Monday, January 31, 2011

UnDeR PrEsSurE..

banyak sangat teka teki dalam hidup aku awal 2011 ni

banyak benda yang menekan aku 

sampai aku pun tak tahu mane satu jawapan yang betul


=(


diAm TaNdA SeTuJu..

"Sometimes, when things not right, even the sweetest memories forgotten.. Even all the promises. .and all the feelings they are the right one..Sometimes, when things not right, people tend to let go.. Actually, one of the beauty of relationship is that people stay together even during the hardest storm..Fighting is a normal thing in relationship..It’s just whether you can hold on or you can’t."- from Mira's Tumblr..



hmm aku selalu susah nak tulis tajuk ..dan aku tak tahu kenapa selalu tajuk aku tak pernah selari gan content aku tulis..kadang2 tajuk tu mengambarkan hati aku dan perasaan aku mungkin..ntah..abaikan

p/s-kena tido awal ni sbb esk da date dgn someone yang selalu berjaya buat aku jadi bersemangat semula =)

i dOnt kNow BeTwEen PrIde or Ego..

okay aku sangat tertarik gan kisah Natrah dah dekat sebulan kot aku duk bace kisah dia and luckily tadi kat astro aku dokumentari tentang kisah Natrah ni..kenapalah aku tertarik sangat gan kisah Natrah ni ntah la aku pun tak tau mungkin sebab kisah ni berlaku kat tempat aku di Kemaman..hohoho..sekolah tersebut masih ada tetapi rumah yang dekat berhampiran hospital itu sudah dirobohkan..

aku kagum gan kisah natrah niyang melibatkan dua agama dan dua budaya..Agama Islam dan Kristian dan budaya Melayu dan Belanda..kesungguhan umat islam Malaya mempertahankan agama dan pengorbanan che aminah untuk mempertahankan Natrah.. keikhlasan.. sebagaimana peguam melayu Singapura ketika itu mewakili Che Aminah menentang tuntutan kerajaan Belanda tanpa sebarang bayaran..perjuangan umat Islam menentang tindakan meletakkan Natrah di gereja sedangkan dia beragama Islam..lambang kepada betapa pengorbanan umat Islam dalam membela agamanya terlalu tinggi dan luhur..

Natrah dilahirkan di Tjimah, Jawa, Indonesia pada 24 Mac 1937 dari sepasang suami isteri berbangsa Belanda beragama Khatolik, Adrimus Petrus Hertogh, seorang sarjan askar dan ibunya bernama Adeline..

Semasa berusia lima tahun beliau diserahkan oleh ibunya dan neneknya Nor Louisyen kepada seorang penjual kain batik berasal dari Kemaman, Terengganu, Che Aminah Mohammad..dari Indonesia dia di bawa pulang ke Terengganu..Di Terengganu dalam penjagaan Che Aminah, Natrah menjalani kehidupan baru dan selamat. Beliau diberikan didikan budaya dan agama yang dianuti Che Aminah, agama Islam dan budaya Melayu..

Pada mulanya Che Aminah memenangi hak penjagaan ke atas Natrah. Namun tindakannya menjodohkan Natrah dengan Mansor Adabi, seorang guru berusia 22 tahun, mengeruhkan keadaan kerana Natrah baru berumur 13 tahun..Adrimus terus menuntut Natrah atas alasan Natrah tidak boleh dikahwinkan dengan Masnor..

Undang-undang Belanda digunapakai di mana menurut undang-undang Belanda wanita di bawah umur 16 adalah menjadi hak dan kewajiban keluarga bagi memutuskan masa depannya termausk dalam soal agama, perkahwinan dan sebagainya. Tuntutan ini diperolehi oleh Adrimus.Keputusan mahkamah itu menyebabkan pada 12 Disember 1950, Natrah dibawa balik ke Belanda..April 1956 Bertha berkahwin dengan seorang askar ketika Natrah berumur18 tahun dan dikurniakan 10 orang anak..

9 Julai 2009 - Bertha Hertogh atau Natrah nama Islamnya pada satu ketika, dilaporkan meninggal dunia di kediamannya di Huijbergen, Belanda. Beliau meninggal akibat leukemia pada usia 72 tahun..

bagi aku kisah Natrah ini bukan hanya sebagai sejarah yang untuk dibaca tetapi sebagai satu iktibar kepada masyarakat dunia..dan alangkkah bagusnya kalau aku dapat tengok teater muzikal Natrah ni..ok just impian jela..huhuhu

p/s - teruskanlah sakiti hati ini sampai ke saat ini..

Sunday, January 30, 2011

he Is Ok wHiLe ShE is BrOkeN

haha
erk..
nice one 
=)

tEraSa iNgIn MeNuLis..

You can accept what others view or opinion..
but
Whether you want take it as positive or negative..
All, depends on you..
You are the one who colour your world..
not others..
Maybe people can't see the way you see your world..
but
Its does't mean that you are wrong..
At last you know who you are ..
and
Why you choose to be like that..

The beauty of nature is so simple and undemanding..
That we often fail to perceive it..
I make it a point to smell the roses..
To touch the morning view..
To listen to the birds song..
To be aware of the great wonders that nature presents to me..
I feel this great beauty within that is in tune the great beauty without..
Life in the forms nature gives to us is beautiful..
We just have to be conscious to be aware of it..
and like the beauty of love too..
We just have to be conscious to be aware of it..
'aku bagi ko last warning buat kali pertama'

hahahaha sengal la ayat ni..

ketawa aku mula2 dengar..

tapi lagi sengal

aku sayang mak dia..

yang ni tak kelakar..

dan tak perlu ketawa..heh

aKu AkUr dAn ReDha..

hmm pedalaman ke belantara ke lautan ke pulau ke..aku redah jela..pengalaman hidup..huhuhu..dah banyak sangat dah aku dengar PISMP intake aku ni = Program Ijazah Sarjana Muda Pedalaman..aku dengar berita larut malam kat tv hari tu pun cakap benda sama..


kawan aku da post kat fb tadi "i heard it from one of pgawai jpn kedah..most of kedah got pulau kecil2 d pedalaman..d area pulau tuba...dkt dg thai..scary..just pray 4 the best...trengganu and perak also byk pdalaman mich..jln ok..but tigers and elephants are the predator..scary.."


lepas ni jangan terkejut kalau aku post pic tigers n elephants as my pet..hahaha..comel..


p/s - kcian kat jiran aku..mcm haru juga dia anak dia belajar kat Mesir..May Allah bless her..amin..

if Not nOw ThEn WhEn..

How sweet
Marriage is based on knowledge not looks, practice not preaching, forgiveness not anger, spiritual love not lust and compromise..One should look for a person who has

1) love for Allah (swt) and his messenger 
2) has knowledge of the deen(religion) and can act upon its teachings 
3) can control his/her anger  
4) should be willing to compromise



p/s - i hope i can control my anger well..heh

pAtIeNcE n DeSire..


Jadilah diri anda seperti semut dalam hal ketekunannya.. 
Dia berusaha merambat naik ke batang pohon hingga ratusan kali..
dan jatuh sebanyak jumlah yang sama...
Tetapi dia terus berusaha naik kembali hingga akhirnya sampai pada tujuan yang diinginkan.. 
Kerana itu, jangan cepat menyerah kalah dan jangan pula bosan..


DELETE OR NOT???

SayaKaH iTu?

chatting with my old fren..now he lives in Perth, Western Australia and worked at Worked at GPQ sdn. bhd. (Site Engineer).. reminiscing our good moment..hahaha..make me laughed..well i'm just 18 years old that time.. 

him - o0o..masakan mak xsedap ke..:P..hahhaa..ala..cam tak kenal je yana..anak manje dari dlu..sejak kenal masa pasum lg da tau manje..dlu nak pergi sabah pon da nagis..opps..kantoi lak kan..:D..hahaahaa....masih jelas dlm ingatan when yana nagis before nak leave pasum dlu..masa tu maz, izati, raul n me ada with u..after u left kitaorg da xklr bersama da..impact besar yana klr dlu..hehehe..sambung blaja kat sini..jaga my sis..anak manje like yana gak..hahaha..ada kat sini baru 6months..xpuas lagi jalan2..:D

the question is..why most people like to call me 'anak manja'..'cengeng' and etc..and seems like everyone knows, i'm a kind of people that easy to cry..huhuhu.. its true me? i'm cengeng and easy to cry..LOL..
MasyaAllah. Where is this place? Can I go here please
but i really2 know that i love a place like this
and 
i love blue =)



p/s - saya rasa lelaki-lelaki yg lahir bulan Mac always nice..tidak menjengkelkan dan baik hati..hahah..ni fakta rekaan diri semata2..and i would like to make a research about that..heheh..lau da kelapangan lah..ni dah nak keje ni tak tau la da masa ke tdk..huhuhu =)

SeMbAhYangLaH kAmu SebELum KaMu di SembaHyangKan..


THOSE WHO DO NOT SAY THEIR PRAYERS OF:

FAJR : the glow of their face is taken away.

ZUHR : the blessing of their income is taken away.

ASR : the strength of their body is taken away.

MAGHRIB : they are not benefited by their children.

ISHA : the peace of their sleep is taken away.

We are praying that the following message would reach at least FIVE MILLION Muslims all over the world, InshaAllah. Please forward this message TODAY to your friends and relatives and earn abundant Rewards from Allah Subhanahu Watala..Thank you, JazakAllah.

SAYINGS (HADITH) OF PROPHET MUHAMMAD (Sallallaahu alaihi wa sallam)..The one who disdains prayers (Salat) will receive Fifteen punishments from
Allah..

Six punishments in this lifetime
Three while dying
Three in the grave &
Three on the Day of Judgment.

THE SIX PUNISHMENTS OF LIFE :
1. Allah takes away blessings from his age (makes his life misfortune)
2. Allah does not accept his plea (Dua’s)
3. Allah erases the features of good people from his face.
4. He will be detested by all creatures on earth.
5. Allah does not reward him for his good deeds. (No thawab)
6. He will not be included in the Dua’s of good people.

THE THREE PUNISHMENTS WHILE DYING :
1. He dies humiliated.
2. He dies hungry.
3. He dies thirsty. Even if he drinks the water of all seas he will still be thirsty.

THE THREE PUNISHMENTS IN THE GRAVE :
1. Allah tightens his grave until his chest ribs come over each other.
2. Allah pours on him fire with embers.
3. Allah sets on him a snake called ‘the brave’, ‘the bold’ which hits him from morning until afternoon for leaving Fajr prayer, from the afternoon until Asr for leaving Dhuhr prayer and so on. With each strike he sinks 70 yards under the ground.

THE THREE PUNISHMENTS ON THE DAY OF JUDGMENT :
1. Allah sends who would accompany him to hell pulling him on the face.
2. Allah gives him an angry look that makes the flesh of his face fall down.
3. Allah judges him strictly and orders him to be thrown in hell.

Note: If you get this copy, please make copies of it and distribute them among all Muslims.. You will be earning a Reward as well as helping to show your brother the Right Path.. May Allah give guidance to all of us. Ameen..
THOSE WHO DO NOT SAY THEIR PRAYERS OF:FAJR : the glow of their face is taken away.ZUHR : the blessing of their income is taken away.ASR : the strength of their body is taken away.MAGHRIB : they are not benefited by their children.
ISHA : the peace of their sleep is taken away.
We are praying that the following message would reach at least FIVEMILLION Muslims all over the world, InshaAllah. Please forward thismessage TODAY to your friends and relatives and earn abundant Rewardsfrom Allah Subhanahu Watala. And reblogging is much appreciated. Thank you, JazakAllah.SAYINGS (HADITH) OF PROPHET MUHAMMAD (Sallallaahu alaihi wa sallam)The one who disdains prayers (Salat) will receive Fifteen punishments fromAllah..Six punishments in this lifetimeThree while dyingThree in the grave &Three on the Day of Judgment.THE SIX PUNISHMENTS OF LIFE :1. Allah takes away blessings from his age (makes his life misfortune)2. Allah does not accept his plea (Dua’s)3. Allah erases the features of good people from his face.4. He will be detested by all creatures on earth.5. Allah does not reward him for his good deeds. (No thawab)6. He will not be included in the Dua’s of good people.THE THREE PUNISHMENTS WHILE DYING :1. He dies humiliated.2. He dies hungry.3. He dies thirsty. Even if he drinks the water of all seas he willstill be thirsty.THE THREE PUNISHMENTS IN THE GRAVE :1. Allah tightens his grave until his chest ribs come over each other.2. Allah pours on him fire with embers.3. Allah sets on him a snake called ‘the brave’, ‘the bold’ which hitshim from morning until afternoon for leaving Fajr prayer, from theafternoon until Asr for leaving Dhuhr prayer and so on. With eachstrike he sinks 70 yards under the ground.THE THREE PUNISHMENTS ON THE DAY OF JUDGMENT :1. Allah sends who would accompany him to hell pulling him on the face.2. Allah gives him an angry look that makes the flesh of his face fall down.3. Allah judges him strictly and orders him to be thrown in hell.Note: If you get this copy, please make copies of it and distributethem among all Muslims. You will be earning a Reward as well ashelping to show your brother the Right Path. May Allah give guidanceto all of us. Ameen.

SoMe peOple are gOod at maKing otHer peOple feEl annOyed.

synonyms with self fish..maybe..huhu..okay..I no longer believe in the idea of soul mates or love at first sight..But I was beginning to believe that a very few times in your life, if you were lucky, you might meet someone who was exactly right for you..Not because he was perfect, or because you were..But because your combined flaws were arranged in a way that allowed two separate beings to hinge together..this one perfect right..yeeahhh.. =)
Can you be that one person? Because I want you to be..
p/s - if you agree just say yes..no need to ruin the situation please..dei..

Saturday, January 29, 2011

kAcAng LuPaKaN kULit..

saya selalu dapat apa yang saya tidak mahu..saya selalu kena terima apa yang saya tidak suka..saya selalu mesti lalui dan hadapi apa yang saya tidak rela..namun, apa yang saya tidak mahu..tidak terima..tidak rela itulah selalunya di restui oleh ayah dan mak..dan Alhamdulillah, selalunya pengakhirannya baik n menyenangkan..sebagaimana ayat yang saya selalu dengar dan jumpa 


"keredhaan Allah terletak pada keredhaan ibu bapa" dan "ada hikmah di sebalik apa yang berlaku"


tetapi dalam meniti kehidupan manusia memang diuji..dan diuji..saya takut saya jadi seorang yang kacang lupakan kulit..bila sudah dikurniakan kejayaan..kesenangan..kebahagiaan..dikurniakan pasangan..saya lupa tanggungjawab kepada Allah..kepada ibu bapa..kepada keluarga mertua..kepada kerjaya..kepada kawan2..lupa pada janji yang penah dikatakan..Nauzubillah..


selain pengalaman hidup..saya juga melihat keadaan manusia sekeliling..ada kes sebelum berkahwin, sungguh baik menjalinkan hubungan dengan keluarga pasangan..namun setelah berkahwin jangan kata mahu menjenguk..amik tahu khabar pn jauh sekali..hmm..sehinggakan cucu mahu berjumpa nenek pun terpaksa berbohong kepada ibu..kerana ibu tak izinkan anak ke rumah nenek..adakah ini satu didikan yang baik..renung2kanlah..


p/s - walaupun dia bukan ibu saya..tapi saya tetap sayang dia mcm saya syg ibu saya..jangan sesekali sakiti hatinya..ada sesuatu yang kamu tidak tahu..dan bila kamu tahu saya percaya kamu akan menangis sebagai mana yang kamu lakukan sehingga dia menangis..

dOwN mEmOrY LaNe..

hidup lebih senang jika kita menghadapi daripada mengelak..harus berterus terang mungkin supaya orang tak bertanya..jika tidak mahu menghadapi again n again..payah nak jawab bila orang lain bertanya..bila kawan2 bertanya..bukan salah mereka..mereka bertanya sebab mereka care..heh..mcm sesak juga kadang2..aku tak suka menipu..tapi kalau berterus terang..panjang n banyak plak persoalan yang timbul..kalo mengelak akan datang..kena hadapi juga berterusan..mcm aku cakap again n again..heh

Ukhwah itu bukan terletak pada pertemuan, bukan juga pada manisnya ucapan dibibir, TETAPI.... pada ingatan seseorang terhadap saudaranya di dalam doanya... (Imam al-Ghazali)

Tugas kita hanya menasihat, dan memberi hidayah itu tugas Allah s.w.t., tetapi sesungguhnya, kebahagiaan yang dirasa bila melihat hidayah itu diberi Allah swt selepas kita memberi nasihat… MasyaAllah :’) - Muhammad Redha

Cuteness
down memory lane.. 

teTap Di HaTi..

budak paling cengeng
gelaran yang diberi oleh rakan2ku di IP Tawau
sekarang kita semua dah nak kerja
all the best semua
walau di mana kalian berada kalian tetap di sini 
di hati saya..

biAr sEkaRang JangAn nAnTi..

kesian..hmm..memang kesian..tapi tu bukan alasan lah yana..yang penting diri kau tu dulu..tanye diri ko dulu..jangan sebab kesian..ko harus menanggung derita seumur hidup..ni bukan soal derita bahagia..ini soal hati..iman..agama..kemampuan..masa depan..jangan fikir derita orang kalo derita sendiri belum mampu kau jangkau..bukan sebab pentingkan diri..tetapi kewarasan minda..ketenangan hati..patut dicari..biar langkah itu mati kerana perhentian bukan berakhir di situ..hidup bukan untuk terus tapi terurus..bukan mengelak tapi menepis..biar ia tak kedengaran kerana kepekaan itu perlu..


p/s - vice versa..4.11 am

Friday, January 28, 2011

It's not that I'm complaining..
but 
honestly, "this" sucks..

kesEtIaAn yaNg di nOdAi..




Real men never stop trying to show a girl how much she means to him, even after he’s got her..but..It is hard to find a REAL MEN nowadays..

i just got it from tumblr..saya tau saya ada banyak buat kes..nanti awak tau sure marah..persoalannya kenapa buat??? people always said what done is done what past is past..but we are not in the same shoes..you never know it..we have different experiences..its not just once or twice but more than that..


Wednesday, January 26, 2011

aPabiLa suDah sAmpai WakTunYa..

Ya Allah..sesungguhnya aku meminta petunjuk yang baik dari-Mu, dengan ilmu-Mu..aku meminta kekuatan dari-Mu dengan kekuatan-Mu..aku meminta dari-Mu dari kelebihan-Mu yang banyak, maka sesungguhnya Engkau berkuasa, aku tidak berkuasa, Engkau Mengetahui dan Engkaulah yang paling mengetahui perkara-perkara ghaib..


Ya Allah..Jika kamu mengetahui perkara ini baik untukku pada agamaku, duniaku dan kesudahan urusanku buat masa kini dan masa akan datang maka tentukannya untukku dan permudahkannya kepadaku..jika kamu mengetahui bahawa perkara ini tidak baik untukku pada agamaku dan duniaku dan kesudahan urusanku buat masa kini dan masa akan datang maka elakkannya dariku dan elakkan diriku daripadanya..tentukanlah kebaikan untukku di mana sahaja aku berada sesungguhnya Engkau berkuasa di atas segala sesuatu..


bantu diriku Ya Allah..tunjukkan jalan pada ku Ya Allah..tetapkan hatiku Ya Allah..angkatlah hijab yang aku tidak ketahui di hadapanku..sesungguhnya kau lah yang maha Agung lagi maha Mengetahui..amin..

oK aKu TeRLonJak..

hahaha..selekeh punya tajuk entry..ayah aku da call JPN tadi..dia ckp mmg da penempatan untuk graduan IPG atau kata lain means memang da intake tuk FEB ni..tapi lum tau g nama aku da ke tidak sbb setakat ni list name lum smpi lagi n mber aku just received phone call from KJ HEP IP Tawau...he asked to check at moe.gov website...will be out soon...


okeh ini baru namanya teruja a.k.a EXCITED..KERJA! at least da juga cahaya ckit dalm hidup aku ni yang sejak 2 menjak mendung dan gelap je..huhuhu..ada juga berita tuk merawat kekecewaan yang bersarang hampir 1 bulan di benak ku..harap lepas ni lebih semangat..tapi berdebar juga..kali ni kat mane lagi aku kena campak..aku harap bukan di borneo lagilah..tak larat nak derma duit kat air asia dah eh..aku kerja cikgu je..bukan kaya mane pun gan duit..tp kaya gan pahala mungkin..kan cikgu..hahaha..perasan bagus lak aku ni..bagus simpan duit tuk smbg belajar..yesss!!! lagipun dah 5thn  setengah dah aku duk derma duit elaun aku kat air asia dan MAS..


cepatlah tau posting!!!!!!!!!!!! amin..hoping for new environment..new life..new mood..new people..new spirit..new chapter of life..coz i'll become a real teacher heh..not a trainee teacher anymore..peace no war =) 



p/s - buat masa ni..xd hati lagi nak bce email pasal konvo tu..xd hati lagi nak urus pasal wang pos segala..RM 200 mmg la da duit tu dalam bank simpanan tuk hal2 masa depan..tp aku yang takde smgt nak urus nti2lah..huhuhu..mgkn lepas posting baru aku bace pk ke pa..heheh

Tuesday, January 25, 2011

taK nAk aMik TaHu n peduli..

dapat email drpd HEP IP Tawau tentang konvo..hmm..kena isi borang segala..pilih saiz jubah segala..bla bla bla bla..dan sedia duit RM 200..yeayyy duit..kerja pun belum..heh..ayah ketuk bilik suro mandi lepas maghrib pergi klinik lagi tuk check kenapa aku sakit perut seumur hidup..tak baik2..klinik = ubat = pahit = benci..ada meh org suka benda pahit??? S***... 


p/s - pergi ******lah kau..

bE sTrOng YoUng WoMaN!!!!!

Jom migrate!

R.I.N.D.U
tears in my heart 
=(

hmm..I'm TryiNg..

aku bukanlah blogwalking..tp bjalan2 di alam maya..terjumpa benda2 ni..


salam…Rasullulah ada bersabda ramai bapa ditarik masuk ke neraka oleh anak2 perempuan mereka yang leka dan lalai dgn kehidupan dunia..


selagi perempuan 2 belum berkahwin,bapak @ abg kandung akan tanggung dosa kalau biarkan anak gadis/adik perempuan membuka aurat..


maklumat dari ustaz haron din, planet marikh (yg terdekat ngn bumi) telah mengalami pusingan t’balik pada bulan 9 yg lepas, planet berhampiran dgn’e juga akn mengalami kejadian yg sama, maka akn terjadi kejadian matahari naik di barat yg juga tanda besar kiamat…bertaubat lah sebelum pintu taubat tertutup buat kamu


Kewajiban merupakan kewajiban…Menutup aurat bukannya optional..Tak kira baik mana pun org tu, kala dia x menutup aurat, pahala yg dilakukannya akan berkurang….


islam itu mudah tapi jangan permudahkan hukum Allah..


Sesungguhnya janji allah itu benar, perhitungan di padang mahsyar itu benar, Muhammad itu benar, neraka itu benar, syurga itu benar & mati itu pasti..

Monday, January 24, 2011

reqUested..

he asked me to post picture of 

his favourite drink 
=)

ALLAh is Great..

see the 3 circle in "Allah"...for the 10 second....then u see the wall behind u....Lihatlah keajaibannya. Subhanallah..rasa sgt kagum dgn ilusi mata kurniaanNya ini... 


p/s - mungkin ini takdir dan ujian-Nya..awak perlu redha and be strong..hmm..nasihat yang berguna..InsyaAllah.. =)

tEruJa..

sebenarnya aku pun dah lama mengikuti perkembangan interlok ni..dr bulan 12 lagi kes ni tak selesai2 sama lak mcm kes aku..cewah..hmm terasa sgt teruja nak baca buku tu..lagi2 lepas bace pasal ni kat blog mamat ni clik here dan ini link sinopsis interlok..tp mesti lainkan feel bce sinopsis gan bace the real book..hmm


adakah betul mewajibkan novel itu terhadap pelajar tingkatan lima merupakan satu "bencana intelektual"??? dan dapat mewujudkan "stereotaip negatif" di kalangan murid khususnya dan di kalangan rakyat Malaysia amnya..



ada sape2 nak belikan untuk saya?
heheh
=)

teRbaiK =)

Never get so comfortable in a relationship that u forget u can be replaced..


When you truly care for someone, their mistakes never change our feelings because it's the mind that gets angry but the heart still cares..


You wouldn't get it now but one day you will understand..


Never have I dealt with anything more difficult than my own soul, which sometimes helps me and sometimes opposes me. -Imam Al-Ghazali..


Being nice to someone you don't like isn't called being fake, it's called respect..


Spend life with who makes you happy, not who you have to impress..


don't think twice, it's alright - bob dylan


You just have to do your own thing, no matter what anyone says. It's your life - Ethan Embry


"To love and win is the best thing; to love and lose, the next best." ~ William Makepeace Thackeray


How people treat you is their karma; how you react is yours. ~Wayne Dyer


Every Mother Thinks That Their Child Is The Most Beautiful, But Only My Mum Is Right. Lol..this one funny heh..


p/s - okay saya nak tido tapi mat2 motor plak duk buat havoc rempit kat jalan belakang sana..saya doa hujan turun dengan lebat supaya mereka dapat blah dan saya dapat tido..LOL.. =p

nO tItLe..

"Telling the truth and making someone cry is better than telling a lie and making someone smile." - Paulo Coelho


this one is really common right? but certain people like to choose telling a lie and making someone smile..what for? 





p/s - honestly its hurt when all their secrets have been revealed..

i hAve ScaRred yoU like The mOoN wIth The MaRk Of My LovE..

ingatkah anda ayat filem apa tu..sila teka sendiri..tengok je nangis..nangis je tengok..apaaadaa..padahal dah byk kali sgt dah tgk..sbb bsn sgt kbtln time ak duk kemas2 laci tadi terjumpa CD kuch kuch hota hai..layan..kat sini aku upload sekali lagu dia..hmm..cinta yang kuat..best lau da cinta gini..hohoho..berangan =) hmm sedih r..mcm terbawa2 watak anjali sharma kat dlm jiwa aku sekarang..silap lak pergi menjiwai sangat sape suro kan..hmmm..aku rasa lau ak jadi pelakon..hebat kot..tapi untuk watak2 sedih la..sbb aku rasa aku da penyakit..mudah sedih..cepat tersentuh..kalo tengok cite je, bce novel je..mai tang part sedih confirm nangis..heh..serabut tul lah..

Rahul Khanna and Anjali Sharma
=)
p/s - masakan air dan minyak akan bercampur..hmm =I

Sunday, January 23, 2011

JanJi mEmaNg SenAnG..

sebab tak kena bayar..sekaranglah..nanti tak tahulah la kan(akhirat)..heheh..seram lak aku bila kena cakap gini..hmm aku dah nak tido tadi..saje on chat usha2 member kat IP kot2 da yang online..kmudian da la junior aku ni tanye aku pasal AR..dia tanye apa beza instrument dan cara pengumpulan data..gan pre-post..aku pun terang la ckit sebanyak ikut kefahaman aku..nasib baik masih segar di ingatan..heheh..


hmm mane taknye..berhempas pulas..bersusah payah..argue sana argue sini..tukar sana tukar sini..aku siapkan AR ni..Alhamdulillah finally dpt juga siap..rasa terbayar kesusahan tu..kan bagus kalau aku dapat apply kesusahan buat AR ni sebagai analogi dalam kehidupan..tapi payah lak aku nak apply tu..hmm


tak pasal2 aku bce AR aku malam ni..heheh..tp mai page dedikasi tak berapa nak senyum bila bace ayat last..hahaha..sort..



ni la hasil kerja aku
semoga lepas ni lebih banyak kejayaan di masa hadapan..
amin
=)

p/s - hehe..harap2 byk lg bnda indah dlakukan d masa hadapan, bkn juz hdup dgn kenangan ja..hmm tp ni pn skrg dah masuk dalam part kenangan..never mind =)

buMi yang mAnakah yang tAk pernah baSah

sounds fun..so enjoy your new chapter of life..

okay ini adalah respone dr kawan aku bila kita org sms dia tanye dah keje ke..aku jawab lah kalo takde aral..7 Feb ni..InsyaAllah..hmm aku tau maksud dia chapter of life kat sini related with work..well dulu kan student..tapi entah kenapa aku rasa macam otak aku tafsir double meaning lak kat cini..ahh..memang kalau aku suka fikir beyond daripada maksud..huhuhu..

aku shuffle playlist aku malam ni..ntah hapa2 je lagu yang kuar..cuba ko tgk..

usher - burn
ryan cabrera - on da way down
avril lavigne - my happy ending, i'm with you
nidji - hapus aku
jikustik - tak ada yang abadi, akhiri ini dengan indah
resy datnasari - tenda biru
ungu - jika itu yang terbaik
padi - menanti sebuah jawaban
magnet - penantian bodoh
peterpan - yang terdalam
fire house - i live my life for you
samsons - bukan diriku
wow - kau yang satu
marcell - jangan pernah berubah
evanescense - my immortal
Saleem - bukan niatku 


ciss la..tak memberansangkan lansung..lantas aku tutup winamp aku..hehehe..tp aku letak lagu ni la..lagu terakhir yang aku dengar tadi..


ak chat gan mber aku..mber aku ingat kan aku bahawa aku dah 24 tahun..ini bukan masa untuk bermain2 lagi..mcm tau2 je mber aku ni..

p/s - I like to pretend that everything’s alright. Because when everybody else thinks you’re fine, sometimes you forget for a while that you’re not.. credit for this =)

MeAnInGfUL or mEaningLeSs..

no one knows that..except you..yyeaahh..just ignore it..hmm meeting that person again after all these year really freaked me out!..huhuhu..and yes my sixth sense is always work..heh

okay log in FB and many people busy to talk about posting..
Johor Bahru 16 ‧ News) Deputy Minister of Education Datuk Weijia Xiang said the National Academic Accreditation Council will meet on January 24. If all goes well, 1950 completed the Bachelor of Education (PISMP / KPLSPM) students, the fastest in the New Year holidays after the end of the school year starts on February 7 was sent to all schools..

don't know it just a rumour or not..but of course i'm dealing with this..huhuhu..bohong la lau aku cakap aku tak fikir..dan ada junior ak comment kat status aku cmni

kak...dgr2 feb ni dpt posting..ada Dr. dr IPPM g tau...hrp2 btl...pas 2...kluaran PISMP yg da posting akan d pantau slama 5 tahun..huhu 

pergh bulat mata aku mai tang perkataan akan d pantau tuh..dei tak kan balik2 kena pantau..bosan la camni..apalah kemalangan sangat kes first batch ni..dei..

p/s - and you used to call me Lily..still like before..heh..funny..

Saturday, January 22, 2011

oNe dAy, aLL iS WelL..

goodbyetoyesterday:This is so appropriate right now. 
But I cant cry

this one sweet 
=)

p/s - Who should be blame when a leaf fell from a tree? is it the wind that blow it away? or the tree that let it go? or is it the leaf who grow tired of holding on?…

4 days before the day..

tajuk entry ada double meaning..ini mewakili sebelum dan selepas..semuanya 4 days before the day..chewah..mcm suspen..padahal tak pun..aku mengidam skrg..ok siapa yang rapat gan aku akan mengetahui kegilaan aku terhadap air ini..kalau pg jalan2, singgah kedai memang aku akan amik air ni..kadang2 beli kotak besar pun kejap je habis..heheh..

green tea 
=)

ok dan aku sangatlah bosan..semua novel aku dah khatam..3 novel eng yang dah lama aku beli pun dah khatam gara2 bsn sgt dah dirumah..dah 2 bulan 2 hari dah aku kat rumah..saje2 mcm ni..huhuhu..aku tak target nak beli novel sbb harga novel confirm paling kurang RM 20 keatas..so aku aim benda ni je..sbb aaku tau duit dlm purse aku less than RM10..
RM 5.00 je 

aku pun bukak purse aku..check duit..ada RM 6.70 je..okeh cukup untuk beli air tin 1.50 gan majalah 5.00..so total RM 6.50..da lagi balance 20 sen..ok lah at least bukan 0.00 sen kan..sbb mak aku selalu pesan jangan biarkan duit takde lansung dalam purse supaya tak putus rezeki..ni pesan orang tua2 lah..hmm aku pun tak tau betul ke tak..tak berminat lak nak buat research tentang ni..tp aku ikut jela..bukan sukar sgt pun...

aku pun tiba2 terasa nak tengok lesen aku..haaaa...lesen aku dah expired dowh since 4 jan 2011..kiranya selama 18 hari ni aku ke hulur ke hilir dengan lesen yang dah expired..hehehe..tp lau stakat nak g beli air gan magazine kat kedai dpn tu cincai je..tp ntah kenapa aku takde mood lak lepas tu ak g solat zohor..then aku pun turun bwh tlg mak aku msk..owh mcm dah lama sgt dah ak tak tlng mak ak msk..apatah lagi memasak..dah 3 minggu kot..nsb baik mak ak cm memahi..dia kate aku runsing byk pk pasal posting..walaupun hakikatnya posting bukanlah penyebab utama tp at least key word dia betul "runsing"..huhuhu

lepas makan aku naik atas balik..tiba2 aku terfikir tentang sesuatu..cis la..aku tak nak pk..aku pun nak solat Asar..tgk jam ala blm lagi jam 4..mane masuk waktu g..ak on tv laying baik punya dpn tv..tp rncgn2nya lansung tak dpt tarik mnt aku..lagi2 filem hindustan TV 3 sbb da shah rukh khan..bkn sbb ak xminat SRK tapi..aah persetankan hal itu..chewah..aku decide tuk tido..wlpn ak tau tak baik tido nak msk waktu asar..tp ni je pkra yg boleh buat aku stop berfikir..hahahah

aku terjaga area jam 5.30..tu pun sbb aku dgr org panggil nama aku..mainan persaan btl..tp aku mimpi pelik oo..da siti nur haliza lak dlm mpi aku..tapi da org mati juga..da lagi scene angkat jenazah..tp most of people dlm mimpi tu aku tak kenal..tapi mcm da juga ayh dalam mimpi tu..tp CT mcm ketawa tgk org tu mati..oh gosh..trus aku terjaga..tu la sape suro tido time dkt2 waktu asar kan..

aku pn bgn kemas katil adik ak..owh sbb td aku tido kat bilik adk ak..patsu g solat Asar..mak aku mintak tolong jemur kain ckit..kemudian aku online..masa aku tekan button on laptop..ayh aku dtng jenguk kat bilik seraya berkata "ko keluar lah petang2 ni..amik angin..ni duk je dlm rumah" aku senyum je dan meneruskan niat ku tuk online..

ak on FB..bosan..mcm da niat nat delete je akaun FB aku tu..tp syg lak nti ssh nak cntact kwn2 lama..ak pun pergi blogwalking..maka maka tercetuslah entry ni..huhuhu..skrg dah dkt jam 7 bgs aku pg mandi..nti da nak maghrib..solat..mengaji Al-Quran sementara tunggu isya' dan solat isya'..sbb hari ni xd tiramisu kan..lau tak aku tgk cite tiramisu dulu bru aku solat maghrib mengaji n solat isya' hahaha..jahil..

aku tak tahu nak buat pa malam ni..yang pasti jam 10 mlm nak layan cerekarama Iqra'..aku suka tengok cerita berunsur ketuhanan..secara tak lansung dapat menginsafkan aku dan bagi pengajaran kat aku..aku manusia biasa..aku perlu selalu diingatkan supaya tidak tersasar daripada landasan yang betul..dan tiba2 da suatu benda pop up kat minda aku "buat blog baru" ah persetankan..mmg kalau dkt nak maghrib ni banyak setan menghasut benda bukan2..baik pergi mandi..

semoga hidup kalian semua di luar sana sentiasa diberkati Allah..amin..

p/s - hingga ke saat ini aku masih belum da final decision.. lagipun kalau aku buat keputusan..ada makna lagi ke keputusan itu..masih dipertimbangkan lagikah keputusan itu..jadi setakat ini aku fikir baik aku tunggu keputusan je..tapi tak tahu lah kalau esok2 aku da keputusan..hmm

mAnusIa meMang cEpaT @ bOleH beRubah..

so no wonderlah kalau da org tu..hari ni dia syg awk esk dia dah tak syg awk tp syg org lain..eh ada ke org mcm tu..hahahah..ok abaikan bnda yg stupid2 cmtu..xd kaitan pun gan bnda sy nak cite ni.ok nak jerit ley tak? seyes nak jerit sbb happy sgt2..ak dpt jumpa kwn lama aku time form 4..okeh jumpa kat fb je..bukan real life pun..xyah la smpi nak jerit2 kan..habis suara je..hahaha..


okay pa yang ak happy sgt, minah ni dulu agak tom boy gak r..tp skrg sgt swweettt..rmbt pnjg..girlish punye style lagi..seyes cantik aku tak tipu..haaa..what a lovely day..okay tido dgn sym..chill..wana awk sgt cantik..serius tak tipu =)

oRang TaK rAsa KeSakiTan kiTa..

tidak faham kenapa ada orang yang kahwin..hanya nak kahwin gan anak je..ibu bapa mertua di ketepikan..kadang2 ibu bapa sendiri pun diabaikan..sedarkah anda bahawa hukum tanggung jawab menjaga ibu bapa mertua sama dengan tanggung jawab menjaga ibu bapa sendiri..


harap2 lah aku tak dapat suami mcm ni atau aku sendiri yang jadi macam ni..Nauzubillah..janganlah buang ibu bapa sendiri dan ibu bapa mertua anda kerana redha Allah terletak pada redha kedua ibu bapa anda..


p/s - wan(nenek) cakap, tido awal awet muda..ok i'm trying..even now already 1.23 am..sigh~..hehehe 



R.I.N.D.U kalian
=(
May God bless all of you and me too 
=)

Friday, January 21, 2011

bAckaChe..





pictures can tell everything..

p/s - and heartache too..

Thursday, January 20, 2011

tAwaR haTi..wHat In EngLisH ek?

ok i like to kiss people..opps maybe kids more accurate..hahaha..and thats why i got runny nose damn! ..hahah..berjangkit gan adik aku..dia sakit tapi aku suka kiss pipi dia..best pipi budak2 lembut =) i have many things to share here since i have learned many things today..i met someone and talked about life make me wonder why? why? why?..ok nak update blog nak blog walking pun tak best..tak selesa with this runny nose..so i end up with this picture.. i got it from tumblr..ok nice one especially the statement..heh..LOL..
okay people..you have to realise that, no one could tell you..you just had to go through it on your own..If you were lucky, you came out on the other side and understood..If you didn’t, you kept getting thrust back..retracing those steps, until you finally got it right..hell yeahh..enough said..

p/s - yeahh..already have new one..well done..wish you good luck! LOL..