Monday, March 6, 2017

kRaBi wIth Love

ok ni cite last year hahaha.. Since kena sakit mata today so update jela blog ckit2..

We went to Krabi during our 5th anniversary 1 Muharam.. just two of us.. overkan..ak lettew..hahaha.. tp seriously not an appropriate and suitable place to bring the kids there..panas wei..n naik bot nak ke pulau jauh n sgt la bergelora..

Sbb almost 5 months lepas dah pergi 29 September so xd  la aku ingat details sgt.. overall ak bagi 3 stars je.. dia pye pulau cantik la jgk tp cantik lagi Pulau Mabul.. lgpn mungkin kami silap pilih tourist travel sbb pg byk pulau tp tak turun..just tgk from the boat..what the..actually better plh yang pg a few islands tp stay lelama skit more better..dh la kami mabuk laut..hahaha

Pantai Krabi plak ala2 Pantai Chenang Langkawi je..seafood masyuk tp mahal oiiii..pancake dia pun best kat sana..air kelapa mahal tapi kalo ko pergi belah2 dalam harga makanan dia reasonable skit..Riding elephant best..n ak rasa berbaloi2 la pg riding elephant ni..




antara makanan yang kami layan kat sana..sup ni best!


kami stay sini kat Apasari Hotel.. ak bagi 4 stars la untuk hotel dari segi service and location.. mudah nak jalan kaki tuk pergi jalan2 sebab dia cm in the middle of the town..kat sini berderet kot hotel ko pilih je yang mana within your budget..

ni kat Pantai Krabi


ni kat salah satu pulau..x ingat..muka toye mabuk laut..hahaha



ni kat kolam air panas


ni kat emerald pool..cantik..tp orang ramai tak hengat..hoho




ni je picture riding elephant yang aku ada sebab ak takut nak guna selfie stick tak stabil naik gajah ni..so x berani nak amek risiko phone jatuh n kena lenyek gan gajah..haha


ni la pancake yang wajib ko org try bila pergi sana 

btw barang kat sana x murah sangat plus gan duit kita yang jatuh ni.. so ak cadang baik ko simpan duit ko pergi Perth je rather than pergi sini..hahaha.. k bye 

4 years Flew By

Image may contain: 1 person, indoor



Image may contain: 1 person, sitting and indoor



Last Saturday we were celebrating Hana 4th birthday.. time really flies right.. they are growing up too fast.. still remember how was struggling to deliver her..from the first day I met her..from tiny 2.79kg baby, we named her Hana Zulaikha binti Muhazam Shah.. I think she carries her name well..I'm so grateful for the past 4 years. She thought me to become a mother.. Even I know I'm clearly not a good one.. teheee.. I'm always pray that Allah watch over you Hana because I know I can't..May Allah bless your life journey..be a good servant..always perform your solat when you know how to do it correctly.. recite Al-Quran as your daily routine..be a good daughter and sister too.. May Allah grant all your wishes.. We love you so muchhhh!!!!