Tuesday, August 31, 2010

sAya YanG sElalu SaLah..

sekarang saya faham kenapa lagi bagus bercinta lepas kahwin..
sebab..
beginilah jadinya..
selagi belum kahwin..
inilah perkara yang akan perlu aku harungi..
di saat aku memutuskan untuk meneruskan kembali cinta ini bukan menghentikannya..
cinta pertama yang lahir dari hati aku..
selepas cinta ini tiada lagi cinta lain..
walaupun realitinya aku ada berkawan dengan lelaki lain..
aku fikir aku sudah cukup kuat untuk menghadapi sebarang  kemungkinan..
sebarang dugaan..
tapi nampak gayanya aku belum masih cukup kuat..
bf selalu nasihatkan aku..
yakin pada dirinya..
aku bukan tidak yakin..
tapi kenapa saat keyakinan itu hadir..
kenapa ada sesuatu yang selalu menduga kesabaran aku..
kalo aku mengadu dengan kawan2..
benda yang sama akan aku dapat..
yakin..sabar..percaya..
tapi bf dan kawan2 tak hadapi apa yang aku hadapi..
aku tau bf syg aku..
tapi..
kadang2 kenapa mesti da kata2 yang meragukan aku tentang cinta itu..
kenapa mesti ada orang lain yang hadir..
yang tanpa segan silu menyatakan isi hatinya..
yang macam tidak mahu langsung menghormati aku..
yang macam lansung tidak sedar akan kehadiran aku..
bukan seorang bukan dua orang..
bukan sekali dua..
mampukah aku bertahan untuk 5 tahun akan datang..
aku sendiri pun bingung.. 
bf selalu katakan aku selalu negatif..
tapi dia tak berhadapan dengan apa yang aku hadapi..
sekali dua aku boleh bertahan..
tapi untuk berkali2..
roboh juga kesabaran aku..
terluka juga aku dengan kata2 dan ucapan2 yang tertulis itu..
kepada siapa aku nak katakan sakit hati ini aku pun tak tahu..
lalu ku pilih untuk menulis di sini..
di saat saya perlukan kamu untuk yakin kan saya..
kamu tiada menemani..
saya merayu jangan salahkan saya jika keyakinan itu tiada..
berkurang dari sebelum ini..
tak cukup dengan dugaan kenalan kamu..
kamu juga menduga saya..
gurauan yang kamu berikan..
kadang bagaikan racun bagi saya..
saya terima itu sebagai gurauan..
sekiranya itu  sekali sekala..
kamu tuturkan..
kamu lakukan
tetapi kalau ia menjadi rutin..
seolah-olah ia doa dari kamu untuk hubungan ini..
bukan juga saya buta untuk menidakkan usaha kamu untuk hubungan ini..
kasih sayang kamu terhadap saya..
kesabaran kamu..
saya hargai sepenuh hati saya..
cuma..
tidak tahu lagi mcm mane saya mahu tuliskan di sini..
sbb saya akan cuba hormati dan jaga hati insan yang saya syg..
kalo bukan mungkin perkara tu bukan dari saya..
saya akan atasinya untuk menjaga hati kamu..
bukan menyokongnya lagi..
kadang saya selalu tanya diri saya..
salah ke saya nak sayang bf sendiri..
kehabisan kata2..
biarlah selebihnya gugur bersama sungai yang mengalir di pipi saya..


kalo awak bace ni..dan awak nak anggap ini adalah complaint dari saya teruskan..tapi kalo awak tahu apa itu cinta..awak akan dapat rasa apa yang saya rasa..awak akan faham kenapa saya tulis begini..terpulang pada awak..kerana sejak mula lagi saya tahu cinta awak pada saya tidak pernah melebihi cinta saya pada awak..saya memang sudah belajar terima hakikat ini sejak dulu lagi..


p/s - kalo saya tahu sakitnya mencintai seseorang..dari saya lahir lagi saya doa pada tuhan jangan wujudkan rasa cinta dalam diri saya..semoga saya tak akan pernah jatuh cinta seumur hidup saya..biarlah saya sendiri tanggung kesunyian daripada sendiri tanggung kesakitan..

eye water..




cry alone at midnight..
i want my other half right this moment =(
sakit hati

sakit hati 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

saya sakit hatilah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tau tak????????

Sunday, August 29, 2010

keJar KeMbaLi..

my friend post this - 大马教师虽不专业,但万能。。in english Malaysian teachers though not professional, but universal..hmm..don't know what comment i should write..so just let it be..hukhukhuk..


hari ni bukanlah hari yang baik buat saya..saya moody sepanjang hari kot..nasib baik kawan2 tak perasan..saya tak tahu kenapa..i thought maybe pasal 2 perkara tu kot tetapi melibatkan orang yang sama..tapi yang satu lagi tu..da orang lain juga..arghhh..biarlah..dunia semata tu..tak yah lah fikir sangat..lantak la ko sana..


dah nak masuk 10 hari terakhir Ramadhan ni makin malas plak aku nak beribadat..tak patut betul..memang tak patut..sigh~ bongok untuk diri sendiri..


p/s - tak patut memandang rendah dan berkata begitu..memang tak patut..kenapa pilih kalo takde dalam senarai hidup kamu..jadi kenapa harus menunggu..hey kat padang tak akan ada ikan paus ok..biar saya sahaja yang faham..said enough..

it WoNT Be LaSt..

please..it wont be last k..okeh semalam..mashak-mashak sama kawan2..wut2 gila kelakar dan kecoh..dah macam jamuan raya dah aku rasa weh..gila havoc la..sumpah mati aku sayang kawan2 aku..memang enjoy dan happening okeh..dah lama kot takde aktiviti masak sama2 nih..mase 2006 la yang slaloo kita org buat gathering kat surau..masak lokan yang iman and the geng cari..pakai dapur kayu..pweeet..

terus ramai antara kami teringat kat kawan2 math especially Iman, Chang, Samsul sama Qayyum..sbb budak 4 orang ni memang rajin tolong kami..seingat aku la paling aku ingat chang gan iman mesti ada tolong aku time basuh pinggan..suka aku gan lelaki yang ringan tulang dan tak berkira..aku tak brape nak suka lelaki yang suka mind set..pinggan mesti pmpuan basuh..masak mesti perempuan yang masak..ayam mesti perempuan yang potong..apa kes..pa salahnya buat sama2..kan lagi mudah..k ini bukan pokok utama dalam entry ni..

hmm..harap2 lepas ni da lagi la masak2 cmni..tahun depan tak tahu la kehidupan macam mane plak ek..xtau la boleh dapat lagi ke kwn2 yang awesome cmni..walaupun aku selalu kena sakat gan diaorg nih tapi diaorg la yang mampu buat aku ketawa dan hilang kan tension duk sini..tak la aku rase nak balik slaloo..huhuu


dimulakan dengan aktiviti memotong ayam..aku bukan la master mind..sumpah aku tak biasa buat benda ni..dan memang tak hebat..kat rumah ayah atau mak yang buat..tapi aku cuba jelakan..belajar kata orang..long life learning la katakan..hehehe..cuci ayam biasa la..




kemudian aktivit memasak..ramai chef cook ni..






ramai lagi kawan2 yang lain tapi ni je yang sempat aku snap..hehehe..lauk pun tak sempat digambar..kami masak ayam masak lemak cili api..udang goreng kari gan terung sambal..sumpah licin..al maklum jela kami ni mmd pirana semuanya..hahaha..best ooo..memang sangat best la..ak makan 2 pinggan kot..semoga akan datang akan ada moment indah2 gini lagi =)

"False friends are like our shadow, keeping close to us while we walk in the sunshine, but leaving us the instant we cross into the shade."

tEaR DrOps On My bed..

Blog is my escape..When I’ve been having a shitty day, I’ll get on blog or tumblr and be instantly cheered up.. There are stupid internet jokes and ridiculous posts.. There are people on here that I connect with, whose minds work just like mine does.. It makes me feel less alone.. It makes me feel like I’m not the only one.. I love you blog..


(via tipsyinlove, kayepanes)
If a girl can put up with you through your worst days and stick with you through all your bullshit.. It’s kind a obvious that you shouldn’t let her go..same goes to girl maybe..hmm maybe..
(via motherchuckerr)


p/s - “it’s so funny how we set qualifications for the right person to love.”..and i know i'm not perfect as you want..i'm not the girl as you wish..

bOdOH gILa..

paling la aku menyampah gan orang yang dah tau tapi buat2 tak tahu..
paling la aku bengang gan orang yang suka buat2 buta atau tak nampak..
karang buta betul2 baru ko tau..


when actions is louder than words..
dont ever try to fool me la..
LOL..
hey you stupid person..
what the hell..
if you want it..
just take it..
i have no right..
i have no objection..


when people least expect the words from me..i love to say that..because i want people know that i'm not silly enough or kind enough to accept something without complaining..its damn hurt ok..






(videepfriedjupiteraysayako)
I'm not silly enough to think the garden will always be rosy..I'm a grown men..I can handle it..I just have to brush myselve down and come back stronger.. - credit to my ex-schoolmate..I inspire you a lot..thumbs up dude..


p/s - When you pray, rather let your heart be without words than your words without heart..

Friday, August 27, 2010

tO bE Or NoT tO bE..

ada kemalangan ckit berlaku niatnya nak cite pasal makan steamboat semalam..tp aku terdelete  la plak gambar mase ak transfer..sengal2..tapi alang2 aku da buka aku tulis jela pape..k semalam aku pergi surau, niatnya nak solat sunat terawikh la kan tak kan la nak g makan steamboat plak kan..badi kecewa terdelete gambar steamboat..hahaha..k jgn gedik yana..


aku punya la skrg tak amik tau prkmbgn prog kat maktab eh IP ni..ak pun pg surau..skali org duk bagi ceramah dowh ..ada ustaz jemputan luar...aku pun masuk jela..dah smpi da pun rumah Allah..tak kan la nak patah balik..aku pun steady jela redah masuk..seniorkan..hehehe..walaupun ustaz tu nampak aku..peduli la..banyak gila cerita best tentang mukjizat Al-Quran..sempat la 30 minit aku dengar rasa rugi plak tak tau da ceramah dan datang lewat..


pertama aku kagum cerita pasal air laut da 4 lapisan..masin, tawar, masin dan sungai..lapisan sungai tu la paling siap da landscape da pokok2 g..mcm ley wat camping dah ak tgk..mat salleh yang menyelam tu terus masuk Islam sbb benda ni mmg terbukti dalam Al-Quran..masalahnya aku plak tak ingat ayat ke berapa..macm surah Al-Furqan ayat 53..jap ak refer tafsir dulu ya..berehat sebentar bersama kitakat..alamak kantoi tak puasa..hahahaha..eh puasa daa..saje je buat ayat gempak ckit..ngeeeeeeee~


adei salah la..mcm Al-Furqan tu kisah lain lagi..dan semalam aku baru dapat tau bahawa tengok gambar Khabah tu dapat pahala dan tgk Al-Quran pun dapat pahala..hmm terasa betapa ceteknya aku gan ilmu agama..tu la ko ni yana tau nak tgk orang pakai skirt je..Astaghafirullah..sudahlah iman aku ni nipis je..bila2 mase je boleh "burnout"


ntah la nak kate mak aku tak ajar pasal agama..mak aku ajar..mak ak siap hantar pergi kelas agama time weekend..ustaz dan cikgu2 selalu ingatkan aku time sekolah dulu..apa yang boleh apa yang tak boleh..tapi aku ni je nak kata kepala batu tak juga..tapi memang keras kepala..nak kata hati batu tak juga..tapi ia kelihatan keras hati juga dalam bab2 agama..bhya ni kalo da keras hati..nanti sukar nak dapat hidayah Allah..


tiba2 teringat kat kata2 pensyarah aku tadi, sekurang2nya jadilah pemimpin untuk diri sendiri..tapi nak tak nak kalo dipk kan, nanti kalo umur panjang, ada jodoh..maknanya katanya aku kahwin..bila kahwin da rezeki dapat anak..aku kena pimpin anak aku..tak kan aku nak biar anak aku terbiar tanpa pengangan..Nauzubillah..aku plak dah la jadi cikgu, kena didik anak2 murid aku..kalo aku punya akhlak macam hampeh sape nak tolong aku jawab di akhirat nanti..


haih lemah semangat aku fikirkan aku yang mudah goyah imannya..aku yang mudah jatuh di tangan syaitan..mcm mane ya nak jaga akhlak ni..aku tinggal kan ini sebagai renungan bersama..


apa yang baik datang dari Allah apa yang buruk datang dari kekhilafan diri ini..semoga Allah menjaga iman, akhlak n tingakah laku..aku tak nak menjadi orang yang rugi dengan nikmat Allah kurniakan..


kadang2 aku rasa ada hikmah juga cinta jarak jauh ni..kurang ckit buat dosa dari segi pergaulan..mungkinlah..teruatama manusia yang cetek iman macam aku ini..walaupun kdg2 niat kita bkn nak buat sesuatu yang salah, cuma untuk berkasih sayang..tapi kasih sayang n niat tidak menghalalkan yang haram..alangkah susahnya nak didik nafsu dan jiwa ini..Waallahualam


liltigger:

(via macaroononastick)

sungguh comel =)

p/s - kadang2 aku pandai juga terfikir tentang kesalahan yang aku buat..tapi kenapa kadang keinsafan itu hanya bersifat sementara..kepada yang berkenaan..saya tahu awak baca..semoga kita sama2 dapat membaiki diri..dan saya harap awak dapat membimbing saya dan anak2 kalo  memang ditakdirkan awak adalah jodoh dari tuhan untuk saya..dan saya benar2 maksudkannya..

Thursday, August 26, 2010

aahaAaaa..i hAve a drEam..

ok honestly i love to see skiny girls with short skirt...arghhhh..damn cute!!! =)


(via moinsdekilos, zerosix-)
they are so cute..
any objection? 
i don't care..

p/s - i wish one day i'll become skinny and wearing a short skirt with sleeveless baby-T..wow its cool baby! hahaha..idiot me! ok this what we called as a bad side in me..huhuhu..ok i have a dream and i know it just a dream..and just a dream..because i'm not skinny..hahaha..thank you..boooooooooo =p

bLiSs..

i'm just concern..she's  changes..she's not like before..totally different person..become negative and quite person..just because her love story..when her first love betray her..cheated her..fooled her..i know that feeling, being cheated and fooled by someone we love and care so much..i know its hard but life must be go on..


she said :
Anyone want to know my Fake love story..
First love was innocent,
It makes us blind, and act foolish,
We ignore so much advices,
Just to accept someone new in my life..

He back-stabing me in front of some juniors..
He told everyone that he had lost feeling at me since 2 years ago
what were we 2 years ago? 


dear friend..we're being friend since 2005 and i know you are strong enough to face it..i'll remember the day..the day you shared with me the feeling of being hurt..May God bless you dear..just remember we have God..God is only love us very much and doesn't change no matter how..i'll pray for you fren..


(via quotefairy)

Love gives me hope story: 
Two months ago, I tried to kill myself and was in the hospital for a few days. 

Today, I went back to the hospital to visit my boyfriend, who had just had major surgery. 
His first words when I walked in the room were, “baby, are you alright? I know this must be hard for you.”


p/s - i also have bad experiences with my first love at first..but Alhamdulillah its going better now..thanx sayang..i love you sayang.. 

i HaVe No ObJeCTioN..

hakikat dunia lelaki memang sukakan sesuatu yang cantik..


dan hakikat dunia perempuan juga mahu kelihatan cantik di mata lelaki..


hakikat dunia lelaki tegar melukakan hati perempuan tanpa rasa bersalah..


dan hakikat dunia juga ada perempuan sanggup melukakan hati perempuan..


hakikat dunia, lelaki suka 'hide' sesuatu untuk menjaga hati perempuan, katanya..


dan hakikat dunia perempuan akan terluka apabila yang di 'hide' itu terbongkar..


hakikat dunia lelaki tidak boleh mengerti apa perasaan perempuan..


dan hakikat dunia juga perempuan sukar memahami tindakan lelaki..


hakikat dunia memang lelaki mahukan perempuan yang baik


dan hakikat dunia bertuahlah perempuan sekiranya dapat lelaki yang baik..


majorfashion:ohbabyitsnatalie:(via mystuffy:kylerc)

i know what happened behind my back..but what else i can do..i just pray and hope i can stand with all these..but i don't know how long i can take care of it..because i'm just a human..please bear in your mind about this..


p/s - stop hurting me..you said u r in my shoes..but why you hurts me continuously..day by day..month by month..do i need to shout at your face idiot person! honestly i hate this kind of people..

Wednesday, August 25, 2010

Love never dies a natural death..

Just go fuck your own life, man..i'm blog walking..and found this..its sound trouble and bad..but yeaahh..maybe its really mean for someone else life..hmm


i'm not going to write anything here..meaning to say that..i'm not planning to update any issue in this blog because i want concentrate on my assignment Guru dan Cabaran Semasa..but then, something trigger me to do so..hmm sometime is good to be a pessimist person..because The nice part about being a pessimist is that you are constantly being either proven right or pleasantly surprised..isn't right? that's all thank you..


p/s - i hate to talk about anything that i hate..its just like a wound in your heart in your bloodstream..no more oxygen left to breathe..i'm off to bed, ignoring all my works..damn!!! WTF!! what the funny..

Tuesday, August 24, 2010

NeVer SaY NeVer..

Dear myself..

"Maybe all men are a drug..
Sometimes they bring you down and sometimes, like now, they get you so high."

"When he knows that after 4 months, you’ll be half away across the world and he still risked to start a relationship with you … that’s love."

p/s - he said he like me..but its too late..i've already taken..sorry..you deserve someone better..May God bless you dude..

Monday, August 23, 2010

Did I aSk for yOur atTention wHen afFectiOn is wHat I nEed?

tatielle:

the bedroom

i just adore this wish to have this kind of bedroom one day..

ijustwanttodanceinyourtangles:ffrostbite:zombiesailor:(via cemeterydrive, fuckyeahphotography)

simplynorule:(via inspiration1)
(via quotefairy)
NOT enough

p/s - Once when the guy I liked walked by me, I shot a sillyband at him..

miSs YOu sO..misS me.MessI..

alalala comel gila i rasa bila i tulis nama bf  i al-Messi tu..heheheh..


k hari ni i nak cite lagi la pasal a friend of mine..tapi ni gegirl fren.. =) sorg kat MRSM YTD sorg kat MRSM Jasin..alalal dua2 comel okeh sumpah comel..tak mcm i comot..ok sekian..mls nak clp pasal diri sendiri sbb xtau nak puji apa..huhuuhu..


k ni kwan i..presenting to you guys 



nur izatul nadira..

nah dia ni kawan time combine class..hehe..ak kelas 512 dia kelas 511..
slaloo time math mode kelas aku akan pergi kelas dia..
dan kami akan share meja dan bukan stakat meja tapi share story juga..hahaha
happy go lucky girl dia nih..
da je story mory yang nak di cerita..
pastu tak paham pa yang cikgu ajar kat depan..ngee~
tapi mmg best lah kawan gan dia ni..
sempoi gila..
kita jeles tau tgk awak makan meatball kat ikea..
sedap =(
rindu awk gf..


princess yang kedua presenting to you my cutie friend
erin ainura

dia ni memang direct..
cuba lah ko cari pasal..habis la koorg..
tapi best orang mcm ni..
xd cakap belakang2 okeh..
kan erin..
pengalaman paling lawak berlakon teater BI mase form 1..
kita jadi owl awak jadi duck kan..
chomel gila costume kita pakai time tu kan =)
nanti balik terengganu kita lepak sama2 keh kalo da masa..
kita rindu la gan cik erin nih..

hmm ni la kawan2 saya..cantik kan..cpt je mase berlalu..kwn2 sy semua dah cantik2 dan haute2 sekarang..hmm walaupun kami tidak la besties tapi kami ada kenangan yang membolehkan bila kami contact sma ada melalui fb or chat yang menyebabkan kami bercerita panjang..sekali kawan selamanya kawan..itu erti kawan bagi aku =)

p/s - apa saja untukmu cintaku..wink2 =p 

cUtE n CuMiL =)

someday someone might come into your life and love you the way you've always wanted.. 
if your someday was yesterday, learn.. 
if your someday is tomorrow, hope..
but if your someday is today,cherish..



kecian girl menangis pastu tak kena pujuk lagi tu..huhuhu..
 boy pergi tinggal dgn muka serius lg tu..hoho
mcm bf i je ni..kalo tgk hot2 sikit terus suara serius..hehe