Tuesday, July 27, 2010

ciNta teTap cinTa..ImPian tEtap iMpian


There are 3 kinds of people around me. 
1) Who bring me up 
2)Who  bring me down
3)Who bring nothing to me
Being selective of what comes around me really makes the difference.. 
No one is responsible for my happiness as well as my sorrow..
 Some people are just worth to be thrown
but 
Some are good to keep and to be treasured..

Definitely Mak always bring me up no matter what..

I LOVE U SO MUCH MAK..


(via littleflyingthing, fatalnocturne)

its cool..yeaaahh..i want room like this right this second..huh..

p/s - you owe me something but never mind..just take care of yourself dude.. =)

gIvE uP eAsiLy..

Hmm life has taught me a lot about never to put hope on anything.. Because when it turns out otherwise, the pain is unbearable..and Most of the time in my life, thing happen beyond my control.. I have no choice but to bend with the flow..


hmm, most of the time i felt i want give up easily in many things..many things here refer or means many like life, study, works, my self, environment, love and etc


but when i become weak, i can be strong..because i'm always bear in mind..i have Allah to help me to ease the pain to solve all the problems..and i always keep telling myself..Every bad thing that had happened to me..There’s always something that much better awaiting in future..
InsyaAllah..

I learned a lot of things that help me to keep on moving..Hmm, I know that everything happened for a reason..

and i still remember a few months ago my bf said to me -  masa depankan tiada siapa yang tahu..kena berusaha juga untuk mendapatkan kejayaan.. dan kejayaan masa hadapan bermula dari langkah yang kecil dari sekarang, when i'm confuse to make decision about us..hmm thanx anyway love for the advice..


“Sometimes people break up only because they’re mad at each other, and not because they stopped loving each other.”  - got it from blog walking..the awesome one..huhuhu


lovequotesrus:

“Lately beautiful things got a way of bringing me down.”


p/s - 3 days more to go but its really make me suck and tired.. huh..everything will be just fine, everything will be alright..hopefully..

Sunday, July 25, 2010

terima kasih CeLcOm..

while you are away..
i will stay..
and wait for you..
we will find our way..
to hold on to each other whenever we may..
together we long for the day..
the day when we look into each other’s eyes..

selamat ulang tahun..
semoga tahun ke 23 ini baik2 saja buat kamu..
semoga Allah memberkati umur kamu..
maaf tidak ada di sisi
pada hari istimewa kamu..
kerana jauh dipisahkan jarak yang beratus2 kilometer jumlahnya.. 
tiada hidangan dan hadiah istimewa di hari istiwewa kamu..
hanya ucapan dapat saya sampaikan..
hmm..
selamat ulang tahun..
saya sayang kamu..

Saturday, July 24, 2010

i ♥ all of yOu.. =)

hari ini tiba teringat zaman2 sekolah rendah..lawak sey zaman sek ren..heheh..aku nakal..aku jahat pun ada..sumpah aku penah amik gula2 sugus tak bayar kat kedai..dengan erti kata lain mencuri la tu kan..bila aku besar aku ingat aku insaf..aku cuba jejak kedai tu..tapi tak jumpa da..dah tutup..sbb tu la setiap kali aku pergi masjid aku akan derma kat masjid dengan niat dapat ganti harga gula2 Sugus oren yang aku curi tu..nakalnya aku mase kecik..hmmm..padahal mak aku setiap Sabtu ddan Ahad hantar aku pergi kelas Fardhu Ain..huhuhu


hari ini tiba teringat zaman2 sekolah kat MRSM YTD..MRSM Jasin tak brape nak ingat..hahaha..sbb tak best sgt la MRSM Jasin tu..hehehe..kenangan MRSM YTD lagi berbekas dihati aku..kawan2 kat MRSM YTD pun lebih awesome kot..huhuhu


hari ni tiba2 teringat zaman kanak2..before tido ayah mesti kasi cerita dulu..baru aku tidur..ayah sangat baik..sayang ayah..ayah akan cerita sampai aku tertido..tapi bila ayah dah tension aku tak pandai tido2, ayah akan reka cerita sedih biar aku nangis sampai tertido..sbb tu aku selalu melankolik time2 malam..sbb mcm suda dibiasakan dari kecik..hohoho


teringat mak..oh hari2 pun mmg ingat mak..mane ley tak dengar suara mak..mesti2..mak sangat lawak..sangat sayang mak juga..suka gosip2..suka aku share rahsia adik aku gan mak..lawak sey..hahaha..lagi2 kalo kes bf adik aku..sugguh tidak ketahuan aku dibuatnya..hehehe..mmg aku mulut tempayan gan  mak kalo mak tye pasal adik aku..hahhah..cerita gan mak pasal bf juga..ngeee~


"when he/she brings you home to meet his whole family that’s love."


oh tiba2 teringat saat jumpa your mum..sumpah berdebar macam nak tau result SPM maybe more than that..hahaha


p/s - sangat awesome bila calling awk tanye mak dah sihat? dan of course sy akan cite gan mak..hehehe 


fuckyeahhlove:

by lyssamonster

"Women will never know what they want and men will never know what they have."

they were two things happened in my life a few months ago.. 


first thing : 



There are times when we won’t see each other for a while, he’s got his life, and I have mine. But, all he has to do is smile and he has me again..and i love you..May Allah bless us..



second thing: 

You came..You left..You’re not coming back..Not because you can’t, but because I don’t want you to..You had your chance and you screwed it up..Too late..and i don't love you like i do yesterday..



  • "Love is when he touches me and I become weak. Love is when he stops what he’s doing so he can look over at me and smile. Love is when he knocks into me just to see me smile back at him. It’s when I can’t be angry with him longer than five seconds. It’s the feeling I get whenever I think about him, and knows that he gets that feeling too. It’s when I can feel him stare at me from across the room. Its when he listens to everything I have to say even when I’m rambling. It’s when he jokingly tells me he loves me but really does mean it. Love is when he sits beside me when there are ten other available seats. Love is how nobody ever makes me the feel the way he does. It’s when he offers me his coat even if it means he would freeze. Its when he says he’ll never leave me. When he sticks up for me. When he offers up his seat. When he sits in my lap just to get a laugh. Love is when I can remember everything he has ever said or did. Love is when I couldn’t possibly stop the feelings I have for him even though I have tried so hard. Love is when he keeps coming back because neither of us can get enough. Its when he would never be out of line with me or hurt my feelings intentionally. Love is him and me, just him and me."

    i found this at my friend tumblr..huhuhu..LOL =) 


    p/s - i hope you r my direction n the right person..hmm kenapa berada dalam mood love3 je ni ek..hohohoh

KaLuT qUeEn =p


"He texts you every morning because you’re the first thing on his mind when he wakes up … that’s love."


p/s - hmm..love this quotation n love you too because every morning and night you texts me..hehehe.. =p 
"Did you ever notice that there is always that particular line in that certain song that always stands out and reminds you of that one person whom you can’t forget?"
(via shejustlovesthestars, mixep)
yeahhhhhhhhhh..i like this! and i already bought dynamo for my laundry..and yeahh i don't have money now..no more..no more.. 

Friday, July 23, 2010

yElLow LiGht but i dOnt cAre..i love you =)

hmm bila la elaun nak masuk ni..aku dah agak kering la..nak kate over kering tak juga la..masih boleh beli makanan..tolongla..aku sudah terdesak ni..aku nak elaun untuk beli

mungkin cukup satu cucian je lagi =( 

ni aku dah campur dengan air ckit..supaya lebihan yang melekat2 di permukaan dalam tu dapat kuar..sungguh tragik ok..huhuh..kcian..
skrg terpaksa pakai sunsilk pink yang ntah bila punya stok..dan rambut aku jadi aaaaa kering..sigh~
tinggal cikit je lagi..terpaksa catu penggunaan..2x sehari je..sebelum pergi school dan sebelum tido only..
dah habis!!!!!!!!!!!!!!!!!.terpaksa pakai sapu lotion je kat kaki sbg pengganti..aku guna ni tuk sapu kat kaki..sigh again~..huhuhu..sungguh tidak ketahuan aku ni..thats why i said 


I don't need money but money need me..hahaha


dan ia kelihatan seperti perlukan loan dari Pa&Ma Bank..huhuhu..terpaksa sudah..last aku mitak duit gan ayah Jan 2008..mase tu sungguh kering dan terpilih untuk pergi wakil IP tuk Tunas Samudera..i need a lot amount of money to buy my stuffs..terpaksa mitak gan ayah..dan berjanji tak kan mintak lagi but in this sem n this final year..i failed to manage my financial well..so i have no choice anymore..huhuhuhu..dan ayah kata ok..hehehe =p malunya dah 23 tahun masih lagi mintak duit gan ayah..apa nak jadi ko ni yana..huhuhu

p/s - rasa lucu bila awk kate kalo bakal menantu pun mintak boleh ke?hahaha =p 

BeLaJarLah uNtuk CinTa =)

loopidoo:(via lovequotesrus)

 i like when every morning you wake me up n wish me Morning C**** =)

p/s - awak dah pandai bgn pagi sekarang..good2 tapi awak tetap lambat pergi school...hohoh.. =p 

Tuesday, July 20, 2010

20's aBoUt hEr..

1. I tend to put the needs of others before my own.

2. When it comes to work, I much prefer a team environment.

3. Nothing gets me more upset than my family, my friends and my beloved one

4. I never have had a long term relationship with someone..hahaha..but i have someone who already 5 years stay in my heart..never fade.. =)

5. I don't like change.. I see it as disruptive..

6. I avoid confrontation..

7. People have told me that I tend to be indecisive, but I think I just take my time weighing the pros and cons of a situation.

8. I am happiest when I have a significant other..

9. When a long term project comes up at work, I excel at putting together a strategy for making the project a success..

10. Gathering, shopping and vacation with my friends are typical social events for me..

11. I am excellent at saying just the right thing to people..hahaha..I have never had to put my foot in my mouth.

12. I have never been divorced and I don't even understand how a marriage could ever end..

13. I'd say my worst habit is my tendency to be a dreamer ..Cinderella..yess..huhuhu

14. I would say that I am artistic with my own way..no one knows this..hahaha

15. Sometimes, if I am feeling bored, I can fall into a rut and become very lazy and apathetic..

16. I love learning as much as I can about the people I know and people i love.. =)

17. When I workout, I prefer to do it with friends.

18. No matter how much I disagree with the personal opinions of an individual, I can always win them over with a good, long conversation..but need to put a big effort to convince them..

19. I'm not fashionable..so i rarely, to keep up with the most current fashions..i just wear what i feel comfort and suitable with me..

20. No matter how much I disagree with my partner or my love on a certain issue, I always look for a compromise..




Listen it, n u will know I love you.. my body here, but soul there far away at Kota Kinabalu =p 
and red is love =)

nO nEed yOu aNymOre..

"You don't know what you have until you lost it"



Let's not talk rubbish..


said enough..

past is past..

i'm heading a new life now..


you can go away..

what ever it is..

Life must be go on..

one more thing..

i absolutely love my other half..


p/s - Cinta itu hanya datang sekali dan jangan ada yang menggugat kebahagian ini..

weLcOmE..

okay hari ni..kami bekerja kat surau plak..huhuhu..kami warna dan warna dan warna..wuhuuuuuuuuu..


pelukis teknologi abad ini

wuhuuuu

mula masukkan warna merah kemudian campur air..chewah..

.
shushi dan amoi jenny..

k siap satu..da lagi 5 menanti..kuatkan semangat..huhuhu..

p/s - kcian awak makan telur goreng je..tapi takpe sedap pe telur goreng panas makan gan nasi wak =)

Monday, July 19, 2010

if i'M yOuR gF..

I always hope that I have positive thought to other people, especially people who close to me..when something cross in my mind and touch my heart..im always feel irritating even though i try so hard to avoid this..i try to be positive but sometime i cant..im try to pretend there is nothing wrong with me..but sometime i cant..my heart can deny it..i dont know how to lie..maybe i can said ok..but my heart still arguing with me..fighting with me..


im always believe by saying the truth is more better even its hurt you or others or even me..yup but im still positive now and always be positive..maybe we are not so...or you feel that im not... or you not comfortable..or else..or else..whatever.. its just my thought..my prediction..who cares..no one cares ok? including me..hopefully..what ever it is life must be goes on..


im akind blur this few days and weeks..and everything seems tiring for me.. everything that i do not goes smoothly..many barrier..many obstacle..i dont know at last what will happen..i tried so hard to merry up my self as i can..but its seem like im smiling outside but im dying inside..


i hate when i have a responsibilty..but i need to be responsible for what i have done..i can't change it or turning back time..i want to wake up tomorrow with a new spirit..forget about the pass n keep on trying..

i love express my feeling into words..more easier..and not hurting others instead of the people read this..huuhu..all people need space including me..so lets sleep now..gud nite everybody..im ok as im always be..smile =)



p/s - i'm glad because i can still use my last practicum teaching aids for tomorrow..hehehe..yup i'm lazy! 


cObfUse..huhu

gAin aS exPerIencEs..

ok walla..hari ini baik punya bakar kalori..hari ini kami kerja keras untuk Taman Sains sekolah..huhuh..kata orang pictures can show everything..biar gambar yang berbicara sendiri..chewah..

aku dan kereta sorong..wuhuuu


ok honestly aku tak biasa buat benda ni..tapi hari ni..aku jadi biasa..



jenny dan pakcik Om dan Makcik Munah 



shu and jenny..pandangan dari atas..
mari mengapai langit..hehehe..

sumpah mati, gila penat aku hari ni..peluh cam mandi..debu cam bedak dowh..balik2 terus mandi dan basuh baju..huhuhu..tido 50 minit pergi jumpa Miss Lina di admint gan pergi cari file PPIM yang suppose to be da di bilik SUG tapi tak dapat di kesan oleh radar..huhu..kecian gan Miss Siti yang sedang bz sambung PHD kat UKM call aku mitak tolong cari..aku pun pergilah malangnya tidak diketemukan dengan file tersebut..hmmm..pa ley buat la..

hari2 aku sekarang semakin mencabar..huhuhu..apa2 pun aku just terima ni sebagai satu pengalaman di samping membentuk kemahiran diri..hahahaha..ni namanya ayat sedapkan diri..

k semasa blog walking sangat suka post ni yang ditulis oleh rakan blogger tapi malangnya bila mau di link suda dipadam post tersebut..hmm its ok..at least aku sempat baca =)
herwriting:sheismira:(via apieceofabrokenglass, ohheyitspaulene)
esok mengajar tajuk solar system..aku suka tajuk ni sejak sekolah lagi tapi adalah satu cabaran untuk mengajar topik ini sbb budak2 tak nampak dengan real life sangat..but i do love to teach and learn this topic owh =)


"If you think you are perfect, you will never be." - Cristiano Ronaldo 


p/s - saya harap awak sentiasa sihat..hmmm

Sunday, July 18, 2010

miSs YOu sO MucH..

Kisah kita - Stacy 


Kita telah bersama
Warnai dunia
Ketawa dan duka
Seiring bersama
Waktu yang bergulir
Memisahkan kita
Tapi hati kita
Tak akan berpisah
Satu cita-cita
Mimpi dan harapan
Selalu bersama
Dalam satu rasa
Rindukan selalu membayangi kita
Menjalani waktu
Dengan kisah kita

Chorus
Bebaskan harimu dengan cintaku
Ekspreksikan dirimu dengan laguku
Satukan mimpimu dgn mimpiku
Ini kisah kita
Ulang Chorus
Kita telah bersama
Warnai dunia
Ketawa dan duka
Seiring bersama
Waktu yang bergulir
Memisahkan kita
Tapi hati kita
Tak akan berpisah


mase muda2 dulu ketika kami betusia 18 tahun..hehe

p/s - We were both young when I first saw you.. =)

yOu're Hot




i like what i like..
okay honestly i love to see gurl or woman who wear skirt..
they look so gorgeous and cute..
but only for certain people..especially who are slim and putih2 gebu..tehee

*i hope one day i'll have one and wear it but only at home la..hahaha..yana sengal..

p/s - when i have told you..actually i already know the answer..heheheh..you never stop me to do what i want..hohohoho =p 

bLoGgIng is BettEr tHan FaCEbOokIng..

today is sunday.. the day i like the most.. i woke up late this morning, 10.20 am..hohoho..sungguh tidak manis untuk anak gadis sepertiku bangun seawal ini..hahaha

hmm..since i have no enough time to take care of my room and my self..so today i took this opportunity to do my laundry..huhuhu..i washed all my bucuk2 clothes, my bed sheet, blanket, my sejadah, my telekung solat and bla..bla..bla..ok i just used washing machine today..i'm too tired to wash it by using my hand..huhuhuhu..

after that i went to Noraziza Restaurant for my launch with shu.Long and Niza..i ate nasi goreng kampung..but i just ate half of it..i lost my appetite today..sigh~ 

i was about to cry when i saw my mum picture..hmm i miss her.. i gave her a call..mak why cant you just stay here with me until forever? what a type of question? i don't know..Allah please take care of my mum wherever she is and please give her some extra time so that she can be here with me again some time in the future.. i need someone to hug right now, and i want no one else but to have her in my arms..

lihat katil saya yang belum lagi saya letak cadar baru..hehehe
gan satu bakul baju yang belum berlipat..
yess..i'm too busy n lazy lately..huhuhu

oh di kala saya sedang menulis entry ni..rumate sy bertanya..kenapa tiba2 ko terdetik nak basuh baju guna machine hari ni? heran rumate sy sbb sy jenis yg basuh baju tiap2 hari semasa mandi..saya gan seraya menjawab..sebab aku penat..huhuhu.dan rumate saya ketawa..sbb dia tahu itu bukan jawapan sebenar..hehehe =p 

p/s - i gave him a call..he's just 553 or 563 km away from me, how if he's no longer here someday?

Saturday, July 17, 2010

acTivE..

"It made me wonder how many times we forgive just because we don’t want to lose someone, even if they don’t deserve our forgiveness."


ok sepanjang hari saya outstation hari ni..huhuhu..jam 7.00-2.30 petang di sekolah..huhuhu..menjadi pelukis tanah air aku..siap panjat tingkap g nak g colour mural kat bangunan sekolah aras 1..huhuhu..jemu siot aku time colour tu..smpi mata aku tengok cat warna hijau tu mcm air sirap bandung je..hahaha..kcian..gila lapar..nsb baik abe gan kak yu ajak makan tapau prog sek tadi yang lebih..sumpah licin hingga menjilat jari aku makan..sampai shu practicum mate aku cakap first time aku nampak ko makan licin dengan laju..hahaha..dan mcm biasa mcm hindustan suda warna kulit..hindustan bep tak tahan..huhu..aku berjemur di tengah panas warna mural tapi tadi ok la sbb mendung2 cuaca semendung hati aku..chewah..huhuhu..sengal..mcm la kulit tu putih melepak macam LISA SURIHANI..hohoho


k balik tiba2 dapat berita cuti2 malaysia..huhuhu..jadi aku mls nak balik IP..mandi makan dan tido kat rumah sewa aireen..baju pinjam yang kak na dan suar pnjm yang step..gila menumpang la..smuany aku pinjam..hahahaah..lagipun malam da kenduri plak..


dan da kes cun hari ni..tadi aku drive tba ngam2 kat bukit da construction la plak..as the beginner driver tuk kereta manual cam aku walaupun hakikatnya usia lesen ak da 5tahun 6bulan..hahaha..memang mula2 steady lepas tu "bloody"..hahaha..aku turun hand break tapi lambat lepas clutch..minyak tak tekan byk..mengundur kereta..nasib baik shu pantas tarik hand break..fuhhh selamat..kalo tak hentam hilux aku tadi..takut hilux tu gan aku..slow je dia ikut aku dari belakang..nasib baik second try tu aku berjaya..takpe belajar dari kesilapan..hehehe..k lepas ni pg blok pensyarah praktis kat bukit..huhuhu..kena praktis tu..rumah aku mmg dua2 simpang nak masuk bukit..selama ni ok la aku bawa auto..memang la tak undur..tekan break je tak pun letak je P for parking..hehehe


k sbb kepenatan aku tertido dari jam 4.30 smpi jam 6.30..mak aku akte maghrib tak ley tido..kena bagun walaupun anda sedang bercuti..sebab aku anak solehah..hahaha perasan..jadi aku akan ingat dan ikut pesan mak..huhuhu..malam pergi kenduri..rumah cikgu rumate aku sebenarnya..aku ni pengikut je..makan free bep..sodap lagi tu..huhuhu..lepas makan terus pulang..tapi da satu benda yang buat aku "HOT" gak la..tapi tak yah la cite kat cni kan..drive 80km/j je sbb hujan..nasib baik jadi 10 minit je aku "HOT" pastu normal balik..huhuhu
sampai 9.47 pm dan lepas ni tido..penat!!!!!!!!!!!!!!!huhuhu


k ni la cerita yana..satu hari di hari raya..ekele puasa pun belum ..hahaha..yang penting tiket raya da beli dan terus jatuh muflis kewangan aku..huhuhu


bukan gambar sebenar..hahahaah..da rahsia di sebalik mural =)
p/s - kami suka Doraemon..comelnya bila awak msg awak tgk Doraemon..hehehe