Friday, September 30, 2011

paGi yAng GeLap kIni sUdaH bErcaHaya..



kind a true..and i've realized it before..

The hardest thing about growing up is that you have to do what is right for you even if it means breaking someone's heart..Including your own..

one year ago, i wrote this in  my previous entry..
19. If you were asked to make a wish, what would you ask for?
married with someone i love and he loves me..

p/s - sometime i shall not insist myself on writing here because they are way complicated.. =) n sekarang hujan di luar tingkap saya..

SaLam JuMaAt..


hmm hari ni hari Jumaat..kalo aku tak silap..aku pernah baca pada hari Isnin, Khamis dan Jumaat, sunat bagi kita memotong kuku pada hari2 tersebut..ok honestly sebelum ni aku main hentam je potong kuku..takde ikut turutan tapi basically aku start gan tangan kanan la selalunya..rupanya aku baru tau da urutan dia..so lepas ni dah kena start potong kuku meingikut sunnah Rasulullah..tak susah pun nak dapat pahala kan..cuma kita je tak nak amik dan rebut peluang tu..sama2lah membaiki kekhilalafan diri..terutama diri saya..banyak yang tak bagus drpd bagus..semoga menjadi hamba yang lebih baik kepada Pencipta..kerana mati itu bila2 masa sahaja akan datang menjemput..

p/s - hari Jumaat memang selalu berjaya mencuri hati saya.. 

Love doEsn't walk aWay, peOple do..

What are words..If you really don't mean them..When you say them..just quoted this from my friend..tapi aku rasa benda ni selalu berlaku..kat diri aku la..aku tak bermaksud nak cakap cmtu..tapi kenapa aku cakap..maksud aku bukanlah dari hati kata2 tu terkeluar..hmm abaikan..sbb part ni mmg susah nak tafsir..aku sendiri pun tak dapat tafsir..
blog walking di malam hari macam dah satu kemestian plak bagi aku skrg..facebook bosan..tak bukak pun takpe sebenarnya..xd yang best..gan setting baru yang aku tak suka..huhu..

singgah kat blog bestfriend aku yang bakal melansungkan perkahwinan pada bulan 12 nanti..wah preparation dia rapi betul..siap da survey tmpt honeymoon..eee..i'm happy for you..cm best je percutian koorg..hopefully smooth n silky till the end..aku hmm no comment..

mencari sesuatu yang hilang bukan mudah lagi2 kita tak tahu kat mane tempat hala tuju untuk mencari..common girl..you need to find it without giving up..no matter what..catch it back like the first moment you grab it..you take it..one step closer girl!!!! but why sometime the feeling is quite different..n sometime hard to think and digest it..we've known each other and been together for almost plus minus 5 months..satu usia yang belum matang kalo mengikut pengiraan matematik..but i'm confident with my decision, and him still the best..i hope for the rest of my life..and basically to say that we are still in the process of tolerate and understand each other..but sometime (how many sometime lorh..huhu) why strange feeling still come across in my heart..i'm not eager to digest that feeling..but it's make me feel 'lemas' n buat saya tanya diri sendiri normal ke ada rasa cmni ek..

Look back and Thanks to ALLAH,
Look forward and Trust ALLAH,
Look around and Believe in ALLAH,
Look within yourself and Find Faith.

Love notes on T-shirt (Taken with instagram)

p/s - we might aware that every wedding preparation is not easy as a you drink vitagen..i just love vitagen and have desire to buy it tomorrow since about 2 weeks i don't have it..and i sure and very2 sure i'm a full time lover to my fiance..enough said..syaitan jahat..shuh2..blah la ko..jeles la tu anak adam nak bina masjid..bweeekkk =p 

Wednesday, September 28, 2011

tOo maNy ThIngs tOo lItTle TiMe..

Allah says: “You may have someone in your mind, someone in your heart, someone in your dreams, someone in your life, but I am your someone when you have no one.”

iNstaGraM..

kembali kepada dunia aku di sini..1/4 hati aku banyak di sini..sejak dua menjak ni..bila aku stress atau rasa lain di hati..aku suka conteng kat cini daripada mencari orang untuk bercerita..malas menambah serabut di kepala orang lain dan kepala sendiri..jadi ini lebih baik..mengadu gan Yang Satu itu memang kepastian..tetapi alternatif lain..di sinilah..di blog ini..aku rasa lebih mudah dan seolah2 difahami..aiseh..bunga2 la plak..


i can find my inner peace here..


hmm dengan hati yang sabar aku pergi ke meeting yang aku boleh agak apa intipatinya di dalam..dalam 4 agenda 1 je da kaitan gan aku..yes as i'm expected meeting tu nak ckp aku kena isi SPPITCS siri 2 kat laman web SSQS..before 8 Oktober 2011..benda ni open 14 September tetapi ntah mana silap..yang berkaitan baru tau, so dia hebahkan hari ni..so i have less than one week to fill up..6 7 n 8 aku dah g camping da yg ak sndri tak tahu nak tido katne sbb xd khemah tuk cikgu..hmm..tak smpi 10 minit pun bincang pasal ni..


sblm kuar meeting based on report juga sekolah aku tak send report Computer Lab since March 2010..and he asked me why? how i can give the justification..it was happened since last year..aku hanya mula bekerja since Feb 2011..dan pegang Lab tu since April ..masa last meeting aku da tanya hal ni kepada yang berkenaan..he asked me to meet him..time tu bulan 7, first meeting aku as Guru ICT..aku siap buat note tarikh tapi 4 kali tertunda kerana setiap kali aku call nak jumpa dia sibuk..takde n etc..aku pun pergi ke PPD terus jumpa KJ Bahagian ICT..bnda sama terjadi..kali ni aku tak call aku direct pergi 4 kali juga..orang yang berkenaan tak pernah ada..aku penah arrange nak lawat sekolah rendah lama aku tuk tujuan pengurusan lab ni..tp aku sekolah petang..cikgu tu pagi da kelas..ada clash jadual di situ..


skrg byk masalah timbul kerana komputer kat lab not function, so tiada rekod penggunaan but takde report yang dibuat sblm ni..aku pun tak tahu kena report..sbb mase aku tye pentadbir apa nak buat gan komputer yang rosak..nak report katmane? diaorg just cakap lupuskan saje sbb barang dah lama..aku tak tahu prosedur pelupusan macam mane..pergi ke PPD orang yang nak jumpa takde..cuma dia da kate mase on phone brng 8 thn ke atas boleh dilupuskan..skali baru2 ni baru Pegawai Aset sekolah aku cakap lepas UPSR buat pelupusan..aku pun ikut saja la..since aku bukan Pegawai Aset, mane ley pandai2..mesti ikut prosedur and need to fill up forms, apply permission n etc.. n aku jd sbg pembantu..aku pun setuju jela..n tiba 2 nama aku kena naik sebagai pegawai harta modal..n menyebabkan aku terpaksa cari semua barang2 plak..sedangkan barang ict pun tak tercari..ada yang ada rekod tapi barang takde..da yang barang ada takde rekod..nombor siri hilang..berdasarkan pengetahuan aku, yang aku pernah baca..benda ni akan timbulkan masalah di kemudian hari bila audit datang ke sekolah turun lihat..sampai da tu melibatkan SPRM bep..maka akulah yang bakal bersoal jawab nanti..aku tak tahu siapa yang urus before ni..tapi sangat la tak organise..kesian aku dan kakak pegawai aset sekolah..dia pun baru tahun ni lantik..nasib baik da kakak ni yang tolong ckit2 aku check nombor siri barang, setelah dia melihat aku kepenatan ke hulur ke hilir mencari barang2 yang ada dalam dokumen tu..tak la aku rasa down sangat..masih ada orang yang baik =)


aku suka kerja aku sebagai guru..aku suka mengajar..aku suka bila aku tanda buku murid aku ada peningkatan dari segi mereka menjawab soalan..sudah pandai menulis kerangan walaupun tidak sempurna..walaupun murid2 aku nakal..sampai kadang2 aku takde suara..tapi aku rasa berbaloi n itu memang pun tugas n tanggung jawab aku..tidak perlu persoalkan n mengeluh sebenarnya..


cuma buat aku rasa canggung ckit bila datang kerja2 di atas..ya aku tahu aku kena buat kerja kena belajar..kalo tak belajar bila nak tahu..kalo tak nak buat kerja berhenti kerja la..duk rumah..cuma kalo nak suro aku buat please guide me..show me the right way..analoginya ko suro anak ko pakai tudung tapi ko tak pakai tudung atau ko pakai tapi ko tak ajar pun anak ko cara pakai tudung yang betul..so ko jgn marah dia balik kalo dia pakai hanya sekadar pakai n tak menepati syariat..dan aku bkn nak demand, tak nak buat kerja..tapi apa salahnya kerja tu berat sama dipikul ringan sama dijinjing..bukanah bekerjasama lagi memudahkan kerja..you do your part n i do my part.. 


bukan juga mahu salahkan sape2..biasa la sbb semua orang sibuk..mungkin juga sebab aku baru kerja so tak boleh nak resist lagi gan pressure kerja..sama juga masa mula2 blaja dlu..tp time blaja jarang je aku stress..hehehe


dan sekalgi encik ni berjanji akan jumpa aku..kali ni aku tak perlu pergi jumpa dia, dia kata dia sendiri akan datang ke sekolah aku..ok aku tunggu dan aku harap dia akan make it happen..please la i really2 need help from him..sblm balik aku jumpa dia..seraya berkata "encik datang tau hari ahad ni..saya mengajar sesi petang..encik datang petang la..jgn tak datang plak.." kalo dia rasa aku rude..maaf la..tapi aku betul2 maksudkannnya..aku nak dia datang sekolah aku!!!!!!!!!!!!!!!!!! 


sebelum keluar, ada seorang guru lelaki ICT ni bertanya..aku memang respect cikgu ni..makmal dia memang tip top..awak opsyen apa? saya opsyen Sains..kenapa dia lantik awak jadi cikgu ICT..aku tak menjawab sekadar mengukir senyuman seraya berlalu dari situ..sebab aku sendiri pun tidak ada jawapan untuk itu..


p/s - aku percaya kepada kuasa penulisan..ia lebih mudah tuk heal dan buat aku cool daripada berkata2..tapi kadang2 sebab penulisan pun boleh silap tafsiran..tapi aku lebih selesa begini..biar disalah tafsir asal kita tahu tujuan sebenar hanya untuk membantu memulihkan semangat di jiwa..i love my job.. =)

hEartacHe..

baru aku tahu life kerja bukan la best mana sangat pun..aku tak kisah kerja kalo aku kena mengajar 30 masa ke atas seminggu..buku nak kena tanda setiap hari..lesson note kena tulis smpi 4 dalam masa satu hari..aku tak kisah..sumpah tak kisah..sebab tu memang tugas aku..my core business as a teacher..


tapi yang buat aku mcm rasa kerja tak best bila kerja luar..kerja luar..tadi pagi aku kena pergi amik budak pagi2 aku drive find aku hantar..rumah aku jauh gak tau gan sekolah..kalo jalan tak banyak kereta 30 minit..kalau banyak kereta memang 40 - 45 minit..aku kena tunggu budak habis dalam jam 1.30..k dia cakap tak yah masuk kerja..ak pk2 pun ok la since hari Rabu xbanyak kelas 2jam je kelas aku 1 jam Program Nilam which aku just kena suro budak masuk library..1 jam g mengajar..tapi aku da bagi tugasan kat budak2 aku untuk kelas aku yang tak masuk hari ni..lusa aku nak kerja tu, tuk ditanda time weekend..


boleh2..dia call suro aku attend meeting la plak..pukul 2.00 petang yang mane aku kena pergi amik budak aku dan rushing pergi meeting..what the hell..smlm ckp lain hari ni cakap lain..membazir minyak kereta aku je..aku yang mula2 xpk lansung pasal myk tba2 jadi pk..jd ckgu mane da claim2 you kalo ko ke hulur ke hilir hantar budak..sbb tu ak da mls nak dahulukan duit aku tuk beli hadiah pertandingan kebersihan, da la tiap2 bulan..sblm ni pn aku beli buku PPIM aku claim duit aku berapa bulan dah tak dpt2..last2 aku suro transfer pg duit jamuan bila org mintak bayar tuk jamuan..walaupun agak banyak kuantiti itu, tapi biar la drpd burn baik bagi org makan kan..da faedah juga..aku bukan nak ckp r..aku da byk kali da pergi meeting ICT tu..weh bukanlah penting sangat pun..setakat nak bagi tau buka laman web ni..isi data sblm tarikh sekian2..deee..benda tu boleh je kot kalo hantar email n etc..bleh je suro ckgu lain ganti aku..kalo aku selalu je ganti cikgu lain pergi meeting dgn benda takde kaitan lansung gan aku  pergi kursus yang aku takde kaitan gan aku..tapi aku ok je..pk juga mgkn nti time aku ssh org akan tolong..asal bila time aku tak bleh suro pembantu aku pergi..


dah la 3 hari straight since Ahad - Selasa aku pergi kerja pukul 10.30 smpi 6.35 petang sbb aku kena lantik pegawai harta modal ntah benda ntah..hari tu cakap aku pembantu je..dan2 semua fail letak atas meja aku la plak..dah la dokumen takde..invois resit pembelian takde rekod takde sedangkan barang masuk..harta kerajaan kan kena daftar..nak lupus pun perlukan dokumen perlukan barang tu..gan da tu harta tahun 1996 dulu 2004 dulu suro aku cari kat mane..weh mase tu aku sekolah lagi kot..bila tanye sape yang pegang barang ni..jawapan simple je..tak tau..aku dah mcm apa je kat sekolah ke hulur ke hilir geledah barang..cari barang..yang penuh dgn debu..bila aku mintak cadangan buat gotong-royong cikgu clearkan bilik stor yang sptutnya hanya barang makmal komputer diletakkan..alasan mudah..sek takde kawasan..nak letak kat mane..kot ye pun kalo tak ley move out..boleh tak susun bagus2..jangan la main baling campak je kotak2 buku2 barang2 kertas2 tu..kertas2 tak nak buang la dlam tong smpah bukan timbunkan dlm bilik tu..last2 aku sendiri juga yang kena dea gan semua tul..i'm dealing alone..pastu bila wat kelas dlam makmal komputer bukan pandai nak suro anak murid susun balik kerusi..kutip smph n etc..smpikan aku tiap2 hari terpaksa spent masa tuk susun balik kerusi, kutip smph, padam white board n etc..bengang seh..GB pun slalu dtg tgk condition lab tu..kalo berterabur sana sini..pa plak dia ckp..nama aku jgk buruk..ni blom g percutian 3 hari 2 malam dlm kereta myvi pink aku sebab kena jd pengiring bdk2 camping da la lately ni hujan ribut kilat petir..nak suro org berkhidmat jaga la skit kebajikan org..dei..sabar jela..esok pun sama sbb ramai ckgu takde, so ak kena cover the whole day class..kena datang pagi..handle program..sbb P&P tak ley nak on..guru tak cukup..susah juga ooo kalo sekolah SKG ni..ko pk SKM je ke ada Sekolah Kurang Murid..SKG pun da ba Sekolah Kurang Guru..huhu


benda ni tak timbul masalah kalo masing2 buat part masing2..aku da kelas lagi nak buat ni nak buat tu..dan prinsip aku biar kerja lain terabai jangan pembelajaran anak murid aku yang terabai..sbb tugas utama aku pergi sekolah didik anak murid..check hasil kerja murid bukan kira stok..kemas stor..kemas makmal komputer..cettt..lagi panas telinga, bila dengar..awak buat la saya tandatangan borang je..pa hal plak..sama2 tugas sama2 buat la..mentang2 jawatan dia tinggi daripada aku senang2 je nak tanda tangan je..eee. sabar jela..


k aku selalu cakap dlm diri aku..buat sesuatu buat dengan ikhlas yana..buat gan ikhlas..buat gan ikhlas..tetapi kadang2 aku pandai rasa tak puas hati juga sebab aku manusia biasa je..


p/s - ayah aku pun boss pa kat pejabat dia..tapi dia xd pun suro staff dia suka2 hati je wat kerja..nak kerja gan ayah la lau cmni..hohoho..lepas satu tekanan setelah usai menulis..ok otak clear perut lapar..makan jom..   

Monday, September 26, 2011

dEeP..


2 months left..
please pray for us..
thank you..

havelluyah..

saya rasa mahu ke kuantan weekend nanti tapi bukan bersama mak dan ayah tetapi bersama kawan2..eee.kalo tak membeli pun cuci mata pun dah jadi..tengok wayang ke..ok my life is plain lately..no hang out..no jalan2..no makan2 n gelak2 with buddies..i just miss my study life..walaupun tak kaya duit tapi kaya gan kawan2..saya takde kawan kat sini..bosaaann!!!!!!!!!!!!!!!! i miss all my ladies so bad..


































p/s - sy tak suka kalo pergi hang out or shopping ada lelaki..saya rasa macam "sesak" je bila da kaum adam di kala saya sedang hang out bersama2 geng ladies saya..ada masa saya rasa perlukan lelaki tapi ada masa saya rasa mcm hey you handsome man(kalo hansem la) go away please!!!! today is girls day out!! saya lebih suka girls day out..eee gila enjoy tau kalo perempuan2 je..
time ni trip ke Brunei..so ada la lelaki2..hehe

p/s - masa n keadaan berubah seiring dengan usia..jadi renung2 dan fikir2kan lah..hilang satu perkara..akan ada perkara yang lain bakal menggantikan apa yang sudah hilang..dan selamat beramal yana..

Saturday, September 24, 2011

PuAsa 2 HaRi..

I hate changes I see it as  DISRUPTIVE.. DISRUPTIVE.. DISRUPTIVE
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
lagi2 kalo banyak kali dan bukan kali pertama
aaargggh bosanlah..

it's true
ya i love all my best friends soooo much
=)
cute!!!!
berdua lebih baik ke ni Mr panda?
LOVE this..LOVE this..LOVE this..

erk like me..kaki di kepala..kepala di kaki..
same goes to you juga ke Mr Panda???
but this one is adorable n muchy muchy cute!!!!!!!!!!!!

p/s - hmm terasa macam mahu membazirkan duit je hari ni..hmm bagus gak kalo pergi beli baju baru ke..sandal baru ke..shower cream ke..handbag baru ke..handphone baru ke..erkk..makan pizza ke..huuu n etc..eeee..duit tak ley beli kebahagiaan tapi kadang2 duit mampu buat kita bahagia seketika..ok la daripada tak bahagia lansungkan..lagi bahagia kalo duit affordable to heal your hurt..boleh ke..hmm duit bukan la segala2nya..

Friday, September 23, 2011

eSoK maSih Ada..

hmm lusa saje la saya study fail di atas ni..mengantuk suda..

saya telah dilantik sebagai setiausaha unit hapus kira (i'm not sure the name, tapi hapus kira la..huhu)..boss bahagian unit hapus kira akan mengikuti lawatan ke Pulau Langkawi next week..so kalo boleh dia nak settlekan benda ni before she off to Langkawi..so next week saya kena kerja over time skit..harus datang awal sikit ke sekolah untuk tujuan ini..

jadi saya harus study fail yang berusia mugkin lebih daripada satu dekad itu, untuk mengenal pasti apakah barang yang mahu dihapus kira dan di mana kedudukan barang tersebut dan kondisinya..punya banyak tapi persetankan bilangan kertas di dalam fail itu..perang saraf semata2 itu.. psychology always win..but not in this case..hohoho

hmm baru rasa nak cemerlang sebab berjaya siapkan pelan stratergik ICT dan fail peribadi murid lebih awal daripada tarikh due date..tapi dapat kerja baru la plak..so tak ley rasa cemerlang lagilah lau cmni..huhuhu

p/s - its amazing to know that someone is missing you..LOL =) 

Wednesday, September 21, 2011

keRaNa dUitmU bEgiTu berHarga..

aku sedang bercuti..heee..so a little bit lazy..huhu..tiba2 hari ni rasa nak cakap tentang beauty atau kecantikan..wah2..tak penah2 saya membicarakan tentang kecantikan..hoho..biasa la pertukaran hormon memang akan membuatkan sesuatu luar biasa akan terjadi..

pada bulan Mac yang lalu, muka aku agak teruk, banyak jerawat.. don't know what the factors..mungkin stress kot..baru masuk kerja la katakan..huhu..tak tahu mcm mane jerawat tu boleh hilang..

tapi baru2 ni mase engaged, mak andam tanye guna facial foam apa sbb dia ckp kulit saya mcm tak bermasalah n lembut..dan mase bljr dlu pun da gak junior yang jadikan aku sbg idola mereka..wah3..over..heheh..tak la sbnrny da seorg junior aku ckp, kak yana pakai apa ek, elok je kulit dia..nak jg kulit mcm kulit kak yana..kat sekolah pn da ckgu tanye pakai facial care apa ek kulit nampak elok je..

hmm..yang sbnrny, muka aku tak la smooth n silky mane pun..da je parut jerawat..pori2 tersumbat, garis2 penuaan(pergh da mcm jurucakap prof plak aku..hehe) blackhead n etc.. dan aku mmg ditakdirkan mdpt kulit muka yang kurang sensitif.. Alhamdulillah..


aku tak tahu nak jawab apa bila org tanye since aku ni main hentam saja..semua facial foam aku boleh pakai..kdg2 takde facial foam dan lupa beli aku pakai je sabun lux ke dettol ke kat muka..hihi..kecuali Ponds dan Neutrogena..

aku buat review ckit la..bagi aku la, sape yang rasa nak produk whitening..produk Safi bagus especially yang Perfect 1o tu..aku guna facial foam tu n toner skali..Garnier pn bagus..tp kalo toner whitening tak bape best..pekat sangat..aku paling suka Garnier yang apple tu..wangi mcm nak makan je..eee

bagi kuli sensitif plak elok pakai olay kot yang 7 cleansing benefits in 1 sbb olay punya facial foam mmg lembut..dan dia ada dalam 2 btk satu cream satu lagi foam kalo aku tak silap..aku guna yang cream..mmg lmbt..

ini antara 3 fav jenama yang aku suka pakai..tapi kadang2 aku pakai gak Biore..Jonhson n J..simple n hmm pa lagi ek..tak ingat da..banyak sangat aku pakai..tukar2..heheh


but recently i used Za..hmm quite good but not too soft like olay so maybe not suitable for sensitive skin type..hmm not too expensive..RM 9.98 for 100 ml..but it was sale that time at Guardian..so i don't know the real price of the product..hmm so now i used 3 types of facial foam in the same time..Safi Balqis Perfect 1o for whitening , Olay cream cleanser for cleans, softens and helps signs of ageing and Za for cleanse pores..  

hmm tapi aku pernah terbaca juga kat blog someone..facial foam yang bagus ialah yang tak berbuih sbb dia takde kandungan ada satu jenis bahan kimia ni yang aku lupa apa namanya..dia kate, facial foam yang byk buih akan menyebabkan kulit lagi berminyak..mcm da betulny ni tau.. 

so dia cadangkan guna Sebamed facial foam..sebamed ni you all boleh carik je kat farmasi..da banyak..aku penah guna sabun mandi dia la..tapi memang tak bape berbuih la..tapi aku ni jenis yang mesti nak yang berbuih kalo tak macam tak bersih je aku rasa muka aku ni..huhu

okay la nak gi mandi dulu..belum mandi lagi..heheh..nanti aku sambung lagi cite pasal shower cream lak..eee..gila perasan macamlah kulit dia cantik..hehehe..xpela blog saya..ikut suka sayalah nak tulis apa..hohoho

p/s - hmm pakai bedak sejuk pun boleh buat kulit cantik tau..kalo tak percaya..nanti saya suro someone tulis dan saya akan share link tu..heheh..

Monday, September 19, 2011

pEngaRuh bOsS..hehehe

ya sayu harus beradu sekarang, namun saya baru sahaja usai bersahur tadi (erm walaupun encik tunang kate mana ada istilah sahur kalo makan time sekarang) tapi aku consider as sahur sebagai pengganti kepada istilah "supaya aku tak lapar time puasa esok"..

hutang gan manusia wajib dia bayar inikan lagi hutang dengan Tuhankan..bukanlah nak sahur sangat tapi teringat peristiwa tragis magis aku kena gastrik kat sekolah time Ramadhan hari tu smpi ayah gan mak tpksa dtg sekolah bawak aku balik..buat aku rasa baik aku makan..daripada aku menyusahkan orang kemudian hari..huhu..agak2 kalo aku da kawen suami aku nak datang amik tak..heee..dah2 keluar topik..tak bgs melankolik walaupun di luar sana hujan lebat..jadi kenapalah kalo hujan? erk bak kata Mila.."Aku lebih tahu" apa yang terjadi pada hatiku kalo hujan..huhu
TADAAAA
comel tak? comel tak?
my new purse and new watch
comelkan!!!
dan yang paling utama semua PINK!!!
walaupun tunang saya kata muka teddy kat purse saya tu gatal dan jam saya macam tak melambangkan kerjaya saya..jam pergi shopping dia kata..hohoho
=)

kalo ikut salah silah aku..aku memang tak minat warna pink..mak ayah aku pun tak minat pink..seingat aku sepanjang2 baju kurung mak yang tergantung kat dalam almari satu pun xd warna pink..tapi ayah aku ada sehelai baju t-shirt light pink..lain la adik aku wani..dia memang suka pink dari kecik lagi..tapi mase kecik aku da baju pink, kasut pink n etc pink sbb mak suka tgk aku pakai barang warna pink..

hmm ntah bila ntah aku jadi berminat dengan pink ni..aku pun tak sedar..tapi tahun ni la..adakah sejak aku pakai MYVI Pink ni aku jadi minat plak kat semua benda berwarna pink..atau sejak bf aku (skrg dah jadi tunang..eee..time dia ckp ni mase awal2 hati terjatuh, longgar kot skru kat hati aku ni..tapi nasib baik longgar dan lg nasib baik terjatuh kat tempat yang betul..so tak terluka atau tercalar..eee) cakap walaupun awak tak suka warna pink tapi ia sesuai dan sweet gan awak..wowww..dan2 lepas tu aku dah minat plak dah gan warna pink ni ha..hahah..gedik tul perempuan ni..walaupun dia selalu kutuk aku pakai myvi pink..silau mata pemandu lain katanya..huhu..jadi sape yang bersalah? tunang aku lah yang salah..heheh..

My Pinky..
tak silau pun..
ni bukan silau ni berkilat...
sebab saya rajin bersihkan kereta saya..
heeee
=)
okay sekarang makanan pun dah terlebih turun dan hadam..maka bolehla tidur..heee

p/s - kalo tahun depan kena mengajar pagi da masa lagi ke nak update blog lewat2 cmni ek..hmm..huhuhu..tak de kot..sbb thn depan saya da nekad saya nak jadi dewasa..tahun ni je budak2..eeee..tapi boleh ke ek? hohoho