Monday, August 31, 2009

beBas..

what the meaning of independent day for you, for me, for us..


absolutely me?? huhuhu
its all about our country, our nation, our flag, our race, our religion
AND
our mind..our soul..our heart
Happy Independent day..
sweet 52!!!
i love Malaysia..and proud to be Malaysian!

Sunday, August 30, 2009

wAtsOn or GurDian..nOpe tOko AmInaH..huhuh

I really need all this 3 items right now..anyone can help me..please..anyone?

cool fever

air cap badak

AND
Panadol actifast

because i was having a bad fever now..huhuhu..
tomorrow i wll go back to Sabah..
Allah please bless my journey..

eVerywherE..heRe I cOme..

hmm sy di lahirkan di negeri
spesifikkan lagi di daerah Kemaman..dan membesar di sini dan belajar di sini di SK Seri Kemaman selama 1 tahun..dan berpindah ke daerah Dungun selama setahun di SK Pusat Dungun...dan sepenuhnya sampai darjah 6 di Sekolah Kebangsaan Kampung Air@ SK Seri Iman (nama baru)..masuk form 1 - form 3 sy sambung belajar kat daerah Dungun di MRSM YTD..dan saya
menetap 2 tahun di Melaka kerana belajar..saya habiskan persekolahan menengah saya di sini..di daerah Jasin, MRSM Jasin..saya terus merantau lagi kali ini
di Kuala Lumpur di Universiti Malaya (UM)..tapi jodoh tak panjang saya di UM akhirnya rezeki saya di sini..
di negeri Sabah..Sabah negeri di bawah bayu..spesifiknya di Tawau dan diperkecilkan lagi di Institut Perguruan Tawau..

hierarkinya kehidupan saya bermula dari luar kampung(sek ren) keluar ke daerah lain(sek men) keluar ke negeri lain (sek men dan IPTA) dan keluar dari semenanjung (IPTA)

dan esok 31 Ogos 2009..Hari Merdeka Malaysia..Selamat Hari Merdeka untuk seluruh warga Malaysia..tak kisahlah kamu pro UMNO@BN ke atau PAS ke atau PKR ke atau DAP ke dll lagi..yg penting yg kamu kena ingat..kita semua warga negara Malaysia yang aman makmur ini..jangan hancurkan kedamaian dan keharmonian ini wahai warga negara Malaysia..

dan bermakna juga cuti aku tamat untuk holiday ini..dan 31 Ogos aku bakal pulang ke
im happy?sad?excited?blur? and etc..all in one..but no matter where you are? just remember Satu Malaysia ok..so just be happy as long as you are in Malaysia.. =)

p/s - dia kate pada saya, di mana-mana pun tanah Allah..jangan fikir k..hmm baiklah..huhuhu

Friday, August 28, 2009

tAkZiAh..

Salam takziah buat keluarga Pakar ekonomi Senator Prof Datuk Dr Ismail Md Salleh yang meninggal dunia akibat serangan jantung semasa dalam penerbangan dari China ke Singapura untuk menghadiri satu mesyuarat mengenai urusan universitinya, International University College of Technology Twintech..

Allahyarham mencipta sejarah sebagai Senator pertama yang dilantik daripada kalangan Orang Kurang Upaya dan cacat penglihatan di Malaysia.

Allahyarham juga ialah bekas timbalan ketua pengarah Institut Kajian Strategik Antarabangsa (ISIS), ketua pegawai eksekutif Twintech Holdings dan naib canselor Universiti Kolej Antarabangsa Teknologi Twintech.

Allahyarham Ismail dilahirkan di Pasir Mas, Kelantan pada 2 Sept, 1947 dan pernah mendapat pelbagai anugerah atas kecemerlangannya termasuk anugerah Guinness Book of Records sebagai orang cacat penglihatan pertama di dunia mendapat ijazah doktor falsafah.

Al-Fatihah dan semoga rohnya dicucuri rahmat..

p/s - harimau mati maninggalkan belang manusia mati meninggalkan nama..peranan serta semangat beliau melebihi daripada orang kebiasaan..inilah yang harus kita contohi..

ndak 1000 daya ndak mau 1000 dalih..

kamu tau ka apa itu keazaman..ok ini boleh dikira sebagai keazaman..

esok saya nak cuba siapkan kerja yang sepatutnya disiapkan semasa PRAKTIKUM hari tu..kalo tak siap pun at least cari bahan la..malangnya, satu benda pun saya tak tahu..kertas soalan pun tidak tahu dimana..kerana semasa taklimat disampaikan, saya tiada ditempat kejadian kerana bercuti, sebab kucing saya bersalin..hahaha..salah lagi..kucing pun takde..sengal..sy bertugas sebagai salah seorang AJK pelaksana Minggu Pengurusan Pelajar Baru waktu itu..

TETAPI

-asal ko tye kawan2 time PRAKTIKUM hari tu,,
-apa la ko buat time 2 bulan PRAKTIKUM hari tu
-apa la guna talian celcom dan maxis yang ko duk topup saban minggu..
-apa la guna broadband yang canggih ni, kalo tak digunakn utk contact kwan melalui ym, fs, fb
and etc

jadi ko boleh buat sebenarnya yana..sebab tu la saya memilih tajuk entry saya sebagai

KALAU NAK SERIBU DAYA KALAU TAK NAK SERIBU DALIH..

p/s - Prof Underground - teruskan berusaha 'anata wo aishiteru'

nuRsEry..

betul ke ejaan tu ek..ah tak kisah lah..ok memulakan pencintaan..eh salah lagi..penceritaan la..kalo anda rasa anda ingin membuka nursery..pastikan lokasinya luas dan selesa..huhu..ni kira bisnes di masa akan datang la ni..tak kan nak jadi cikgu smpi akhir hayat..bajet2 mau buka perniagaan la konon..huhuh..k practice make perfect..ni org putih cakap la..org melayu kate, alah bisa, tegal biasa..perh cntik ba bhsa melayu berbanding bhsa inggeris..kenapa bm lgi cntik dr bi? sbb aku org melayu..jadi mesti la ku kate bhs ak lgi cntik..hahah..salah lagi..oh tp ni mmg kenyataan pn kn..bg ak la BM lg cntik dan halus drpd BI..

k pergi semula kpd core bisnes tadi..holiday ni, bukan saja mengajar erti kesabaran memasak tetapi menjadi ibu/bapa/penjaga ( macam dalam borang yang kena isi kat sekolah je ni..huhuhu)
k mari kita ikuti kisah kasih ini..

apabila anda terpaksa berkongsi ruang..persaingan wujud dan beginila yang akan terjadi..katil yang sepatutnya berada dalam keadaan begini..
anda boleh abaikan laptop dan charger handphone di situ..bygkan 2 benda ini tiada dalam gambar k..bertukar wajah menjadi begini..
huhuhuh..tiada ruang2 kosong untuk zarah bergerak..oh katil sy sekarang berada dalam keadaan zarah pepejal bukan zarah gas macam gambar atas tadi..

hal ini terjadi kerana setiap malam dia mahu tidur dibilik saya..siapakah dia tersebut..dia ialah seorang jejaka (suatu hari nanti..sekarang belum lg bru dlam proses..huhu)..dan inilah dia yg dimaksudkan..

yang sedang nyenyak tdo sekarang ni..ditepi katil saya yang menyebabkan keadaan bilik saya jadi camni..
dan ditambah lagi dengan aksesori lain..seperti ini..
yang menyebabkan saya terpaksa bangun 3X dalam satu malam..jadualnya seperti berikut:
1.sekitar jam 12.00 malam
2.sekitar jam 3.00 pagi
3.sekitar lepas waktu subuh lebih kurang jam 5.40 macam tu..huhuhu..

nasib baik aku sayang dia kalo tidak mmg aku kuarkan notis 24 jam yang berbunyi sila clearkan brg2 anda sebelum brg2 anda diclearkan..hahahah..
K.A.M.I
-air dicincang tidak akan putus -

Tuesday, August 25, 2009

tEruskaNlaH..

Pernahkah kau bicara tapi tak didengar
Tak dianggap sama sekali
Pernahkah kau tak salah tapi disalahkan
Tak diberi kesempatan

Kuhidup dengan siapa ku tak tahu kau siapa
Kau kekasih ku tapi orang lain bagiku
Kau dengan dirimu saja kau dengan duniamu saja
Teruskanlah teruskanlah kau begitu

Kau tak butuh diriku aku patung bagimu
Cinta bukan kebutuhanmu

Kau dengan dirimu saja
kau dengan duniamu saja
Teruskanlah teruskanlah
Kau kau begitu
Teruskanlah - agnes monica

p/s - knp susah tido ni(mungkin tengah pk kan sesuatu..mgknlah)..esk da la kena bgn awl..pergi hantar mak pergi kelas Al-Quran dan fardhu ain kat masjid (asal ko tak join sekali, hantar je mak..apa nak jadi la gan ko ni yana..ya sepatutnya saya join sekalikan..majlis ilmu, banyak barakahnya..akan dipertimbangkan..huhuhu) kemudian hantar adik ke library..then, balik rumah jaga adik lelaki ku plak..huhu..jadi pemandu dan pembantu rumah tanpa gaji la plak..sigh~..oh buat kerja kena ikhlas lagi2 di bulan mulia ni..ececeh.. =p

iKaN mAsaK stEam..

okay dah nak tidur sebenarnya, tapi tiba2 teringat ikan masak steam yg dimakan time berbuka tadi..perh puasa pertama saya..eh bukan salah lagi..hehehe..jangan sesekali anda mengantoikan diri sekiranya anda tidak berpuasa..tapi normal la untuk perempuan kan..tapi bilakah waktu itu..biarlah rahsia..hahahaaha

k isu yang ingin dikupaskan di sini bahawasanya memasak lauk ikan kukus ini tidak susah sebenarnya..terasa betapa sengalnya diri ini apabila ketika berusia 21 tahun 8bulan 7 hari baru saya tahu macam mana cara nak masak lauk ikan siakap steam..huhuhu..daif dan naif juga aku ni ya kalo bab2 memasak ni..but well done yana because i can cooked the meal successfully..yerh kalo dlm SPM confirm gred A1..wa wa wa..pandainye macam iklan susu kanak-kanak dalam TV..huhuhu

k dan lauk hari ni memang ala2 kampung bep..masak lomak jantung pisang plus ikan keli masak asam campur lagi sambal belacan..even i slalu mkn kat sabah tapi tak sama kaw dia mcm i makan kat rumah..air tangan ibu bep..sape berani nak lawan boleh datang jumpa saya..kita bertaruh...eh salah lagi..huhu..

air tangan emak mmg 5 stars la..so no wonder kalo aku naik 3 kg lagi..waa jangan jadi tong drum yana..kawal nafsu makan anda..ini bulan Ramadhan tambahkan pahala melalui amalan bukan tambahkan berat badan melaui pemakanan..amaran keras daripada bakal Menteri Kesihatan Malaysia..Datuk Nor Liyana Mohammad..muahahahaha..sape tau..tuah manusia bukan macam tuah ayam nampak di kaki..amin!

k berhenti mengarut dan melalut sila pergi tidur sekarang..k selamat malam semua..jgn lupa bangun sahur esok oh dan tak dilupakan juga lempeng kelapa@coconut pancake (org putih bilang) untuk supper tadi pun best..hasil tangan sepenuhnya by yana..pweet..hebat la cik adik ini..oh sekali lagi statement yang boleh buat org muntah bila membacanya..hehe..ok2 bye3 sweet dream!

p/s - sy seorg hard die fan masakan lauk pauk dan kuih muih tradisional..kek choc2 ni tak main r byk kolestrol..ececeh padahal kalo da dpn mata ngap juga..tak baik menipu bulan puasa..kesimpulannya saya makan semua makanan asalkan yang halal..huhu =p

Monday, August 24, 2009

bErhEnTi dI sINi...

i found this..and this statement really make me interest to write it here..

~not everything that makes u happy is right..but for sure, there will come a time when everything that is right,will make u happy~

sAmE bUt DifFeraNt..

kawan saya kata..sabar itu indah
saya kata sepi itu indah..
kawan saya kata..kita kena percaya..
saya kata..jangan mudah percaya..

kesunyian ini terlalu indah..
walaupun pahit untuk ditelan..
walaupun pedih sanggup ku tahan..
dan ku relakannya..

p/s - listening to iklim song..im suppose to read Al-Quran right now not listening to music..right?
k stop writing and listening..Subuh already..go to pray and read Al-Quran..good morning everybody..
hidup tak selalunya indah bukan..
begitu juga dalam perhubungan..
selalunyalah sy tengok awal2 perhubungan je manis..
lama2 nanti mesti jadi suam2 kuku..
kecian..sigh~

Sunday, August 23, 2009

daTang dAn pErgi..

Let this Ramadhan be like a plane ride with
Al-Quran as your pilot..
Iman as your wings..
Taqwa as your fuel..
Love as your engine..
Good friends as your crew..
Faith as your safety belt..
and
Happiness as your passenger..

Salam Ramadhan to all muslim around the world..May Allah bless us and bring happiness to us in this month and forever.. =)

aKu yAng TrenDy..

oh ayat penyata yang tak boleh blah dan berbaur perasan@syok sendiri..huhuhu..(please refer to the title..ok thank u) k kenapa saya berkata sedemikian..lihat gambar2 di bawah..sila2..
gambar pertama: bendera dan maskgambar kedua: troli dan mask
gambar ketiga: teddy bear dan mask
gambar keempat: mereka dan mask
gambar kelima: mask dan eh jejaka mane ni ek..kenapa dia tiba2 ada kat sini..oh saya tidak tahu..blink2..comel gila baju dia..huhuhu..sweet =p

kenapa sy ckap sy trendy sbb sy pakai mask..hahaha..sekarang kan musim penyakit H1N1..so rami org pakai mask...so sila amik kesempatan ini utk berposing sambil wearing mask ok..huhuhu..lagi2 kat airport..lgpun sy ikut pesan rumate..rumate bilang, pakai mask tu, jgn cari penyakit..ok rumate..tgk betapa ak rumate yg baik..ikut ckp ko..hehehe..dan da surperise juga di airport Tawau..sy sngt suka..comel2..(rumate ko phm kan comel tu refer apa..heheheh) ni ada la kejadian2 sebelum sy menaiki flight pulang ke Terengganu..21 Ogos 2009..

hmm perjalanan yang agak kelam kabut dan ribut..sbbny
1. sy tak check in direct beg sy terus ke kuantan..sepatutnya sy check in direct dengan destinasi connecting flight sy ke Kuantan..
2. flight MAS yang lambat..terdelay sekejap..jadinya smpi lewat ckit kat KLIA
3. Airport KLIA yang terlalu besar kawasannya..

dan hal ini menyebabkan sy terpaksa terkocoh-kocoh pg check-in diri dulu level paling atas kat departure hall sblm check-in beg..nsb baik da Long yg tolong amik beg saya (beg pun lmbt gila nak dapat kuar)..kemudian sy turun balik kat arrival hall amik beg dan pergi semula ke departure hall utk check in beg..time tu da pukul 9.40 pm flight jam 10.00pm..dan kena turun balik pegi level 4..dah la dapat gate A06..time ni sy da tak pk pa dah..H1N1 ke H2N2 ke hantu ke..sy dah tak kisah,asalkn sempat naik flight..mask pun dah hilang ntah ke mana time ni.. hahaha

sy jalan macam zirafah..seluas2 alam sy bukak langkah saya..dlm perjalanan sempat sy call ayh bgtau ayah, semua dah setel..ayh tngu je kat airport kuantan..jgn risau, sy boleh survive wlaupun sorg2..anak ayh kan hebat(aiseh pandai2 je ak buat dialog tambahan)

dah nak smpi hujung bru jumpa gate A06 tapi Alhamdulillah its better than dapat gate A11..sya bru duduk jap dan calling someone, after that terus kena announced..huhu..dan terus masuk ke dalam perut kapal terbang..macam putus nafas pun ada sy rase..huhuhu..ni kisah sy di KLIA..

smpi airport Kuantan jam 11.00pm, ak pn turun dengan hati yang riang tetapi muka dah mcm biskut lemau..huhu..yela dari jam 3.30 ptg ak memulakan perjalanan ke airport tawau akhirnya jam 11.00 mlm bru smpi airport kuantan..very long journey..and tiring also..

dengan penuh semangat sy tunggu dua buah beg sy yg sy check-in..alik2 bila semua org da blik beg sy tak sampai2..sy masuk dalam pejabat MAS buat report..dan diaorg contact pengurusan di KLIA..ya mereka berjaya menjumpai beg biru sy yang cute itu..terjatuh dia bilang..apa2 jela..sy da penat..sy bg alamat rumah dan phone num..dia ckp nti esk diaorg hntr..sy kata ok,terima kasih.. sy senyum dan wish selamat berpuasa kat pakcik2 dan abg2 dlm pejabat tu dan terus berlalu pergi..sy dah tak kuasa nak pk..sbb sy da pnt..ayah da lama tunggu sy di luar..once sy step out dari hall tu dan nampak kelibat mak ayah dan adik2..hilang penat yang memeluk diri ini..sebab mereka adalah kebahagiaan saya..HOME is world of PARADISE..sbb tu lah org kate..rumahku syurgaku..dan sy sangat bersetuju =)

p/s - beg sy selamat smpi di hantar jam 11.16 tengah hari tadi.. =)

Thursday, August 20, 2009

mOment IndaH..

saat yang pahit dan getir lagikan diingat inikan pula saat2 manis..lagilah terpahat di mata hati dan jiwa..hari ini bnyk moment indah dalam diri saya..

kat sekolah tadi da majlis perpisahan untuk kami sy dan rumate sebagai guru praktikum di SK Wakuba selama 2 bulan..ikhlas saya ckp sy mmg enjoy gan environment di Wakuba even selalu da masalah elektrik dan kdg2 takde air..tp langsung tak pressure ok..huhuhu..dan tadi kami dijamukan dengan pelbagai masakan yang tahap superb punya..dan dapat hadiah comel..thanx to SK Wakuba..

then, lepas waktu sekolah sy tak pulang ke IP seperti biasa tapi saya ikut cikgu haris pulang ke rumah beliau sbb petang tu da majlis tahlil..makanan kali ni pun 18 kali lagi best..huh..menu sayur timun tetap menjadi pujaan hatiku..aku tak pernah makan masakan timun macam tu..tp suapan pertama telah cukup buat aku jatuh cinta dengan menu tersebut..perh hiperbola plus lebih2 la plak yana ni..sengal..hohoho..

k seterusnya, on the way pulang da lagi surperise kami..cikgu haris bagi hadiah..bukan alang2 i tell you..sebelum tu sy bgtau awal2 jangan jeles dan jangan cemburu..jangan iri hati..dan bla..bla..bla..sengal yana dah datang..huhuhu..jeng2..ni la yang kami dapat...
jam SW.Polo dan gelang kristal tu bep..biru untuk saya, merah untuk rumate..cantik bukan..sbb tu sy bagi warning awl2 jangan terkezut..jeles dan lain2 lagi la..malas nak tulis pnjang..lagi pun nti kan riak plak berdosa..hehehe..

kepada cikgu haris dan kak sumi yang dua2 baik hati..terima kasih banyak2..ndak tau suda ba kami macam mana nak cakap terima kasih..sebab cikgu sekeluarga sangat baik..macam yang selalu saya doakan semoga cikgu sekeluarga dirahmati Allah dan di murahkan rezeki..amin..

Wednesday, August 19, 2009

sEsi bErtEmu pEMinAt..

semalam adalah sesi bertemu peminat di KFC..tapi sy pun minat gan peminat sy tu..jd cmane la tu..huhuhu..tak lama less than one hour maybe..i went there with my rumate..hehehehe..

k tak tahu nak kate apa..sbb sy pun tba2 jadi mcm budak sekolah agama..@ macam budak sekolah yang datang dari sekolah kebangsaan perempuan sahaja, takde lelaki..perh perumpaan yang terlampau@hiperbola oleh saudari Liyana..muahahaha..tak banyak sy cakap..diam n agguk je..jwb bila ditanya je..perh terus jadi macam perempuan melayu terakhir juga la..oh jangan muntah bila bace ayat ni..tapi dalam hati jantung berdebar 14kali lebih laju daripada kadar biasa..hihihi

hmm..sweet dan suka..lain kali kita jumpa lagi..kalo ikut pengiraan kita jumpa dalam mase 3bulan setengah satu kali perjumpaan je..so jangkaan nanti bulan 11@12..tapi disebabkan bulan 11 n 12 sy pulang cuti ke semenanjung..mungkin tahun depan la tu kali kan sesi perjumpaan bersama peminat yang seterusnya..hehehe..kesian gila..takpe2..jauh di mata dekat di hati..wah ayat geli gila yana ni..sentimental la plak..huhuhuhu..

ok pape pun sy rase happy..time kasih kepada kak yan yg bagi tumpang sy pg bandar..rumate yang menemani..cikgu haris yang bagi semangat sbb sy mmg sgt takut utk berjumpa peminat saya..3x pg tandas dan ketar2 tgn sy time jumpa..mkn pn mcm nak telan pasir..kak tres, kak habsah dan kak harlina yang sporting..hehehe

kenapa saya jadi cmni sy pun tak tahu..tapi ni kira ok la berbanding first time dulu mase before jumpa tu punya saya takut smpi saya muntah2..pening2..lembik badan saya..nsb baik 2 jam after that ok..smpi bndr jam 9pg kul 3ptg bru jumpa..lucunya bila ingat kembali..kenapa sy mcm terlalu paranoid meh..

kepada peminat - thanx a lot..1 4 3 =p

p/s - dia pesn pada saya - jgn pk mcm2..S_ _ perasan ke, knp kita dapat bertahan wlpun jarang(bkn jrg mmg tak pun) jumpa..because we believe each other..jadi jangan hancurkan pegangan kita..

Tuesday, August 18, 2009

ding dong..ding dong..
jam sekarang menunjukkan pukul 1.33 minit pagi..
masa untuk tidur..
ni adalah antara moment2 indah sewaktu MPBB dulu..huhuhu (minggu orentasi)

tapi bukan ini yang saya mahu katakan..
saya mahu katakan yang bahawasanya esok sy kena bgn seawal 5.30 pagi untuk ke sekolah..
berkhidmat kepada masyarakat amnya dan warga SK Wakuba khasnya..
TETAPI..
kenapa mata saya tak nak lelap ni..
haih puas suda saya pejam mata..
macam2 gaya suda ni.. =(
nak tdo pn kena berhempas pulas berjuang..
dunia sekarang mmg pelik..

oh esok sy akan jumpa seseorang selepas waktu sekolah..
harap perasaan berani akan mengalahkan perasaan takut..
paling kurang pn 60% - 40%..huhu
kenapa mesti ada rasa takut ek..
hmm hentam syak la.. =p

jom mari tdo..selamat malam..hmm pagi da kot.. =)

Sunday, August 16, 2009

LaIn darIpADa bIASa..


i woke up early today..and listen to the song birds..its little bit weird when i woke up early in the morning on Sunday@weekend..huhuhu..thats why my title i wrote as lain daripada biasa..

okay what cross in my mind now how about my jurnal for last week..not done yet..not write anything yet..and i dont have any effort to write the journal..its really annoying me ok mr journal..ok for ur information i hate journal and reflection..i hate both..both of this does not help me ok..but give burden on me..sigh~..i hate to write journal every week and i hate to write reflection everyday after teaching..saya sangat tak suka and this really annoying me..ok thats all i want to say..

second what trigger me to wake up early..ops i think im suppose to write this as my first reason not second reason..aerobik step for tomorrow..im still hesititate and not confident plus confuse whether i want do senam tari or aerobik..im prefer senam tari as i more better in this step rather than aeorobik step..but my friends said its bored and difficult also not suiatable for primary school students..so i need to change it but you know the event will be held tomorrow morning..huhu..thats all thank you..

Allah please bless me..i need some air to breathe..where is oxygen? please come to me now!!!!

Saturday, August 15, 2009

mUtSagi sAotomE sAid..and I added..

if you were alone in the universe with no one to talk to..
no one with which to share the beauty of the stars..
to laugh with to touch..
what would be your purpose in life?
it is another life, love ( and i added this with family and kind hearted people)
which gives your life meaning..
this is harmony..
we must discover the joy of each other..
the joy of challenge..
the joy of growth..
and i added more..remember Allah always with us..

the conclusion this quotation sangat comel.. =)

Friday, August 14, 2009

pAngGilan seMpoRna..hahahah

ok saya selalu rasa sesuatu yang tak dirancang selalu buat saya happy..mcm tadi tiba2 saya dan rumate setuju ikut cikgu haris, kak sumi dan kak tres ke semporna..wah yang buat sy kagum ialah rumate saya setuju ikut sbb ko rumate selalu pk 18X sebelum buat keputusan..termasuklah kisah cinta2mu..eh salah lagi..hahah..tp kalo sy ni jgn heran dari kecik lagi jiran jalan pn sy ikut, kalo di ajak..pantang di ajak ba anak ni..mau saja sy pergi..hahah..sengal..

k, seterusnya sebenarnya tujuan pg sana sbb nak kenal rumah bakal mertua..eh pa kaitan salah lagi..hahaha..k pergi hantar kak sumi yang cantik dan kak tres yang cumil utk kursus gan sir garry yang tua..hahaha..jahatny salah lagi..ndak ba sir garry yang peramah dan selalu say hello kkat semua org..

then smpi terus mkn..cikgu haris mcm tau2 ja perut ak tgh menyanyi lagu rock kapak zaman awl 90-an..huhu..lapar bep ak time tu..tp dpn org kena cover tp bila mknan dah smpi dah tak ley nak cover terus minum air smpi habis dan makan smpi tak sempat tunggu udang..ala sudah la yana bnyk plak ko membebel..kalo setakat tulis sume org ley tulis..jadi sebagai bhn bukti..jeng..jeng..jeng.. =p
ni la tempat kami makan hotel Seafest hotel..exclusive ok..hahah..org belanje boleh la..kalo sendiri, Sabah Chicken Rice pn dah kira 5 stars..hahaha..ni bagus ni kalo ayah baca..ayah bila nak belanje kakak makan kat hotel ni..bulan puasa ni kakak balik..mcm dah lama tak buka puasa kat hotel..ngeee..hidup jangan demand, makan apa yang ada dan bersyukur gan rezeki Allah(padahal jauh di sudut hati nak juga buka pose kat hotel cuti nti gan family..huhu..)

mcm ayh n mak..ni la pasangan yang ideal..saya suka tengok orang yang bahagia..mereka mmg dicipta mcm kunci dan mangga..sngt melengkapi antara satu sama lain..hai bila tgk mereka2 ni rasa mcm mau kahwin sekarang juga..hahaha..sekolah pn tak habis lagi..makan pun kena belanja..da hati nak kahwin..yana sila jangan berangan..dush3 kepala tiga kali..oh ok tak nak khwn lg..belajar dulu..
ni nasi goreng seafood..tp tak tahu kat mane seafoodnya dan mgkn telur pn di kira seafood..bak kate cikgu haris, udang yang di kerat 12..hahaha..tp da nak hbs yana makan..hahaha..sbb yana lapar..hehehe..
muka penuh berselera je cikgu..

udang yang best..
rumate ko kalo tak bergaya tak sah..patut la e and t dan a suka..eh apa tu lu pk r sndri rumate..huhuhuhu
kak tres, suhaili dan kak sumi..
penulis yang gemuk..hai sudah la makin hitam plus makin gemuk..kcianny..


Thursday, August 13, 2009

not my intended..

"The Reason"

I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found out a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with everyday
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears
Thats why i need you to hear

I've found out a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is You

and the reason is You [x3]

I'm not a perfect person
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found out a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you


sorry i break the promise..but its not my intended..i have my own reason for all that i do..its my life..

childhood moment..

when i was in kindergarten and primary school i love to colour colouring book and always asked ayah or mak bought me a colouring book and i have many collections of that..animals, vegetable, transport, cartoon and etc..even though i not really good in colouring and art but i like to colour the cute picture and of course Luna colour pencil is my favourite colour pencil..i have all the collections of the colour pencils 12, 24 and 36 and proud to have all the colour pencil and brought the colour to school and show it to all my friends and said "ayah kita syg kita sbb tu dia beli kita colour ni" (kanak-kanak selalu suka menunjuk terutama budak yana ni..sungguh annoying bkan..huhuhu)

and yesterday our school Sk Wakuba had a colouring contest for Pre-school, Year 1,2 and 3..and it remind me my childhood moment..kids sweet and adorable..i hope i also sweet and adorable while i was a kid..hehehe..sharing the sweet moment..



ketekunan dan kesungguhan kebosanan dan keterpaksaan..heheh