dan bersyukur diberi didikan agama yang sempurna oleh kedua ibu bapaku..walaupun aku tak sempurna tapi ku kira ibu bapaku telah berikan didikan agama yang terbaik buatku..cuma aku je yang lemah dalam kemudikan laluan kehidupanku..terima kasih mak dan ayah..

aku kejutkan aireen jam 5.00 am tadi..aku sambung study dan berblogging..aku tidak mahu tidur..sebab aku nak tunggu matahariku..aku suka tengok pemandangan matahari terbit..sumpah cantik..aku tak tipu..aku boleh habiskan waktu di tepi tingkap semata-mata nak tengok matahariku keluar memberi sinaran cahaya kepada kehidupanku..terima kasih Allah kurniakan matahari untuk ku..

dari bilik saya..
ni pemandangan yang saya dapat lihat..cantik tapi sayang kualiti camera handphone saya makin kurang..mungkin sebab banyak kali jatuh kebelakangan ni..dan saya dapt dengar bird's song..ia amat menenangkan.. =)

i MisS sOmeOne sO bAd..

i broke the promise..because just now i said i want go to bed..but last minute i change my mind..hmm i change my blog layout..about one hour i was spent my time to change it..copy paste here and there..but at last i choose this..plain white layout..

i love white colour since i was a kid..but my mum refuse to let me live with this kind of colour..i swear..i never have white shirt while i was young..exceptional for uniform school =p ..because my mum said, i cant take care of it..always comot here and there..and i admit for this reason..and until now i still comot here and there especially while eating..ask my friends if you refuse to believe this.. huhuhu..

as people said white is clean..virgin and so on..i wish i have a white heart..i dont want have negative thought or bad impression to others..even sometime its seems to be that way..
because i just a human..but sometime people cant see the way i see my self..people cant know the reasons of my action..why i do this and why i do that..people can judge me or have bad perception towards me..i don't care..because the way i think different with you..because people are different..that's why..why sometime some people cant accept you or some people just plain hate you for no reason at all..as i was grow old..i just ignore this kind of people in my life..its more better..and more WHITE..isn't???no need to go around by being plastic and all fake telling that its you..huhuhu..because at last people know and realise who you are..think wisely.. =)


p/s - 2.00 am already..i think its more than suitable to sleep at this moment..

Friday, October 30, 2009

iNcIpIeNt..

sebenar2nya da banyak yang saya nak cite lately ni..byk moment2 best yang happened kat my world skrg but sometime still bored..tp keuzuran pada line celcom broadband di area balung ni menjadi kekangan besar untuk saya menulis dan menconteng di sini..(ceh tak yah nak explain lebih2 la yana budget ramai je org nak bace blog ko..org yang followers 2400 org pun tak explain mcm2 kat blog dia..ko ni stakat 24 org pun dah cbuk nak explain2..huahahaa..)

okay lately ni kita syik lenguh2 tulang dan badan lebam2(oh ni mcm bukan lately tp normaly..sbb slalu terlanggar katil dan kerusi..hehehe) So kwn2 yang sgt care dan syg kat sy buat kesimpulan sy ni kurang calcium and vitamin C..so diaorg suggest saya minum susu..sampai kena paksa pun ada..huhuhu..oh tak2 insiden yang menyebabkan kena paksa minum susu sbb sy sakit gigi..diorg pn kate sy skt gigi sbb kurang calcium..

ok utk membuktikan dakwaan ini saya kaji salasilah kehidupan saya since i was born till now..i am 22 years old now..eh tak2 nanti 17 disember baru genap 22tahun..bila saya tanye ibu..oh bukan ibu ni panggilan utk sy bila da anak nanti..(ceh gatal ko ni..dah2 sambung kisah susu) tye mak..mak kate saya start boikot susu since i was
3 yeas old..sumpah cute budak ni..sbb ni bukan aku..hahaha..kalo aku lagi comel..perh sengal gila..huhuhu

lepas tu sy dah tak suka minum susu lagi tapi mase umur saya
six years old..sungguh comel..tapi sy pg sek tadika pakai tudung warna pink..bju putih..kain warna light blue..dah lah sy sgt pendek mase kecik..sumpah comel..tak tipu..(huhuhu sengal dah datg dah..harap faham..)tp sy minum susu time tu sebab cikgu tadika saya suruh..

tapi hangat2 badan ayam je saya ni pastu saya quit balik dan minum lagi when i was form 4 n form 5..sbb kwn sy yang ajar..tp time ni kadang2 jela..tp berhenti balik..

dan saya minum semula mase umr sy 19 tahun sbb someone suruh sy minum sbb dia pun minum susu..huhuhuh..sy pun paksa rela lah minum..huhuhu..

dan bila ditimbal balik, ada benarlah kenyataan yang dikeluarkan oleh kawan2 saya..dan sekarang.. ketika ini sy sedang mencari produk susu yang sesuai dengan saya..adakah ini..
maybe ok.. but its feel more better if choc flavour..

or maybe
mcm ok because mase 2006 sy try ni la..tp packaging dia cm lain ckit kot..
this one..oh no..not suitable for me..

how about this
hahahaha..gila gelabah kalo belum kahwin dah terhegeh-hegeh nak minum susu ni..blah la ko yana..jangan malukan kaum adam eh tak jangan malukan gadis2 merah jambu..oh no..pink not mine ok..blue la bru cool..hehehe..tp sy tak marah or anti gan gadis2 merah jambu..go ahead..manusia mmg mempunyai citarasa dan minat yang berbeza =)
but this one..maybe can help me to gain more calcium for my bone and my teeth..but sometime i feel im look too old when i drink this milk..?????? i dont know..but like
Dato' Michele Yeoh la plak..hehehe..i mean minum susu anlene la bukan sexy macam dia..tak bleh..tak bleh..mak saya kate anak mak tak ley sexy2..hehehe..dia kan duta susu anlene..
as the conclusion..im still confuse to choose which milk brand that suitable for me..because bila saya minum je susu..semua menyebabkan rasa saya mual di tekak..mugkin tekak saya yang harus dibaiki bukan brand susu..huhuhu..any suggestion?

okay dah lewat malam dah kul 12.12 am..tdo dulu..minum susu sebelum tido..hahaaha

p/s - kalo teh susu dan milo pun tak layan cane nak telan susu..huhu..dutch lady pilihan kamu..mgkn saya akan cuba..wink~

Wednesday, October 28, 2009

sEbeLuM cAhAya..

one word can describe anything and everything..but sometime one word not enough to express yourself..i just wanna say thank you and please come again..hehehe..(blah la ko yana..pa ko ingat org takde keje ke nak dtg jumpa ko tiap2 hari..huhuh) and im always cherish when im with you but most of the time my expression not show that way..it doesn't matter if you don't know what im feel..the most important is the moment we had shared together..

eYEs of Me..

dengan apa yang saya dapat sekarang..
sudah memadai bagi saya..
saya tidak meminta lebih dari itu..
saya tahu mungkin ada semak samun, belukar atau mungkin hutan di hadapan..
tetapi saya persetankan dulu faktor-faktor itu buat masa ini..
saya tidak tahu bagaimana harus saya suarakan..
untuk insan-insan lain fahami..
natijahnya ia kelihatan biasa..
tapi air yang tenang..
sekali sekali berkocak jua, diganggu oleh daun yang gugur..
saya tahu sekarang saya hidup ditemani cahaya..
tidak lagi suram dan malap..
tapi saya tidak tahu selama mana cahaya itu mampu bersinar..
jika minyaklah punca ia bercahaya.
saya berharap minyak itu akan ditambah..
bukan dibiarkan kering sehingga memadamkan api disumbu itu..
hidup sebagai insan seperti diri ini..
hanya satu..
saya hanya mampu berdoa..
saya hanya mampu berharap..
saya hanya mampu bersabar..
dan akhir sekali saya hanya mampu redha..
semoga saya tergolong di kalangan orang yang di redhai oleh ALLAH S.W.T..

kepada Penciptaku yang satu..permudahkanlah segala urusanku Ya Allah di dunia dan di akhirat..amin..

p/s - examination is just around the corner..someone please encourage me to study..huhu..



..heart..no vacancy..

Tuesday, October 27, 2009

tErimA kaSih..

thanx to God..

kerana bangun saya hari ini normal seperti biasa..
bersyukur saya masih hidup..
bersyukur saya masih mampu berjalan ke bilik kuliah..
bersyukur mata saya masih boleh melihat seperti biasa..
bersyukur saya masih mempunyai insan-insan yang saya cintai di sisi..
bersyukur saya masih mempunyai sahabat-sahabat yang setia menemani..
bersyukur broadband saya berfungsi dengan baik walaupun ramai anatara kami yang tak boleh connect gan celcom broadband..
bersyukur dapat minum air..
bersyukur kerana saya masih mampu tersenyum..
bersyukur kerana ada pensyarah yang tak pernah jemu meningatkan saya untuk belajar memandangkan peperiksaan dah tak lama lagi..
bersyukur dapat lihat sinaran matahari yang indah memancar..
bersyukur dapat dengar suara mak..
bersyukur kerana kawan saya ucapkan tahniah kepada saya bila dia nampak saya menulis blog..
bersyukur untuk semuanya..
hidup untuk bersyukur, bukan mengeluh..
hidup untuk berusaha, bukan mengalah..
hidup untuk tersenyuum, bukan menjeling..
hidup untuk memaafkan, bukan berdendam..
hidup untuk saling menyayangi, bukan saling membenci..

Thursday, October 22, 2009

Let Me ExPlaIn fIRst..





biarkan dunia saya ditemani dengan warna-warna kehidupan ini..sebab saya tahu saya memang di situ..saya tidak berselindung kerana saya adalah saya dan saya tidak akan menjadi dia, mereka, kita, kamu atau sesiapa..

tHe oNe is tHe shAdow oF thE oTheR..

reality is better than your dreams..
some of the greater things in life are unseen..
so, please stop dreaming..
open your eyes..
talk with your soul and heart..
be brave to face it..
because the other was given to someone else..
don't let question mark sign accompany your life..
the truth makes the ride worthwhile..
the truth is as much of an object as an obsession..
it like sound health..
the value of it is seldom known until it be lost..
don't let reason become your everything..
no matter how many times you get hurt or lost..
when the time comes for you to leave..
or saying something..
do by your own style..
no matter what words were used or what meaning..
I wasn't planning to hurt you..

Wednesday, October 21, 2009

pEneMuaN..





i don't know how to talk about love, but,
sit down alone and think at midnight sometime might be help you..
as people said someone is perfect in someone's eyes..
how we wait for someone who understand us and accept everything about us..
i mean, how long will you wait for a right person?
wait till your heart would say,yes i know he is my Mr right..
i don't know how to define it..
other way, maybe dictionary can help you..
if i can be a dictionary but i can't..
since..I'm just a girl,who likes this one boy way too much..

iTs kiLlINg mE..

macam biasa la saya akan call mak saya selang sehari..kalo sy tak call mak akan call dan kalo mak tak call saya akan call..kamu tahu family saya adalah satu2nya harta yang saya ada didunia ini..tanpa mereka siapalah saya..jadi ingatlah orang yang tersayang..hehe..selain family sape lg..eh diam la ko yana..out of topic..huhuhu

dan tadi time mak call saya..masa tu sy berada di bilik aireen..duk makan
dunkin donut's

yang dia beli masa balik semanjung hari tu..sy rase sy suka lagi dunkin donut's dari big apple donut wlpn sy bukan lah penggemar donut dan jarang dapat makan kat kedai donut yang mahal2 ni..bgus lg mkn pizza..ceh berlagak gila macam la aku ni orang sepanyol..hahaha..

moralnya MAKANLAH DONAT kerana donat merupakan salah satu kuih tradisi melayu..huhuhu..yeke..mungkin..

ok nak dijadikan cerita..ayah call..mak sebenarnya guna phone ayah..nak jimat kredit la tu mak..hehe..mak mmg slalu comel..ayahkan pakai postpaid..huhu..

aku pun berlari mendapatkan handphoneku kerana memang menjadi tabiat aku..aku suka tinggalkan handphone dibilik..aku jarang bawa handphone bersamaku..smpi kdg2 da org bengang....sbb dia call byk kali yana tak jawab2..tapi nsb baik dia cool..awk mmg comel la..sbb tu sy suka..hahaha..

aku pun berlari ke bilik setelah mendengar jeritan namaku yana! daddy calling eh sejak bila plak ayah jadi daddy ni..hentamlah labu..huhu..cucek di talian..dia nak cakap gan aku..rindulah tu kat kakak dia yang paling baik lagi comel..lagi comel???? siapa tu aaa..huhuhu..

cucek tanye ak dah makan ke belum..setelah itu bermulalah sesi luahan perasaan oleh cucek yang bangga dia pergi makan kat luar tadi..dia kate..mi(hakimi namanya tapi dia akan membahasakan diriny mi gan aku) makan
ikan bakar..perh..sgt sedap
telur dadar..ya Allah gila menyelerakan aku tengok telur dadar ni..
sayur campur yg memang bercampur..uhuhu
tomyam pekat yang lazat..ini baru kaw bep..huhu..

DAN
minuman fresh orange..

P.E.R.F.E.C.T

itulah yang saya dapat katakan dengan kombinasi makanan di atas..wow! gila meleleh air liur aku..eh yana jangan hiperbola apabila menulis..menipu itu berdosa..tak2..saya hanya telan air liur je tadi time dgr cite dari adik saya, takde setitis air liur yang meleleh..huhu..

dan ini telah menyebabkan saya rasa nak makan sotong almond london..eh ada ke..sembarang saja minah ni..hahaha..sotong bakar daa..

waaa..nak nangis aku tgk gambar ni..terlampau menyelerakan..
DAN

tiba-tiba aku teringatkan
sushi yang aku makan hari isnin minggu lalu..sedap cik oi..bila nak pg lagi ni..

lately ni aku syik gila makan je..tiada sudah program diet aku..berat pun da jadi 50kg - 51 kg..huhuh..secara rasmi aku da masuk dalam golongan geng 50-an..huhu..selamat tinggal geng 40-an ku..aku tidak mahu lagi ketinggalan..hahaha..

semoga aku mendapat keinsafan diri..dengan ketinggian yang hanya mencecah 155-156cm..adakah wajar aku nak biarkan angka untuk berat aku bertambah..lu pk la sndri..huhuhu..

hmm ok setakat sini saja..jutaan terima kasih kepada google sbb bg sy pinjam gmbr..hehehe..sbb semua gmbr ehsan dari google..huhuh

p/s - kepada kamu..nanti kita makan sushi sama2 k =p

Friday, October 16, 2009

wHat GirL waNT..


this what i want..i really want it..but i need to buy 200g Famous Amos biscuit at airport and i will get it as free gift..huhu..RM 16.90 for 200g but i will go back to my hometown this coming November..can someone fulfill my desire now..huhu..

Jill Farid i beg to you..can you give it to me as my birthday present this coming December..huhuhu

p/s - i hope u read it..hehehe =p

cONgrAtuLaTioN..

we got second runner up..and here, the products..one night only preparation..huhuhu..








my group members
A.N.D
Kak Na and i at the back..

thanx to all my buddies for your effort and good cooperation..love you all..mmmuuahh..

pULanGlaH..

bila mulut terkumat kamit meredakan kerengsangan hati..
otak mula buntu untuk mentafsir..
bila emosi mula bercampur gaul..
terbit seribu satu rasa masam manis pahit pedas di benak..
bila bosan menerjah diri..
terpaku aku dikamar ini..
bila hanya jasad terpaku disini..
aku hilang arah tujuan..
bila semua orang sibuk untuk kedatangan hari esok..
biarkan aku di sini masih melihat hari-hari semalam..
bila keputusan dalam gengaman..
tidak semestinya ia mengembirakan..
bila aku cuba memahami sesuatu..
ia menjadi semakin rumit..
bila sesuatu itu tidak pasti..
jangan melangkah terlalu ke hadapan..
bila hati mula terbang entah ke mana..
aku hanya mampu berkata..
pulanglah wahai hati..

wAkenAbaBe

okay sy rase most of us penah tgk this program right? dan baru2 ini bertarikh pada 10 Oktober 2009 bersamaan hari Sabtu minggu lepas..bertempat di Tawau ada percubaan pertama wakenababe dilakukan..dengan menggunakan Proton Wira Biru..kru2 dan mangsa menuju ke tempat yang dituju..kira jam 3.45 kru2 yang terlibat sampai ke tempat yang diterjah...
dan ternyata program itu berjaya dengan jayanya..

sebelum kita tgk sape yang kena..kita tengok dulu kru2 yang terlibat..huhuhu..
pengarah yang bakal terkenal dan mengegarkan dunia hiburan nanti..
pembantu pengarah..merangkap penjaga kepada mangsa..
bertudung hijau..jurukamera terbaik dan termoden alaf ini..

DAN PELAKON UTAMANYA..

lu pk la sendiri!!!!!!!!
video
diterjah tanpa pengetahuan..tuan empunya rumah sedang nyenyak tido..datang beraya la konon..
WAKENABABE!!!!!!!!!!!
the moral of the story..dont believe when people ask you go for outing or lunch because maybe they have another plan..huhuhu..for wakenababe team..congratulation and thanx a lot huhuu..

p/s - mcm syok je kena wakenababe cmni..hahaha =p

iM nOt iN thE LiSt..

its ok..even im felt disappointed..but i admit..im not suitable for the list..huhu..

okay when we talk about talent..not all people have a talent as a model..but we can brush up the talent..y nOt right? huhuhu..so this what we called as talent..huhuh..when teachers have high desire to become a model..hahah..

one day..one the way back,
i found this two men..and this what i got from them..
he said he was smart but i dont think so..haha
very unique and smart but only for the picture not for the model..hahahapicture in the picture..
i dont understand what the message they want highlight in this picture..huhu..maybe kevin's car..hehehehe
im still remember..hasif said"pastikan nampak bendera k!"..huhuhu

p/s - the first model ask me to upload his pictures in my blog..why? i dont know and im not sure..maybe my blog more glamour than his blog..huhuhu..maybe.. =)