Wednesday, December 29, 2010

I'm not aLone..I'm haPpY..I'm Not cRy but SMILE =)

orang kate setiap kejadian ada hikmahnya..betul3..shuke3..sbb ak bru rasa nikmat tu..mgkn i'll lost something or someone..not for sure..hehehe..but Allah sedarkan saya..hey da byk org syg sy..ada byk org care pasal saya okeh..wah sgt suka bila dapat luahkan apa yang disimpan dalam jiwa raga selama ni..lg best bila kita difahami bukan dimarahi..what the beautiful friendship and friend i have..thanx a lot..i'm not cry tonight n i can smile like always..thank you..thank you sgt3..


mmg basically sape yang suka bila in trouble..tapi bila kita in trouble semua org care dan tanye pasal kita..bukan kah itu tuhan nak sedarkan kita that you never alone..in stead of you have Allah..you also have people around you..so please yana..cheer up your self.. nothing that cant be solve..its must be a way..what you need just pray to Allah..for sure He will listen to you..and always patient..after that you will get the sweeter part of your life..I'm confident with Allah..I know He knows what the best for me..just be strong young woman =) 


good night people because i'm on my way off to bed  n good morning people because its already 3.30 am..huhuhu.. =)


p/s - sbb ni hal penting..

Tuesday, December 28, 2010

the pOwEr oF wOrds..

In order to have confident and have faith in my life..I'm trying so hard to motivate my self by reading people opinions..experiences and etc..I got it from someone..the good one..really good to have this feeling right this moment..i need the strength..and i love the song =) 


she said:
I personally hate when a friend of mine says:" if I'm not with him, I cannot be happy" "I love him so much that my life has no meaning if I cannot be with him"...


I tell you, I can't understand that selfishness on people's minds. Having a boyfriend is not the only way we can feel satisfied as persons. My life does not summarize in loving a men. It is an important part, but it is not all.
So for me, this song, talks about being able to feel happy with one's self, and not necesarilly have that person that you want and love s0 much, with you. Is about realizing that you can have a plenty life, eventhough you are not meant to be together.Is about accepting that your love one is better somewhere else.
It is about knowing that love has to do with doing everything it takes in order to make the other person happy, even when it means that you won't be a part of it, even when it means that you want be a pert of his/her life. True love accepts the facts of life, and embrace them as well..

Incubus - Wish you were here 

I dig my toes into the sand
The ocean looks like a thousand diamonds
Strewn across a blue blanket
I lean against the wind
Pretend that I am weightless
And in this moment I am happy...happy

I wish you were here
I wish you were here
I wish you were here
I wish you were here

I lay my head onto the sand
The sky resembles a back lit canopy
With holes punched in it
I'm counting UFOs
I signal them with my lighter
And in this moment I am happy...happy

I wish you were here
I wish you were here
I wish you were here
Wish you were here

The world's a roller coaster
And I am not strapped in
Maybe I should hold with care
But my hands are busy in the air saying:

I wish you were here
I wish you were

I wish you were here
I wish you were here
I wish you were here
Wish you were here

p/s - its too late to change it..so better just leave it..Lets wind blow it to reach the place that it should go.. =)

1 YeAr 5 MontHs 9 daYs ago..

someone said to me: Kita gerak ikut angin jangan lawan angin nanti kita sakit..and after + - 9 months..i feels like i miss him..i miss his advice..i know he cares..but its too late to realise  it..but no matter what..I'm still remember his advice..what he said to me about life..what i should do in life..since i'm still young woman..still young to face the colours of life..I wish to meet you now..to tell you that I'm still a loser like before..I'm still childish..I'm still cannot solve a problem by my self..i wish you were here with me..i want to talk to you..i want to tell you the story of my life..how i'm failed to face my life..but i dont have the strength and i never ever get the chance to do that anymore..because he was gone..God can you give him back to me just for a while..


Pink Floyd - I wish you were here 


So, so you think you can tell
Heaven from Hell,
Blue skies from pain.
Can you tell a green field
From a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?

Did they get you to trade
Your heroes for ghosts?
Hot ashes for trees?
Hot air for a cool breeze?
And cold comfort for change?
Did you exchange
A walk on part in the war,
For a lead role in a cage?

How I wish, how I wish you were here.
We're just two lost souls
Swimming in a fish bowl,
Year after year,
Running over the same old ground.
What have we found
The same old fears.
Wish you were here.


p/s - Life isn't about waiting for storms to end,but learning to dance in rain :)

buNtu..UjiAn@dUgaAn@KeNyaTaaN..



Ya Allah jika kamu mengetahui perkara ini baik untukku pada agamaku, duniaku dan kesudahan urusanku buat masa kini dan masa akan datang, maka tentukannya untukku dan permudahkannya kepadaku.. Jika kamu mengetahui bahawa perkara ini tidak baik untukku pada agamaku dan duniaku dan kesudahan urusanku buat masa kini dan masa akan datang maka elakkanya dariku..dan elakkan diriku daripadanya..tentukanlah kebaikan untukku di mana sahaja aku berada..sesungguhnya Engkau berkuasa di atas segala sesuatu..amin..


p/s - ada tak orang boleh lupa perkara 6 bulan yang lalu, perkara yang berkaitan, apabila dia dikhianati..

Friday, December 24, 2010



SAYA TIDAK TAHU APA YANG PERLU SAYA BUAT

UnTuK kUmbAng2 dIi haTikU..KaSiHKu SehArUm BUnGa KeMbOja..

pweeet bunga kemboja dowhh..huhu..dalam hidup saya ada 3 lelaki yang saya sgt cinta n sayang..yang lain2 pun sayang..tp 3 ni..luar biasa cinta n sygny..yg mampu buat sy menangis rindukan mereka..so, all of them are really great man =) buat masa ni lah..hehehe..xtau lah akan datang akan bertambah ke..hohoho..salah sorg drpd mereka..
Muhammad Hakimi Abdullah 


kopi susu dan roti bakar bersalut telur..ni menu mase minum petang tadi..gila ngam la..kena je gan time2 hujan ni kan...heheheheh..sedap tau =) tp tak kan menu ni pun nak resepi juga kot..lgpun bukan aku yang buat tapi..
tadaa
dibakar oleh En Mohammad Ismail
lelaki yang duk first ranking dalam hati siot..huhu
ayah yang masak..
ayah aku memang serius tapi hati baik oo..
mcm Adnan sempit dalam hati ada taman..hehehe
thank you ayah..
=)


pencuci mulut ni pun bukan aku yang buat..tapi mak..hahahah..dasar anak kuat makan memang cmni..huuu

p/s - xda tune "nak tido la~~~~".ni direct tido pny ni :P..krg x gtau, kena marah, kena suruh baca blog ...heheh..sweet =)

Tuesday, December 21, 2010

MaKe It faSTer plEase..


• apa benda paling penting dalam hidup korang?
Agama n kasih sayang..duit juga..heheh
• benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
Cardigan..
• dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?
Di rumah..maybe cream..or soft purple..(ni aku punya angan2..hahah)
• adakah korang sedang bercinta sekarang?
Of course 
• berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
insyaAllah ke akhir hayat
• di manakah korang selalu jumpa kekasih korang?
di KK..alam maya juga..kami jauh..
• novel/buku/majalah terakhir dibeli?
Remaja
• ape nama penuh korang?
Nor Liyana binti Mohammad 
• antara emak dan ayah, mana korang lebih mesra
I'm a daddy's girl but now lebih rapat ngan mak..
• namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang?
yang bagi saya pinjam tulung rusuknya..lum kahwin g jd tak tau sape nama..heheh
• adakah korang basuh baju korang sendiri?
Yup..senang je pun
• dimanakah tempat yang korang betul2 nak pergi?
Syurga..tapi lau cakap pasal kat dunia ni tempat ada 4 musim..yang semula jadi bukan kota yang sibuk =)
• pilih salah satu, peluk atau cium
both..hehehe..seriously, its comfort me..
• beritahu 3 benda mengenai orang yang beri tag
cantik, bergaya dan berkerjaya
• lima benda yang paling anda sayangi dalam hidup anda
Saya syg semua benda saya.. ummm..lets see
1 My acer lappy beli guna duit sendiri RM 1400.00 
2 Both my handphone Nokia 3110 classic already 4 years together bought it for RM 500 that time..n Nokia E5..my father bought it for me..
3 All my certificates since i kindergarten until colleague.. 
4 My broadband of course yang juga beli dengan duit sendiri RM 399
5 Black t-shirt and handphone keychain from Bf
• lagu yang paling anda suka dan selalu dengar
Mimpi yang tak sudah - Ibnor Riza tapi tak la slalu dengar tapi sgt suka..
• bila tarikh lahir korang dan bila korang sambut tahun lepas
17 Disember..17 Disember lah =)
• lima rakan blogger yang korang nak tag
yang baca post ni sila jawab..hehehe..

SeMEnTaRa TuNgGu Kek maSaK..


1. bila 1st time b’cinta?
+ lau tipu2 time 15 years old…lau betul2 19 years old..

2. ramai kwn lelaki ke perempuan?
+ erm..sama je kot tapi lagi ramai prmpuan kot..

3. Selalu bangun pukul berapa?
+ hehehetime belajar,  jm 5.30..time cuti lg lmbt la..rahsia..hehehe

4. tau memasak ke tak? msak apa? (paling superb la yg anda tau msak) ?
+ boleh la..plg superb? hmm..sup ayam + sayur kali..huhuhu

5. perkara plg lucu yg pernah berlaku dlm hidup anda.
+ banyak..tapi mungkin lari jumpa hantu kat IP Tawau..punyalah laju aku lari..at last bukan hantu sebenarnya tetapi biar aku jela yang tahu..heheh

6. perkara plg gila anda buat.
+ banyak..tp the latest pakai shampoo kat muka sbb time tu hang2 pikir pasal AR..

7.  jawatan anda semasa sekolah menengah.
+ ALK@jaga koop..time sek men aku tak suka pegang jawatan..aku tak suka tanggungjawab..

8. selalu keluar dgn member tak? brapa kali sebulan?
+ dulu la time study…mcm banyak kali je sebulan

9. dgn kwn2 guna bahasa aku/saya/nama sendiri?
+ semua guna..huhuhu

10. dah berpunya atau x? kalau sudah brapa lama anda kenal si dia?
+ berpunya cam kahwin lah plak kan..da bf lah..dah 5 tahun kenal..tp byk on off lah..the latest 9 months together..

11. perkara yg plg pantang sekali apa? means mmg yg anda x suka la.
+ tahu perkara sebenar dari orang lain..bukan dari pihak yang sepatutnya bagi tau..kiranya putar belit cerita n menipulah tu..mungkir janji..

12. if ada org baru yg mta no. telefon, apa respon anda?
+ kdg2 aku bg num lama aku yang aku tak activekan..except for work purpose, aku bagi la..

13. bila ada je duit, anda suka beli apa?
+ baju and lately cardigan =)

14. nama glamor anda masa sekolah?
+Yana n Lily

15. anda selalu habiskan kredit (sms/call) untuk sepa?
+ mak ayah n bf 

16. sudah tercapai ka hajat anda? cerita psl hajat anda.
+ kbyknny blum eh..

17. apa yg korang plg geli?
+ ulat bulu..ulat bulu..ulat bulu..ulat..ular..

18. pernah accident/injured teruk ka selama ini?
+ pernah accident je..tapi tak teruk..tapi senget2 gak la jalan mase tu..huhu

19. perkara yg paling menarik minat anda sehingga lupa kat bf/gf/husband/wife?
+ bila enjoy gan kwn2 yang mmg sekepala plus gila2..heheh

20. perkara terakhir yg anda nak buat dalam dunia ini?
+ ntah xtau lagi banyak benda lagi nak kena buta ni sebelum yang terakhir..

21. tag 10 org yg blog nya cantik.
+ sepa2 la yg rs blognya cantik :)

Monday, December 20, 2010

LoVe iS cInTa..taPi LaU TaK dApat ReStu..sTay or Back OfF..huhu

Dia orang Nepal aku orang Malaysia..hey what the honey boy friend ko orang Nepal? jumpa time naik gunung Everest ke?hahahaha


tercetusnya entry ni bila terbaca entry blog pilihan malaya Hanis Zalikha - Cinta tanpa restu..hanis list da 4 sebab mengapa cinta tak direstui iaitu..a) Parents kau tak berkenan. b) Parents kau tak bersedia anak dia nak ditukar tangan. c) Parents kau dah ada calon untuk kau. d)Parents kau dah ada 2 calon untuk kau..tetapi dia lupa untuk tulis da satu sebab lagi yang menjadi faktor kepada cinta tanpa restu..aku tambah e) J.A.R.A.K orang putih kate distance..how far the distance from Sabah to Terengganu? Cewah..


ini bukan kisah benar..
ok sebab bf dia orang Sarawak..dia orang Kelanatan..lorh sama2 Malaysia je pun..ko kate..tapi kalau mak dia kate..J.A.U.H..ayah dia pun kate J.A.U.H..hmm, dah nama pun suami isteri..mestilah sehati sejiwa separu sejantungkan..kalau boleh aku nak lak la bahagia mcm mak ayah dlm cerita ni gak..LOL


walaupun Air Asia kata with Air Asia everyone can fly..arghhhh mak ayah dia tak makan puji daa..mak dia kate without money no one can fly..hahaha..superb beb..lbh kurang gitulah mksd ayat mak dia..


da beberapa sebab musabab diberikan..well mak dia kata dia perempuan..lau dah kahwin mesti kena ikut suami..nanti lau duk jauh susah nak balik..kalau da emergency..(lau mak dia sebut perkataan emergency dia ley relax buat muka xd perasaan lagi) tapi mak dia sebut kalau da kematian..MATI wei MATI..ntah sempat ke tidak tgk jenazah mak gan ayah..terus dia berperasaan lah kalo dah sebut gini..terus da air beg pecah bukan air bag k..


tapi mak ayah dia da bagi syarat lah lau bf dia nak dtg semenanjung takpe..tapi yela..mcm mane mak ayah dia nak dia duk kat smnjg mcm tu juga lah mak bf dia nak bf dia duk kat Srwk tuh..senang2 beli rumah kat Melaka..bawak dua2 parents tinggal sama2..dua2 berkorban tinggalkan homeland..hehehe


Aiseh cakap senang ar tak yah bayar..siap ley ketawa..cuba kena batang hidung sendiri..mau tak meraung dalam hati bep..pecah berderai gak lau dah feeling pasal bendi ni..adei..ni lah orang tua2 kata..diluah mati emak..ditelan mati bapa..yang tinggal hanya usaha..cubalah yang terbaik..semoga diberkati..semoga direstui..sekiranya berakhir pun akhirilah dengan indah..hanya Allah sahaja yang tahu..tapi bak kate Hanis - parents ada sepasang sahaja, lelaki/perempuan ada beribu lemon..so lu pk la sendiri..tapi tak terpk dowh..eh bukan3..sbb terlebih pk la jadi cmni..huhuh


p/s - jadilah sekuat yang mungkin..sekiranya kita ikhlas InsyaAllah da jalan yang Allah berikan..sama ada bersama atau tidak akhirannya..ia tetap satu jalan yang telah di tetapkan sejak di Loh Mahfuz lagi..


cinta itu suci..
cinta itu pengorbanan 

Sunday, December 19, 2010

SeRiOusLy AwEsOme..

okay as i told you before I'm getting older on 17 December 2010 but many sweet memories happened one day after my birthday..its ok, like people always said tomorrow is better than yesterday..wuhuuu..ok lets check what happened on 18 December 2010..

okay hari ni da kenduri kahwin aku..eh bukan jiran aku..tapi jiran jauh2 kira bau2 bacang jela..so i dont think i want to attend the kenduri since they dont know me..hehehe..so just mak n ayah jela pergi sana dan aku bermalas-malasan di atas katil..okay lebih kurang jam 11.30 am gitu aku dengar posmen datang..owh macam ada surat ni..dan aku sebenarnya memang menunggu pun sebab aku dah macam ada instinct da present tuk ak bila baca wallpost ni..heheh
Ai Zuhair

Ai Zuhair  haih... lambatnya sampai.... menunggu 3-4 hari la suda ni....

Yesterday at 12:16am

instead of  perasaan eager aku tunggu surat posting..hehehe

gedebuk..bunyi posmen tu baling sesuatu..aku yang time tu berlari2 anak di tingkat atas seraya berkata dalam hati..hey apa baling2 ni..dan mcm kartun mencari kunci..since ayah aku suka tukar kunci mangga rumah..dan aku jarang2 da kat rumah so..ak selalu tertukar mana satu kunci tuk mangga rumah pintu depan ni..gosh..tap at last dapat bukak dan aku nampak
tadaaaaaaaaaaaaaaaa 
tertera nama saya di sini..jadi sahlah tuk aku..huhuu
dan pengirimnya mestilah yang di atas itu..hehehe
shuke..shuke..shuke..
setalah melompat2 agak2 terbakar ckit kalori terus masuk rumah..berlari menaiki tangga menuju ke bilik
dan dengan tidak sabar membuka..yeaahh
pertama aku nampak baju ni..suka ♥..belang2..
kedua benda ni..haa ♥♥ lagi..simple n nice..
buka lagi da brooch merah..i ♥ red..
buka lagi dan lagi da sampul kecik..haaa ni lagi ♥♥♥♥♥..sangat comel dan sweet =)
dan ni terus i ♥ you..hahaha..sengal..

terus berbunga hati bagai bunga kembang setaman sepanjang hari..kikiki
mak balik terus tunjuk apa yang aku dapat walaupun tahu restu mak suam2 kuku sbb bf aku org jauh..huhuhu
tapi buat mase ni itu bukan halangan dan aku tak nak pk lagi..
just cuba berusaha yang terbaik..
semoga ada jodoh kami..

thanx bf for all the presents..
i do love it especially the handphone keychain
so sweet ♥♥♥♥
i do ♥ you so much
 wlaupun kadang2 i selalu mcm volcano n angin ribut taufan gan you..hehe

************

adik aku ajak kuar petang tu tapi mcm biasa aku lebih suka isi my leisure time dengan bermalas2 di atas katil..huhuhu
dan petang tu dia balik hampir2 jam 6 dan panggil aku ke dapur
tadaa
can you see what i got? 
fresh cream fruit cake..i ♥ it..i rather choose this type of cake than Secret Recipe cake..
S.P nya cake agak muak dan mual di tekak ku..huhuhu
she spent it for me 
RM 32.00
thanx sis
i do ♥you
even i slalu marah2 dan hangin2 gan you..hehe
yana 23 years old..
gosh..dah tua eh..huhuhu

***********
at night lak ayah kate since wani dah belikan aku kek..so ayah spent kami makan KFC..ok i rather choose KFC than Pizza, A&W and McD..melainkan lau da BK@Burger King memang cop sirim aku pilih BK..

thanx ayah..and i got some money
ayah give it to me because i want a jeans for my birthday..hehehe
okay ni first time saya mintak hadiah kat ayah on my birthday..
aku ni memang jenis berat mulut ckit lau gan ayah n mak
aku terima je apa yang diberi..huhuhu
kira pertama dan terakhir..
next year da kerja..mane leh main mintak2 lagi okeh..

and here i want to say a big thanks to all people who wish me HAPPY BIRTHDAY..i got 61 birthday wishes this year..thank you guys..you people made my day like baboom!!!! i love you all guys =)

p/s -heh, utk bday cyg..so, klu pun kta xdpt restu, tp ada jg kenangan yg cyg akan ingat tiap kali 17 Dec..kalo pun berakhir, akhirilah ini dgn indah..(hmmm sungguh sayu..tears drop on my cheeck..sigh..cengeng again)

uLaNgTahUn kELaHirAn..

So just because I smile, it does not mean I'm fine..
I'm doing my best to look at the bright side every time and kick the downside's butt..
I can't be all bright and cheery all the time..
It's draining the life out of me and seriously, f***ing tired.. 
I can have my down moments too..
Okay what i can say here..
I'm 23 years old this year on 17 December 2010...
getting older and yet haven't achieved anything yet...
what i meant is, still having no job..no future..and no way to go..(maybe next month..huhu)

and I wish the new age bring me more luck..
False hopes changes a person..
so i hope i can be a strong young lady..i dont think i can still call my self as a girl anymore..huhuhu


me
people do called me as a hyperactive person..
and 
cengeng girl..huhu
never mind..because its true guys =)

p/s - and i have a bf on this birthday..yeeeaaay..hehehe..

Wednesday, December 15, 2010

BiTtEr HeaRt..ZeE AvI..

I'm sleepy but I cant sleep..so I decide to turn on n shuffle my playlist..see what i found? this song..so sweet..Bitter Heart-Zee Avi 


Sun rays come down as seen
when they hit the ground,
Children spinning around 

till they fall down down down. 

I wait for you: it's been two hours now,
You're still somewhere in town,
Your dinners getting cold. 


I rest my case you are always this late,
And you know how much I hate waiting around 'round 'round, 


Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside,
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide,
Bitter heart, my bitter heart is gettin' just a little fragile,
Bitter heart, bitter heart of mine.

And then you come and tell me 
the same reason as you did yesterday,
So tell me whats her name.

Doo doo da dum, doo doo da dum, 
doo doo doo doo doo doo da da dum dum, 
da da da da dum, 
da da da da dum, da da da da dum.
Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide,
Bitter heart, my bitter heart is just getting a little fragile,
Bitter heart, bitter heart of mine, 

of mine, of mine, of mine, of mine, of mine.

I love sing a song even its sound weird..hehehe

Tuesday, December 14, 2010

3 dAys beFore tHe DaY oF mIne..

as i expect it will be same like before..like last year..like before..but its ok..i'm ready for it..even i know i'm fragile sometime..