Sunday, October 30, 2011

KePaLa HaNgIn..

itu aku (sambungan tajuk) aku bukan jugalah nak percaya tapi tak salah kot baca..sebab dah jumpa..bace jela..ni aku copied kat blog dia..


Falsafah orang tua tua 1
  • Anak sulung tak sesuai berkahwin dengan pasangan anak sulung. Alasannya, dua dua ada sifat yang sama macam manja dan keras kepala.
Falsafah orang tua tua 2
  • Anak bongsu kena elakkan mencari pasangan yang sama sama bongsu gak. Alasannya, dua dua bongsu ni sukar nak kawal situasi. Anak bongsu  juga perlu elakkan berpasangan dengan anak tunggal. Konsepnya same, je dua dua sama sama manja dan perlukan perhatian
Falsafah orang tua tua 3
  • Anak sulung serasi dengan anak tunggal. Dengan syarat, anak sulung tak boleh begitu tegas orangnya sebab anak tunggal selalunya manja. 
Falsafah orang tua tua 4
  • Anak tengah yang berpasangan dengan anak tengah dikatakan serasi, sepadan, merpati dua sejoli ! Pasangan ini saling melengkapi sebab salah seorang mesti cenderung macam anak sulung dan seorang lagi cenderung macan anak bongsu. - Sumber -  


macam aku cakap tadi la..aku bukan nak percaya sangat tapi kalo ko fikir balik..ada benarnya juga..sebab aku anak sulung so aku ley comments part ni jela..hmm memang hubungan anak sulung gan anak sulung agak mencabar..sebab akan wujud perebutan kuasa aku rasa..hahah..mcm dah jadi kerajaan-pembangkang la plak..sebab dua2 yang jenis mendominasi..dan jenis lantang bersuara..keras kepala pun ya juga aku rasa..so memang kena banyak sabar la kot..tapi nak sabar tu la ya payah..hmm..kena plak dapat kepala hangin mcm aku ni..adehh..nazak wei..


tp part anak sulung kahwin gan anak tunggal tu aku suka..sbb tunang aku anak tunggal..manja la jg ckit2..hehehe..i love my fiance..eee


hmm..k tu jela..aku nak smbung wat koje aku..3 AJK dlm satu majlis..cayalah yana..tp aku rasa anak sulung lebih bertanggung jawab n boleh buat kerja..sbb tu org suka suro aku..hahah..cet tak de kaitan..blah la ko yana..tapi anak sulung belom tentu tau masak..eee..


p/s - Usaha + Doa + Tawakal + Redha = TENANG.. kadang aku rasa untuk sesetangah perkara ada eloknya buat tak peduli daripada peduli..yeke..ntah la..kdg2 aku rasa ya..kdg2 aku rasa tak..hmm byk plak kadang2 aku ni..huhu

whAt You Give..yOu gEt bAcK..




dah brape hari dah aku tak update blog sbb malas..tp hri ni, aku update jua..sbb team aku..aku penat takyah cakap la..sebab beli barang persiapan kawen..huhu..balik2 rushing bukak tv nak tgk team aku main..kalah menang adat bertanding kata orang, tapi memang la aku harap team aku menang..tapi takde rezeki plak..tapi kalo ikutkan analisa aku buat memang 50-50 peluang tuk menang..

walaupun kalah its ok..sekurang2nya kalah bermaruah kate orang..sbb at least berjaya ke final juga kan? =) sekurangnya berjaya kalahkan Kelantan yang Selangor yang kononnya hebat..erk..emo la plak..mmg aku emo pun..hahaha..pape pun terengganu dan manaf mamat tetap di hati..love..love..love..cuma aku bengang sikit gan keeper tu r..since suku akhir g aku tak minat tgk dia main..kalo org trgnu kate..gong guh dia tu maing..hahaha...

buat sang putera yang hansem lagi berskill Abdul Manaf bin Mamat..lu memang terbaik la bro.. memang aku suka gila tengok mamat ni main..ada peluang cerah..aku doakan karier dia sbg bintang bola sepak terus mekar bercahaya..aku suka ko mcm tahap aku suka Lionel Messi da ni..huhu


manaf-mamat
hansem ..sbb muka dia muka melayu..kulit sawo matang..badan pun smart..eerk aku ni puji lebih2 mcm la mamat ni kenal aku..hohoho..dan da macam Lionel Messi dari tepi..hahah..psiko aku ni..

semoga terengganu terus berjaya..amin!!! tak lupa juga kepada

Ashari..mamat ni kurus2 pun berbisa beb..

p/s - aku ni tak tau la jnis kasar ke apa..tapi kalo org main kasar gan aku..aku main kasar juga la..automatik aku cmtu..sebab tu pepatah Melayu da cakap jangan dijolok sarang tebuan..heheh =) tido daaaa..

Sunday, October 23, 2011

mAkaN dALam

don't pray for an easy life but pray to be strong..

just reached home just now from N.9..tired but satisfied..unpacked all my stuffs and started packing my stuffs again for attending course at Malacca tomorrow for 3 days and 2 nights..

well,it's been a rough time lately..and i'm lack of "semangat" when most all of my planned not went well..thank you for those who are still excited  and "semangat" to do it..they gave me some strength to survive and to cope with all those failed situations..easy to say that i don't like win-win situation..and starting from today, i told my self that i don't want to think or plan anymore..because its something like you are digging your own grave or you are hurting your own heart..so better just keep it into your heart or your mind..i only can write my dreams in my diary with hope, one day  it'll come true..but the reality is, my dreams never come true..just stick with that young woman!!!!!!!!!nothing goes wrong..it just not happen.. 

most of my friends said saya bukanlah seorang yang byk songeh atau nak ni nak tu..tapi sekali sekala saya akui saya berkelakuan begitu dan berkeinginan begitu, tapi bila semua yang saya impikan dan ianya mungkin hanya sekali je boleh berlaku dalam seumur hidup saya, tp tak dpt dilaksanakan..saya rasa kecewa smpi sy tidak mampu untuk menangis (crying is one way how i heal myself) so just be strong because i know my life, not easy as yours people!!!!!!

p/s - i am so grateful to have the time to think that everything happens for a reason and have the time to change and built our ways around it..perhaps..kepada kamu2 yang Allah permudahkan segalanya, yang Allah tunaikan impian-impian silalah bersyukur..

Wednesday, October 19, 2011

oHhHhhhh..

ni aku minum kopi from blog kakak KPLI IPG aku dulu..


Initial Stage (Romance)
The initial stage of a relationship is when two individuals have just come together. At this point of time, both of them see the world through rose-colored glasses. You love everything about your partner, even the most irritating habits somehow seems nice. He/she seems to be the perfect person in the world, who cannot do anything wrong ever. The whole world revolves around your partner and you hardly have time for anyone else. In fact, nobody else, not even your best friend, seems important at the moment. As the effects of the first stage seem to wear off, you shift to the next stage.

Eye-opener Stage (Reality)
After a considerable time has gone by, your partner does not seem so perfect after all. (betul3) Slowly and gradually, the negative aspects of his/her personality start surfacing. Both the partners start behaving more like themselves and the ‘best-behavior at all times’ thing goes into the drain. Now, you don’t like spending the entire time with your partner and in fact, feel the need for space and freedom. It is the time to go back to the other people in your life, including your best friend. You concentrate more on correcting the bad habits of your partner, which results in constant nagging. This is amongst the most crucial phases of a relationship, which can either lead to a strong and mature relationship or a break up. (ok honestly crucial)


Stability Stage (Maturity)
If you have successfully managed to pass the ‘eye-opener stage’, the road ahead will become much smoother. In this stage, both the partners realize that their so-called ‘better half’ is a normal individual, with positive as well as negative aspects. From the ‘I will change you’ concept, you come to ‘I accept you as you are’ concept. The idea of perfection slowly begins to dissolve and acceptance starts gaining ground. The partners start thinking practically and realize that adjustment is the key to a successful relationship. Still, the transition is not so easy (i swear the transition is not easy)and the slightest slip can make them go back to the second stage.

Commitment Stage (Totally Practical)
If a couple manages to maintain the maturity stage for a considerable time, without slipping to the previous one, commitment is the most obvious result. By this time, they have totally accepted each other, without any efforts at brining about any change. You realize that partners complement each other and not complete each other (cuba jadikan peganggan) Minor tiffs are usual and in fact, necessary for keeping the spice in the relationship alive. However, the ‘we break off’, ‘you don’t care for me’, etc phrases do not form a part of the relationship. This is the time when you love your partner for who he/she actually is and not for what you think he/she is.

Marriage Stage (Romance once again)
All the successful relationships end in marriage. The partners have gone through all the ups and downs and no longer live in the world of fairytale or bookish romance. They know that life is not picture-perfect and find love in each other’s company. Marriage brings about the phase of honeymoon, when all the romance of the first stage comes back once more. The only difference is that this time the partners are mature and the rose-colored glasses have come off. Though there might be slight problems because of the added responsibilities and living together 24/7, none will be too big to handle. It’s the time to enjoy the results of the efforts both of you have taken to bring the relationship to this stage.

huh..lenguh bace, rasanya aku baru ada kat stage 3 kot..hmm ssh tau ada hbgn yang melibatkan hati ni..tapi kalo alone pun ssh juga..secara jujurnya setakat ni aku sukakan friendship daripada relationship..sbb most of the time relationship ni melibatkan banyak hati yang perlu dijaga..lagi2 kalo hati2 tersebut lain2 citarasa..kang bila aku dah fed up..lantak la semua aku tak peduli..tapi setakat ni Alhamdulillah aku normal lagi la..tak psiko..Alhamdulillah..skrg aku paham la kenapa orang kate bertunang banyak dugaan..lebih baik buat tak tahu daripada amik tahu..tapi sampai bila????? 
source : google..erk..hahaha..aku la ni..
=)

p/s - there's only two option when you're in a relationship, getting married or breaking up..

WoRdleSs WeDnEsDaY..

have done two..one more left..struggling 

p/s - mudah je nak taip kalo mesyurat tu memang betul2 berlaku tetapi bila kena sihir2 ni yang payah..aku yang tersihir..hahaha..psiko2..

RabU yAnG sEnyAp

my current obsession before i'm off to bed 
hee

konon2 nak wat entry wordless Wednesday..tapi tak jadi sbb rasa nak menulis..hoho..padahal minit mesy dua lagi blom siap kot..huhu..xpe mlm ni masih ada..2 3 hari ni just ulang alik kursus..bgs gak kalo kerja pagi ni..after 2.00 pm dah free so you can settle many things..boleh pergi bank, celcom branch, cake house, bridal shop and book store.. 

habis kursus minggu ni, next week smbg lagi kursus kat Melaka you..macam terkebil2 je tadi mata aku bila baca mesej dari Fariz aku kena pergi sekolah amik surat panggilan kursus kat Melaka 23-25.10.2011..erkk..kcian anak2 murid aku..terabai 2 minggu..

my 24 hours obsession..guess what?
A. the beach B. the yacht C.the sand D. the man..hehehe

its not good to miss someone now..it's Maghrib time..Let's perform our solat =)

p/s - i'm so excited for all the good things 

Saturday, October 15, 2011

FrIdaY bLuEs..

wah2..title mesti nk glam je aku ni kan..heheh..hari ni produktif gak la..sbb boleh kemas rumah atas bawah dapur depan siap mop semua n lagi extravaganza dapat arranged barang2 kat bilik dengan new arrangement..more wider than before..yawww
again a good exercise for you neck..LOL
its look like this but still in progress while this picture was taken
McD in the Friday evening with someone who called me, I am a stalker..erk..whatever..the real menu for me not Happy meal but Quater Pounder with Cheese..but then, i forgot to snap the picture of the burger because i was too busy ngap the burger..hehehe
everyday n every second..hohoho

nice view 
my school with new look
SK Kg Chabang not SK Kg Chebang..
NOTED!!!!

owh when talking about school remind me of "bunch of works" that i need to do it..i'm not complaining..i just reminding my self..Cik Liyana (not valid anymore next year..hoho) you have an abundance of works..so please take some action..huhu..it's all about back dated works..but its ok..since next week ialah minggu berkursus n luckily the place just near..so i believe i have tendency n potential(pemilihan kata yang tinggi) to finish it..

hmm dan aku bangga sbb dapat tahu content sebenar..sblm ni takde org ajar n bagi contoh..since ak kena replace tmpt org..ak kena start dr mula buat fail tu..ramai juga yang senasib gan aku..hahah..walaupun nampak mcm PK HEM aku tu cerewet tapi dari sudut positif dia sgt la sistematik..aku suka!!! kerja dia ni mmg susah skrg tapi menyenangkan di kemudian hari..so aku tak rasa benda ni membebankan dan best bila dia guide dan clearkan aku tntg failing yang aku blur2 selama..well cikgu dan pengkeranian ibarat upin n ipin..so close..chill!!!! need to submit before 3rd of Nov 2011 =)

banyak cakap plak aku ni..bwk2 tido la coz esk nak g dating lg with my cousin..its all about wedding preparations..my formula weekdays = working n weekend = weeding ..need to divide it properly..good night peeps =)

p/s -Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang Ya Allah..Seandainya telah Engkau catatkan..Dia milikku tercipta buatku..Satukanlah hatinya dengan hatiku..Titipkanlah kebahagiaan antara kami..Agar kemesraan itu abadi..Ya Allah..Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani..Seiringkanlah kami melayari hidup ini..Ketepian yang sejahtera dan abadi..amin..

Thursday, October 13, 2011

mY mIrRor..

back to 3 years ago..a friend of mine wrote this to me..

the meaning of her name is 'cahaya kelembutan'
in my point of view..she is a very delicate girl...=)

but...
she can be so tough when she's angry
she can be so stubborn when she think she's right
she can be so unpredictable when she's hiding something
she can be so surprised when she make up her mind

yet...
she still young in the age of 21...
she still a pamper daughter for her father
she still smile when she hurt
she still stand when everyone quiet

and of cause she in love with someone
she try harder to breath and survive
because her love is complex and difficult..

credit to Long@Nadiah Mohammad..i kept repeating read this..ya I do read my blog to refresh my memories..i don't know why she talked about love..because i'm a single young woman that time..hohoho =p 
p/s - A successful marriage requires falling in love many times, but always with the same person.. =)

hALf CoOkeD..



kids or baby are sooo cute and innocent..and they are the reason for me to smile everyday..how i love small kids..mmmuuuaahhh..

baby Aqilah..eee..soo cute 
kimi mase kecik..eee
kimi mase tecit =)

p/s - In any moment of decision the best thing you can do is the right thing, the next best thing is the wrong thing, and the worst thing you can do is nothing..ya i do nothing..huhu

Wednesday, October 12, 2011


tetiba rase sebak pulak bila nnt Lilyana Mohammad ngan Aian Abba bakal masuk ke alam baru..sbb nnt dh xsama status kita..but its doesn't mean that i'm unhappy..i'm so happy for both of u..selama ni ketawa menangis brsama..so pasni korang dh ade tempat lain tuk berpaut (hooked =) ) for sure i will be the one who always pray for both of u, moga tabah hadapi alam rumah tangga, moga kekal smpai syurga, moga bahgia melingkari sentiasa..aminnn
 ·  ·  · Remove from Profile · A few seconds ago · 

post from my friend..amin..terima kasih kerana mendoakan..kerana dalam tika waktu saat ini..aku amat memerlukan doa itu..dan ia sangat bermakna..touching (T_T)

IsTiGhFaR..

part aku paling tak suka bila di kala aku nak tido orang buat aku bengang..for sure, cop sirim aku akan hilang mood nak tido..haaaihhh..aku tahu orang selalu sampaikan pesanan..Allah sayang orang yang sabar..tapi kdg2 dalam sesuatu perkara tak mudah juga aku nak sabar..ini kelemahan aku..aku mengaku dan ok aku tengah berusaha..

hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih..aku tak suka orang bagi banyak alasan..aku suka orang cakap direct je..analoginya mcm ni la..aku mintak budak aku keluarkan buku teks..bila aku tanye mana buku awak bawak ke tidak?..so the answer should be ada atau tak bawak..bukan semalam saya bla..bla..bla..mengaku jela yang ko tak bawak buku..senang cite.. 


sebab kenapa aku malas nak dengar banyak alasan, nanti aku bengang..dan bila aku bengang aku akan ckp benda yang aku tau memang akan boleh buat orang sentap..aku memang dalam banyak situasi tak kisah la kat mane atau gan sape2 pun, kadang2 memang nampak diam dan boleh suro mcm2..aku akan jawab ya, ikut je..tp bila dah aku bersuara..memang boleh buat org sentap..sbb tahap tafsiran kognitif aku simple..bila penjelasan atau perbuatan tu byk kali ditafsirkan sbg alasan atau melengahkan sesuatu..aku akan buat kesimpulan awal yang sebenarnya tak nak or tak suka..enough said..

grrrr..nak tido pun malas dah..

hebatnya Rasulullah S.A.W

di kala aku sedang berperang gan perasaan sendiri mcm ni mesti aku cuba ingat cite ustazah aku mase aku kecik..cite tentang betapa luar biasanya kesabaran Nabi Muhammad SAW walau dilempar batu, najis dan dicaci maki baginda tetap bersabar..pernah Jibril menawarkan untuk menterbalikkan gunung2 ke atas umatnya yang derhaka..baginda menolak dan bersabar..Subhanallah Agung benar cinta Nabi pada umatnya..ustazah kate apatah lagi kita hanya manusia biasa..jadi kita perlu bersabar..Sesungguhnya apabila kita bersabar Malaikat mendekat Sebaliknya jika kita marah Malaikat akan menjauh..pernah juga Nabi dilempar najis oleh seorang tua ketika baginda hendak ke masjid (betulkan sya kalo saya salah) tapi bila perempuan tua tu sakit Rasulullah yang jaga perempuan tua tu..baik n sabarnya Rasulullah..

hmm bila teringat2 cerita ni mesti rasa cool..mesti rasa aku sape nak marah2 orang ni..diri sendiri pun tak betul..hmm..Allah n Rasulullah dah ajar yang baik cuma manusia je suka besar kepala..dan manusia itu adalah aku..

p/s - when nothings goes right..go left.. 

Monday, October 10, 2011

cOmBo nEws..

Look BB Cream in my hand..hehe..i bought it last evening..yeahhh..having BB cream is one of my wishlist for this month..ngeee..actually i have read about this cream about last two months..but i'm still hesitate either to buy it or not..but last night i found a testimonial about it and its little bit interesting and encouraged me to buy it..

hanya sebesar tapak tangan


malas nak rotate..maap le..

but this product is quite expensive RM 19.90 only for 18ml but still affordable to buy it..berapa lama la dapat bertahan tu ye..huhu.. tadi dah cuba, dia mcm senang nak serap ke kulit..means light n not oily or melekit n etc..dan mcm flawless..tak nampak sgt you pakai cream..hmm tak pandai nak cakap cmne but i think, you should try it =) 

hmm dan lately ni mcm ramai plak tanye sy pasal preparation for my big day..maybe diaorg tgk aku terlampau relax kot..so far mcm 70% kot yang da settled..ya I kept reminding myself that there is a wedding in November and it's my own wedding..my own wedding..not friend's wedding, cousin's wedding or etc..thank you for those who care about my wedding  preparation..love you all..mmuuaxxx..

1.Catering - booked
2.Canopies - booked 
3.Weeding cards - booked but not done yet..maybe next week kalo ikut perjanjian la 
4.hantaran - drpd 9, 4 dah settled, 1msh  dlm pencarian, 4 lagi bnda yang tak ley beli skrg lagi iaitu choc, sireh, kek n fruits..
5.goodies - done! but not packing yet 
6.pelamin, baju n sewaktu dengannya - done!
7.Curtains - according to mak 90% done
8.Forms - settled 
9.Wedding kek - lom cari lagi..hanya pernah terfikir sahaja..dan masih berfikir perlu atau tidk kek ni..according to mak..perlu katanya..huhuhu
10.photographer - done!

what else? rasanya dah ok kot..hmm cuma hiasan tuk hantaran je lom beli lagi dan door gift tuk kawan2 rapat..part ni akan dipertimbangkan..all about budget..dan aku pernah terbaca tak baik beza2kan tetamu..nti aku confirmkan gan ustaz dlu..huhu..fitting baju lom nanti la awal bulan 11 pun boleh fitting rasanya..huhuhu..

honeymoon? erk aku tak rasa ni perlu dimasukkan ke dalam preparation wedding..hmm, nti la lepas kawen pk..atau ikut saja la ke mana dibawa..dan aku rasa agak malu n kekok bila org duk tanye honeymoon kat mane yana? xtau nape..jwapan standard aku..xtau, xpk lagi (walaupun pernah suka da satu tempat ni suatu ketika dulu)..hohoho

p/s - Actually there are so many things that I wish for my life..but I'll choose to be thankful/grateful to everything that's being going on..i have a supportive family n friends..having a nice n caring fiance..he's everything to me, thank you for the love!

BuLan MaLam Ini..

nak tido tapi terbaca kat facebook tentang keindahan bulan malam ni..dah mula la aku buka tingkap n panjat2 cari bulan..lama aku cari, sbb selalunya aku nampak je bulan dr tingkap bilik aku (atau sebenarnya tingkap bilik aku kat tawau..aku tak sure..heheh) tapi sayang tak jumpa..maksud aku tak nampak plak bulan dari bilik aku ni..hmm..xd rezeki..nak kuar aku takut..jadi aku shared aje pic daripada Ustaz Azhar Idrus..


ada lingkaran..cantikkan..Subahanallah indahnya ciptaan Allah S.W.T

aku pun cari2 info skit..mengikut Sains fenomena ini dipanggil sebagai lingkaran halo..Halo atau lingkaran halo adalah lingkaran putih atau berwarna atau lingkaran pelangi di sekitar benda angkasa (misalnya bulan atau matahari)..Lingkaran halo timbul kerana pemantulan dan pembiasan sinar bulan dan matahari oleh titik-titik wap air di udara..Bila lapisan atmosfera bersuhu tinggi, akan berbentuk titik-titik wap air yang halus, sehingga terjadi halo putih, bila atmosfera bersuhu rendah, titik-titik wap air yang terbentuk cukup besar sehingga akan terjadi halo berwarna atau halo berlingkaran pelangi..

dan aku penah tengok fenomena ni tahun lepas kalo aku tak silap di Tawau tetapi waktu siang, lingkaran halo kat matahari..honestly superb cantik..tapi time tu aku tak tahu pun sebenarnya tu lingkaran halo..


ok usai cari info aku pun nak tido n kemas barang2 atas katil..hmm..mase angkat handbag aku ringan je..aku teringat plak aku angkat handbag cikgu2 sekolah aku..berat2 handbag mereka..hehe..ak pun check apa dalam beg aku WHAT'S IN MY BAG? currently..
'
'
'


'
'
'
'
'
TADAAA
dari kiri cepat jalan..erk..heheh..dari kiri atas
(1) milk teddy purse  (2) my Nokia E5   (3) my old school Nokia 3310 Classic  (4) my Silky Girl compact powder oil control 2 way foundation (5) my lip ice sheer color  (6) my apple one drop perfume (mcm tak guna pun..letak je kat dlm bag..huhu)  (7) lovely n cutest card from my fiance  (8) Burger King coupons  (9) car n lab computer keys   (10) house keys  (11) pen n small note book  (12) VERN'S coupon (13) pendrive 

that's all the things that i kept in my handbag..hee
=)

p/s - masih sabar menanti respond owner lovebag lovebag regarding to the bag that i want sooo much..please la available..i want the bag so bad..huhu..so good night people..daaa

LiTtLe gaTEawAy..

hi people..i have happy Sunday today..had a good time with Mak n Kimi..shopping n eat..one of the coolest way to reward may self after being hectic with bunch of works including the school camping last weekend..and i got cuti free today..n decided to go to MM since i want to find kain alas for my new baju kurung, cuci gamabr n spent Mak makan2 kat SR as i promised to her last week.. =)
singgah photo shop cuci pics tunang
sila zoom kat camera olympus warna putih..
i heart that camera..but unluckily my money not heart it..
so what to do?? 
nothing i can do except for keep my money until affordable to have it..
=)
Lunch at Secret Recipe..
Apple Juice Kasturi for Mak n Green Tea Ice Blended for me..
=)

Japanese Soba for me..for those who are vegetarian will like this food..
=)
Nasi Goreng SR with satay..
not bad..you should try it
=)
Kimi


bought some foods here..
bought this photo album since dah cuci gambar tadikan
kat cover album da tulis 
"When I think of you the miles between us disappear"
wah3..romantik gitu..haruslah..hohoho
and i bought this for my self..
sleep lamp at Romantika..hehe
i want the choclate one but my mum asked me to take this orange..
lebih terang kate mak..tp lampu tidur mmg la nak malap2 je..hmm
as a good daughter i just followed her choice..
cet..bajet bagus plak aku ni..hehe

thats all for today..and my money getting thinner now..but i still have a few wishlist that i need to fulfill..a new handbag, Maybelline BB cream n a new wedges at VERNS..heee 


p/s - true that money can't buy your happiness..but it also true that money can make you happy =)

Sunday, October 9, 2011

hAaa..pEncAriaN beRmuLa..

since aku dah bosan gan handbag2 aku..aku tak beli handbag baru pon lagi tuk diri aku tahun ni..so online shopping jap..jumpa beg ni..terus jatuh hati..


4 colours available. :Pink, Greyish Purple, Brown, Off-white..but i do love the pink colour..huhu

greyish purple pun not bad la..but i do prefer pink colour..heee

already dropped a few comments there..hope this handbag still available...if you interested to see the bag you can visit here..Please visit http://lovebaglovebag.blogspot.com/ or like FB page http://www.facebook.com/pages/LoveBag-LoveBag..selamat bershopping..heee =)

p/s - tokwan da tye mana pic tunang..oh man..aku belum pergi cuci..huhuh..sorry wan..lupe..huhu

Friday, October 7, 2011

yUp ItS wOrk..

don't cry..but sometime i do cry over a stupid thing..that's life..



p/s - autumn in my heart..and i'm always believe since 5 years ago that girl heart heals itself..because no on cares when she hurts.. 

Monday, October 3, 2011

sesuatu yang tak kena di dalam 


yang tidak diketahui puncanya..


p/s - I didn't know what else to name this, it's a bit strange ..

oNe mOntH..

will update soon.. =)

aku jAtuh Cinta..

Been busy lately..with school works and other bunch of things..Tired but everything seems to be going in a right direction,so i'm glad with that..yeaahhh


and tonight i managed to write 11 lesson plan..done doing my students name card for camping this coming weekend..and finish 100 % filled up SPPICTS because already found the name of the teachers and managed  to get their ic number..well done yana!!!!! 


but i'm failed to hear his voice tonight..sob..sob..sob..but its ok esok masih ada..baru beberapa jam berjauhan dah rindu..ni kali betul2 jauh tau..sbb dia di KL sy di BK..eh bukan Burger King tmpt mkn best tu tau, tapi Bukit Kuang..erkk..oh i'm sick of you..hmm honestly kadang2 aku pun menyampah tengok diri aku bila dah datang perangai gedik cmni..hohoho
yang paling hansem..yang tu lah tunang  saya..eee
kpd awk maap ye..curi gambar satu..heheh

p/s - ckp pasal BK aku rasa nak lunch BK la esk since esk nak singgah MM cuci gambar n nk cari barang kat Popular Book Store jap..eee..every month kot aku makan BK ni..patut la aku pun da mcm burger..huuhu

Sunday, October 2, 2011

oNe sTep RiGht..

erk..hehehe.. 
=)
loseyourpride:

Who 198/365 by carE. on Flickr.
i want to be a dentist but I am a teacher now..but its ok i just love it 
=)

The Codex..
i'm not finished yet..just half way..
i read it since last year..hmm
makemestfu:

http://makemestfu.net/
live life to the fullest 
=)

hmm..exactly true..

 i have told u dulu kini dan selamanya..
and you said..membangun bersama Liyana
hehehe..

aahaaaa..
=p

I'm staying 
=)
leilockheart:

 
CLICK HERE for more photos
i'm hungry now but its already 1.15 am..huhu..
quotediaryofficial:

CLICK HERE for more life, love, friendship and inspiring quotes!
because they are my friends..and i heart them 
=)
leilockheart:

Found on - LINK
simply tickle my heart..
over romantic n sexy la plak picture ni..tak gatal ke baring2 kat rumput..huhu
lovequotesrus:

Photo Courtesy: sk8rgrl
one person
p/s - i might not loved by others..but once i love you..it will remains here..inside my heart, no matter how deep you hurt my feelings..without you notice it..luckily i have you because you are so dear n nice..you never hurt me but just testing the water..erk..hoho =)