Thursday, April 29, 2010

janGan JeLeS gaN nYamuk

ok title ni xd kaitan lansung gan entry..ok clear kan?

ok saya sangat suka sesuatu yang saya ley buat org yang saya sayang happy contohnya pada happy birthday ayah saya boleh delivery begini dari jauh..hebat bukan..hehehe..atau yang macam cup cake ni untuk seseorang..seseorang di sini luas maksudnya..kawan baik, kekasih(cheawah mau juga tulis kekasih..hahaha) dll..tapi akan jadi lagi lebih cun kalo saya yang dapat delivery begini..wuhuuu..mimpi la ko yana..hahahaha..



untuk kawan saya mer, kalo awk bce blog sy..sgt sweet dan comey kek yg awk bg kat encik Lan ya..hehehe..sy pun penah punya keinginan dan impian nak buat gitu..tp tak pernah terbuat lagi..huhuhu..

gambar2 cun melecun ni ehsan daripada google dan blog http://www.sweet-cuppy.blogspot.com/

p/s - tiba2 sy teringat birthday saya last year che su best fren sy datang gan mama n adik2ny ke rumah sy bwak kan kek..sgt surperise..sumpah saya sangat happy dan saya rasa mcm ada tanggungjawab utk sy membalasny semula bila birthdaynya bulan 8 nanti..

WTH!!! What the Helicopter..


Anything starts with lie, ends with truth.

i rather being hated for what i am..than being hipocrit to my self..
don't drag me please.
i hate acting like i don't care when actually i care it so much..

p/s - lapar seh tengok gambar burger...damn hurt when i see the picture of burger..huhuhu..jangan over yana ko bukan mengandung pun yang lebih2 mengidam benda yang tak ada kat tawau ni pehal..sape suro..huhuhu..

Wednesday, April 28, 2010

kAmU sUdAh 23 TaHun..

Sabda Rasulullah saw maksudnya: "Siapa yang menjurusi satu jalan untuk mencari ilmu padanya nescaya Allah akan mempermudahkan padanya jalan ke syurga." (Muslim)

p/s - copy dari blog tazkirah..

jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya

maafkan bila memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai

tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu

ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

reff:
ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

repeat *, **
repeat reff

ku menangis
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

DISCLAIMER: Lirik lagu dari Rossa – Hati Yang Kau Sakiti adalah hak cipta / hak milik dari pengarang, artis, dan label musik yg bersangkutan. Lirik, download MP3 Rossa – Hati Yang Kau Sakiti, ringtone Rossa – Hati Yang Kau Sakiti, serta video klip Rossa – Hati Yang Kau Sakiti ini disediakan hanya untuk keperluan evaluasi.
p/s - tak tahu la apa keistimewaan lagu ni..tapi aku tak pernah jemu dengar lagu ni..huhuhu..mungkin da kaitan gan pengalaman hidup kali..wakakaka..pa la ko ni yana..huhuhuh..kecian rossa..

Monday, April 26, 2010

we meet again said the teddy bear..hehehe

once i got the news..i felt so happy..because i know God listen to my wish..my pray..but than, i'm scared too..how i want to face it..i know i really want to meet both of them..but i'm not really prepare and ready for it..hmm, do you need to prepare to meet someone??? wakakaka..

don't think too muchy2 yana..you deserve to make it alright..hmm, that i'm too old..oh i mean adult to go through this situation or episode of life..for all the time i know that i need you by my side..huhuhu

sometimes when i'm telling myself the story of my life..silently inside my head...i feel that i wasn't in the story, i thought i was in..but it could be that if i had been in the story, i thought i was, then i might not have ended up here..and its where i want to be..i think..which is a god thing, because from any other point of view, it looks remarkably like a balls-up..

u dont ask for strength if u feel weak when u get hurt by unimportant people over unimportant stuff. .u better ask for strength when u think small matter could disturb you.. when u think yourself could disturb you..

So onword,i will try my best to make my life more better and better..everything happen next, just forget about the past..continue life on your own feet with a desire inside..believe in yourself...Just pray to Allah that everything will be fine n alright..just face the consequences that comes from all things that you had done in the past..that is your fate or maybe a mistake too..n you deserve to make it just alright..yeaahhh

i don't know what i'm talking about..huhu..blur already..wuhhuuu..

p/s - if you love somebody could we be this strong..i willl fight to win, our love will conquer all..wouldn’t risk my love even just one night..our love will stay in my heart..it's been a while i did not listen to this song..i hope you still remember this..

Sunday, April 25, 2010

yOu aRe My DeStIny..


Some things are just.. Not worth fighting for.
Biar pengalaman menjadi pengajaran, so LET GO..


i love both of these pictures

little black spot on pink heart..
catch all your heartaches and learn from them..
truth and lies, good and bad..
there is always something to add..
so tell a tale to here and there..
but for what is worth, i do not care..

buKan seKadaR UnTuK sEmeNtaRa..

Dan hendaklah kamu tetap di rumahmu,
dan janganlah kamu bertingkah laku seperti orang jahiliah dahulu
dan laksanakanlah solat,
tunaikanlah zakat,
dan taatilah Allah dan Rasul-Nya.
Sesungguhnya Allah bermaksud hendak menghilangkan dosa dari kamu wahai ahlulbait (keluarga Rasulullah S.A.W dan membersihkan kamu sebeersih-bersihnya

Surah Al-Ahzab Ayat 33

Sungguh,
laki-laki dan perempuan muslim,
laki-laki dan perempuan mukmin,
laki-laki dan perempuan yang tetap dalam ketaatan,
laki-laki dan perempuan yang sabar,
laki-laki dan perempuan yang khusyuk,
laki-laki dan perempuan yang bersedekah,
laki-laki dan perempuan yang berpuasa,
laki-laki dan perempuan yang memelihara kehormatannya,
laki-laki dan perempuan yang banyak menyebut nama Allah,
Allah telah menyediakan untuk mereka ampunan dan pahala yang besar...

Surah Al-Ahzab ayat 35

Semoga hidupku dalam agama-Mu Ya Allah dan matiku dalam agama-Mu Ya Allah..peliharakanlah iman dan akhlak ku Ya Allah..


yAnG TeRdALaM..

tenangkan hatimu dengan mengerjakan solat dan membaca ayat-ayat suci Al-Quran..
adukan semua gundah hatimu, siksa batin mu, sakit hatimu, luka parut mu kepada Allah..
sesungguhnya Dia tahu apa yang terbaik buatmu..

juSt sUn burn nOt heArt buRn..

Girl's heart heal itself

i love walking in the rain 'cause no one knows i'm crying

i like both quotations above

but
i just dont have enough reasons to share it here..

i just need more vacation..sigh~

p/s - i love to listen to sad and depressing songs although i am not quite sad..don't ask me why if you know it..

Friday, April 23, 2010

sAyA tak maIn2 oKies =p

k kali ni betul2 tak main2 da mcm tadi..kali ni betul2 sedih..ak rasa ak cm dah engaged gan bdk2 4 Gemilang..sgt best mgjr mereka..nakal tu tak sah cakap, tapi walau marah cmne pun diaorg ttp baik gan aku..sdih ooo..

tadi pun beria suruh aku masuk kelas diaorg besok walaupun tiada kelas aku gan diaorang esok..dan kebetulan kak dayang tiada..jadi aku akan masuk kelas dia org esok..ley la aku buat AR..hehehehe..

terasa sedih palk, well budak darjah 4 kecil2 je..comel2 masih..tadi kitaorg main music box..waa sgt best dan teruja diaorg mnjawab soalan..sbnrnya tak payah nak tackle hati budak kalo tau caranya..

apa yang istimewa tentang budak2 ni..mereka tak simpan lama apa yang kita buat kat mereka..mostlynya gitu la..dan itulah aku selalu terapkan dalam diri aku..kalo org buat pape kat aku..aku akan ingat smpi bila2 tapi aku tak la benci, marah ataun dendam..sbb mgkn da sbb orang buat gitu kat aku..

pa yang best jadi cikgu ialah kamu boleh jadi diri kamu dan yang penting ikhlaskan hati sewaktu mengajar..InsyaAllah kamu akan berasa puas, walaupun kdg2 rasa penat..tapi kepuasan mengajar adalah yang utama bagi aku..macam hari ni..have fun with my beloved pupils 4 Gemilang..teacher love you all..buah hati kesayangan teacher..mmmmuaaah..

da 3 x je lagi tuk jumpa mereka..well time flies really fast..da nak hbs 3 bulan tanpa aku sedar..huhuhu

p/s - melankolik mood.. dan jgn cuba ingat benda yang pahit memang la akan jadi pahit mcm makan bitter gourd dan akan menyebabkan tak ley tido..huhuhu =p



dAmN HuRt..

no la..i'm happy =)

so here i am typing in Science Lab..

but this is another reason to mourn..

you know what i was google-ing on the internet just now?

"
How to Handle a Break Up: Things You Should Do to Protect Yourself."..wuhuuu..

what for i need to read this..what hell with that..just leave it..(tak hingin i nak bace..huhuhu)

k, actually i was looking for materials of my class tomorrow..esok sekolah ganti..what the nice bep going to school on Saturday..sigh~..

i miss someone that i care soooo much..
someone i can shared the laugh and the tears together..
miss all those laughters i have with the person, and the feeling the person makes me to sense..
i treasure every moments we spend together. laughing, laughing, and laughing. endless laughters. and you know you always have a shoulder to cry on..
but i know you're happy now..
so i don't think i should disturb you with my tears story..

ignorance is bliss..
not knowing something is more comfortable than knowing it; what you don't know can't hurt you..
i never have the urge of knowing the truth when i know, once i find out the truth, it will hurt me and the less i know about it, the easier it will be..
i guess i can't handle the truth. so please, don't hurt me any longer. let me live by pretending there is no open door that welcomes me to come into..
frankly speaking, because I'm a young lady not a girl anymore..huhuhu..

p/s - separuh jiwaku pergi is not my favourite song..haahahaha..Cian Anang..dan satu lagi entry yang tiada motif sementara menunggu budak2 4 Gemilang datang ke Lab..hohohoho

Girl's heart heal itself

pernah jua ku terluka dihiris belati tajam,
walaupun rasa pedih masih mampu ku menahan..
tapi kini aku luka erti luka perasaan,
walaupun tak berdarah bisa buat aku gundah...

best lagu ni eh..hmm layan.....

p/s - moral of the story jgn calling lama2..sbb nanti panas telinga la apa lagi..tak baik fikir bukan2 tau..wink~

Wednesday, April 21, 2010


I certainly do not want to go through mistakes again.. Let things work themselves out, and when you know it, you just know it..

when you make an effort, and the next minute you're ignored, you seriously feel like taking it all back... and wish, just randomly wish you could get on a hot air balloon!

p/s - green tea always be my favourite to cool down my self in and out..

Tuesday, April 20, 2010


stop growing la..eh bukan stop fating la..hahaha..da ke word fating..hentam la labu..k tolong la jangan naik lagi berat I..latest sekali dalam 50kg menghala ke 51kg jadi aku assume je 51kg..hukhukhuk..ada orang marah aku nak kurus, dia kata da kurus makin kurus..hmm da rasionalnya..

1.sbb bulan 28.5.2010 ak balik semenanjung..duk rumah confirm mak masak best..aku confirm layan nasi 2 pinggan dowh..neh..kalo duk cini pun ley naik 2@3 kg kalo duk rumah apa ntah lagi..kalo dah 51 kg + 3@4kg = 54kg@55 kg..wut3..ni da obes ni kalo kira BMI..tak mau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ngeri aku..hukhukhuk..

2.sbb nanti tak muat baju2 aku..kang kena beli lain..aku takde duit ni..neh..duit lagi..

3.nanti jadi cam makcik2..sy xnak jadi cm makcik2..hahah..bukan mksd sy kat cni..orang yang dah da anak pn tak berat sngt..takkan la sy yg belum khwn nak lebey2 berat kan

4.sy tak pregnant..sumpah tak..kwn sy pregnant berat dia 54kg saya tak pregnant kenapa cm nak sama je berat kami..ish3..xley jadi ni..

5.dan sy mmg obses gan berat dan nak kurus ni..tapi belum tahap aneroxia la..waras lagi..hahaha

6.sy yang pendek..tinggi sy hanya cuma 154@155cm so kena lah kasi match ba..huhu

jadi sblum pulang kampung at least (alamak ni mcm dlm lesson plan plak, behavioral objective..hahaha) aku kena kasi turun 3kg biar jadi 47@48kg..jadi misi satu bulan puasa kat IP Tawau nanti..hahaha..gila melampau..tak2 bukan..puasa sunat la dan jan lupa kena work out petang2..jgn mls yana!! caiyo3..

sEmEnTarA mEnunGGu Jam 12..

mengisi masa lapang yang tidak lapang sebenarnya..hahah..jom buat ni..

•170cm tall.
I don’t know what I want at the moment.
•I’m not happy.
•I hate my friends.
•I hate my life.
•I hate my grades.
I can drive.
I’m bored of driving.
I have a white handbag.
•I love dancing.
•I go clubbing every week.
Shopping is bullshit
•I have a tattoo of a star.
•I got my navel pierced. ahaks
I have friends that take drugs.
•90% of my friends smoke.
I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.(dulu la 2@3 tahun lepas)
•I’m studying Fashion.
•I have a business running.
•I hate cartoons.
•I hate someone.
•I have 10 Lollipops handbags.
•I buy CLEO every month.
My parents don’t know about my blog.
•I have an iPod.
•I don’t have faith in the current “one”.
My school mates know about my blog.
•I wanted to be a fashion designer.
•I love rock emo bands.
I hate it when people cancel last minute meet ups.
I’m a rebel. (but in different way)
•I don’t believe in love.
•High school's filled with drama.
My parents have faith in me
•I’ve bought shoes this month.
•I hate sports.
•I heart Italian food.
•I hate meeting new people.
•I hate nail polish.
•The mother bear gives me hugs.
•People should start appreciating me.
•High school was the worst time of my life.
•I have red hair.
•One Utama is my second home.
•I’m a guy.
•I’m scared of my Biology result exam which I’m going to face someday tomorrow.
•I hate vacations.
We’ll last (hahahah)
I believe in long distance relationships
•I’m going to get high and smoke weed one day soon.
•I’ve robbed an old lady.
I’m starting to like applying make-up.
I was a tomboy.(outside only inside..hmm hampeh)
At times I think I still am a tomboy.
•I love bitching about people behind their backs
I still have a best friend. (always)
•I have a cat.
•I hate surprise parties.
•I hate planning parties.
•I’m hot. :P..
•I’m a sinner
•I’ve got a DS light.
•I have a Wii.
•I cant live without music.
Video games are a waste of time.
•I miss the father bear.
•I love being in love.
•I know how to cook (boleh lah masak orang bujang) =p
•I have 100% freedom.
•Boys are assholes.
•I hate Math (mcm melampau plak benci..kureng la..slow learner i ni kalo math especially add math..huhu)
•I’m happy with what I have (Alhamdulillah)
•I love horror films.
•I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid.
•My old friends keep in touch with me.
•I don’t read newspapers.
•The news is such a waste of time.
•Blogging is a waste of time.
•I hate animals.
•I can’t live without make-up.
•I curse like a pirate.
•I’m happy with my 11 year old car.
•I hate people that are smart.
•I love Orange juice.
•I can’t drink for nuts.
•I believe that everyone in their teens have lost their virginity.
•I’ve got a new phone.
•I’m going to get a new pair of shoes by the end of this month.
•I love swimming ( walaupun aku tak pandai berenang, dan punya impian nak da lesen diving)
•I haven’t worked out since March.
•I think I’m fat ( 51 kg bukan berat yang aku nak..aku nak cam dulu 47 kg @ 48 kg..hahaha)
•I love my friends and family

sy oN cALL jAM 12..huhu

okay saya tidak tahu kenapa sy jarang coretkan pglmn manis even pahit pasal praktikum fasa 3.. tp ada ke pahit? ntah la..hahaha..tidak seperti sblm3 ni..fasa 1 n 2 selalunya saya akan tulis pa yang terjadi..

pemudah kata lebih kurang 7 hari lagi saya di SK Taman Tawau, kemudian balik la semula ke IP terchenta..huhuh..mak kate tak baik benci@tak suka tmpt kita menimba ilmu bila saya asyik cite n bg komen -ve tntg IP Tawau ni..so sbb tu la sy tulis IP Tawau terchenta..hehehe

k saya anak mak..hahah tba je xd motif tul la ko yana..jap anak mak, jap anak ayah..k balik kpd main point..scra kesuluruhan..sy suka dan bersyukur..mcm praktikum sblm ni..dua2 guru pebimbing saya sgt awesome k? xd yang kerek atau smbg ke apa..dua2 baik dan sempoi cm aku gak..ecece, pandai2 je ckp cm aku..hahaha..dua2 lembut gan sopan je..oh part ni mmg bukan cm aku..sbb aku ni kasar deh..huhuhu..mereka pun byk bagi tunjuk ajar..terima kasih bayk2..

k budak2 aku lagi awesome plus bunga blossom la..nakal cik oi i tell you..tapi bdk2 ni sejak2 aku nak kuar ni..buat2 melankolik plak diaorg ni..pantang jumpa salam cium tangan, pastu balik2 tanye aku ni sampai bila stay kat situ..hmm smpi nak kira berapa kali aku cakap kat diaorang dah kena pakai jari kaki dah jari tangan je tak cukup..ahaks..over gila ko yana..ngee~ terus ak dah cm sedey2 nak tinggal diaorg..mmg nakal tp aku syg ba gan diaorg ni..4 Gemilang, 5 kreatif dan 6 Cekap semua buah hati kesayangan teacher tau..sangat suka sbb time ujian ke dua ramai meningkat..wlpn kdg2 ley wat ak jadi cm air panas dalam cerek tu tapi adat la ba budak2 nakal..ak pn mase kecik pun nakal gak gan cikgu aku jadi tak yah aku nak kecoh2 bila bdk ak nakal..huhu..ni namanya balasan free di dunia..huhuhu..

k gan cikgu2 tak yah cakap r..mostly kami kamcing je..ok sajork..xd masalah..xd hal la..boleh melawak2 lagi..mkn share2..dlm byk2 sek, cikgu2 sek ni kot paling best sbb mmg sempoi tahap gaban la..geli hati aku gan lawak2 diaorg ni..hehehe..tapi semua sekolah aku pergi best..sbb mesti da cikgu yang baik2..cam sedey plak tau nanti dah tak jumpa semua cikgu ni..aku takkan lupa jasa baik mereka..mak selalu pesan, jgn lupa jasa org kat kata..baik mak sy ingat..sy kan anak mak yg baik.wowowwo..mcm boleh muntah hijau bace ayat ni..hahaha

k kesimpulannya aku bersyukur gan Praktikum 3 ni..pensyarah pebimbing pn ok gak..walaupun at first ak cm psiko gila dapat Mdm Anna.. well dia kan teliti orgnya..tapi ok jer spjg aku gan dia..byk lagi tu ilmu dia bagi kat aku..Madam Madiah pun ok juga..best Madam Madiah ni cool bep..hilang pressure aku..

mase awl2 je aku pressure ckit..mase awal bulan 2 gitu..tu pun plus mslh peribad yg dr bulan 12 xreti2 nak selesai..ngee~..skrg semua dah selesai you gan dunia you I gan dunia I..chewah tba2 je aku ni..selamat tinggal dunia..eh tak2 aku belum mati g..haha..mksd aku dunia pressure yang ntah pape tu la..

thanx to Allah..what more i can ask?? I'm really grateful with my new life now.. Alhamdulillah..

p/s - jgn ketawa nanti saya jatuh cinta..haih mcm tiap2 hari pun aku jatuh cinta..wink~

wHerE aRe yOu???


Life is a colourful journey and thrilling adventure..(ni intro..hahaha)

ok i have read a book with title Fruits for Thought, Meaningful Relationship by Amir Bahari.. i borrowed this book from Kak Dayang..tq Kak Dayang..(mase aku amik tu lum lagi di buka, aku yang rasmikan..huhuhu..terukny perempuan ni..hehe..tp Kak Dayang kata bukalah..aku pun buka sajor..huhkhukhuk)

the book is about human character, similarities between the human characters and the fruit characters..in this book have seven fruits - Passion fruit, Rambutan, Strawberry, Apple, Banana, Cashewnut and mangosteen..

okay i just write the simple one la about all these fruits..

1. Passion fruit - passion (relationship with students)
- a person who is passionate and in control of his relationship
- a person who exudes intense passion and self confidence in his relationship
- a prson who enrol others with his burning desire and intense passion

2. Rambutan - Humour (relationship with supporters)
-a person who likes to tease others or send feelers to gauge the persons feeling in relationship.
-a person who likes to tickle others with jokes or creative humour
-a person who is creative using humour to drive home a point

3. Strawberry - sensitive (relationship with guests)
-a person who is very sensitive to feedback
-a person who cannot take scolding or criticism with an open heart and open mind
-a person who is emotionally clinging or dependent on others

4. Apple - Spontaneous (relationship with lovers)
-a person who is emotionally, physically and spiritually ready for a commitment and a realtionship
-a person who possesses the right attitude and maturity for a healthy relationship
-a person who can make immediate decision in a relationship based on his experiences

5. Banana - Versatile (relationship with a new friend)
- a person who likes to smile
- a person who is flexible and dynamic in a relationship
- a person who can approach others easily and able to mix freely and comfortably either with children, his peers and elder.

6. Cashewnut - daring (relationship with followers)
-a person who is risking to differentiate and are daring to do the exceptional in a relationship.
-a person who adds meaning in a relationship by doing things in an unconventional way.
-a person who is creative and smart in highlighting his ideas in being distinguished in a relationship

7. Mangosteen - Transparent (relationship with clients)
- a person who is honours with his word and action
- a person who is compliant to the rules and laws
- a person who is transparent in his dealings

according to my fav fruit..hehehe..according la plak..i choose mangosteen (pyh dowh nak dpt buah ni..huhu) but based on my reading from this book, i discover my character more to Apple fruit..huhuhu..relationship with lovers..nanana.. =p so which one is you? tapi cm banana pun suka gak jadi apa la..toing..toing..heheh =p

Monday, April 19, 2010

fAwWaZ zUhAiR..

tadi saya chat gan kwn saya Nadya yang bakal jadi ibu kalo takde aral melintang di jangka 3 August nti..wah hadiah first anniversary kalo cmni Nadya sbb dia khwn 1 August 2009..huhuhu..

dia dapat baby boy after scan tu la..dan aku sibuk2 la pg suggest nama kat dia..hehehe..mcm la anak aku..hahaha..ak suro dia bagi nama Fawwaz Zuhair..aku tak tahu kenapa aku suka dua nama ni dari dulu..hahahah..

Fawwaz budak sama tuisyen gan aku..nama dia Muhd Fawwaz..putih melepak mcm anak org putih dowh..budak PTS makna katany muda setahun dari aku la..gila pandai r time skola dulu..dia sek sebelah sek aku..tapi kat sek aku pun org kenal dia sbb kbijaksanaan dia..hmm ntah kemana dia sekarang aku pun tak tahu..huhuhu..oh ya nama ni juga nama pilihan mak ayah aku kalo aku ni lelaki. tapi sebab aku perempuan jadi Liyana la nama aku..hehehe

Zuhair aku memang suka nama ni sejak aku sekolah rendah bila aku jumpa buku nama anak-anak dalam Islam kat rumah..aku suka nama ni..tapi aku tak pernah jumpa orang yang punya nama ni, sampai aku datang Sabah ni baru la aku jumpa orang da nama ni..tapi ni nama ke tiga dia la, bukam main..aku suka kalo aku boleh panggil dia Zuhair tapi tak pula orang panggil dia gan panggilan tu jadi aku takde la nak gedik pergi panggil kan ..nanti kang orang kate pehal minah ni..nak jadi lain dari yang lain ke..terus ak jwb a'a mmg pun nak jadi lain dari yang lain..hahaha..xde la..yana, tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi k?huhuhu =p

Fawwaz - most successful Zuhair - bright, having flowers

hmm boley letak nama anak aku camni tapi aku suka kalo nama lelaki yang ada Muhammad di hadapannya sama can nama Rasulullah S.A.W tapi kalo nama ayahnya dah ada salah tu daripada nama di atas..tak kan nama ayah sama gan anak..hmm, xley2..hahahaha =p

p/s - Liyana, Meaning of Liyana is: Softness, tenderness... wowowo..gila comel la maksud nama aku..nanti kalo org bce blog ni mesti nak letak nama anak Liyana..hahaha..perasan la ko yana.. =p

i ♥ yOu


In your eyes I can still see the look of the one who really loves me..


Loving family.
Awesome friends.
Doing fine in school.
Perfectly healthy body.
Peace of mind.
and

You
What more can I ask?
I live a perfect life. :)

Thank You, Allah..


biarlah semuanya menjadi seperti sedia kala..seperti hari2 sebelum ni..hari yang buat saya tersenyum..kamu yang sangat indah =)

p/s - hmm apa la aku mengarut di pagi hari..mentang2 lah dah habis observe..adui ngtuk gila wei..apa lai mahu di buat ni supaya tak ngantuk..hehehe..jap g aku da class ajr tajuk Light lagi..oh not so me la tajuk ni =!

jAnGan mAraH LaGi...


mari kita buat sesuatu yang menggembirakan hati..ya ini boleh buat saya happy..comel gila..comel2..Nur Ain Aqilah yang comel..hehehe..sgt cute mandi kat air terjun dalam pelampung itik =)

p/s - hmm kamu pun comel di mata saya =)
kadang2 saya rasa kata2 lebih tajam dari pisau blade yang saya beli kat Kedai buku Quong Ming tu RM 1.00..mungkin sy kena beli pisau lagi mahal supaya saya dapat rasa luka kena pisau tu lebih tajam dari luka kata2..

dulu, masa saya kecik..bila saya sedih..ayah selalu ada pujuk saya..ayah akan bagi tahu rasionalnya kenapa saya kena marah..kenapa saya tak boleh buat begitu atau begini..dan saya bila saya sedih mesti konon2 nak lari dari rumah bwk beg gmbr kereta yang mak belikan untuk saya..dan ayah akan pujuk saya..

tapi sekarang bila saya dah dewasa, bila saya sedih..sy lebih suka sendiri..sy tidak tahu la kenapa saya bgni..sy tak tahu lah saya yang sensitif atau kata2 tu yang tajam..sbb tu sy rasa, bgs sy sndiri..sbb sy xpandai jaga hati orang..sy suka susahkan org..kdg2 sy buat org hlng sabar gan sy..tp sy tak bermaksud nak buat begitu..

saya rindu ayah..saya rindu zaman kanak2 saya.. =(

Sunday, April 18, 2010

semoga bangun esok saya, bangun dengan hati yang gembira dan lapang..semoga hari esok lebih baik dari hari ini dan semalam..


meLeNTuR bULuH bIaRLaH dArI rEbUngNya..

hmm betul sgt lah kata org tua2 melentur buluh biarlah dari rebungnya..nak mendidik ni biarlah dari kecil bila sudah dewasa susah untuk di bentuk lagi..cakap 10 kali pun mcm tak penah cakap je..nasib baik aku ni kena mengajar sekolah rendah..kurang2 masih boleh dibentuk lagi kot..InsyaAllah..

kawan saya Nur Fauzana yang selau bagi nasihat time sesi Halaqah kat surau MRSM Jasin hari Jumaat bila putera2 pergi solat Jumaat pernah berkata jangan tinggal solat, sebab solat itu tiang agama..yang menjaga kita..yang membezakan kita penganut agama Islam gan agama lain.. saya rasa boleh dikatakan semua orang tahu tentang statement ni..i mean yang beragama Islam tetapi bukan semua yang buat, termasuk saya..kadang2 pandai gak tertinggal solat Subuh..hmmm..susahnya nak suro orang solatkan?mana la skrg kamu ek Fauzana..mak pernah rotan saya bila saya tipu cakap saya dah solat padahal saya belum solat asar sebab nak pergi main..mase tu saya berumur 8 tahun..terima kasih mak sebab rotan saya waktu tu..terima kasih banyak2..sbb rotan itu lah, yang mengingatkan saya pesan n ajaran mak terapkan dalam diri saya..

faham juga saya, susahnya nak ubah orang, sbb semua perubahan bermula dari diri sendiri..kalo sendiri tak nak tolong diri sendiri..mcm mane org lain nak tolong kan? kdg2 merasa mahu putus asa, tapi kawan saya penah juga ckp jgn putus asa dalam buat kebaikan dan mengajak org membuat kebaikan..sy rindu kwn2 yang selalu bg nasihat2 begini pada saya..sbb skrg sy rasa sy sgt memerlukan mereka..hmmm..mampukah saya..

orang selalu kata kubur masing2..ya betul, tapi takkan kamu mahu biarkan orang2 yang kamu syg lalai gan dunia ni..hmm, saya buntu...

p/s - bila saya ucapkan sesuatu kepada kamu..mmg sy betul2 maksudkannya..sy tak berkata semua itu hanya untuk sia2.. dan saya buat semua tu sbb saya sayang kamu..Ya Allah kuatkan diri ini..Engkau jaga dan peliharakanlah iman ku Ya Allah..amin..sbb aku hamba-Mu yang sangat2 lemah..